Номер повідомлення:#740
vishenka
» 04 лютого 2011, 01:42
То як же ж бути з цією задачею? я вже щось засумнівалась(заповідач помер у 2003 році)К.склав заповіт на все майно на ім[qoute]я свого племінника у 1999 році у Сільскій раді, у 2002 році громадянин К. склав заповіт у приватного нотаріуса на ім[qoute]я громадянинки Д. на квартиру, у 2003 році громадянин К. померає, у громадянки Д. є рішення суду про те що вона із громадянином К.-спадкодавцем,проживала однією сімьєю,також у спадкодавця ще є рідний син який також претендує на спадщину і :)))))) в цього сина є рішення суду про те що його батько з 2001 року був недієздатним!!!! Визначте коло спадкоемців та їх частки у спадщиніяк я вже писала -----У старому ЦКУ немає Стаття 1254. Право заповідача на скасування та зміну заповіту4. Якщо новий заповіт, складений заповідачем, був визнаний недійсним, чинність попереднього заповіту не відновлюється, крім випадків, встановлених статтями 225 і 231 цього Кодексу.За старим кодексом - Заповіт, складений пізніше, скасовує попередній заповіт повністю або в частині, в якій він йому суперечить.Якщо заповіт буде визнаний недійсним, то спадкоємець, який за цим заповітом був позбавлений спадщини, одержує право спадкувати на загальних підстава.Заповіт, складений у 2002р скасував заповіт у 1999р., заповіт 2002року визнаний недійсним, то й заповіт 1999р. не відновлюється(за старим кодексом). То як будуть спадкувати, за законом????