Форум

Інформаційний ресурс

Іспит з 04.02.2011

Номер повідомлення:#241

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 17:54

і ще що до моїх ключів, то як каже моя знайома: [qoute]Евреев никгда не брали в партию, поэтому они в 1917 году создали большую кибуцу (колхоз), и мы в этой кибуце до сих пор кибемся[qoute] :))так вот я с этими ключами только то и делаю, что кибуся, потому что 20% ответов, это пока, с которыми я не согласна!!!!П.С. я люблю всех людей, всех наций, ничего против евреев не имею, просто такая шутка, сказана из уст евреея.... есть истиной....
bukva I

Повідомлення: 1719
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 19 раз.

Номер повідомлення:#242

Повідомлення vishenka » 07 лютого 2011, 17:55

У мене 17-го! я все-таки думаю, що щодо договору дарування не потрібний дозвіл ООП, а в інших договорах(к-п.) ТАК. Не знаю, щось так воно сидить в мені. А як НА ПРАКТИЦІ???Тут же ж багато, хто працює помічником або проходив стажування,готуючи документи. Поділіться, як це відбувалось! Погоджуюсь))))))я теж[qoute]кибусь[qoute] із тими задачами і відповідями(різними, що кажуть ті , хто здавав) А як вгадати думку МЮУ(їх ключ) ??????
vishenka

Повідомлення: 469
Дякував (ла): 5 раз.
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#243

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 18:12

vishenka я например когда с ключом не согласна, включаю в себе просто юриста:))) и рою ришення вышки по этому поводу....., дабы де-юре иметь правоту.....но может я такая смелая, потому как до экзаменов не так близко...., ну вообщем при любых условиях правота де-юре всегда поддается апеляции....
bukva I

Номер повідомлення:#244

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 18:14

может notD? по моэму так, зайдет он боец авторитетный прошел успешно бой ), спросим его мнение...
bukva I

Номер повідомлення:#245

Повідомлення vishenka » 07 лютого 2011, 18:28

notD, відгукніться !))
vishenka

Номер повідомлення:#246

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 18:34

vishenka еще относительно вольнения и переживаний, найдите в нете книжечку [qoute]Прививка от стресса[qoute] атор Синельников, знаете ли, симпатичная книжечка, мне помогает, особенно перед сном....лекгая прилегкая книжечка, пару глав и ты с прививкой )))
bukva I

Номер повідомлення:#247

Повідомлення vishenka » 07 лютого 2011, 18:39

0
vishenka

Номер повідомлення:#248

Повідомлення vishenka » 07 лютого 2011, 18:56

То як вирішуємо відповідати на пит.371. На час проведення перевірки організації нотаріальної діяльності та виконання правил нотаріального діловодства номенклатура справ повинна бути:а) затверджена завідувачем державної нотаріальної контори, або приватним нотаріусомб) затверджена завідуючим державної нотаріальної контори або приватним нотаріусом і узгоджена з державним нотаріальним архівомв) затверджена завідуючим державної нотаріальної контори або приватним нотаріусом і узгоджена з державним нотаріальним архівом та схвалена ЕПК????424. За несвоєчасне подання або не подання звітів про використання спеціальних бланків діяльність приватного нотаріуса призупиняється, а до державного нотаріуса застосовуються заходи дисциплінарного впливу за поданням:а) ІВЦУН (Інформаційно-видавничого центру українського нотаріату)б) Державного підприємства „Інформаційний центр” Міністерства юстиції Українив) відповідного управління юстиції.
vishenka

Номер повідомлення:#249

Повідомлення Пчелка Нуся » 07 лютого 2011, 19:26

bukva I, згідна з Вами щодо дозволу ООП при посвідч. договору дарування т.я.Частиною 3 Закону України «Про охорону дитинства» визначено, що батьки або особи, які їх замінюють, не мають права без дозволу опіки і піклування укладати договори, які підлягають нотаріальному посвідченню або спеціальній реєстрації.
Пчелка Нуся

Номер повідомлення:#250

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 19:28

"Вот что обнаружила:440. Хто є фондоутворювачами архывних фондів:а) посадові особи, головні лікарі б) приватні та державні нотаріуси в) нотаріуси, посадові особи, консульські установиключ відповів б)мій ключ (диск) відповів в)І на мою думку вірно: тому що відповідно до положення:Відповідно до статті 23 Закону України [qoute]Про нотаріат[qoute] ( 3425-12 ) (далі - Закон) державні нотаріальні архіви (далі - архів) засновуються в обласних центрах, містах Києві, Сімферополі та Севастополі для тривалого (до 75 років) централізованого зберігання та використання відомостей, що містяться в них, передачі документів до відповідного державного архіву, надання методичної та п[U]рактичної допомоги державним нотаріальним конторам[/U], [U]приватним нотаріусам,[/U] [U]органам місцевого самоврядування[/U], [U]посадові особи яких вчиняють нотаріальні дії [/U] [B]та дії, прирівнювані до нотаріально посвідчених[/B] (далі - фондоутворювачі), з питань організації роботи з документамист.38 нот дії вчинювані консульськими установами........."
bukva I

Номер повідомлення:#251

Повідомлення vishenka » 07 лютого 2011, 19:33

bukva I, щось мені не виходить, цю книжку можна скачати? Може б Ви її скинули, якщо Вас не затруднить, на мою адресу? - beautynatalia1@rambler.ru
vishenka

Номер повідомлення:#252

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 19:36

vishenka можу її відправити у вечері десь біля 22.00, бо вона у мене в другому електронному носії....
bukva I

Номер повідомлення:#253

Повідомлення vishenka » 07 лютого 2011, 19:36

"пост.250 - в) п. 1 Положення про державний нотаріальний архів+Модельный закон об архивах и архивном фонде+Про затвердження Положення про порядок учинення нотаріальних дій в дипломатичнихпредставництвах та консульських установах України.А...371. На час проведення перевірки організації нотаріальної діяльності та виконання правил нотаріального діловодства номенклатура справ повинна бути:а) затверджена завідувачем державної нотаріальної контори, або приватним нотаріусомб) затверджена завідуючим державної нотаріальної контори або приватним нотаріусом і узгоджена з державним нотаріальним архівомв) затверджена завідуючим державної нотаріальної контори або приватним нотаріусом і узгоджена з державним нотаріальним архівом та схвалена ЕПК????424. За несвоєчасне подання або не подання звітів про використання спеціальних бланків діяльність приватного нотаріуса призупиняється, а до державного нотаріуса застосовуються заходи дисциплінарного впливу за поданням:а) ІВЦУН (Інформаційно-видавничого центру українського нотаріату)б) Державного підприємства „Інформаційний центр” Міністерства юстиції Українив) відповідного управління юстиції.Дякую, ввечері буде дуже доречно!!!"
vishenka

Номер повідомлення:#254

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 19:39

vishenka спасибо, понял, принял, утвердил :)
bukva I

Номер повідомлення:#255

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 19:41

ми вже розглядали це питання і дійшли висновку що б)371. На час проведення перевірки організації нотаріальної діяльності та виконання правил нотаріального діловодства номенклатура справ повинна бути:а) затверджена завідувачем державної нотаріальної контори, або приватним нотаріусомб) затверджена завідуючим державної нотаріальної контори або приватним нотаріусом і узгоджена з державним нотаріальним архівомв) затверджена завідуючим державної нотаріальної контори або приватним нотаріусом і узгоджена з державним нотаріальним архівом та схвалена ЕПК
bukva I

Номер повідомлення:#256

Повідомлення Graal » 07 лютого 2011, 19:42

Забудьте слово КЛЮЧ, потому что тесты эти ещё с 2008 года, а воды утекло уже предостаточно много. Если Ваш ответ не сойдётся с ответом, данным в тесте, Вы что скажете, что это был ключ? Многие выставляли свои тесты, но не всегда с правильными ответами. Люди так и писали, что правильными ответы там 45, или 48, а там уже сам сверяйся с законодательством и думай находи ошибки.Только что сама ломала голову над этим тестом и пришла к такому выводу:На час проведення перевірки організації нотаріальної діяльності та виконання правил нотаріального діловодства номенклатура справ повинна бути:а) затверджена завідувачем державної нотаріальної контори, або приватним нотаріусом - п.4.5 НОВОГО Порядку перевыркиб) затверджена завідуючим державної нотаріальної контори або приватним нотаріусом і узгоджена з державним нотаріальним архівом п.15 СТАРОГО Порядку перевірки: Перевіряється номенклатура справ, затверджена приватним нотаріусом та погоджена обласним (міським) державним нотаріальним архівом. Номенклатури за попередні роки мають бути належним чином закриті підсумковими записами. в) затверджена завідуючим державної нотаріальної контори або приватним нотаріусом і узгоджена з державним нотаріальним архівом та схвалена ЕПКНа сегодняшний день правильным является ответ А!
Graal

Номер повідомлення:#257

Повідомлення Kate Rina » 07 лютого 2011, 19:45

bukva I, спасибо за задачки :)
Kate Rina

Номер повідомлення:#258

Повідомлення Graal » 07 лютого 2011, 19:49

[QUOTE]Задача. (не дослівно)Квартира в Києві. Належить на праві спільної часткової власності подружжю + їхній неповнолітній дитині. Хочуть продати. Є дозвіл органу опіки і піклування на відчудження та одночасне дарування дитині 1/3 дома його бабусі у м. Бориспіль. Дії нотаріуса?4) посвідчує договори і направляє інформацію до органів опіки і піклування[/QUOTE]Т.к. часть принадлежит несовершеннолетнему, то чтобы не ущемлять его права, при продаже его части квартиры ему должна быть предоставлена другая недвижимость не меньше, чем он владел. Поэтому договора удостоверяются одновременно. Почему всё договора делает нотариус в Киеве, потому что сделка осуществляется по месту нахождения имущества или по месту прописки одной из сторон.
Graal

Номер повідомлення:#259

Повідомлення Berizka » 07 лютого 2011, 20:11

vishenka, цитую пост 234 bukva I [QUOTE]Що до задачі: виходячи з того що, будь які правочини які підляг нот посвідченню та реєстрації повинні укладатись з дозволу ООП, то і договір даруванння теж повиненн укластися з дозволу ООП[/QUOTE] Дозвіл ООП потрібен обов'язково і на дарування також. Підтримую Graal щодо вирішення цієї задачі.
Berizka

Номер повідомлення:#260

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 20:17

"Graal скажите пож Ваше конструктивное мнение на предмет этой задачи:При укладенні договору дарування картини міжТкаченком П.Р. та Ткаченком С.С, дарувальник наполягав внести до умов договору такі обов'язки для Ткаченка С.С:- передати картину на реставраційні роботи до Німеччини- проводити щорічний громадський показ картини- заповісти картину міському краєзнавчому музею.Які дії нотаріуса, до якого звернулись Ткаченки за посвідченням договору дарування?"
bukva I

Номер повідомлення:#261

Повідомлення vishenka » 07 лютого 2011, 20:28

Дівчатка, я зрозуміла, в цьому випадку так, це коли договір дарув., між повнолітн. фіз особами, тоді не потрібно згоду чолов(дружини) обдаровуваного. Кажу ж, голова [qoute]не варить[qoute])))))Дякую, тоді по цій задачі точна відповідь ???????четверта, так?але щоб ці договори посвідчити, має вже бути дозвіл ООП. Дозвіл видали, сторони прийшли до нотар. і договір дарування не уклали, лише продажу. Може таке бути? Мабуть, ні, бо нотаріус має надіслати інформацію про посвідчення обох договорів, якщо ООП достеменно слідкує за цим.А якщо сторони взагалі поки що передумали це робити на деякий час, а потім знову вирішили і пішли до іншого нотаріуса укладати догов. к-п. ????? Ой, щось я накрутила!!! Мабуть, ООП дуже все це контролює, щоб не виникало таких питань.Підкажіть, скільки часу дійсна згода?
vishenka

Номер повідомлення:#262

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 20:32

Graal смотрю на сайте ВРУ [qoute]Порядку перевірки організації нотаріальної діяльності державних і приватних нотаріусів та виконання ними правил нотаріального діловодства [qoute]в п.4.5 змін не має....може який новий його номер Ви занете????
bukva I

Номер повідомлення:#263

Повідомлення vishenka » 07 лютого 2011, 20:39

п.4.5 ведення номенклатури справ, затвердженої завідувачем контори, завідувачем архіву, нотаріусом. (Номенклатури справ за попередні роки мають бути належним чином закриті підсумковими записами контора, архів, нотаріус мають надати всі справи (наряди), передбачені номенклатурою, та статистичний звіт за попередній рік (роки))
vishenka

Номер повідомлення:#264

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 20:45

vishenka я наверное уже туплю, но получается:а)затверджена завідувачем державної нотаріальної контори, або приватним нотаріусом - п.4.5 НОВОГО Порядку перевыркиб) затверджена завідуючим державної нотаріальної контори або приватним нотаріусом і [U]узгоджена[/U] з державним нотаріальним архівом п.4.5 ведення номенклатури справ, затвердженої завідувачем контори, [U]завідувачем архіву[/U], нотаріусом....тобто узгоджування - э ключевим словом,
bukva I

Номер повідомлення:#265

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 20:50

Ну вот обсуждали жжеж на іспит 22.12.2010flameнові правила нотаріального діловодства вимагають погодження з державним нотаріальним архівом один раз на 5 років, тому 371 - б)п. 8 Методичних рекомендацій щодо застосування Типової номенклатури справдержавної нотаріальної контори та приватного нотаріуса
bukva I

Номер повідомлення:#266

Повідомлення vishenka » 07 лютого 2011, 20:53

я це розумію так: затверджена завідувачем контори,завідувачем архіву, нотаріусом. Тут говориться за всі номенклатури: і ДНК, і приватних нотаріусів, і архіву(у них же теж є номенклатура справ, яка затверджується їхнім завідувачем) Наприкінці року ном.справ затверджується цим особами, а раз на 5-ть років узгоджується з державним нотаріальним архівом та схвалюється ЕПК Але це моя думка, можливо, хтось думає по-іншому.Чесно кажучи, я вже заплуталась.
vishenka

Номер повідомлення:#267

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 21:00

вообщем будем исходить из того, что слова [qoute]узгодження[qoute] в п.4.5. немаэ
bukva I

Номер повідомлення:#268

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 21:02

flame ссълаеться на п. 8 Методичних рекомендацій щодо застосування Типової номенклатури справдержавної нотаріальної контори та приватного нотаріусащось я цей пункт не можу знайти.....
bukva I

Номер повідомлення:#269

Повідомлення vishenka » 07 лютого 2011, 21:05

Індивідуальна номенклатура справ державної нотаріальної контори або приватного нотаріуса щорічно складається у 2-х примірниках, затверджується завідуючим нотаріальною конторою, приватним нотаріусом, узгоджується з відповідним державним нотаріальним архівом і набирає чинності з 1 січня наступного року. - ЦЕ ВЖЕ ВТРАТИЛО ЧИННІСТЬ
vishenka

Номер повідомлення:#270

Повідомлення Graal » 07 лютого 2011, 21:07

Старые правила (п.15): [QUOTE]ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства юстиції України 14.09.2004 N 105/5 (у редакції наказу Міністерства юстиції України від 08.05.2007 N 238/5 ( z0476-07 ) Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 14 вересня 2004 р. за N 1149/9748 [/QUOTE]Новые (п.4.5): [QUOTE] ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства юстиції України 24.12.2008 N 2260/5 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 25 грудня 2008 р. за N 1244/15935 [/QUOTE]:)
Graal

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів