Форум

Інформаційний ресурс

Іспит 23.02.2011

Номер повідомлення:#271

Повідомлення Mahadjan » 01 березня 2011, 23:57

Усім доброго вечора!!![B]vishenka[/B], дякую Вам за білет, ми вже честно кажучи зачекалися :-)))Успіхів Вам на обраному шляху і хай зустрічається побільше гарних людей!!!!
Mahadjan

Номер повідомлення:#272

Повідомлення Mahadjan » 02 березня 2011, 00:00

[B]agent007[/B], тримайтеся!!! Головне, що Ви здорові, а скласти іспит ще нагода трапиться і Ви обов[qoute]язково ще нам напишете [qoute]УРА!!!! Я ПЕРЕМІГ!!!![qoute], Ми всі докладемо для цього максимум зусиль :-)А зараз не здавайтеся і не падайте духом, викладайте питання, які для Вас були конфліктними і не треба нічого боятися!!!! Адже ми з Вами, а разом - ми сила :-)))
Mahadjan

Номер повідомлення:#273

Повідомлення Mahadjan » 02 березня 2011, 00:02

Ау-Ау!!!Сегодня мы будем что-то разбирать или перерыв???
Mahadjan

Номер повідомлення:#274

Повідомлення Mahadjan » 02 березня 2011, 00:21

Я не можу знайти нормативки з питань:403 Нотаріусу поданий вексель, по якому була часткова оплата, на протест про неплатіж нотаріус:а) відмовляє в протестіб) опротестовує вексель на суму несплатив) опротестовує вексель на всю суму1033. Якщо за пред[qoute]явленим для вчинення протесту про неоплату векселем здійснено його часткова оплата, нотаріус:А) повертає вексель векселедавцю без вчинення протестуб) вчиняє протест векселя на суму несплатиВ) вчиняє протест векселя на суму, яка зазначена в векселіДопоможіть будь-ласка!!!
Mahadjan

Номер повідомлення:#275

Повідомлення Riviera » 02 березня 2011, 00:50

Mahadjan, МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ «Про затвердження методичних рекомендацій з питань вчинення протестів векселів, пред’явлення чеків до платежу і посвідчення неоплати чеків» ЗАТВЕРДЖЕНІ Рішенням Методичної ради з питань нотаріату при Головному управлінні юстиції у Київській області Протокол № 12 від 15.12.2009. Никакой более серьезной нормативки не нашла, но может не заметила в Законе [qoute]Про обіг векселів[qoute], а так по ним еще не читала, кроме того, что скидывали на форуме
Riviera

Повідомлення: 208
Дякував (ла): 25 раз.
Подякували: 32 раз.

Номер повідомлення:#276

Повідомлення bear » 02 березня 2011, 01:19

[B]Mahadjan[/B] на ваш пост 274ББкак по мне ответ прост, как можно требовать больше чем положено? пример простой, если я у вас взял 10 гривен и вернул 5, вы что будете с меня требовать ещё 10?
bear

Повідомлення: 663
Дякував (ла): 257 раз.
Подякували: 388 раз.

Номер повідомлення:#277

Повідомлення Doroty » 02 березня 2011, 01:33

agent007, ТЕ, ЩО ВИ З НАМИ - ЦЕ ВЖЕ ШЛЯХ ДО ПЕРЕМОГИ !!!Пишіть, запитуйте...про все, що у Вас при складанні іспиту викликало труднощі...
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#278

Повідомлення Doroty » 02 березня 2011, 01:43

"4 березня Засідання Кваліфікаційної комісії нотаріату при Головному управлінні юстиції у Тернопільській області Ось, знайшла в анонсах МЮУ..."
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#279

Повідомлення vishenka » 02 березня 2011, 02:41

Нема за що )))))) і щиро дякую за побажання!!!!!!!на пост.274 - МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ «Про затвердження методичних рекомендацій з питань вчинення протестів векселів, пред’явлення чеків до платежу і посвідчення неоплати чеків» ЗАТВЕРДЖЕНІ Рішенням Методичної ради з питань нотаріату при Головному управлінні юстиції у Київській області Протокол № 12 від 15.12.2009р[B]Doroty[/B], чесно кажучи, ще не повністю зрозуміла, що трапилось. Свідоцтво ще не скоро видадуть, нещодавно документи пішли на Київ. Кажуть в нашому управлінні, через місяць чекати. Побачимо. Йду в приватні.Я за вас всіх триматиму кулачки!!!!!!!!!agent007, не засмучуйтесь !!! Не опускайте рук, беріть участь в обговореннях на форумі!і у Вас все вийде!Виникатимуть запитання, звертайтесь )))))
vishenka

Повідомлення: 469
Дякував (ла): 5 раз.
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#280

Повідомлення Утреняя зоря » 02 березня 2011, 03:13

"Почала розглядати задачі, багато з чим не погоджусь.Задача 3. Війт В.В. заповів належний йому житловий будинок. В заповіті перший поверх будинку було заповідано дочці, а другий поверх – синові.Після смерті заповідача до нотаріальної контори за оформленням спадщини звернулись син, дочка та внук (інвалід ІІІ – ї групи) Війта В.В..Яке свідоцтво про право на спадщину має видати нотаріус?В зв’язку з Тим, що в заповіті не вказані арифметичні (у простих дробах) частини, нотаріус може запропонувати спадкоємцям звернутись до суду з питанням установлення часток за кожним поверхом. Після встановлення судом часток за кожним поверхом спадкоємці звертаються до ДНК де на підставі рішення суду та заповіту вони отримають свідоцтво про право на спадщину за заповітом. Враховуючи, що діти єдині спадкоємці померлого нотаріус може запропонувати їм отримати спадщину за законом в рівних частках. Внук не має права на спадщину тому що не має право на обов’язкову частку. ст..1296 –свідоцтво видаєтся із визначеннм часток кожного спадкоємця. ст..1256 – тлумачення заповіту після відкриття спадкоємцями або судом. [B]Я думаю, що спадкоємці самі можуть тлумачити заповіт, уклавши договір про тлумачення заповіту, а потім отримають свідоцтво про право на спадщину за заповітом.[/B]"
Утреняя зоря

Номер повідомлення:#281

Повідомлення Riviera » 02 березня 2011, 13:59

Доброе утро Всем! [B] Подскажите, пжл, есть вообще перечень заданий. Какие документы надо учить? Может кто из сдавших знает?[/B]
Riviera

Номер повідомлення:#282

Повідомлення KikoTER » 02 березня 2011, 14:13

Доброго ранку. Мені здається потрібно вчити усі документи, які видає нотаріус.
KikoTER

Повідомлення: 487
Дякував (ла): 224 раз.
Подякували: 252 раз.

Номер повідомлення:#283

Повідомлення Андрій » 02 березня 2011, 15:25

Доброго дня. Вітаю vishenka з вдалою здачею екзамена!!!. Стосовно питання №10 Вашого білету (я розумію, що дослівно запамятати важко, тому викладаються схожі питання із загального переліку питань), але скажіть будь-ласка, якщо памятаєте, чи саме такі варіанти відповідей на питання № 10? 10 .( 1058.) Приміщення для роботи одного приватного нотаріуса має складатися:а) з однієї кімнати і коридоруб) двох і більше кімнат (старе Положення про вимоги до робочого місцяв)однієї кімнати, площею більше ніж 12,00 Просто дивно, що стільки часу пройшло, а варіант вірний згідно Старого положення. І ще скажіть будь-ласка скільки у Вас вірних відповідей на тести було?
Андрій

Номер повідомлення:#284

Повідомлення flame777 » 02 березня 2011, 17:15

Riviera, якщо Ви маєте на увазі нормативні акти, то у нас вимагався план стажування, в якому вони всі і зазначені, якщо хочете, давайте свій мейл, я Вам скину
flame777

Повідомлення: 826
Дякував (ла): 8 раз.

Номер повідомлення:#285

Повідомлення vishenka » 02 березня 2011, 17:34

[B]Андрій[/B], дякую. Я вже думала над цим питанням, відповіді були не такі, ніяк не можу пригадати: або - не менше двох кімнат, або - ...можливість двом нотаріусам незалежно один від одного ...Крутиться в голові. Але правильна відповідь в тесті дуже явна, не помилишся. От, тільки відтворити її я не можу. правильних відповідей у мене було 48.
vishenka

Повідомлення: 469
Дякував (ла): 5 раз.

Номер повідомлення:#286

Повідомлення Riviera » 02 березня 2011, 20:49

flame, я имела ввиду задание, т.е. документ c ошибками. Поэтому интереcует какие документы обычно на экзаменах попадаются и соответственно, какие надо выучить статьи ЦК, ЗК, СК. Мне придется учить все статьи, т.к. c нумерацией проблема. oubu19@mail.ru
Riviera

Номер повідомлення:#287

Повідомлення Бедуин » 02 березня 2011, 22:48

[B]UnweAryinG[/B] вітаю зі складанням іспиту.Вішенка, дякую за білет!!!
Зображення
Бедуин

Повідомлення: 589
Дякував (ла): 15 раз.
Подякували: 16 раз.

Номер повідомлення:#288

Повідомлення Riviera » 02 березня 2011, 23:56

Задача 2. До нотаріуса звернулось подружжя Козак В.О. та Козак Н.В. з проханням посвідчити договір купівлі-продажу автомобіля, який належить Власюку К.М., і щодо розпорядження яким власник видав довіреність Козаку В.О. Покупцем мала виступити Козак Н.В.Які дії нотаріуса?Ответ.Нотаріус не може посвідчити договір купівлі-продажу ТЗ згідно ст.238 ЦК п.З:Представник не може вчиняти правочин від імені особи, яку він представляє, у своїх інтересах або в інтересах іншої особи, представником якої він одночасно є, за винятком комерційного представництва, а також щодо інших осіб, встановлених законом. Мое мнение. козак в.о. не явяется одновременно представителем своей супруги. Запрета совершать действия по доверенности с родственниками нет. Я понимаю, что нотариус такой договор не заключает, но ссылка на норамативку не устраивает, а ничего другого найти не могу. Подскажите, пжл
Riviera

Номер повідомлення:#289

Повідомлення flame777 » 03 березня 2011, 00:11

"Riviera насчет этого случая,моя точка зрения такова, что заключая договор от имени своего доверителя со своей же женой, он действует и в своих интресах, тк имущество приобретенное в браке является совместной собственностью, а значит это нарушение ч.3 ст. 238 ГКУ "
flame777

Номер повідомлення:#290

Повідомлення Riviera » 03 березня 2011, 00:27

Да, теперь действительно согласна. Так просто, но почему-то не додумалась. Спасибо
Riviera

Номер повідомлення:#291

Повідомлення Riviera » 03 березня 2011, 00:31

Задача 20. Горбатенко І.П. заповів усе своє майно (1/2 частину житлового будинку, квартиру, земельну ділянку) Рудницькій О.С.Після смерті Горбатенка І.П. за оформленням спадкових прав до нотаріальної контори звернулись Рудницька О.С. та [B]непрацездатні [/B]дружина спадкодавця та онук, батьки якого загинули в автомобільній катастрофі раніше ніж помер Горбатенко І.П. [B]Ответ[/B]До коло спадкодавців увійдуть Рудницька О.С. - спадкоємиця за заповітом, та непрацездатна дружина - має право на обов'язкову частку, що складає половину від того, щоб могло спадкуватись їй за законом. Тому нотаріус встановлює коло спадкоєців за законом, це дружина та дочка/син в рівних частках, тобто дружина мала б право на 3, половони від З скаладє /, отже Рудницька має право на все майно за виключенням обов'язкової частки, яку спадкує дружина - 1-1/4=3/4. спадкоємцю Рудницькій О.С. дістанеться з частки спадкового майна, а дружині / спадкового майна, тобто Рудницькій буде 3/8 частини житлового будинку, з частини квартири, з зем. Ділянки, дружині - 1/8 будинку і по і квартиири і зем ділянки. Чому не спадкує непрацездатний онук обовязкову частку? Адже в умовах задачі - непрацездатні. Допожить. Можливо вже рішали цю задачу.
Riviera

Номер повідомлення:#292

Повідомлення flame777 » 03 березня 2011, 00:41

онук не має права на обовязкову частку в спадщині згідно ст. 1241 ЦКУ, прочитайте її уважноонук має права спадкувати за правом представлення, АЛЕ в даному випадку є спадкування за заповітом, а спадкування за правом представлення стосується лише спадкування за законом, саме тому у на дійсно лише два спадкоємця - непрацездатна дружина - обовязкова частка і Рудницька О.С. - спадкоємець за заповітом
flame777

Номер повідомлення:#293

Повідомлення Riviera » 03 березня 2011, 00:42

Задача 22. Спадкоємцями за законом померлого Ковальчука А.П. є його дружина, мати і донька від першого шлюбу. Заповіт відсутній. Спадковим майном є 5 частина квартири і 3 частина автомобіля.До нотаріальної контори звернулись мати та донька померлого, які не в змозі надати правовстановлювальні документи на майно, оскільки вони знаходяться у дружини померлого.Які дії нотаріуса ?Нотаріус надсилає дружині листа з проханням з'явитись в нот контору і подати правоустановлюючий документ. Якщо дружина подає, то нотаріус видає свідоцтва на майно в рівних частках дружині, доньк і матері 5:3=1/6, тобто всім по 1/6 частки спадкового майна. Якщо дружина не подає добровільно правовстановлюючий документ, то нотаріус пропонує матері та доньці звернутись в суд, який може зобов'язати дружину надати правовстановлюючий документ для оформлення спадщини... Моя думка. Пропонувати звернутися в суд можливо, але таке рішення про зобовязання надати документ виконати неможливо примусово: але не хоче, але не може. Можливо лі направити запит до БТІ, щоб встановити документ на підставі якого майно належало померлому. А потім спадкоємці відповідно до п. 29 Інстр. звертаються за правовстановл. документом?
Riviera

Номер повідомлення:#294

Повідомлення Riviera » 03 березня 2011, 00:45

Flame. Огромное спасибо. Причем это тоже знала, даже статью перечитывать не надо, но теперь запомню точно.
Riviera

Номер повідомлення:#295

Повідомлення flame777 » 03 березня 2011, 00:58

так, це можливо, але після одержання дублікату, їм доведеться його реєструвати в БТІ і потім знову одержувати Витяг з реєстру прав власності для оформлення спадщиниале це також вихід із ситуації:))
flame777

Номер повідомлення:#296

Повідомлення Riviera » 03 березня 2011, 00:59

Кто хочет отдохнуть, очень развеселила 31 задача. Ее недавно решали, всю копировать не буду. Часть вопроса и часть ответа.Войтов В.В. заповів належний йому житловий будинок. В заповіті перший поверх будинку було заповідано дочці, а другий поверх - синові...Спадкоємцями за заповітом і за законом будуть [B]дочка та син нотаріуса[/B]. может у кого-то другое, но скачала на форуме.
Riviera

Номер повідомлення:#297

Повідомлення flame777 » 03 березня 2011, 01:02

Riviera, рада, что помогла :))) если будут вопросы, кидайте :)) форум все поглотит и разрулит
flame777

Номер повідомлення:#298

Повідомлення flame777 » 03 березня 2011, 01:08

:)))))) ну так, зря что ли задачи решаем, все им - ДЕТЯМ :))) и потом и уже сейчас :-)))))
flame777

Номер повідомлення:#299

Повідомлення Riviera » 03 березня 2011, 01:19

Задача 38. Для прийняття українського громадянства громадянину Росії Музафарову необхідно було направити в консульство, що знаходиться у м. Львові, поряд з іншими документами, фотокартки. Музафаров відправив документи в консульство поштою, оскільки проживав у місті Дрогобичі і через хворобу не міг особисто приїхати в м. Львів. Посадовою особою консульства в прийомі фотокарток було відмовлено через неможливість безпосередньо переконатися в тому, що на фотографічних картках зображений саме Музафаров. Який можливий вихід із ситуації, що склалася? Обгрунтуйте.Згідно ст. 82 ЗУ «Про нотаріат» та п. 271-272 Інстркції і ст.41 про нотаріат можливий наступний вихід із ситуації нотаріус виїздить до Музафарова, який подає нотаріусу паспорт, документ, що засвідчує його законність перебування на території України, а також свою фотокартку. Нотаріус видає свідоцтво про посвідчення тотожності громадянина з особою, зображеною на фотокартці: у верхньому лівому куті свідоцтва вміщує фотокартку, скріплює своїм підписом і печаткою, при цьому печатка має розміщуватись частково на фотокартці, а частково на свідоцтві. Если попадется такая задача, как отвечать? Ст. 82 ЗУПН действует, вчера на сайте Рады проверяла, в Инстр про посвідчення тотожності не сказано уже ничего. и если ему надо фото предоставить, что это он, то не знаю как решить задачу, т.к. справжність підпису, перебування у певному місці вряд ли будет решением?
Riviera

Номер повідомлення:#300

Повідомлення Ls7 » 03 березня 2011, 01:49

Привіт народ! Тоже проходжу стажування у ПН, і десь через півроку буду здавати екзамени...але бачу, що ви тут вже дурієте від тої науки, я напевно і 10 частини незнаю що ви.
Ls7

Повідомлення: 135
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 14 раз.

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів