Форум

Інформаційний ресурс

Іспит з 04.02.2011

Номер повідомлення:#391

Повідомлення vishenka » 09 лютого 2011, 00:55

163. Засвідчуючи справжність підпису однієї особи на двох примірниках одного документа а) нотаріус вчиняє одну нотаріальну дію і на кожному примірнику проставляє один і той же номер б) нотаріус вчиняє дві нотаріальні дії і на кожному примірнику проставляє два різних номера в) нотаріус вчиняє дві нот. Дії і на кожному примірнику проставляє два однакових номера через кому.ДУМАЮ, ЩО - Б) (а на Статуті та банк.картках - один номер)
vishenka

Повідомлення: 469
Дякував (ла): 5 раз.
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#392

Повідомлення bukva I » 09 лютого 2011, 01:03

301 питання трохи, не зовсім, а трохи спірне......я його сьогодні піднімала, підтримака була на п.88 Іструкціївиходимо з того, що Іструкці - спеціальний нормати-правовий акт, кодекс по відношенню до іструкції загальний, тому я теж схиляюся на п.88 Іструкціїщодо 300 то б) для мене воно меньш сумнівне, отанній пункт 54 досить прямий...
bukva I

Повідомлення: 1719
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 19 раз.

Номер повідомлення:#393

Повідомлення bukva I » 09 лютого 2011, 01:08

vishenka все ви вірно думаєте щодо поста 391, бо в мене в книжці цей тест так звучить:засвідчуючи справжність підпису однієї особи на двох примірникаходного документу:а) нотаріус вчиняє одну нотаріальну дію і на кожному примірнику проставляє один і той же номер якщо це два примірника статуту або банківських картокб)нотаріус вчиняє дві нотаріальні дії і на кожному примірнику проставляє два різних номера в) нотаріус вчиняє дві нот. Дії і на кожному примірнику проставляє два однакових номера через комущодо ключа диска то там відповідь а) и Б)....авжеж ключам я не довіряю....але в цьому випадку згодна
bukva I

Повідомлення: 1719
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 19 раз.

Номер повідомлення:#394

Повідомлення Doroty » 09 лютого 2011, 01:10

vishenkaПройдіться по Податковому кодексу, моя керівник сказала, що буде по ньому багато питань...
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#395

Повідомлення vishenka » 09 лютого 2011, 01:18

Дякую!!! Але на пит.301, чомусь більше схиляюсь до відпов.- В)
vishenka

Номер повідомлення:#396

Повідомлення vishenka » 09 лютого 2011, 01:28

А як тепер бути з оподаткув.площі приміщ, що перевищує 100 кв.м(можливо не точно висловилась), я щось в Под.код.не зустрічала. ???????чи я щось плутаю(((((
vishenka

Номер повідомлення:#397

Повідомлення Doroty » 09 лютого 2011, 01:34

vishenkaДивіться уважно Розділ IV [qoute]Податок на доходи фізичних осіб[qoute] (продаж, обмін, оренда, дарування, спадщина) Я ще не знаю, коли буду здавати, може в травні... (Київ)
Doroty

Номер повідомлення:#398

Повідомлення Doroty » 09 лютого 2011, 01:42

Ще один
Doroty

Номер повідомлення:#399

Повідомлення vishenka » 09 лютого 2011, 01:46

0
vishenka

Номер повідомлення:#400

Повідомлення Doroty » 09 лютого 2011, 01:49

Я з Києва, а ці таблиці скопіювала в нотаря, який зробив величезний труд, щоб все це узагальнити... Тому на мову вже не звертайте увагу...
Doroty

Номер повідомлення:#401

Повідомлення vishenka » 09 лютого 2011, 01:53

Та ні, ні в якому разі.Просто поцікавилась, бо подумала, що Ви з Києва(і вгадала) Для мене це не має жодного значення, мені і російською дуже підходить!!!!!! Ще раз ДЯКУЮ!
vishenka

Номер повідомлення:#402

Повідомлення Som4ik » 09 лютого 2011, 02:39

Всім доброї ночі.Не потемі але: хтось володіє інформацією по чисельності посад стажистів нотаріуса на 2011 рік (регіон неважливий)? Так як в Київському обласному управлінні юстиції сказали, що не має і більше всього - в цьому році не буде!Яка з цим ситуація в інших областях, Києві, Севастополі?Дякую за відповідь.
Som4ik

Повідомлення: 137
Дякував (ла): 19 раз.
Подякували: 26 раз.

Номер повідомлення:#403

Повідомлення Mahadjan » 09 лютого 2011, 10:48

Доброе утро и хорошего настроения всем Форумчанам!!!![B]Doroty,[/B] спасибо большое Вам и тому Нотариусу, который не просто смог разобраться с новым Налоговым кодексом, но и разложил все по полочкам!!!! Я сама уже с Налоговым [qoute]сплю[qoute] несколько дней, а сейчас уже намного легче!!!!
Mahadjan

Номер повідомлення:#404

Повідомлення Mahadjan » 09 лютого 2011, 10:54

На пост. 390300. При відчуженні частки у праві власності на нерухоме майно за договором довічного утримання (догляду):а) вимагається згода співвласників на посвідчення такого договоруб) згода співвласників на посвідчення такого договору не вимагається в) такий договір посвідчується нотаріусом за умови виділення частки в натуріЯ вважаю, що буде Б, оскільки в ст. 747 ЦК ч. 2 зазначено, що договір довічного утримання може бути укладеним після визначення частки цього співвласника у спільному майні або визначення між співвласниками порядку користування цим майном. Але не має слів [B]в натурі.[/B]
Mahadjan

Номер повідомлення:#405

Повідомлення Mahadjan » 09 лютого 2011, 11:01

В мене ще є такі питання:931. Між подружжям можуть бути укладені договори щодо майна, яке належить їм:а) на праві особистої власностіб) є об'єктом права спільної сумісної власностів) не пам'ятаю.932. Відчудження нерухомого майна неповнолітнім:а) згода батьків, пііклувальниківб) згода батьків і органів опіки і піклуванняв) згода батьків, піклувальника та органів опіки та піклування.941. Добровільна відмова не допускается:а) от земельного участка выделенного для строительства и обслуживания жилого домаб) от земельного участка (по-моему), границы которого определены в натуре, для строительства и обслуживания жилого домав) от земель, что-то вроде, на которых находятся объекты культурного и исторического фонда или сами земли относятся к этим фондам.945. Укладання одним із подружжя зі сторонньою особою договорів купівлі-продажу, міни дарування, ренти, довічного утримання (догляду), застави, спадкового договору щодо своєї частки у спільній сумісній власності подружжя можливе:а) лише за умови її визначенняб) без будь-яких додаткових умовв) лише за умови її визначення та виділу в натурі або визначення порядку користування майном955. Какая форма доверенности от юр.лица на покупку 1000 столова) письменная ф., удостоверена нотариальноб) письменная, скрепленная подписью уполномоченого уставом лица и печатьюв) простая письменная, а в случаях предусмотренных законодательством с нотариальным удостоверением.996. Здатність особи до складання і скасування заповіту, а також форма заповіту і його скасування визначаються по праву тієї країни:а) де заповідач мав місце проживання в момент складання актаб) ...де померв).. де мав громадянство.999. Договір купівлі-продажу нежилої будівлі вважається укладеним з моменту:а) нотаріального посвідчення:б) підписанняв) держреєстраціїг) нотаріального посвідчення та держреєстрації.1010. Моментом припинення шлюбного договору за взаємною згодою подружжя є:а) день подання нотаріусу заяви про відмову від нього.б) не помнюМожливо, в когось є інші варіанти відповідей для цього тесту (щоб бути готовим к різним підвохам)
Mahadjan

Номер повідомлення:#406

Повідомлення Лена БББББ » 09 лютого 2011, 15:34

В автомобільній катастрофі 25 листопада 2007 року загинуло подружжя Ф. На день їх смерті залишилось майно, що складається з спільнонабутого майна: будинку, що належить кожному з них по одній другій долі та грошового вкладу в сумі 20 000 тисяч гривень, з яких 10 000 гривень є спільнонабутими, а 10 000 гривень - набуті чоловіком до шлюбу.Подружжя заповіт не залишило. Спадкоємцями після смерті чоловіка та дружини є їх спільна дочка Ж. У чоловіка залишився син О. після першого шлюбу, у дружини – мати. Всі спадкоємці претендують на спадщину.Які дії нотаріуса та які частки у спадщині отримає кожний із спадкоємцівЗгідно зі п. 4 ст. 1220 ЦК спадщина відкривається одночасно і окремо після смерті кожного подружжя, вони не спадкують один після одного, тому: Після смерті чоловіка спадкоємцями за законом є його дочка гр. Ж та син. гр. О по #189 частині спадкового майна, яке складається з #189 частини будинку. Після смерті дружини спадкоємцями за законом є її дочка гр. Ж та мати по #189 частині спадкового майна, яке складається з #189 частини будинку.Щодо спадкового майна – 20 000 гривень, які знаходяться на рахунку відкритому на ім’я чоловіка (10000 гривень - набуті чоловіком до шлюбу, а 10000 гривень є спільно набутими), нотаріус не може видати свідоцтво про право на спадщину, тому спадкоємці повинні звернутися за розподілом грошового вкладу до суду.Добрий день всім!!!! Не можу зрозуміти, чому для оформлення спадщини на гроші, треба звертатися до суду???????
Лена БББББ

Номер повідомлення:#407

Повідомлення vishenka » 09 лютого 2011, 17:19

Graal !!!!У Вас завтра дуже важкий день.(щоб все відбулося, як Ви кажете:[qoute]незалежно від погоди[qoute])Бажаю Вам впоратися з усім! Прийти з [qoute]бою[qoute] ПЕРЕМОЖЦЕМ!З легкістю вирішити свій ЩАСЛИВИЙ білет. ВАМ ОБОВ[qoute]ЯЗКОВО ПОЩАСТИТЬ !!! Ви цього варті !Міцно тримаю за Вас кулачки !!!!!! УДАЧІ!!!!!!!!!
vishenka

Номер повідомлення:#408

Повідомлення Doroty » 09 лютого 2011, 17:22

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ, УДАЧІ ВАМ УСІМ ЗАВТРА!!!!ЩОБ УСІМ ПОПАВСЯ ЛЕГКИЙ БІЛЕТ!!!
Doroty

Номер повідомлення:#409

Повідомлення flame777 » 09 лютого 2011, 17:57

Graal !!!! бажаю Вам успіху, вірю Ви впораєтеся!!!! єдине, будьте ДУЖЕ уважні і не поспішайте!!! чекаємо на Вас з ПЕРЕМОГОЮ!!!!
flame777

Повідомлення: 826
Дякував (ла): 8 раз.

Номер повідомлення:#410

Повідомлення kovalskya » 09 лютого 2011, 18:19

[B]Лена БББББ[/B]ВідповідьЗгідно зі п. 4 ст. 1220 ЦК спадщина відкривається одночасно і окремо після смерті кожного подружжя, вони не спадкують один після одного, тому: Після смерті чоловіка спадкоємцями за законом є його дочка гр. Ж та син. гр. О : син отримує 1/4 будинку, дочка отримує 1/4 будинку, син отримує 5 000 грн, дочка отримує 5 000 грн , також син отримує 2 500 і дочка отримує 2 500 (10 000 гривень є спільнонабутими)після жінки: дочка отримує 1/4 будинку, мати отримує 1/4 будинку, дочка 2 500, мати - 2500
kovalskya

Номер повідомлення:#411

Повідомлення Лена БББББ » 09 лютого 2011, 18:57

kovalskya Дякую!!. Я це розумію і задачку вирішила як Ви, але не розумію це реченняЩодо спадкового майна – 20 000 гривень, які знаходяться на рахунку відкритому на ім’я чоловіка (10000 гривень - набуті чоловіком до шлюбу, а 10000 гривень є спільно набутими), нотаріус не може видати свідоцтво про право на спадщину, тому спадкоємці повинні звернутися за розподілом грошового вкладу до суду.
Лена БББББ

Номер повідомлення:#412

Повідомлення kovalskya » 09 лютого 2011, 19:03

Мне кажется , что ни в какой суд они не должны обращаться, а нот. выдает свидетельство в том виде , как написано выше
kovalskya

Номер повідомлення:#413

Повідомлення Berizka » 09 лютого 2011, 19:19

Som4ik, наскільки я знаю, то в Києві ніколи немає вільних посад стажистів, але ж якось люди домовляються і проходять стажування. Колись на форумі було повідомлення, що в Миколаївській чи Херсонській областях є вільні місця.
Berizka

Номер повідомлення:#414

Повідомлення Berizka » 09 лютого 2011, 19:21

Київська область бажаю Вам завтра успіху! Тримаю за вас кулаки!
Berizka

Номер повідомлення:#415

Повідомлення vishenka » 09 лютого 2011, 19:23

Форумчани, скажіть, будь ласка.Первая продажа жилого дома, квартиры или их части, комнаты, садового (дачного) дома (включая земельный участок, на котором расположены такие объекты, а также хозяйственно-бытовые сооружения и здания, расположенные на таком земельном участке), а также земельного участка, который не превышает нормы бесплатной передачи, определенной ст. 121 Земельного кодекса Украины в зависимости от его назначения, и при условии нахождения такого имущества в собственности налогоплательщика более трех лет . - 0%А якщо таке майно знаходиться у власності платника податку менше, ніж 3-ри роки(і він відчужує таке майно вперше протягом звітного податкового періоду), тоді, ЯКА СТАВКА ПОДАТКУ? - 5 % ?????(чому така несправедливість:(:(:(), чи я щось не так зрозуміла?І як тепер відповідати на: ?????????223. При посвідченні договору дарування квартири бабусею своєму онукові:а) нотаріус повинен роз’яснити онукові, що в зв’язку з прийняттям в дар квартири від бабусі, він податок з доходу від подарунку не сплачуєб) нотаріус не є податковим агентом, але після посвідчення договору направляє інформацію податковому органу за встановленою формою (КЛЮЧ+п. 14.1 та 13.4. ЗУ «Про податок з доходів фізичних осіб»)в) нотаріус в даному випадку є податковим агентом та до посвідчення договору повинен нарахувати податок і перевірити його сплату.224. При посвідченні договору купівлі-продажу магазину, загальною площею 250 кв.м., якщо в звітному році продавець продає нерухомість вперше, нотаріус зобов’язаний:а) нарахувати та перевірити сплату податку від продажу гаража в розмірі 5% від усієї суми договору (ст.7, ст. 11 ЗУ «Про податок з доходів…»)б) роз’яснити продавцю, що він звільняється від сплати податку в зв’язку першим продажем нерухомості в звітному роців) нарахувати та перевірити сплату податку від продажу гаража в розмірі 1% від суми доходу, розрахованої з площі магазину, яка перевищує 100 кв.м.225. При посвідченні договору купівлі-продажу металевого переносного кіоску, нотаріус:а) є податковим агентом та до посвідчення договору повинен нарахувати податок і перевірити його сплату (п. 12.5. ЗУ «Про податок х доходів……»)б) тільки роз’яснює продавцю наслідки вчинюваної нотаріальної дії, тобто про необхідність подання декларації до податкового органу та сплати податку з продажу кіскув) не є податковим агентом, але після посвідчення договору направляє інформацію податковому органу за встановленою формою.226. При видачі свідоцтва про право на спадщину:а) нотаріус в цей же день направляє інформацію податковому органу за встановленою формоюб) нотаріус направляє інформацію податковому органу за встановленою формою на протязі 40 днів після закінчення кварталу, в якому було видано свідоцтво ч.4 п.13.4. ЗУ «Про под. з дох……»)в) нотаріус тільки роз’яснює спадкоємцю про необхідність подання декларації до податкового органу.227.При посвідченні договору оренди нерухомого майна між фізичними особами, якщо орендар не є суб’єктом підприємницької діяльності:а) нотаріус є податковим агентомб) нотаріус не є податковим агентом, але зобов’язаний надіслати інформацію про такий договір податковому органу за місцем проживання платника податку-орендодавця за встановленою формою на протязі 40 днів після закінчення кварталу, в якому був посвідчений договір (п. 117 ІнстрПВНД)в) нотаріус не є податковим агентом, але зобов’язаний надіслати інформацію про такий договір податковому органу за місцем проживання платника податку-орендодавця за встановленою формою в день посвідчення договору. (п. 117 ІнстрПВНД, п. 9.1.4. ЗУ «Про податок з доходів фізичних осіб») КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ П О С Т А Н О В А від 29 жовтня 2003 р. N 1692 Про затвердження зразка повідомлення про нотаріальне посвідчення договору оренди нерухомого майна)Найбільш цікавлять пит.№224 та 225 ???????
vishenka

Номер повідомлення:#416

Повідомлення flame777 » 09 лютого 2011, 19:32

vishenka так, Ви правильно зрозуміли (щодо ставки в 5%)
flame777

Номер повідомлення:#417

Повідомлення flame777 » 09 лютого 2011, 19:34

відповідати на 224 немає сенсу, бо це вже неактуальне питання
flame777

Номер повідомлення:#418

Повідомлення flame777 » 09 лютого 2011, 19:36

до речі, була на двох семінарах з приводу застосування положень Податкового кодексу, так ось, нотаріуси дійсно не є податковими агентами, але вони КОНТРОЛЮЮТЬ сплату податку, причому як факт самої сплати, так і правильності суми сплаченого податку, і лише після цього мають право посвідчувати відповідний договір !!!
flame777

Номер повідомлення:#419

Повідомлення vishenka » 09 лютого 2011, 19:37

flame, тепер не має значення, чи квартира площею 90 кв.м чи 130 кв.м. ????? - 0%(якщо перший раз відчуж.,і у власності >3-х р) ?????нотар.контролюють і надсил.інформ.податк.органу??????
vishenka

Номер повідомлення:#420

Повідомлення flame777 » 09 лютого 2011, 19:38

так, саме так
flame777

Поперед.Далі