Форум

Інформаційний ресурс

Іспит 23.02.2011

Номер повідомлення:#361

Повідомлення Riviera » 05 березня 2011, 02:42

Спасибо за тест.
Riviera

Повідомлення: 208
Дякував (ла): 25 раз.
Подякували: 32 раз.

Номер повідомлення:#362

Повідомлення Riviera » 05 березня 2011, 02:50

одна задача и задание. Есть наказ МЮУ про здачу квалифэкзамена, есть на сайте в графе нотариат. Пока тесты сдаются письменно. Ключ это правильный ответ - как бы.
Riviera

Номер повідомлення:#363

Повідомлення Ls7 » 05 березня 2011, 14:32

0
Ls7

Повідомлення: 135
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 14 раз.

Номер повідомлення:#364

Повідомлення bukva I » 05 березня 2011, 15:29

Доброго дня усім!Ось тести які на мій погляд конфліктні, може в кого інша думка:1030-2 [B]Особа, позбавлена батьківських прав, має право:[/B]а) на побачення з дитиною за дозволом судуб) на поновлення банківських прав в) на матеріальне утримання дитиниг) усі відповіді правильні1027-2 [B]Рішенням суду [B]не може бути [/B]позбавлено одного з подружжя права на утримання, якщо:[/B]а) поружжя перебувало в шлюбних відносинах нетривалий часб) непрацездатність того з подружжя, хто потребує мат. допомоги, виникла в результаті вчинення ним умисного злочинув) непрацездатність або тяжка хвороба того з подружжя, хто потребує мат. допомоги, була прихована від другого з подружжя при реєстрації шлюбуг) непрацездатність того з подружжя, хто потребує мат. допоги, виникла в результаті виконання ним службових чи трудових обовязківд) усі відповіді правильні.На мій погляд на цей тетст необхідно допосита ЖОДНА ВІДПОВІДЬ НЕ ПРАВИЛЬНА1031-2 [B]Дитина зачата у шлюбі, не вважається такою, що походить від подружжя, якщо:[/B]а) вона народилася [B]після[/B] спливу десяти місяців від дня припинення шлюбуб) до народження дитини мала місце реєстрація повторного шлюбу її матері з іншою особоюв) штучне запліднення дружини, проведе без згоди її чоловікаг) усі відповіді правильні
bukva I

Повідомлення: 1719
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 19 раз.

Номер повідомлення:#365

Повідомлення Riviera » 05 березня 2011, 15:29

Спасибо за тест. Спадкодавець згідно заповіту залишив все своє майно дочці (гр. Б). Після його смерті залишились дружина пенсійного віку (гр. В.) та два сини (гр. Г., Д.), один з яких інвалід. Дружина в заяві про видачу свідоцтва про право на спадщину зазначила, що їх з чоловіком майно належало їм на праві спільної сумісної власності . Хто і яку частку від спадщини отримає? 1/2 частка виділяється зі спільного майна подружжя та видається свідоцтво про право на спадщину за законом дружині. 2/3 частки спадкового майна дочці за заповітом, 1/6 частка спадкового майна – дружина пенсійного віку, 1/6 частка спадкового майна – сину інваліду (обов’язкова частка). Не могу понять почему 1/6. Наседников - 4, следовательно, обязательная доля - 1/8????
Riviera

Номер повідомлення:#366

Повідомлення bukva I » 05 березня 2011, 15:29

1003-2 Момент укладання договору пожертви [B]нерухомого майна:[/B]а) є укладеним з моменту прийняття пожертвиб) з моменту прийняття і нот посвідчення[B]в) нот посвідчення [/B] ?????сумніви т.як є п.3 ст. 729 і в ньому умова про застосування до договору пожерти умов договору дарування, а в сь. 719 п.2 якраз зазначено, що моменту нот посвід......1008-2. Заінтресована особа,яка вважає неправильною вчинену нот дію або відмову у вчиненні нот дії, вправі подати про це скаргу до:а) управ юстиціїб) МЮУв) [U]до райнного, райнного у місті, міського чи міськрайнного суду за місцезнадженням ДНК, ДНА виконавчого комітету сільської, селищної, міської Ради народних депутатів чи робочого місця приватного нотаріуса[/U] ????? вірно????[B]1037-2. Заручини можуть тривати:[/B]а) до 1 рокуб) до 6 місяцівв) до з місяцівг) до 1 місяця д) будь-який час
bukva I

Номер повідомлення:#367

Повідомлення Riviera » 05 березня 2011, 15:49

ст. 729 ЦК: Договір про пожертву є укладеним з моменту прийняття пожертви. Второй вопрос наверное старый. До суду подается позов, а не скарга. Ст. 50 Нотаріальна дія або відмова у її вчиненні, нотаріальний акт оскаржується до суду. 2.8. Підставою для проведення позапланової повторної перевірки організації нотаріальної діяльності контори, архіву, нотаріуса та виконання ними правил нотаріального діловодства є надходження звернення фізичної чи юридичної особи. Звернення може бути подано куди особа забажає ГУЮ, МЮУ, а МЮУ направляє до ГУЮ для розгляду. По уму скарга подається до ГУЮ, но т.к. нам надо отвечать в соответствии с нормами, чтобы было чем апеллировать, то до суду возможно правильный ответ
Riviera

Номер повідомлення:#368

Повідомлення bukva I » 05 березня 2011, 15:52

[B]Riviera [/B]до договору пожертви застосовуються правила договору даруванняОтдже п.2 статті про договір дарування НЕРУХОМОГО МАЙНА встановлює, що з моменту нот посвідчення.........ст. 719 п.2 ЦК + п.3 ст. 729Трохи невпевнена тому на хотілося б думку ще інших осіб почути......
bukva I

Номер повідомлення:#369

Повідомлення Riviera » 05 березня 2011, 15:53

1037-2. ст. 28 СК Якщо реєстрація шлюбу у визначений день не відбулася, заява про реєстрацію шлюбу втрачає чинність після спливу трьох місців від дня її подання
Riviera

Номер повідомлення:#370

Повідомлення bukva I » 05 березня 2011, 15:59

Riviera та бачали цей п. 4 ст. 28 СК, але напрягає це слово [B]Заручени[/B], такого слова взагалі в СК вже немає...є слово [B]Наречені.[/B].....отдже мабуть якесь стареньке питання..... Отдже особи мабуть є зарученими (наречиними) з моменту подання заяви, отдже на протязі трьох місяців вони повинні одружитися.....???!!!
bukva I

Номер повідомлення:#371

Повідомлення Riviera » 05 березня 2011, 16:01

Я бы отвечала з моменту прийняття пожертви, т.к. отдельно не сказано, что к договору пожертви нерухого майна применяются положения о договоре дарения. Он является заключенным с момента прийняття пожертви, из чего бы не состояла пожертва. Другие нормы о договоре дарения применяются, но, на мой взгляд, норма [qoute]с момента принятия[qoute] является специальной. Правила договора дарения как общие применяются в том числе и относительно формы: нот посвидчення.
Riviera

Номер повідомлення:#372

Повідомлення Riviera » 05 березня 2011, 16:10

[I]В державній нотаріальній конторі 10 січня 2006 року заведено спадкову справу до майна померлої 15 серпня 2003 року громадянки за заявою її чоловіка та двох малолітніх дітей. Судовим рішенням визнано чоловіка винним у смерті його дружини, але звільнено від відбування покарання у зв’язку із застосуванням амністії. Чоловік звернувся до державної нотаріальної контори за одержанням свідоцтва про право на спадщину на частину у спадщині, що залишилась після смерті померлої дружини.Необхідно встановити коло спадкоємців та їх частки у спадщині.Відповідь: Коло спадкоємців – дві малолітніх дитини померлої у рівних частках кожна (по #189 частини спадкового майна). Чоловік. Згідно ст.. 1224 ЦКУ усунений від права на спадкування. [/I] может ли такое решение быть правильным? Если наследство открылось в 2003 года, то по ЦК 1963 г., малолетние дети не считались принявшими и надо было подавать заявление? В таком случае они должны обратиться в суд с иском о предоставлении дополнительного срока на принятие наследства?
Riviera

Номер повідомлення:#373

Повідомлення bear » 05 березня 2011, 16:28

[B]bukva I[/B] что енто у вас за вопросики какие-то новенькие?
bear

Повідомлення: 663
Дякував (ла): 257 раз.
Подякували: 388 раз.

Номер повідомлення:#374

Повідомлення bear » 05 березня 2011, 16:30

пост 366АВВ
bear

Номер повідомлення:#375

Повідомлення Riviera » 05 березня 2011, 16:38

Буква І, может я невнимателно отнеслась, но почему-то єти тесты вопросов не вызывают[I]1030-2 Особа, позбавлена батьківських прав, має право:а) на побачення з дитиною за дозволом судуб) на поновлення банківських правв) на матеріальне утримання дитиниг) усі відповіді правильні[/I] Вважаю, г, т.я. а - ст. 168, б - 169 (не указано что через иск в суд поновляються, но все равно такое право имеют), в - ст. 166 (но не право, а обязанность). А в чем у Вас возникли сомнения?[I]1027-2 Рішенням суду не може бути позбавлено одного з подружжя права на утримання, якщо:а) поружжя перебувало в шлюбних відносинах нетривалий часб) непрацездатність того з подружжя, хто потребує мат. допомоги, виникла в результаті вчинення ним умисного злочинув) непрацездатність або тяжка хвороба того з подружжя, хто потребує мат. допомоги, була прихована від другого з подружжя при реєстрації шлюбуг) непрацездатність того з подружжя, хто потребує мат. допоги, виникла в результаті виконання ним службових чи трудових обовязківд) усі відповіді правильні.[/I] Відповідь Г. в перечне ст. 83 нет такого положения. Тобто якщо непрацездатність виникла внаслідок виконання трудових обовязків, суд не може позбавити права на утримання.[I]1031-2 Дитина зачата у шлюбі, не вважається такою, що походить від подружжя, якщо:а) вона народилася після спливу десяти місяців від дня припинення шлюбуб) до народження дитини мала місце реєстрація повторного шлюбу її матері з іншою особоюв) штучне запліднення дружини, проведе без згоди її чоловікаг) усі відповіді правильні[/I]Г. А- ст. 122, Б - 124, В - 123.
Riviera

Номер повідомлення:#376

Повідомлення Riviera » 05 березня 2011, 16:42

Bukva I, можно попросить, пжл, выложить Ваши тесты, т.к. в скаченных с форума, таких вопросов нет.
Riviera

Номер повідомлення:#377

Повідомлення bukva I » 05 березня 2011, 16:53

[B]1030-2 Особа, позбавлена батьківських прав, має право:[/B]а) на побачення з дитиною за дозволом судуб) на поновлення банківських правв) на матеріальне утримання дитиниг) усі відповіді правильніщодо цих питань то для мене воні[U] не корректні,[/U] адже особа має право на звернення до суду, а вже потім, за дозволом суду (чи як у СК п. 2 ст. 168 суде може дозволити побачення....Далі що до відповіді [B]б) [/B]має право на звернення до суду з позовом про поновлення.....Я вважаю, що не кожна особа може мати право на поновлення батьківських прав: Наприклад: якщо дитину усиновили, то батькі які були позбавлені батьківських прав, права на на поновлення батьківських прав вже не маютьДалі відповідь [B]в)[/B] матеріальне утримання, при позбавлені батьківських прав ц[B]е не право,[/B] а [B]обовязок....[/B]Більше менш мені корректним кажться відповідь [B]а) [/B]адже там хоть якось про суд мова йде......
bukva I

Номер повідомлення:#378

Повідомлення bukva I » 05 березня 2011, 16:59

[B]bear, Riviera[/B] ці питання у мене в книжці [qoute]Іспит нотаріуса[qoute] їх там додаткових біля 250 (я вже писала,що книжку не можу сканувати, тому що там багато моїх заміток, сканер не розуміє текст) Тому:я сьогодня надрукую десь біля 50 тих яких в скачених з форуму немає.......я направлю на форум....і так почастково буду їх Вам надавати....сподіваюсь за 4 ри дні справлюсь..... бо воні необхідні і мені для самотестування......, бо те що в книжці мною підкреслено для роботи над собою вже не годяться....
bukva I

Номер повідомлення:#379

Повідомлення bukva I » 05 березня 2011, 17:01

1027-2 Рішенням суду[B] не може бути п[/B]озбавлено одного з подружжя права на утримання, якщо:а) поружжя перебувало в шлюбних відносинах нетривалий часб) непрацездатність того з подружжя, хто потребує мат. допомоги, виникла в результаті вчинення ним умисного злочинув) непрацездатність або тяжка хвороба того з подружжя, хто потребує мат. допомоги, була прихована від другого з подружжя при реєстрації шлюбуг) непрацездатність того з подружжя, хто потребує мат. допоги, виникла в результаті виконання ним службових чи трудових обовязківд) усі відповіді правильні.[B]Ст. 83 СК[/B] РІШЕННЯ СУДУ [B]може бути [/B]позбавлено одного з подружжя.........
bukva I

Номер повідомлення:#380

Повідомлення bukva I » 05 березня 2011, 17:07

1031-2 Дитина зачата у шлюбі, [U]не вважається такою[/U], що [U]походить від подружжя[/U], якщо:а) вона народилас[B]я після [/B]спливу десяти місяців від дня припинення шлюбу- ст. 122 [B]до спливу[/B]б) до народження дитини мала місце реєстрація повторного шлюбу її матері з іншою особою ????? в) штучне запліднення дружини, проведе без згоди її чоловіка- [B]більш менш можливо, адже необхідна згода, якщо згоди немає....то мабуть.....[/B]г) усі відповіді правильніЦя гра слов мене дратує.....а) п.2.ст. 122 СК встановлює дитина, яка народжена ДО спливу десяти місяців після припинення шлюбу або визнання його недійсним, походить від подружжя......Наше питання:Дитина зачата у шлюбі, [U]не вважається такою[/U], що [U]походить від подружжя[/U], якщоТаким чином, логічно мабуть, що якщо вона народилас[B]я після [/B]спливу десяти місяців від дня припинення шлюбу - вона не походить від ПОДРУЖЖЯб) ст.124 .....після реєстрації повторного шлюбу її матері з іншою особою, вважається, що батьком дитини є чоловік її матері у повторному шлюбі.......Наше питання:[B]до [/B]народження дитини мала місце реєстрація повторного шлюбу її матері з іншою особою.....[U] Одже це є дитиною новоствореного подружжя..[/U]......
bukva I

Номер повідомлення:#381

Повідомлення bear » 05 березня 2011, 17:20

[B]Ls7[B][/B] к вам вопрос, что за новые билеты о которых вы говорите? Форумчане вы об ентих билетах что-то слышали?Каждый день слежу за форумом и за сдающими НО о новых билетах никто из сдавших не говорил.[/B]
bear

Номер повідомлення:#382

Повідомлення Riviera » 05 березня 2011, 17:21

Ст. 83 Ск дает перечень, когда лицо может быть лишено права на содержание, там есть все ответы, кроме Г. Поэтому в этом случае суд не может лишить права на содержание. Вопрос поставлен [qoute]от противного[qoute]. Тоже самое и с происхождение ребенка. ст. 122 если до 10 месяцев - считается брачным ребенком, если после - нет от супругов, б - может не совсем корректно, в - тоже подходит, и тогда - г. Хотя возможно, я не права, и вопрос с какой-то [qoute]заковыркой[qoute].
Riviera

Номер повідомлення:#383

Повідомлення bukva I » 05 березня 2011, 17:37

Ой не знаю....ключ взагалі дурню пише....
bukva I

Номер повідомлення:#384

Повідомлення bukva I » 05 березня 2011, 17:49

1048 - 2 Чи може 15 річний неповнолітній продати успадковану від бабусі квартиру?а)може на власний розсудб) може, якщо йому дозволять батьки або піклувальникв) може, якщо це зазначено в заповітіг) не може до досягнення повноліття....Про ООП ні слова........тоді б)
bukva I

Номер повідомлення:#385

Повідомлення Riviera » 05 березня 2011, 17:58

Подскажите, пжл, пост 365 и 372. На 1048-2 Я думаю В однозначно не подходит. Ответ Г. Если бы был ответ с указанием на разрешение совета опеки и попечительства, тогда да. А не подходит, нужно органов опеки согласие. Относительно указание в завещании право продавать - ни как не влияет на право собственности и вообще странное положение для завещания.
Riviera

Номер повідомлення:#386

Повідомлення Ls7 » 05 березня 2011, 18:39

Bear я маю на увазі не офіційні білети, а нові які я просто переробляю у електронний формат, читай вище!
Ls7

Повідомлення: 135
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 14 раз.

Номер повідомлення:#387

Повідомлення bukva I » 05 березня 2011, 19:36

[B]ДОДАТКОВІ ТЕСТИ [/B] як я і обіцяла....Ребята сама строчила их из книги, як та статистка, :) так что сори если там помилки в словах....
bukva I

Номер повідомлення:#388

Повідомлення flame777 » 05 березня 2011, 19:45

1031-2- г
flame777

Повідомлення: 826
Дякував (ла): 8 раз.
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#389

Повідомлення bukva I » 05 березня 2011, 20:00

ключ на 1031 - 2 пише Б.... но як на мене то це бред....його нормативе обгрунтування ст. 124 СК... але ж це дуже вузке обгрунтування....
bukva I

Номер повідомлення:#390

Повідомлення bear » 05 березня 2011, 20:08

[B]bukva I[/B] спасибки.[B]Ls7[/B][QUOTE]Bear я маю на увазі не офіційні білети, а нові які я просто переробляю у електронний формат, читай вище! [/QUOTE]чёт я не понял, что значит [B]неофициальные билеты[/B]? и опять же какие новые билеты вы переделываете?[B]Програмка действительно неплохая, есть тесты которые сейчас сдают на экзамене, вот их бы сделать так как вы делаете тогда б это была сила.[/B]
bear

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів