Форум

Інформаційний ресурс

Іспит 23.02.2011

Номер повідомлення:#241

Повідомлення Doroty » 01 березня 2011, 01:47

"Продовження додатка 25Форма № 18Свідоцтво про право власності на частку в спільному майні подружжя, яке видається в разі смерті одного з подружжя СВІДОЦТВО ПРО ПРАВО ВЛАСНОСТІ Місто (село, селище, район, область (Автономна Республіка Крим)), Україна ______________________________________________________________________________________. (число, місяць, рік словами) Я, ________________________________________________, ________________________ нотаріус (прізвище, ініціали) (державний/приватний)______________________________________________________________________________________, (найменування державної нотаріальної контори, назва нотаріального округу)на підставі статті 63 Сімейного кодексу України посвідчую, що _______________________________ (прізвище, ім'я, по батькові, дата народження,______________________________________________________________________________________ місце реєстрації або проживання того із подружжя, який (яка) є живим(ою))____________________________________________________________________________, який (яка)згідно із ______________________________________________________________________________ (указуються найменування та реквізити документа, що підтверджує факт шлюбних відносин)є пережившим(ою)чоловіком (дружиною) ________________________________________, який (яка) (прізвище, ім'я, по батькові, дата народження)помер(ла) “___” ____________ року, належить __________________________ частка у праві спільної (зазначається розмір частки)сумісної власності на майно, набуте подружжям за час шлюбу. [B]Спільне сумісне майно подружжя, [U]право власності на яке[/U] в указаній частці посвідчується цим свідоцтвом, складається з:[/B] _______________________________________________________________ (указується майно, право власності на______________________________________________________________________________________.частку в якому посвідчується, його вартість, а також зазначаються місце реєстрації, найменування реєструючого органу щодо рухомого майна, яке підлягає реєстрації, та його місцезнаходження, назва, реквізити правовстановлювального документа, найменування реєструючого органу, дата, номер реєстрації (кадастровий номер), характеристика щодо нерухомого майна) Спадкова справа № ______ Зареєстровано в реєстрі за № _____ Стягнуто ______________________ (державного мита, плати) Печатка ___________________ нотаріус Підпис (державний/приватний) "
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#242

Повідомлення bukva I » 01 березня 2011, 01:49

Мій підсумок такий: якщо в умовах задач нам черним по білому не написано..що спадкодавець володів 1/2 частиною майна....., а буде зазначено що володыв будинком (навыть на пыдставы ссвласності), то ми беремо спадкову массу одиницю....
bukva I

Повідомлення: 1719
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 19 раз.

Номер повідомлення:#243

Повідомлення KikoTER » 01 березня 2011, 01:51

[B]bukva I[/B] я спочатку схилявся до відповіді 2, але.... Читаєм уважно № 2 [I]Дружині буде видано свідоцтво про право власності на 1/2 частку, [B](частку чого? адже вона має право лише на квартиру, гроші дружина не отримає!)[/B] неповнолітнім синам свідоцтво про право на спадщину за законом на обов’язкову долю по 1/8 частці, дочці свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 1/4 частку [/I] Якщо б у відповіді писало 1/2 частку [B]квартири[/B], неповнолітнім синам .... і так далі, то можна думати, а так дійсно лише відповідь № 1!
KikoTER

Повідомлення: 487
Дякував (ла): 224 раз.
Подякували: 252 раз.

Номер повідомлення:#244

Повідомлення Mahadjan » 01 березня 2011, 01:52

bukva I підтримую 100 %
Mahadjan

Номер повідомлення:#245

Повідомлення bukva I » 01 березня 2011, 01:56

Щодо [B][QUOTE]Тепер, дійсно, частини вже вираховує БТІ...[/QUOTE][/B]нотаріусу надаються ісходні дані щодо спадкового майна.....Наприклад: житловий бдинок. Нотаріус установлює що він купленийпід час шлюбу, вбачає що він на праві спільної сумісної власності йому належить..... і веде свій розрахунок часток, а не частин... на підставі цього усього будинку.....тобто 1-спадкова массу, 3(наприклад кількість спадкоємців), 1/2 наприклад обовязкова доля, 1/2 жене, якщо скаже про свою вимогу......І все одно при цьому нотаріус розраховує це будинок як одиницю????
bukva I

Номер повідомлення:#246

Повідомлення bukva I » 01 березня 2011, 02:00

Mahadjan дякую ВАм, дійсно сильно дякую, бо якщо я не одна так думаю [B]у підсумку [/B]усього сказаного не знаю на скільки гигабайтів, щодо посту 242, це значить що я здорова людина.... буду далі слідкувати за собою при розвязанні подібних задач....
bukva I

Номер повідомлення:#247

Повідомлення Mahadjan » 01 березня 2011, 02:04

Ні, якщо дружині видає свідоцтво про право власності в спільному майні подружжя тоді за одиницю нотаріус бере 1/2 частину квартиру (в описовій частині буде зазначатись, що спадкове майно складається з 1/2 частини квартири №....)
Mahadjan

Номер повідомлення:#248

Повідомлення Mahadjan » 01 березня 2011, 02:06

[B]bukva I[/B] Вам теж щире [B]СПАСИБІ[/B]. Рада спілкуванню з вами!!!! :-))
Mahadjan

Номер повідомлення:#249

Повідомлення Mahadjan » 01 березня 2011, 02:22

Всім добраніч, солодких снів!!!!! [B]Луганськ тримайтесь!!!! Ми з вами!!!![/B] Чекаємо ваших перемог і щасливих білетів :-)))
Mahadjan

Номер повідомлення:#250

Повідомлення KikoTER » 01 березня 2011, 02:27

Дехто з форумчан так свої ЩАСЛИВІ білети і не виставив (((
KikoTER

Повідомлення: 487
Дякував (ла): 224 раз.
Подякували: 252 раз.

Номер повідомлення:#251

Повідомлення Doroty » 01 березня 2011, 02:40

[B]ЛУГАНСЬК, ПРИМАЄМО ЗА ВАС КУЛАЧКИ !!!! ХАЙ ЗАВТРА ВСІМ ПОЩАСТИТЬ !!!![/B]
Doroty

Номер повідомлення:#252

Повідомлення Утреняя зоря » 01 березня 2011, 03:36

Павленко С.В. все своє майно заповів дочці від першого шлюбу Олені. У червні 2004 року заповідач помер. До складу спадкового майна входить квартира, грошовий вклад в Ощадбанку. Вказана квартира була спільним сумісним майном подружжя.Із заявою про прийняття спадщини та видачею свідоцтва про право на спадщину до нотаріуса звернулись: дочка Олена вдова 1959 року народження двоє синів 14 та 17 років.Хто має право на спадщину і на яку частку? Варіанти відповіді:1. [U]Дружині у видачі свідоцтва про право на спадщину буде відмовлено, неповнолітнім синам буде видано свідоцтво про право на спадщину за законом на обов’язкову долю по 1/8 частці, дочці буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 3/4 частки [/U] [I][B]3/4+1/8+1/8 = 1[/B][/I]2. Дружині буде видано свідоцтво про право власності на 1/2 частку, неповнолітнім синам свідоцтво про право на спадщину за законом на обов’язкову долю по 1/8 частці, дочці свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 1/4 частку [I][I][B]тут кудись дівається 1 /4 частина квартири - 1/2 +1/2(1/8+1/8+1/4)=3/4 частини квартири[/B][/I][/I]3.Дружині, неповнолітнім синам буде видано свідоцтво про право на спадщину за законом на обов’язкову долю по 1/8 частці, дочці свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 5/8 часток4. Дружині буде видано свідоцтво про право власності на 1/2 частку, неповнолітнім синам свідоцтво про право на спадщину за законом на обов’язкову долю по 1/6 частці, дочці свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 1/6 частку.
Утреняя зоря

Номер повідомлення:#253

Повідомлення zarema » 01 березня 2011, 12:34

[B]Луганск, удачи Вам всем на экзамене ![/B]
zarema

Повідомлення: 97
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#254

Повідомлення flame777 » 01 березня 2011, 13:26

bukva I на пост 172 відносно задачі пост 155підтримую варіант відповіді 5:пояснюю чому:1/2 частка в праві власності на будинок - свідотво про право власності на частку в спільному майні подружжя (будинок був набутий в зареєстрованому шлюбі)т.ч. спадкове майно - 1/2 житлового будинку, яка ділиться між:дружиною - обов'язкова частка в спадщині - 1/6, що дорівнює 1/12 частці в житловому будинкусином - обов'язкова частка в спадщині - 1/6, що дорівнює 1/12 частці в житловому будинкудочкою - за заповітом решта житлового будинку, тобто 4/12, скорочуємо на 4 виходить 1/3 житлового будинкуЦе моя точка зору, коментарі інших форумчан щодо цієї задачі ще не читала
flame777

Повідомлення: 826
Дякував (ла): 8 раз.
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#255

Повідомлення flame777 » 01 березня 2011, 13:34

з іншого боку питання стоїть про те, яким чином розподіляється спадкове майно!!!спадкове майно 1/2 будинку,тодідружині - 1/6сину - 1/6дочці - 4/6 або 2/3тоді правильна відповідь - 3
flame777

Номер повідомлення:#256

Повідомлення flame777 » 01 березня 2011, 13:39

Павленко С.В. все своє майно заповів дочці від першого шлюбу Олені. У червні 2004 року заповідач помер. До складу спадкового майна входить квартира, грошовий вклад в Ощадбанку. Вказана квартира була спільним сумісним майном подружжя.Із заявою про прийняття спадщини та видачею свідоцтва про право на спадщину до нотаріуса звернулись: дочка Олена вдова 1959 року народження двоє синів 14 та 17 років.Хто має право на спадщину і на яку частку?вірна відповідь 1. Дружині у видачі свідоцтва про право на спадщину буде відмовлено, неповнолітнім синам буде видано свідоцтво про право на спадщину за законом на обов’язкову долю по 1/8 частці, дочці буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 3/4 частки
flame777

Номер повідомлення:#257

Повідомлення one.girl » 01 березня 2011, 16:21

поділіться будь ласка інформацією про останнє ВКК!! шось всі мовчать, білети не дають! і взагалі не відомо як все пройшло..
one.girl

Повідомлення: 36
Дякував (ла): 5 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#258

Повідомлення Riviera » 01 березня 2011, 16:56

424. За несвоєчасне подання або не подання звітів про використання спеціальних бланків діяльність приватного нотаріуса призупиняється, а до державного нотаріуса застосовуються заходи дисциплінарного впливу за поданням:а) ІВЦУН (Інформаційно-видавничого центру українського нотаріату) (п. 4.6. ПОЛОЖЕННЯ про порядок постачання, зберігання, обліку та звітності витрачання спеціальних бланків нотаріальних документів (втратив чиннысть з 01.01.2010)б) Державного підприємства „Інформаційний центр” Міністерства юстиції Українив) відповідного управління юстиції.…п. 5.6. За несвоєчасне внесення або невнесення відомостей про витрачання бланків або недійсні бланки, втрату або викрадення бланків, що сталося з вини нотаріуса, порушення підпункту 4.2 пункту 4 та підпункту 7.3 пункту 7 цього Положення відповідне головне управління юстиції на підставі повідомлення Адміністратора Єдиного реєстру зупиняє діяльність приватного нотаріуса або притягує до дисциплінарної відповідальності державного нотаріуса…» Администратор - Інформаційний центр МЮУ.Подскажите, почему ключ А? Если по положению получается Б.
Riviera

Повідомлення: 208
Дякував (ла): 25 раз.
Подякували: 32 раз.

Номер повідомлення:#259

Повідомлення flame777 » 01 березня 2011, 17:34

Riviera КЛЮЧ іще не є істина в останній інстанції :))), це всього лиш позиція Мін'юста (яка доведена во відома тим, хто здавав екзамен), доречі така позиція досить часто буває помилковою....і може змінюватисядо того ж КЛЮЧ на це питання був [qoute]встановлений[qoute] під час дії вже не діючого на сьогодні Положення, тому КЛЮЧ вже змінивсявідповідь на це питання - Б на підставі наведеного Вами ж п.5.6.
flame777

Номер повідомлення:#260

Повідомлення Riviera » 01 березня 2011, 17:49

Я сейчас еще раз проверила. Этот пункт, на который ссылалась в том положении, которое утратило силу с 01.01.2010. Подобного пункта в действующем нет, а в положенні про ведення реєстру нотбланків есть такой пункт 2.9. За несвоєчасне внесення або невнесення відомостей про витрачання бланків або недійсні бланки, втрату або викрадення бланків, що сталося з вини державних та приватних нотаріусів (далі - нотаріуси), порушення пунктів 9.2 та 10.5 цього Порядку відповідне Головне управління юстиції відповідно до пункту 3 частини першої статті 291 Закону України [qoute]Про нотаріат[qoute] зупиняє діяльність приватного нотаріуса або притягує до дисциплінарної відповідальності державного нотаріуса. Т.е. вообще не сказано за чьим поданням. Хотелось бы узнать Ваше мнение, будет ли правильным ответ Б?
Riviera

Номер повідомлення:#261

Повідомлення vishenka » 01 березня 2011, 17:56

[B]Дорогенькі мої форумчани[/B], щодня про вас думаю, скучаю, і дякую за підтримку. Ви МОЛОДЦІ, що такі наполегливі і допитливі, тому у вас все вийде!!!!Виставляю вам свій [B]щасливий білет[/B], можливо, дещо не дослівно. Виникнуть запитання - відповім.))))ВСІМ УДАЧІ!!!!!!
vishenka

Повідомлення: 469

Номер повідомлення:#262

Повідомлення flame777 » 01 березня 2011, 17:57

2.9. За несвоєчасне внесення або невнесення відомостей про витрачання бланків або недійсні бланки, втрату або викрадення бланків, що сталося з вини державних та приватних нотаріусів (далі - нотаріуси), порушення пунктів 9.2 та 10.5 цього Порядку відповідне Головне управління юстиції відповідно до пункту 3 частини першої статті 291 Закону України [qoute]Про нотаріат[qoute] зупиняє діяльність приватного нотаріуса або притягує до дисциплінарної відповідальності державного нотаріуса. 5.6. За несвоєчасне внесення або невнесення відомостей про витрачання бланків або недійсні бланки, втрату або викрадення бланків, що сталося з вини нотаріуса, порушення підпункту 4.2 пункту 4 та підпункту 7.3 пункту 7 цього Положення відповідне головне управління юстиції на підставі повідомлення Адміністратора Єдиного реєстру зупиняє діяльність приватного нотаріуса або притягує до дисциплінарної відповідальності державного нотаріуса…ПИТАННЯ: 424. За несвоєчасне подання або не подання звітів про використання спеціальних бланків діяльність приватного нотаріуса призупиняється, а до державного нотаріуса застосовуються заходи дисциплінарного впливу за поданням:а) ІВЦУН (Інформаційно-видавничого центру українського нотаріату) (п. 4.6. ПОЛОЖЕННЯ про порядок постачання, зберігання, обліку та звітності витрачання спеціальних бланків нотаріальних документів (втратив чиннысть з 01.01.2010)б) Державного підприємства „Інформаційний центр” Міністерства юстиції Українив) відповідного управління юстиції.ТАК, моя точка зору, що Б)
flame777

Номер повідомлення:#263

Повідомлення flame777 » 01 березня 2011, 18:03

vishenka вітаю Вас ))) нарешті ми дочекалися і Вашого щасливого білетика :))у Вашому білеті є таке питання: 47. (865). Дублікат заповіту після смерті заповідача видається:А) вказаним у заповіті спадкоємцям (п. 29 ІнстрПВНД)б) на вимогу органів прокуратури або судув) спадкоємцям осіб, щодо яких вчинялася нотаріальна дія, вказаним у заповіті спадкоємцем, виконавцю заповіту. в) виділено червоним, тобто правильна відповідь - тільки А) ???
flame777

Номер повідомлення:#264

Повідомлення vishenka » 01 березня 2011, 18:21

не звертайте уваги на червоне. Я підкреслила В), вважаю, що це точна і повна відповідь, оскільки дублікат видається і виконавцю...Хоча, повторюсь, не знаю, чи моя відповідь співпала з думкою комісії. Бо подивитись білет мені не дали
vishenka

Номер повідомлення:#265

Повідомлення Kate Rina » 01 березня 2011, 19:01

[B]vishenka[/B], дякую за білет. Як ми бачимо нових питань по податковому кодексу та фінмоніторингу поки що нема.Дякувати Богу! [B]vishenka[/B], а чому Вам не дали подивитись білет, не пояснили?
Kate Rina

Номер повідомлення:#266

Повідомлення vishenka » 01 березня 2011, 19:24

[B]Kate Rina[/B], так, нових питань по фінмон. та податк. не було ні в кого. Не знаю, чому не дали подивитись, я вже писала, навіть розізлились, коли підійшла попросити переглянути білет, або здивувались: чого це я здала, та ще тут щось хочу. Але, Богу дякувати, я здала і все позаду. Скоро і для вас такий час прийде!!!!
vishenka

Номер повідомлення:#267

Повідомлення vishenka » 01 березня 2011, 19:27

До речі, ВСІХ ВАС ВІТАЮ З [B]ПЕРШИМ ДНЕМ ВЕСНИ[/B] !!!!! Здоров[qoute]ячка, нових досягнень і реалізації мрій!!!!!!! ))))))
vishenka

Номер повідомлення:#268

Повідомлення Doroty » 01 березня 2011, 21:12

[B]vishenka[/B][B]ДУЖЕ-ДУЖЕ РАДА ВАС БАЧИТИ !!! ВАС ТАКОЖ ЗІ СВЯТОМ !!![/B]Ви вже відійшли від хвилювань? Свідоцтво коли будете отримувати? Потім в державні чи приватні нотаріуси?[B]НЕ ЗАБУВАЙТЕ ПРО НАС !!! ВЕЛИКЕ ДЯКУЮ ЗА БІЛЕТ !!![/B]
Doroty

Номер повідомлення:#269

Повідомлення agent007 » 01 березня 2011, 23:17

Привет форумчани !!!!!!!, я только что, успешно зарегестрировался сегодня на форуме сдавал Луганск из 12 успешно здали 3. Ну как результат???? Можно задуматся...... Свой Билет выложу позже, я не здал это печально :(
agent007

Номер повідомлення:#270

Повідомлення Riviera » 01 березня 2011, 23:56

Жаль, АГЕНТ007. Но ничего, повезет на ВКК. Верьте. Если обуждали между собой сдающие, скажите были ли новые вопроы.
Riviera

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів