Форум

Інформаційний ресурс

Іспит 23.02.2011

Номер повідомлення:#211

Повідомлення Mahadjan » 01 березня 2011, 00:44

Я так розумію, що ми не повинні щось додумувати в задачах. Оскільки одержання свідоцтва про право власності у спільному майні подружя є право, а не обов[qoute]язок. І переживший чоловік чи дружина може не отримувати це свідоцтво, але це не означає, що він чи вона позбавляється права спадкування і навпаки, може отримати свідоцтво про право власності і ще й свідоцтво про право на спадщину.Тому, якщо з умов задачі не видно, що переживший хоче отримати свідоцтво про право власності, я його в розрахунок брати не буду.
Mahadjan

Номер повідомлення:#212

Повідомлення Mahadjan » 01 березня 2011, 00:47

[B]bukva I, KikoTER[/B] Питання стоїть - Хто має [B]право на спадщину[/B] і на яку частку? А частина, на яку видається свідоцтво про право власності не є складовою спадщини!!!!
Mahadjan

Номер повідомлення:#213

Повідомлення KikoTER » 01 березня 2011, 00:50

[B]Mahadjan[/B] Отже відповідь 1?????????????
KikoTER

Повідомлення: 487
Дякував (ла): 224 раз.
Подякували: 252 раз.

Номер повідомлення:#214

Повідомлення Mahadjan » 01 березня 2011, 00:51

[B]bukva I[/B], щоб розвіяти ваші сумніви з приводу 1 - СВІДОЦТВО ПРО ПРАВО НА СПАДЩИНУ ЗА ЗАКОНОМ Місто (село, селище, район, область (Автономна Республіка Крим)), Україна______________________________________________________________________________________.(число, місяць, рік словами) Я, ____________________________, _______________________________________ нотаріус (прізвище, ініціали) (державний/приватний) ______________________________________________________________________________________, (найменування державної нотаріальної контори, назва нотаріального округу)посвідчую, що на підставі статті __________________________________________________________ (номер статті щодо відповідної черги спадкоємців, яка закликається до спадкування)Цивільного кодексу України спадкоємцями зазначеного у цьому свідоцтві майна______________________________________________________________________________________ (прізвище, ім'я, по батькові спадкодавця, рік його народження)____________________________________________________________________________, який (яка)помер(ла) “___” ____________ року, є його (її) ______________________________________________ (указуються всі спадкоємці їх родинні або інші відносини із спадкодавцем,______________________________________________________________________________________прізвища, імена, по батькові спадкоємців, дати їх народження, ідентифікаційні номери за Державним реєстром фізичних ______________________________________________________________________________________.осіб - платників податків2, місця їх реєстрації або проживання та [B]зазначаються частки2 [/B]кожного у спадщині) Спадщина, на яку [B]в указаних частках [/B]видано це свідоцтво, складається з:______________________________________________________________________________________. (указується майно, на яке видається свідоцтво, місцезнаходження, назва, реквізити правовстановлювального документа, найменування реєструючого органу, дата, номер реєстрації (кадастровий номер), характеристика та вартість майна) Свідоцтво про право на спадщину на ___________________________________________________ (зазначається [B]розмір успадкованої частки [/B]вказаного майна3)видано _______________________________________________________________________________. (прізвище, ім'я, по батькові спадкоємця, якому видано це свідоцтво) Згідно зі статтею 1299 Цивільного кодексу України право на спадщину підлягає державній реєстрації. Спадкова справа № ________ Зареєстровано в реєстрі за № _______ Стягнуто ________________________ (державного мита, плати) Печатка ___________________ нотаріус Підпис (державний/приватний) ____________1 За такою самою формою видається свідоцтво про право на спадщину на рухоме майно (транспортні засоби, грошові вклади, акції тощо). При цьому, якщо право на спадщину підлягає обов’язковій державній реєстрації, про це вказується в тексті свідоцтва із зазначенням органу, який здійснює реєстрацію.2 Ідентифікаційний номер за Державним реєстром фізичних осіб - платників податків зазначається у разі необхідності.[B]3 Розмір частки у спадщині указується у вигляді простого арифметичного дробу. [/B]
Mahadjan

Номер повідомлення:#215

Повідомлення bukva I » 01 березня 2011, 00:51

Mahadjan так це не обовязок....., тому якщо умовами задачі не встановлено видавати свідоцтво про право власності, то не треба і перемудрювати.....
bukva I

Повідомлення: 1719
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 19 раз.

Номер повідомлення:#216

Повідомлення Mahadjan » 01 березня 2011, 00:52

Тобто, ящо подивитись цю форму стає зрозумілим, що частка у спадщині вираховується від цілого, тобто 1. А вже частина квартири, яка становить цю частку визначається при реєстрації в МБТІ
Mahadjan

Номер повідомлення:#217

Повідомлення Mahadjan » 01 березня 2011, 00:53

Щодо пост. 213 та 215 - це моя суб[qoute]єктивна думка, так я буду відповідати на іспиті.
Mahadjan

Номер повідомлення:#218

Повідомлення Mahadjan » 01 березня 2011, 00:54

Але, звичайно, хотілося б дізнатися і думку Комісії з приводу додумування спільної сумісної власності.
Mahadjan

Номер повідомлення:#219

Повідомлення Утреняя зоря » 01 березня 2011, 00:57

Якщо в питанні мова йде про частку, в спадковому майні, то завжди берем 1, розраховуємо з 1. Якщо в питанні йде про частини майна, то тоді вираховуємо частку, і домножаємо на належну частину обєкту.
Утреняя зоря

Номер повідомлення:#220

Повідомлення KikoTER » 01 березня 2011, 01:02

Будь-ласка, нехай кожен напише номер правильної відповіді на його думку!Я схиляюсь до № 2.
KikoTER

Повідомлення: 487
Дякував (ла): 224 раз.
Подякували: 252 раз.

Номер повідомлення:#221

Повідомлення bukva I » 01 березня 2011, 01:02

Щодо цієї задачі то якщо по слогам її розбирати...то:На час відкриття спадщини спадкодавцю належав житловий будинок з надвірними будівлями. Цей будинок було набуто згідно з договором купівля - продажу під час зареєстрованого шлюбу.Спадкодавець залишив заповіт на цей житловий будинок на користь своєї дочки. Спадкоємцями також є непрацездатна дружина спадкодавця, яка претендує також на частку у спільному майні подружжя, та не працездатний за станом здоровя син спадкодавця.Всі з перелічених вище спадкоємців своєчасно звернулися до державної нот контори за днійсненням свого права.У яких частках розподілиться спадкове майно?Варіанти відповідей:1. Усе успадкує дочка за заповітом2. Дочка спадкує 1/2 частки, та дружина отримає у власність 1/2 частки3. Дочка спадкує 2/3 частки, дружина 1/6 частки та син спадкує 1/6 частки4.Всі троє спадкують по 1/6 частці та дружина отримає у власність 1/2 частки5. Дочка 1/3 дружина 1/12 син 1/12 та у власність дружина 1/2 частки.[B]Коло спадкоємців за законом:- дочка-непрацездна дружина-1/2-непрацездатний син-1/2 Спадкове майно:-житловий будинок з надвірними будівлямиЗаповыт на дочку, дружина претендуэ на частку у спільному майні подружжя. Рахуємо1/3:1/2=1/6ч. дружині та сину свідоцтво про право на спадщину за закономДочці за заповітом нотаріус видає свідоцтво про право на спадщину за заповітом 1-(1/6 +1/6)=1-1/3=2/3 Та як дружина скористалась своъм правом на сидачю їй свідоцтва про право власності на чассту в спільному майні подружжя то їй буде видано свідоцтво на право власності на 1/2 ч[/B]
bukva I

Номер повідомлення:#222

Повідомлення Doroty » 01 березня 2011, 01:03

Ці [B]частки [/B] з'явилися з новими Правилами нот.діловодства... Раніше були частки та частини (які нотарі самі вираховували)...як в пост. №189...Якщо по новим формам, то відповідь [B]№1 [/B]буде правильною на пост. №206 !
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#223

Повідомлення Mahadjan » 01 березня 2011, 01:06

1. Дружині у видачі свідоцтва про право на спадщину буде відмовлено, неповнолітнім синам буде видано свідоцтво про право на спадщину за законом на обов’язкову долю по 1/8 частці, дочці буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 3/4 частки 2. Дружині буде видано свідоцтво про право власності на 1/2 частку, неповнолітнім синам свідоцтво про право на спадщину за законом на обов’язкову долю по 1/8 частці, дочці свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 1/4 частку Я вважаю вірною відпвідь № 1, бо дружині у видачі свідоцтва про право на спадщину дійсно буде відмовлено (вона не є спадкоємцем за заповітом і не має право на обов[qoute]язкову частку). Невірною вважаю відповідь № 2 ще й тому, що якби дружина отримувала свідоцтво про право власності на частку у спільному майні подружжя, вона б отримувала свідоцтво на 1/2 квартири,бо про вклади не зазначено, що вони є спільною сумісною власністю...
Mahadjan

Номер повідомлення:#224

Повідомлення bukva I » 01 березня 2011, 01:06

Mahadjan щодо[QUOTE]Щодо пост. 213 та 215 - це моя суб[qoute]єктивна думка, так я буду відповідати на іспиті.[/QUOTE]Але ж якщо ми не вірно рахуємо... то це халепа... бо все шкереберть буде..... Є ж норма щодо вірного розрахунку... ???? так жежж не буває щоб кожний рахував по своємо.....
bukva I

Номер повідомлення:#225

Повідомлення bukva I » 01 березня 2011, 01:13

щодо посту 222[QUOTE]Ці частки з'явилися з новими Правилами нот.діловодства... Раніше були частки та частини (які нотарі самі вираховували)...як в пост. №189...Якщо по новим формам, то відповідь №1 буде правильною на пост. №206 ![/QUOTE]Тобто по новим умовам ми виділяємо частку.....,[B] частину не виділяємо.[/B]...[B]Аксімо одиниці діє[/B] коли майно зазначаеться як житловий будинок...., а не : Мені заповідачу належить 1/2 частина будинку яку я заповыдаю своїм дітям....І так як право на одержання свідоцтва про право власності це ПРАВО ПОДРУЖЖЯ то, навіть якщо особа скористається цім право ми все одно беремо все одиницю????
bukva I

Номер повідомлення:#226

Повідомлення perlunka » 01 березня 2011, 01:14

bukvo4ka, дуже дякую, все знайшла!)))
perlunka

Номер повідомлення:#227

Повідомлення Mahadjan » 01 березня 2011, 01:16

Я мала на увазі, що якщо не зазначено що претендує на свідоцтво про право власності у спільному майні подружжя то його в розрахунок не беру
Mahadjan

Номер повідомлення:#228

Повідомлення bukva I » 01 березня 2011, 01:18

perlunka будь ласка.... добре під вечір думати, що комусь помогла....:)))але дякувати треба тим добрим людям які це все згрупулували, відпрацювали та надали для користування.....))))
bukva I

Номер повідомлення:#229

Повідомлення bukva I » 01 березня 2011, 01:20

щодо[QUOTE]Я мала на увазі, що якщо [B]не зазначено що претендує [/B]на свідоцтво про право власності у спільному майні подружжя т[B]о його в розрахунок не беру[/B][/QUOTE]Але ж у постах про будинок зазначено що особа скористалась своїм правом на право власності на майно у спільному майні подружжя...... а все одно розрахунок з одиниці.....
bukva I

Номер повідомлення:#230

Повідомлення Mahadjan » 01 березня 2011, 01:25

так, я бачу, що з одиниці. Це мене збиває з пантелику, єдине, що приходе на думку, можливо, стара задача. Але це не є виправданням :-((((
Mahadjan

Номер повідомлення:#231

Повідомлення bukva I » 01 березня 2011, 01:27

Так дуууууууууууууже збиває з пантелику....... ось що Дороті написала, про які нові вона мала на увазі, нові з 2011, чи нові з 2009 року????[QUOTE]Ці частки з'явилися з новими Правилами нот.діловодства... Раніше були частки та частини (які нотарі самі вираховували)...як в пост. №189...Якщо по новим формам, то відповідь №1 буде правильною на пост. №206 ![/QUOTE]
bukva I

Номер повідомлення:#232

Повідомлення Mahadjan » 01 березня 2011, 01:30

Нові з 2009, бо в минулому році я вже готувала свідоцтва без частин, лише частки
Mahadjan

Номер повідомлення:#233

Повідомлення Doroty » 01 березня 2011, 01:31

На пост. №231З кінця 2010 року та що діють зараз.....
Doroty

Номер повідомлення:#234

Повідомлення Mahadjan » 01 березня 2011, 01:31

[B]bukva I[/B], я пропоную запам[qoute]ятати сам принцип вираховування, а вже на іспиті вибрати вірну відповідь, виходячи з запропонованих
Mahadjan

Номер повідомлення:#235

Повідомлення bukva I » 01 березня 2011, 01:34

Doroty тобто зараз частки????і що до задачі про будинок теж частки? алеж чому з одиниці розрухунок??? якщо особа скористалась своїм правом на право власності на майно у спільному майн .....і
bukva I

Номер повідомлення:#236

Повідомлення Doroty » 01 березня 2011, 01:34

В 2009 році в нас були свідоцтва з ОДНИМ спадкоємцем...
Doroty

Номер повідомлення:#237

Повідомлення bukva I » 01 березня 2011, 01:35

Mahadjan я не проти.... але якщо ми невірно рахуємо то як далі бути.... як далі ці задачі рахувати...??? ось що мене бентежить.....
bukva I

Номер повідомлення:#238

Повідомлення bukva I » 01 березня 2011, 01:40

[B]Підсумок [/B]думок [B]щодо цієї задачі про будинок[/B] з видачею свідоцтва про право власноті на частку у спільному майні подружжя......[QUOTE]1. Дружині у видачі свідоцтва про право на спадщину буде відмовлено, неповнолітнім синам буде видано свідоцтво про право на спадщину за законом на обов’язкову долю по 1/8 частці, дочці буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 3/4 частки [B]Це розрахунок з одиниці[/B]2. Дружині буде видано свідоцтво про право власності на 1/2 частку, неповнолітнім синам свідоцтво про право на спадщину за законом на обов’язкову долю по 1/8 частці, дочці свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 1/4 частку [B]це розрахунок з 1/2[/B][/QUOTE]Скажіть хто небудь нормативне пояснення......
bukva I

Номер повідомлення:#239

Повідомлення Doroty » 01 березня 2011, 01:41

на пост №235Павленко С.В все своє майно заповів дочці від першого шлюбу Олені. У червні 2004 року заповідач помер. до складу спадкового майна входить квартира, грошовий вклад в Ощадбанку. вказана квартира була спільним сумісним майном подружжя.Із заявою про прийняття спадщини та видачею свідоцтва про право на спадщину до нотріуса звернулись: дочка Олена, вдова 1959 року народження, двоє синів 14 та 17 років.Хто має [B]право на спадщину[/B] і на [B]яку частку[/B]?1. Дружині у видачі свідоцтва про право на спадщину буде відмовлено, неповнолітнім синам буде видано свідоцтво про право на спадщину за законом на обовязкову долю по 1/8 частці дочці буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 3/4.2.Дружині св. прав влас-1/2, синам 1/8,дочке1/43 дружины та синам по 1/8 , дочке 5/84.дружині 1/2 неповноліт 1/6, дочке за заповытом 1/6.Тут підвох, в виділених мною словах...Спадкова маса береться за одиницю.... Такі вже зробили форми...треба звикати до них...Тепер, дійсно, [B]частини[/B] вже вираховує БТІ...
Doroty

Номер повідомлення:#240

Повідомлення Doroty » 01 березня 2011, 01:45

[B]bukva I[/B]на пост №238Друга відповідь відпадає, бо Свідоцтво про право власності (пережившій дружині) - це документ, який не підтверджує [B]право на спадщину[/B]... Це право в спільній сумісній власності подружжя...
Doroty

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів