Форум

Інформаційний ресурс

Іспит 19.03.2011

Номер повідомлення:#151

Повідомлення bukva I » 21 березня 2011, 02:08

Щодо п.6 були сумніви..... але так це ж їх спільний житловий будинок....
bukva I

Повідомлення: 1719
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 19 раз.

Номер повідомлення:#152

Повідомлення Doroty » 21 березня 2011, 02:09

7. Нотаріуси зобов'язані зберігати нотаріальну таємницю. Довідки про вчинені нотаріальні дії та копії документів, що зберігаються у нотаріуса, [B]видаються нотаріусом виключно фізичним та юридичним особам, за дорученням яких або щодо яких вчинялися нотаріальні дії.[/B] Наприклад, прийшов повіренний за ДУБЛІКАТОМ довіреності... Ви йому зробите дублікат? Я - ні, бо можна тільки довірителю... Так і з заповітом. Тільки заповідач - особа, за дорученням якої або щодо якої вчинялася нотаріальна дія. Я, гадаю, що Бедуин саме це і хотіла сказати. Завтра вона підтвердить чи спростує мою думку...Заповіт може бути посвідчений на сторонніх осіб, а діти, дружина/чоловік, батьки сторонніх осіб не буду спадкоємцями заповідача, щодо якого посвідчено заповіт...
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#153

Повідомлення bukva I » 21 березня 2011, 02:14

[B][QUOTE]або щодо яких вчинялися нотаріальні дії.[/QUOTE][/B] це разве не повірені???
bukva I

Номер повідомлення:#154

Повідомлення Mahadjan » 21 березня 2011, 02:18

Ні, повірена особа - це та особа, яка виступає від імені довірителя, але вона не є особою стосовно якої вчинялась нотаріальна дія
Mahadjan

Номер повідомлення:#155

Повідомлення Doroty » 21 березня 2011, 02:19

"20 Перегляд рішень здійснюється в порядку:а) апеляційного, касаційного та наглядового проваджень та провадження у зв'язку з нововиявленими обставинамиб) апеляційного та касаційного проваджень, провадження у зв'язку з винятковими обставинами, провадження уЗВ'ЯЗКУ З нововиявленими обставинами: - так і було по-старому ЦПК, може треба було відповісти вже в)?в) апеляційного, касаційного проваджень та провадження у зв'язку з нововиявленими обставинами....от це питання мене бентежить...КАСАЦІЙНЕ ПРОВАДЖЕННЯ Стаття 323. Суд касаційної інстанції 1. Касаційною інстанцією у цивільних справах є [B]Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ.[/B]{ Частина перша статті 323 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2453-VI ( 2453-17 ) від 07.07.2010 - зміни щодо здійснення повноважень Верховного Суду України та Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вводяться в дію після початку діяльності Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ - з 1 листопада 2010 року } [B]ПЕРЕГЛЯД СУДОВИХ РІШЕНЬ ВЕРХОВНИМ СУДОМ УКРАЇНИ [/B]ПРОВАДЖЕННЯ У ЗВ'ЯЗКУ З НОВОВИЯВЛЕНИМИ ОБСТАВИНАМИ "
Doroty

Номер повідомлення:#156

Повідомлення bukva I » 21 березня 2011, 02:20

Ось для тонусу... задачка.....симпатична .... але цифри не приємні....До нотаріуса звернувся продавець К та покупець С з дружиною з приводу посвідчення догоовру купівля -продажу 32/100 частин нерухомосты. Покупець виявив бажання зазначити у договоры к-п порядок користування цыэю нерухомыстюЗгыдно витягу з реэстру прав власносты на нерухоме майно КП [qoute]Харкывське мыське бюро технычоъ ынвентарызацыъ[qoute] на земельный ділянці розташовані два житлових будинки з надвірними будівлями. 68/100 частин цієї нерухомості належить трьом співвласникам на праві спільної часткової власності, які проживають у цих житлових будинках.Які дії повинен вчинити нотаріус?
bukva I

Номер повідомлення:#157

Повідомлення Mahadjan » 21 березня 2011, 02:22

На пост. 155 - я думаю вірним є варіант В
Mahadjan

Номер повідомлення:#158

Повідомлення Doroty » 21 березня 2011, 02:23

0
Doroty

Номер повідомлення:#159

Повідомлення Doroty » 21 березня 2011, 02:25

...а в апеляційному, касаційному провадженнях хто переглядає рішення ???...
Doroty

Номер повідомлення:#160

Повідомлення Mahadjan » 21 березня 2011, 02:27

По-перше, нотаріус повинен перевірити відмову від переважної купівлі частини нерухомості. Якщо цього не має, то направляє повідомлення та чекає на відповідь. Щодо самого продажу, то оформлюється договором купівлі-продажу, а потім за згодою всіх співвласників визначається порядок користування частинами майна, якщо згода не досягнута - суд
Mahadjan

Номер повідомлення:#161

Повідомлення bukva I » 21 березня 2011, 02:29

[B]Mahadjanушка[/B] та [B]Doroty[/B] хочю ще повернутись щодо:[QUOTE]видаються нотаріусом виключно фізичним та юридичним особам, за дорученням яких або щодо яких вчинялися нотаріальні дії.[/QUOTE]Є особа, яка посвідчила довіреність, в довіреності вказала особу, яка від імені неї (довірителя) буде вчиняти дії....Довіритель віддав довіреність цій особі, та з миром пішла творити дії від імені довірителя.... наприклад укладати договір на відчуження нерухомого майна..... Уклала.... поки несла довірителю договір к-п його загубила....., Отже довіритель це та особа, щодо якої вчинялась нот дія....???
bukva I

Номер повідомлення:#162

Повідомлення Mahadjan » 21 березня 2011, 02:29

[QUOTE...а в апеляційному, касаційному провадженнях хто переглядає рішення ???...][/QUOTE]в апеляційному порядку - апеляційні суди в касаційному - Вищі спеціалізовані суди
Mahadjan

Номер повідомлення:#163

Повідомлення Doroty » 21 березня 2011, 02:32

...під [qoute]повіренним[qoute] я мала на увазі [qoute]представника[qoute] (на кого видана довіреність)...Не правильно, може, висловилася...
Doroty

Номер повідомлення:#164

Повідомлення Mahadjan » 21 березня 2011, 02:33

Ні, нотаріальна дія вчинялась відносно продавця, а не представника продавця. Має на меті продати та отримати гроші певний громадянин, а не його представник. Чому саме цей громадянин особисто не вчиняє дію нас не цікавить, але всі питання(наприклад, з приводу податку) будуть не до представника, а саме до громадянина
Mahadjan

Номер повідомлення:#165

Повідомлення Doroty » 21 березня 2011, 02:34

...так точно, якщо представник загубив, то йому вже ніхто нічого не видасть без ДОВІРИТЕЛЯ...
Doroty

Номер повідомлення:#166

Повідомлення Mahadjan » 21 березня 2011, 02:34

Тому, представник або повірена особа не є особою відносно якої вчинялась нотаріальна дія...
Mahadjan

Номер повідомлення:#167

Повідомлення Doroty » 21 березня 2011, 02:42

Стаття 361. Підстави перегляду 1. [B]Рішення або ухвала суду, якими закінчено розгляд справи, що набрали законної сили, а також судовий наказ можуть бути переглянуті у зв'язку з нововиявленими обставинами. [/B]Тобто рішення (ухвали) апеляційного суду, рішення (ухвали) Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ можуть бути ПЕРЕГЛЯНУТІ ВЕРХОВНИМ СУДОМ УКРАЇНИ У ЗВ'ЯЗКУ З НОВОВИЯВЛЕНИМИ ОБСТАВИНАМИ ???Ой, хочу розібратися...
Doroty

Номер повідомлення:#168

Повідомлення bukva I » 21 березня 2011, 02:45

Тобто якщо до мене прийде особа, щодо якої видано довіреність..... і скаже я загубив довіреність дайте мені дублікат я пішлю його до лісосмуги......???!!!Далі, якщо до мене прийде особа, щодо якої представник вчиняв нот дію, і загуб документ, тоя йому повинанна видати дублікат.....Якщо до мене прийде особа, яка видавала довіреність, і скаже, що він загубив документ, від ого довірителя імені було, було посвідчено його представником, то я йому видам дублікат......
bukva I

Номер повідомлення:#169

Повідомлення Doroty » 21 березня 2011, 02:50

...якщо загубить довіреність й договір ПРЕДСТАВНИК, то йому нічого не можна видати......особою, щодо якої та за дорученням якої вчинялася нотаріальна дія (посвідчувалася довіреність) є ДОВІРИТЕЛЬ......дублікат договору, якщо ПРЕДСТАВНИК загубив оригінал договору, теж можна видавати тільки ПРОДАВЦЮ (довідку про вчинену нотаріальну дію або копію документу) й ПОКУПЦЮ ...
Doroty

Номер повідомлення:#170

Повідомлення Doroty » 21 березня 2011, 02:58

...щось я тихо сама з собою веду беседу...
Doroty

Номер повідомлення:#171

Повідомлення Mahadjan » 21 березня 2011, 03:02

[B]Doroty[/B], дивіться місцевий суд виніс рішення. Апеляційна скарга подається до апеляційного суду.Підставою є незгода з рішенням суду. Строк 10 днів. Рішення апеляційного суду може бути скаржене в касаційному порядку до Вищого спеціалізованого суду (На даний час Палата по кримінальним і Палата по цивільним справам). Підставою є порушення норм матеріального чи процесуального права. Строк оскарження 20 днів з дня набрання законної сили рішенням (ухвалою) апеляційного судуВерховний суд переглядає рішення касаційної інстанції з підстав неоднакового застосування касаційним судом норм матеріального права (тобто з одного питання кардинально різні рішення). Строк 1 місяць з дня ухвалення судового рішення, щодо якого подано заяву про перегляд.І нарешті за нововиявленими обставинами розглядаються справи по яким вже є рішення, що набрали законної сили, але стали відомі обставини, які змінюють суть і ц обставини не були відомі на час розгляду справи. З цих підстав переглядають справи ті суди, які винесли остаточне рішення. Строк 1 місяць з дня встановлення обставин
Mahadjan

Номер повідомлення:#172

Повідомлення bukva I » 21 березня 2011, 03:06

[B]Doroty[/B] я тут..... читаю про ВСУ .... бо його повноваження трохи скасовані...., дуже багато повноважень у ВСС України....в т.ч і про касацію за нововиявленими обставинами..... ВСУ розглядає справи... не за новововиявленими обставинами, а невірне застосування норм матеріального права....тобто порушення судом касаційної інстації саме норм....Заінтригувало Ваше питання..... особливо щодо ВСС У
bukva I

Номер повідомлення:#173

Повідомлення Mahadjan » 21 березня 2011, 03:06

[QUOTE]Тобто якщо до мене прийде особа, щодо якої видано довіреність..... і скаже я загубив довіреність дайте мені дублікат я пішлю його до лісосмуги......???!!! [B]ТАК!!!![/B]Далі, якщо до мене прийде особа, щодо якої представник вчиняв нот дію, і загуб документ, тоя йому повинанна видати дублікат.....[B]ТАК!!! Наприклад, продавець[/B]Якщо до мене прийде особа, яка видавала довіреність, і скаже, що він загубив документ, від ого довірителя імені було, було посвідчено його представником, то я йому видам дублікат......???? [U]не зрозуміла[/U][/QUOTE]Можна видати дублікат договору представнику, якщо в довіреності це повноваження зазначено
Mahadjan

Номер повідомлення:#174

Повідомлення bukva I » 21 березня 2011, 03:10

Щодо нововиявлених оБставин, то такі рішення розглядають , ті суди які ухвалили рішення......
bukva I

Номер повідомлення:#175

Повідомлення Mahadjan » 21 березня 2011, 03:11

[B]bukva I[/B], ВСУ буде розглядати справу за нововиявленими обставинами, лише при умові що він по суті розглядав скаргу про неправильне застосування касаційним судом норм матеріального або процесуального права
Mahadjan

Номер повідомлення:#176

Повідомлення bukva I » 21 березня 2011, 03:13

Mahadjanушка Вам з Дороти.....щодо довіреності, та щодо особи......зрозуміла.... завтра ще на свіжу глову занотую....
bukva I

Номер повідомлення:#177

Повідомлення Mahadjan » 21 березня 2011, 03:16

[B]bukva I[/B], я Вас ВІТАЮ!!!!
Mahadjan

Номер повідомлення:#178

Повідомлення bukva I » 21 березня 2011, 03:17

Щодо посту 175, ВСУ буде розглядати, в тому випадку якщо він виносив щодо цієї справи, вже своє рішення.... якщо ні.... то не потрібно бігти до ВСУ з нововиявленими обставинами.....[B]Doroty[/B] питала.......[QUOTE]Тобто рішення (ухвали) апеляційного суду, рішення (ухвали) Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ [B]можуть бути [/B]ПЕРЕГЛЯНУТІ ВЕРХОВНИМ СУДОМ УКРАЇНИ У ЗВ'ЯЗКУ З НОВОВИЯВЛЕНИМИ ОБСТАВИНАМИ ???[/QUOTE]так можуть бути преглянуті.... якщо саме ВСУ таке рішення виносив....
bukva I

Номер повідомлення:#179

Повідомлення HEVEN » 21 березня 2011, 03:18

umka, я з Вінниці, і я також проходила співбесіду з флейм ,а у Вас стажування вже закінчено?
HEVEN

Номер повідомлення:#180

Повідомлення Mahadjan » 21 березня 2011, 03:18

Моє привітання з приводу 1000 повідомлення!!! :-))) Ви в нас найактивніша Форумчанка!!!
Mahadjan

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів