Номер повідомлення:#434
bukva I
» 07 березня 2011, 12:59
1001-2. А [B]1002-2. В [/B] ст. 80 ГК останный абзац[B]1003-2. А[/B] я теж, щодо цього питання схиляюсь до В, але на форумы мене переконували, що А, почитала коментарі до ст. 729 ЦК + ЗУ [qoute]Про благодійнитсвто та благодійні організації[qoute] де є така теза, що договори пожертви, на відміну від договір дарування є завжди реальним і вважається укладеним з моменту прийняття речі.....1004-2. В 1005-2. А [B]1006-2. Б [/B] Б мова йде не про поділ майна на випадок смерті одного з подружжя, а про ПРАВО подружжя на поділ майна тому ст. 69+ 71 СК1007-2. А [B]1008-2. В[/B] В в мене воно було сумнівним, я трохи почитала ЦПК, звернула увагу на п.8. Перехід положень ЦПК, + коментарі і прийшла до висновку що такі ВВстановлена ст. 50 Закону України «Про нотаріат» можливість оскарження нотаріальних дій або відмови в їх вчиненні є надійним процесуальним засобом забезпечення законності нотаріального провадження і захисту прав та інтересів учасників нотаріального процесу — громадян і організаціЗаінтересована особа, яка вважає неправильною вчинену нотаріальну дію або відмову в її вчиненні, вправі подати про це скаргу до районного (міського) суду за місцем знаходження того або іншого суб'єкта виконання нотаріальних дій: державної нотаріальної контори, державного архіву, виконавчого комітету міської, селищної, сільської ради чи робочого місця приватного нотаріуса, дії яких оскаржуються. Скарги на неправильне посвідчення заповітів і довіреностей або на відмову в їх посвідченні особами, переліченими в ст. 40 Закону «Про нотаріат», ч. 2 ст. 65 і ст. 542 ЦК, подаються до суду за місцем знаходження відповідно лікарні, іншого стаціонарного лікувально-профілактичного закладу, санаторію, будинку для престарілих та інвалідів, експедиції, госпіталю, військово-лікувального закладу, військової частини, з'єднання, установи, військово-навчального закладу, місця позбавлення волі. Скарги на неправильне посвідчення заповіту або на відмову в його посвідченні капітаном морського судна або судна внутрішнього плавання, що плаває під прапором України, подаються до суду за місцем порту приписки судна.