Форум

Інформаційний ресурс

Іспит 18.02.2011

Номер повідомлення:#451

Повідомлення Бедуин » 23 лютого 2011, 16:19

[QUOTE]Ясненько, а я більш схильний до В). :)[/QUOTE]в якому тесті
Зображення
Бедуин

Повідомлення: 589
Дякував (ла): 15 раз.
Подякували: 16 раз.

Номер повідомлення:#452

Повідомлення Бедуин » 23 лютого 2011, 16:19

[QUOTE]Ясненько, а я більш схильний до В). :)[/QUOTE]в якому тесті
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#453

Повідомлення KikoTER » 23 лютого 2011, 16:20

як на мене то № 188 старий тест, відповідь - а) але по старому Положенню.
KikoTER

Повідомлення: 487
Дякував (ла): 224 раз.
Подякували: 252 раз.

Номер повідомлення:#454

Повідомлення KikoTER » 23 лютого 2011, 16:20

507 - В)188 - А)
KikoTER

Номер повідомлення:#455

Повідомлення Doroty » 23 лютого 2011, 17:10

Всім привіт!!!Бедуин на пост. [B]№439[/B]Стосовно [B]строку[/B] охорони спадкового майна я з Вами не згодна. В ст. 1283 ЦКУ написано:[qoute]Охорона спадкового майна [B]триває до закінчення строку, встановленного для прийняття спадщини[/B].[qoute] Говорити однозначно, що [U]шість місяців[/U] - не можна! Наприклад, якщо спадщина не була прийнята ніким, суд виносить рішення про відумерлість спадщини, то охорона спадкового майна буде тривати [B]до передання спадкового майна у власність територіальної громади.[/B]
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#456

Повідомлення UnweAryinG » 23 лютого 2011, 17:27

Doroty, я вас підтримаю на пост 455
UnweAryinG

Номер повідомлення:#457

Повідомлення UnweAryinG » 23 лютого 2011, 17:27

0
UnweAryinG

Номер повідомлення:#458

Повідомлення UnweAryinG » 23 лютого 2011, 17:33

flame, на ваш пост 350 я вважаю що тільки після відкриття спадщини я так бачу з ч. 3 ст. 1289, тому так буду відповідати
UnweAryinG

Номер повідомлення:#459

Повідомлення Бедуин » 23 лютого 2011, 18:41

[B]Doroty[/B], маєте рацію. в такому випадку дійсно так.
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#460

Повідомлення bukva I » 23 лютого 2011, 21:26

Усім доброго вечора!Відповідь для [B]Бедуин [/B]і одночасно на питання:Право власності за нотаріально посвідченим договором купівлі-продажу земельної ділянки виникає з моменту.......Відповідно до ст. 125 ЗК виникає з[U] моменту державної реєстрації ціх прав [/U]Право власноті посвідчується цивільно-правовою угодою яка:-нот посвідчується-держ реєструється....Тобто законом установлено певні вимоги щодо форми такої цивільно-правової угоди це є:-нот посвдченнята держ реєстрація прав....ще ст.132 п.4....Законодавець встановлює, що недодержання в момент вчинення сторонами вимог, що до форми цивільно-правої угоди є підставою для визнання його недійсним......Таким чино відповідаю на Вашу репліку:[QUOTE]Тобто Ви вважаєте, що договір купівлі продажу земельної ділянки (угода про перехід права власності на землю) буде вважатися укладеним тільки після звернення людей до органів ДЗК. А якщо наприклад, вони звернуться до ДЗК через 2 роки після нот посвідчення договору (законодавством ніде не передбачено, коли вони повинні звернутися до ДЗК) то всі ці 2 роки угода буде не укладеною…. Вас, як ЮРИСТА, це ніяк не дивує???????[/QUOTE]Такий правочин для мене як юриста, без виконання норми встановленої законодавцем не є укладеним!Такі не додержання легко піддаються маніпуляції для визнаня правочину недійсним, з боку третіх заінтересованих осіб! Тому я вважаю за необхідним розяснити особі, яка зверненться за вчиненням такої нот.дії усі умови щодо форми такого правочину і одначасно чітко відзначити МОМЕНТ винекнення ПРАВА ВЛАСНОСТІ.Угоди про перехід права власності на земельну ділянку вважаються укладеними з:а) моменту отримання державного акту[U]б) дня їх державної реєстрації в органах державного земельного кадастру[/U]в) дня їх нотаріального посвідчення,В[B]важаю таку відповідь більш ширшою, вона в себе нот посвідчення включає...., адже реєстрація вже після нот. посвідчення угоди....., так як Комісія на іспиті говорить що перевага ввідається більш ширшим відповідям!!! то відповідь така![/B]Що ж до питання контексті а, б, в:Право власності за нотаріально посвідченим договором купівлі-продажу земельної ділянки виникає з моменту (а) нотаріального посвідченняб) державної реєстрації в) отримання акту на земельну ділянку та відповідної державної реєстрації...То згодна в б)держ реєстрація не ясно яка, в такому контексті, я б відповіла в)
bukva I

Повідомлення: 1719
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 19 раз.

Номер повідомлення:#461

Повідомлення bukva I » 23 лютого 2011, 21:39

Позитивний момент, що тест з таким питанням на сьогодні буде зазначений з умовою ст. 125 ЗК, і ми її точно не забудемо....:)
bukva I

Номер повідомлення:#462

Повідомлення Утреняя зоря » 23 лютого 2011, 21:53

Доброго дня!Я не Бедуин, але спробую Вам надати відповідь.[U][I]Угоди[/I] [/U]про перехід права власності на земельну ділянку вважаються укладеними з:а) моменту отримання державного актуб) дня їх [B]державної реєстрації в органах державного земельного кадастру[/B]в) дня їх нотаріального посвідчення,Державну реєстрацію здійснюють:- БТІ - прав на нерухомість у вигляді будинків, квартир тощо,- [B]державні органи по земельних ресурсах (Центр земельного кадастру при Державному комітеті по земельних ресурсах) - права на землю,[/B]- нотаріуси - [I][U]правочини[[/U]/I] тому моя відповідь в
Утреняя зоря

Номер повідомлення:#463

Повідомлення Утреняя зоря » 23 лютого 2011, 22:25

Право власності за нотаріально посвідченим [B]договором купівлі-продажу [/B]земельної ділянки виникає з моменту (а) нотаріального посвідченняб) [U]державної реєстрації [/U]в) отримання акту на земельну ділянку та відповідної державної реєстрації...Право власності виникає і підтверджується, як передбачає стаття 126 Земельного кодексу України – державним актом на право власності на земельну ділянку, крім випадків, коли земельна ділянка, без змін її меж та цільового призначення, відчужується за [B]цивільно-правовою угодою [/B]або за свідоцтвом про право на спадщину.У такому разі на державному акті нотаріус, який посвідчує (видає) документ, та орган, який здійснює державну реєстрацію земельних ділянок, роблять відмітку про відчуження земельної ділянки та реєстрацію прав на неї. У відмітці вони зазначають документ, на підставі якого відбулося відчуження.Відповідь В) передбачає виконання 2 умов - отримання акту та відповідної державної реєстрації. Акт ви не отримаєте у Вас залишиться старий з відміткою нотаріуса та Держкомзему.
Утреняя зоря

Номер повідомлення:#464

Повідомлення flame777 » 23 лютого 2011, 23:03

Утренняя зоря, в даному випадку підтримую Вашу думку :))вважаю, що угода укладена з моменту нотаріального посвідчення, право власності - з моменту державної реєстрації в органах держкомзему не ДЗК !!!
flame777

Повідомлення: 826
Дякував (ла): 8 раз.
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#465

Повідомлення Бедуин » 23 лютого 2011, 23:03

[QUOTE]Відповідно до ст. 125 ЗК виникає з моменту державної реєстрації ціх прав Право власноті посвідчується цивільно-правовою угодою яка:-нот посвідчується-держ реєструється...[/QUOTE]Де держреєструється угода і на підставі чого? ОСкількі ст.. 125 стосується моменту винекнення права власності, а не моменту з якого договір вважається уладеним. [QUOTE]Тобто законом установлено певні вимоги щодо форми такої цивільно-правової угоди це є:-нот посвдченнята держ реєстрація прав....[/QUOTE]Держ реєстрація прав не стосується а ні форми правочину, а ні моменту укладення праочину, а стосується моменту винекрення права власності. Ще раз Вам скажу що Ви не зовсім розрізняєте державну реєстацію правочину і державну реєстрацію права власності, а також момент укладення правочину і момент виникнення права власності. [QUOTE]Законодавець встановлює, що недодержання в момент вчинення сторонами вимог, що до форми цивільно-правої угоди є підставою для визнання його недійсним......[/QUOTE]Ф-ми правочину, усна, письмова проста, письмова і нотаріальне посвідченя, конклюдентні дії. Все інших форм правочинів ЦК не передбачено. [QUOTE]Такий правочин для мене як юриста, без виконання норми встановленої законодавцем не є укладеним![/QUOTE]Яких конкретно вимог??? [U]Ще раз у вас питаю. і чекаю конкретної відповіді. Тобто Ви вважаєте, що договір купівлі продажу земельної ділянки (угода про перехід права власності на землю) буде вважатися укладеним тільки після звернення людей до органів ДЗК. А якщо наприклад, вони звернуться до ДЗК через 2 роки після нот посвідчення договору (законодавством ніде не передбачено, коли вони повинні звернутися до ДЗК) то всі ці 2 роки угода буде не укладеною…. Вас, як ЮРИСТА, це ніяк не дивує???????[/U][QUOTE]Такі не додержання легко піддаються маніпуляції для визнаня правочину недійсним, з боку третіх заінтересованих осіб![/QUOTE]Так недійсним чи не укладеним????
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#466

Повідомлення Бедуин » 23 лютого 2011, 23:14

Взагалі договір купівлі-продажу земельної ділянки [U]на сьогоднішній день [/U] підлягає [U]нотаріальному посвідченню і державній реєстрації ст.. 132 ЗК[/U] і вважається укладеним з моменту такої реєстрації. [U]Але ця реєстрації не в ДЗК, а ДРП відповідно до ст. 210 ЦК та Постанові КМУ «Про тимчасовий порядок державно реєстрації правочинів». [/U]А право власності виникає з моменту державної реєстрації цього права відповідно до 125 ЗК. (в ДЗК)В контексті тих двох тестів, які ми зараз обговорюємо і які складені за старим законодавством коли договори відчуження зем ділянок [U]не підлягали державній реєстрації в ДРП[/U], а право власності виникало з моменту одержання держ акту та його реєстрації доцільно відповідати що угода є укладеною з моменту нотаріального посвідчення, оскільки обов»язкова реєстрація правочину (не права власності) а правочину (відповідно до ст.. 132 ЗК до 05.03.2009) не була [U]обов’язковою для визнання його укладеним. [/U]Особисто я до цього питання більше не повертаюсь і з цього питання більше в диспути не вступаю. Кожен все одно залишиться при своїй думці і вразі чого буде відстоювати її і на іспиті і в роботі. ))))))))))))))))))))))
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#467

Повідомлення bukva I » 23 лютого 2011, 23:23

Бедуин, flame, Утреняя зоря........... ВСЕМ НУ ПРОООООООООСТО ПОКЛОННОЕ СПАСИБО!Я дествительно замылила голову ИМЕННО МОМЕНТОМ ВОЗНИКНОВЕНИЯ ПРАВА СОБСТВЕННОСТИ НА ИМУЩЕСТВО........ ДЗК реэстрацияА НЕМОМЕНТОМ ЗАКЛЮЧЕНИЯ!!!!!....держ реэстрация.....Вы все суппер правы......Мне важен всегда был момент возникновения права собственности, а не момент заключения...... поэтому из за хлама оставшего в голове судебных тяжб....., я момент заключения не брала во внимание, потому что он для меня был всегда действием состоявшимся.....!!!!!Аббалдеть.... вот оно счастье истины....Ну уж просто не знаю как Вас благодарить.....
bukva I

Номер повідомлення:#468

Повідомлення bukva I » 23 лютого 2011, 23:28

Бедуин Ваша теза щодо цього ...... це точно.... [QUOTE]Коли 3,5 роки тому я прийшла працювати в органи нотаріату я багатьом нотаріусам з великим стажем роботи доводила свою точку зору, як ЮРИСТА, доки розумні люди не навчили мене дивитися на світ не очима ЮРИСТА очима НОТАРІУСА. За що я їм дуже і дуже вдячна. Мені порадили забути весь досвід судової практики и роботи на підприємстві і навчитися не тлумачити законодавство розширено або звужено, з точки зору юриста, а буквально читати статті не піддаючи їх розширеному або звуженому тлумаченню користуючись попереднім досвідом… Цього, в принципі і раджу всім юристам які прагнуть бути нотаріусами[/QUOTE]Дякую Вам добри люди, що вибиваете з мене цей хлам думати як юрист.....Добре що червоні щички не видно....
bukva I

Номер повідомлення:#469

Повідомлення Бедуин » 23 лютого 2011, 23:28

Ура!!!! Нарешті нас почули!!! і ми всі прийшли до правильного рішення!!! [QUOTE]поэтому из за хлама оставшего в голове судебных тяжб.....,[/QUOTE]ну я вже про це казала!!! Я така була 3,5 роки тому назад! Доки не навчилась не лише користуватися попередній досвідом, а й відкидати його!!! [B]bukva I[/B] пропоную Вам відкрити нову позитивну тему бо ця вже гальмує!
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#470

Повідомлення bukva I » 23 лютого 2011, 23:31

Бедуин я успокоиться не могу.... у меня истерика......Вот єто да, так вляпаться .....ну блин цельний философ, тут судебний процесс назрівавАЙ ЛАВ ФОРУМ.....:))))))....
bukva I

Номер повідомлення:#471

Повідомлення Бедуин » 23 лютого 2011, 23:33

Буквочка заспокоюйся і відкривай нову темку!
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#472

Повідомлення bukva I » 23 лютого 2011, 23:56

0
bukva I

Номер повідомлення:#473

Повідомлення bukva I » 24 лютого 2011, 00:00

0
bukva I

Номер повідомлення:#474

Повідомлення bukva I » 24 лютого 2011, 00:03

Вроде получилось создать новую тему .....Іспит 23.02.2011
bukva I

Номер повідомлення:#475

Повідомлення bukva I » 24 лютого 2011, 00:09

Про верка связи на іспит 23.02.2011
bukva I

Номер повідомлення:#476

Повідомлення KikoTER » 24 лютого 2011, 01:14

http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=26235
KikoTER

Номер повідомлення:#477

Повідомлення podruga » 14 березня 2011, 20:16

Добрый день всем! Люди! Где можно найти свежие вопросы и задачи на испит?
podruga

Повідомлення: 4
Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 10 раз.

Поперед.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів