Номер повідомлення:#418
Бедуин
» 23 лютого 2011, 13:28
Доброго всі ранку!!![QUOTE]Але щодо тесту:Угоди про перехід права власності на земельну ділянку вважаються укладеними з:а) моменту отримання державного актуб) дня їх державної реєстрації в органах державного земельного кадаструв) дня їх нотаріального посвідченняТо моя точка, зору ЯК ЮРИСТА навіть в такому контексті була б Б)......[/QUOTE]Тобто Ви вважаєте, що договір купівлі продажу земельної ділянки (угода про перехід права власності на землю) буде вважатися укладеним тільки після звернення людей до органів ДЗК. А якщо наприклад, вони звернуться до ДЗК через 2 роки після нот посвідчення договору (законодавством ніде не передбачено, коли вони повинні звернутися до ДЗК) то всі ці 2 роки угода буде не укладеною…. Вас, як ЮРИСТА, це ніяк не дивує???????[QUOTE]Питання суто лаконічне ПЕРЕХІД ПРАВА ВЛАСНОТІ!!!!!.....[/QUOTE]Питання суто інше, момент з якого угода про перехід права власності вважається укладеною.[QUOTE]То моя точка, зору ЯК ЮРИСТА[/QUOTE] Коли 3,5 роки тому я прийшла працювати в органи нотаріату я багатьом нотаріусам з великим стажем роботи доводила свою точку зору, як ЮРИСТА, доки розумні люди не навчили мене дивитися на світ не очима ЮРИСТА очима НОТАРІУСА. За що я їм дуже і дуже вдячна. Мені порадили забути весь досвід судової практики и роботи на підприємстві і навчитися не тлумачити законодавство розширено або звужено, з точки зору юриста, а буквально читати статті не піддаючи їх розширеному або звуженому тлумаченню користуючись попереднім досвідом… Цього, в принципі і раджу всім юристам які прагнуть бути нотаріусамину і від балачок до діла. щоо цього тесту, яко він буде викладений в цій редакції.Право власності за нотаріально посвідченим договором купівлі-продажу земельної ділянки виникає з моменту (а) нотаріального посвідченняб) державної реєстрації (чого не зрозуміло? правочину чи права ? на сьогоднішній день ст. 125 ЗКУ: з моменту державної реєстрації цих правв) отримання акту на земельну ділянку та відповідної державної реєстрації. (ст. 125 ЗКУ в старій редакції)