Форум

Інформаційний ресурс

заявки на надання витягів з Реєстру обтяжень

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Даніка » 13 січня 2011, 18:49

Питання ось в чому.Чи може банк подати нотаріусу заявку про надання витягів з Реєстру обтяжень стосовно фізичної особи, яка є клієнтом банку, з метою перевірки наявності заборон, чи необхідна присутність самої фізичної особи.Допоможіть, як правильно вчинити?
Даніка

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Ex lege » 13 січня 2011, 18:51

Такі витяги видаю тільки за заявою самої ф.о.
Ex lege

Повідомлення: 1706
Дякував (ла): 933 раз.
Подякували: 846 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Даніка » 13 січня 2011, 18:58

Дякую
Даніка

Номер повідомлення:#4

Повідомлення vesna » 13 січня 2011, 19:01

Витяги даються будь-кому тільки щодо публічних обтяжень, тобто щодо наявності арештів, а повний витяг тільки за заявою самої фіз особи. Доречі, оцей неповний витяг, тільки про арешти, коштує найдорожче.
vesna

Номер повідомлення:#5

Повідомлення domovoy » 13 січня 2011, 19:20

[QUOTE]Витяги даються будь-кому тільки щодо публічних обтяжень, тобто щодо наявності арештів, а повний витяг тільки за заявою самої фіз особи[/QUOTE]де про це написано?я читаю ось тут [URL=[qoute]http://www.informjust.ua/text/257[qoute]]http://www.informjust.ua/text/257[/URL]28. Фізична чи юридична особа має право на отримання витягу про наявність чи відсутність запису в Реєстрі про обтяження, зміну обтяження, відступлення прав на предмет обтяження. Для цього реєстратору подається відповідна заява. 29. У заяві зазначається одна з таких відомостей: реєстраційні дані предмета обтяження для юридичної особи - боржника - найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код для фізичної особи - боржника - прізвище, ім'я та по батькові, постійне місце проживання та ідентифікаційний номер.на пост № 1: вважаю, що може
domovoy

Повідомлення: 716
Дякував (ла): 81 раз.
Подякували: 214 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення vesna » 13 січня 2011, 19:29

Це так нам на навчанні в Інформцентрі казали. Та це і логічно. Публічні обтяження - вони на те і є публічними, що про ним має право знати будь-хто, а інформація про заборони - це особиста інформація - ми не маєм право розголошувати її будь-кому без згоди власника.
vesna

Номер повідомлення:#7

Повідомлення domovoy » 13 січня 2011, 19:45

vesna, не вірте нікому [qoute]наслово[qoute]ЗУ [qoute]Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень[qoute] Розділ VII. ДЕРЖАВНИЙ РЕЄСТР ОБТЯЖЕНЬ РУХОМОГО МАЙНА Стаття 42.До Державного реєстру вносяться відомості про виникнення, зміну, припинення обтяжень, а також про звернення стягнення на предмет обтяження. [U]Відомості, внесені до Державного реєстру, є відкритими для всіх юридичних та фізичних осіб[/U]
domovoy

Номер повідомлення:#8

Повідомлення aleksey 0401 » 13 січня 2011, 19:49

Любой с улицы может получить по правильно офрмленному заявлению (присланому даже по почте) инфу из реестра обтяжень по любому другому с улицы. Это написано и в нпа и на обучении в Информцентре нам говорили. Инфрмация публичная, а при её предоставлении мы выступаем регитраторами и обязаны дать эту инфую.Нигде нет запрета на предоставление такой инфы постороннему лицу. Любом может получить по любому другому человеку или юрику. И при придоставлении такой инфы ст. 8 мы не нарушаем, поскольку дествуем как регитраторы реестра.
aleksey 0401

Повідомлення: 2543
Дякував (ла): 413 раз.
Подякували: 1960 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Почти всезнайка » 13 січня 2011, 19:52

гипотетически - любой, даже с улицы может взять вытяг (любой), а практически - не каждый...вот и получается эти...дают...а эти нет...игра в хорошего и плохого полицейского...
Почти всезнайка

Повідомлення: 104
Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 5 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Олена » 13 січня 2011, 20:00

Нікому і нічого, якщо це не пов'язано з нотаріальною дією. Спочатку це було лише в ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute], тепер і ПКУ має так ж саму норму, нотаріус не може виконувати [qoute]іншу оплачувану роботу, окрім викладацької у вільний від роботи час[qoute]. Тому нехай витяги ІЦ сам і видає. Бо безкоштовно я їх видавати не буду, а за плату не маю права.
Зродились ми великої години,
З пожеж війни і полум’я вогнів.
Плекав нас біль за долю України,
Зростив нас гнів і лють на ворогів.
Олена

Повідомлення: 4087
Дякував (ла): 2548 раз.
Подякували: 3373 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення aleksey 0401 » 13 січня 2011, 20:07

Олена 13.01.2011, 17:00 №10 Не забывайте, что нотариус имеет право получать плату за консультации провавого характера, так вот плата за эти вытяги абсолютно законно обосновываеться:1) Компенсация нотариусу стоимости непосредственно вытяга2) Консультация правового характера, относительно правильности заполнения завки и т.пИ опять же, при предоставлении таких вытягов - нотариус - регитратор, эти деньги нотариус получает ни как нотариус за совершения нот действия, а как регистратор реестра, которому компинсируються его затраты на изготовление вытяга из реестра.
aleksey 0401

Повідомлення: 2543
Дякував (ла): 413 раз.
Подякували: 1960 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення OLNIK » 13 січня 2011, 20:15

В наших договорах с ИЦом написано в шапке - ДП... в лице и нотариус ФИО- мы регистраторы.Но только потому, что перед нашим ФИО написано [qoute]нотариус[qoute] для удобства граждан.Мне, как нотариусу, для сделки нужна информация я могу ее извлечь в связи с совершением нотариального действия. А не просто ни с того, ни с сего эту информацию извлекать (запрашивать).Банк пусть обращается в ИЦ, потому что я могу информацию получить только [B]в связи[/B] с совершением (ст.46 нашего закона), а [B]не потому [/B], что я есть и ко мне ближе.НЕ забываем про закон о борьбе с коррупцией. Всем, кто обращается просто для получения, а не в связи с совершением действия- отсылаю на две буквы - в ИЦ. Деньги нужно [B]зарабатывать[/B], а не просто [B]получать[/B], потому что ИЦ есть.Я тоже есть, но в связи с этим никто [B]с улицы[/B] просто так ничего не платит.Банки могут с ИЦом тоже договор заключить, если им для работы очень нужно, да еще и всем-всем-всем можно получать информацию.
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Ынотио » 13 січня 2011, 20:40

[QUOTE]Витяги даються будь-кому тільки щодо публічних обтяжень, тобто щодо наявності арештів, а повний витяг тільки за заявою самої фіз особи. Доречі, оцей неповний витяг, тільки про арешти, коштує найдорожче.[/QUOTE]+1000% в точку
Ынотио

Повідомлення: 5281
Дякував (ла): 415 раз.
Подякували: 244 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення OLNIK » 13 січня 2011, 20:41

Есть еще один аргумент против такой [qoute]сдачи[qoute] информации-Ко мне обращается [B]конкретный[/B] [B]Иванов[/B] с паспортом и кодом, а в вытяге на пять страниц таких ИВАНОВЫХ без всяких параметров запроса. Мне, всего лишь регистратору, что делать, всех их идентифицировать или тупо выдавать конкретному Иванову информацию [B]о всех ИВАНОВЫХ[/B]? Но он о всех не просил, а только о себе. А там о договорах (нотариальная тайна чужая), о налогах (тоже тайна), о банковских кредитах (не только нотариальная, но и банковская тайна). Если все будет выдавать ИЦ, то они будут вынуждены совершенствовать программу и фильтровать информацию при регистрации этих всяких обмеженнь запретов, без идентификации полной программа не должна принимать. Глядишь, и нам легче будет работать.
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#15

Повідомлення domovoy » 13 січня 2011, 23:49

[QUOTE]А там о договорах (нотариальная тайна чужая), о налогах (тоже тайна), о банковских кредитах (не только нотариальная, но и банковская тайна). [/QUOTE]позволю себе напомнить, что в соответствии с ЗУ [qoute]Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень[qoute] ст. 42 Відомості, внесені до Державного реєстру, [U]є відкритими[/U] для всіх юридичних та фізичних осібст 45 Держатель або [I]реєстратор[/I] Державного реєстру [I]зобов'язані[/I] [U]на запит будь-якої фізичної або юридичної особи[/U] [I]надати[/I] завірений держателем або реєстратором Державного реєстру [I]витяг[/I] з Державного реєстру. [I]Пошук у Державному реєстрі[/I] може здійснюватися за реєстраційним номером запису та/або за найменуванням боржника, ідентифікаційним кодом боржника в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України, [I]за індивідуальним ідентифікаційним номером боржника[/I] в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та інших обов'язкових платежів[QUOTE]совершенствовать программу и фильтровать информацию [/QUOTE]вот это действительно необходимо
domovoy

Номер повідомлення:#16

Повідомлення БВІ » 14 січня 2011, 13:50

Повністю згодна з аргументами OLNIK. Видаю тільки за заявою особи, щодо наявності обтяжень якої видається витяг.Ще ситуація: прийшла працівник організації, яка створена при міцевій адміністрації, що займається наданням допомоги особам похилого віку та інвалідам. Посилаючись на постанову КМ №1417 від 29.12.2009 року, вимагала надати витяги з ДР првочинів по 10 її [qoute]підопічних[qoute] для з[qoute]ясування того, чи укладали бабусі договори довічного утримання. Після відмови у наданні витягів я півгодини слухла про безсердечність, здирництво і т.д. нотаріусів. Заспокоїлась і пішла після того як я сказала, що коли взавтра прийде її сусід (сват, брат, кума) і попросить у мене витяг щодо договорів, які вона укладала починаючи з 2004 року - я такий витяг йому надам.
БВІ

Повідомлення: 205
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 7 раз.

Номер повідомлення:#17

Повідомлення Ынотио » 14 січня 2011, 13:58

[QUOTE]вимагала надати витяги з ДР првочинів по 10 її [qoute]підопічних[qoute] для з[qoute]ясування того, чи укладали бабусі договори довічного утримання. Після відмови у наданні витягів я півгодини слухла про безсердечність, здирництво і т.д. нотаріусів.[/QUOTE]в этой ситуации Вытяг только собственнику и ТОЛЬКО проверка по идентификационному номеру !!!
Ынотио

Повідомлення: 5281
Дякував (ла): 415 раз.
Подякували: 244 раз.

Номер повідомлення:#18

Повідомлення юлия » 14 січня 2011, 14:32

Даніка а Вы о каком реестре спрашиваете [qoute]рухомого[qoute] или [qoute]нерухомого[qoute]?
юлия

Повідомлення: 47
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів