Форум

Інформаційний ресурс

Роз"яснення ст. 55

Номер повідомлення:#1

Повідомлення tamila » 15 червня 2006, 13:41

"До мене звернувся Іноземний громадянин з проханнян посвідчити Договір Купівлі-продажу земельної ділянки за місцем його проживання, а не за місцем розташування даної земельної ділянки.Не зважаючи на Методичні роз/""яснення Мінюсту, чи можливо посвідчити даний договір не порушуючи чинне законодавство. Яка склалась практика з даного питання "
tamila

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Слава » 15 червня 2006, 17:16

Між фіз.особами тільки за місцезнаходженням майна. Але тут цікаво інше, який договір купівлі-продажу земельної ділянки іноземцем може бути взагалі?
Слава

Повідомлення: 632
Дякував (ла): 799 раз.
Подякували: 557 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Milla » 15 червня 2006, 17:28

"Вважаю що неможна, крім ст.55 ЗУ ""про нотаріат"" дивіться п. 60 Інструкції..."
Milla

Повідомлення: 600
Дякував (ла): 17 раз.
Подякували: 7 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення tamila » 15 червня 2006, 17:58

"Згідно ст. 81 Земельного Кодексу, іноземний громадянин може набувати право власності на земельни ділянки несільськогосподарського призначення в межах населенних пунктів. Яка норма Цивільного кодексу регулює порядок укладення договорів за мійсцем розташування нерухомості? Я її не знайшла, в ЦК чітко вказано ст. 647 - за місцем проживання фіз. особи або місцем знаходженням юр. особи яка запропонувала укласти договір. Що являється найголовнішим ЦК або З ""про нотаріат"" який устарілий. Чому законодавець не урівняв в правах фіз. та юр. осіб при внесенні змін в ст. 55? Є рішення суду по постанові про відмову фіз. особі в посвідченні на підставі тлумачення Мінюсту, в якому зобов""язали нотаріуса вчинити такий правочин. "
tamila

Номер повідомлення:#5

Повідомлення *Женская Логика* » 16 червня 2006, 15:48

tamila у Вас есть такое решение...оно не обжалованно в апеляционном суде и ерховном...встепило в силу?...если есть то дайте нам пожайлуста)
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Повідомлення: 6052
Дякував (ла): 286 раз.
Подякували: 633 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Milla » 16 червня 2006, 22:43

tamila я теж хотіла б його побачити, вишліть будь-ласка на скриньку mila1@mail.lviv.ua, або розмістіть на сайті.
Milla

Повідомлення: 600
Дякував (ла): 17 раз.
Подякували: 7 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення tamila » 19 червня 2006, 13:38

"Нажаль, це рішення суду не на мою постанову. А моєї подруги-нотаріуса.Мені дуже було цікаво, хто з нотаріусів, маючи свою точку зору, як професійного юриста, незважаючи на методологічні роз""яснення мінюсту, вчиняє такі провочини. Вважаючи, що свою правоту, може сміло в разі виникнення судового спору чи перед управлінням юстиції, довести.Як я зрозуміла, зробивши опитання по телефону, всього три нотаріуса по м.Києву. Я гадаю, що таке роз""яснення більш ""політичне"", чим правове, знаючи до яких дії вдаються нотаріси Київської області. І як вони згуртувались навкого даної проблеми, щоб нотаріси м.Києва , не залишили їх без роботи."
tamila

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Passer » 19 червня 2006, 14:33

tamilaНу попросите подругу дать это решения (замажте все данные, даже наименование суда,) но даете нам его - очени важное для всех решение P.S. и на моё мыло плиз!!!!!!!!!!!alexnot@msn.com
Passer

Повідомлення: 2397
Дякував (ла): 327 раз.
Подякували: 475 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]