Форум

Інформаційний ресурс

Співвласник квартири за кордоном

Номер повідомлення:#1

Повідомлення alina » 01 квітня 2011, 00:26

Добрий день!У мене така ситуація. Є приватизована квартира на трьох осіб(в рівних долях).Мама донька і внучка. Померла мама(80років) і залишила заповіт своєї частки на свою доньку(50років).Як дочці оформити частку спадку на себе як за законом так і за заповітом, коли внучка(25років) проживає за кордоном.Вона нічого проти немає оформлення спадку на матір, але приїхати теж не може. Нотаріус сказав що потрібна згода.Як бути?
alina

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Marysia. » 01 квітня 2011, 01:36

Есть завещание. По завещанию вступает наследник. Внучка в данном случае другая очередь вообще. О какой згоде может идти речь при наличии заповита на наследника 1 очереди? даже если б заповита не было и так дочка наследует по закону долю от своей матери. А внучка уже после нее (или вместо нее если бы не дай бог матери не стало бы). Внучка вообще к данному наследству не имеет отношения. Все у вас нормально. Пишите заяву о вступлении по заповиту и получайте наследство. Приватизация может быть общей только для супругов и то только с этого года. все остальное- личная собственность
Никогда не говори "никогда"!
Marysia.

Повідомлення: 15207
Дякував (ла): 55736 раз.
Подякували: 26655 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення alina » 01 квітня 2011, 02:03

Скажите пожалуйста нотариус завещание оригинал (которое написала моя мама на меня .которое у меня на руках) забирает или оно всегда должно находится при мне.?
alina

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Doroty » 01 квітня 2011, 03:36

[B]alina[/B]...не тільки забирає, а ще й ретельно перевіряє цей ЗАПОВІТ...
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення alina » 01 квітня 2011, 10:23

нотаріус взяла копії документів які їй потрібно ,але заповіт взяла оригінал В свою чергу видала мені витяг про реєстрацію в Спадковому реєстрі та прохання видати витяг з реєстру на нерухоме майно на дану квартиру співвласником, якої є моя мама а спадкоємцем я.Але заяви про прийняття спадщини по заповіту я на руках не маю і не маю затвержденого ніякого документу про те, які я документи подала нотаріусу.Особливо хвилює заповіт оригінал.(зробила лише ксерокс)Питання чому заява не відповідала взірцю Заяви про прийняття спадщини за заповітом Процесуального Кодексу Україниз яким я ознайомилася в інтернеті і я нічого не підписувала .А ще те що внучка повинна в консульстві завіряти заяву що вона дає свою згоду на визначення за померлою однієї третьої частини квартири..мене взагалі в шок ввів..Іти до юристів чи дії нотаріуса правомірні??
alina

Номер повідомлення:#6

Повідомлення alina » 01 квітня 2011, 11:12

[B]щодо .не тільки забирає, а ще й ретельно перевіряє цей ЗАПОВІТ...[/B]то я пішла оформляти спадщину саме до того нотаріуса, який півроку тому оформляв саме цей заповіт.Тільки незрозуміло чому нотаріус ,який завіряв його тепер не поставив відмітки про те що заповіт не обмінювався не змінювався і новий не складався.Я добре це знаю, оскільки багато років прожила з лежачо хворою мамою у якої нікого не було крім мене у всьому світі
alina

Номер повідомлення:#7

Повідомлення OLNIK » 01 квітня 2011, 11:45

[QUOTE] чому нотаріус ,який завіряв його тепер не поставив відмітки про те[/QUOTE]alina, Вы уже определитесь, или наследство Вам нужно оформлять, или Вы заодно решили проверить нотариуса на соблюдение им правила делопроизводства, это не есть компетенция наследника.
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25380 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення alina » 01 квітня 2011, 11:56

я просто хочу грамотно оформити свої документи.Зрозумійте мене правильно.Всякі помилки можуть коштувати дуже дорого.Тому якщо не страшно ввійдіть в моє положення і скажіть чи я оформляю правильно документи?
alina

Номер повідомлення:#9

Повідомлення OLNIK » 01 квітня 2011, 12:06

Все у Вас правильно, якщо нотаріус сказав, що потрібна згода співласника, значить у свідоцтві про право власності на житло, яке Ви отримали внаслідок приватизації, мабуть написано, що у вас спільнасумісна власність.Що стосується всяких відміток, то вони є службовими, і не мають жодного відношення до Вашого права на спадщину. [QUOTE]Всякі помилки можуть коштувати дуже дорого[/QUOTE], чому у Вас такий страх, Ви ж самі пишете, що Ви одна-єдина спадкоємиця. От якщо Ви не одна, а заявили нотаріусу, що нікого більше нема тоді можна і боятися, бо той спадкоємець про якого промовчали може мати претензії до Вас.Нотаріус не менше ніж Ви зацікавлений все [B]оформити[/B] правильно.
OLNIK

Номер повідомлення:#10

Повідомлення alina » 01 квітня 2011, 12:40

" не буду заглиблюватися в діліводство нотаріальних контор і я справді нічого не боюся а просто не розумію чому внучка повинна за тисячу кілометрів добиратися до консульства для якоїсь маленької справки КОЛИ в наслідство вступаю я? І хіба немає інших адекватних способів завірити ЇЙ свою позитивну відповідь крім консульства?Вона на 9тому місяці вагітності і ось зараз здня на день повинна народити.Хіба це не бюрократизм чи дебілізм нашої держави?І на цій же сторінці ваші колеги дають прямопротилежну відповідь....Marysia 31.03.2011, 22:36 №2Повідомлень: 6688З нами: 20.09.2007 [B]Есть завещание. По завещанию вступает наследник. Внучка в данном случае другая очередь вообще. О какой згоде может идти речь при наличии заповита на наследника 1 очереди? даже если б заповита не было и так дочка наследует по закону долю от своей матери. А внучка уже после нее (или вместо нее если бы не дай бог матери не стало бы). Внучка вообще к данному наследству не имеет отношения. Все у вас нормально. Пишите заяву о вступлении по заповиту и получайте наследство. Приватизация может быть общей только для супругов и то только с этого года. все остальное- личная собственностьПовідомлення змінено: 31.03.2011 22:37 [/B]ТАК КОМУ ВІРИТИ ???"
alina

Номер повідомлення:#11

Повідомлення OLNIK » 01 квітня 2011, 12:48

[QUOTE]І хіба немає інших адекватних способів [/QUOTE]Якщо приватизована квартира у спільну сумісну власність, то це дуже гуманний спосіб визначити частку померлого. В іншому випадку- суд може визначити, якщо Ви звернетесь за таким визначенням.Думаєте в судовому порядку- це кращий спосіб? Тоді у Вас є вибір. До того ж така заява не обов+язково має бути подана до шести місяців, а сама видача свідоцтва про право на спадщину строком не обмежена і не має якогось визначеного крайнього строку, після спливу якого все пропаде.Куди спішите? Ви прийняли до шести місяців, от і гарно. А там і внучка народить, а може навіть і приїде,то і оформите юридично своє право.
OLNIK

Номер повідомлення:#12

Повідомлення alina » 01 квітня 2011, 12:55

Дякую за відповідь.Надіюсь українське консульство чуло про такі довідки і ми не будемо винятком.
alina

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Veдьмо4ка » 01 квітня 2011, 12:58

[QUOTE]Надіюсь українське консульство чуло про такі довідки і ми не будемо винятком.[/QUOTE]в консультсво надо приходить уже с понятным и внятно поставленным вопросом... иначе зря потраченное время и деньги...консулы - далеко не все юристы.... и догадывацца что Вам надо - они не будут.. у того нотариуса, где оформляете, попросите образец того, что надо ...
Лучше быть любимой врединой, чем никому ненужным совершенством!
Зображення
Veдьмо4ка

Повідомлення: 3855
Дякував (ла): 708 раз.
Подякували: 536 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення alina » 01 квітня 2011, 13:14

Мені все одно якою я часткою володію 2/3 чи 1/2/.Мій заповіт оформлений на неї.Останнє запитання якщо я не буду оформляти спадку за заповітом чи можемо ми в рівних долях володіти квартирою і при цьому які документи потрібно подати? Як від неї так і від мене?ЧИ знову лишня волокіта..
alina

Номер повідомлення:#15

Повідомлення alina » 01 квітня 2011, 13:23

Нотаріус видав внучці взірець заяви який вона повинна оформити в консульстві.Але зміст чесно кажучи для мене дивний.Я співвласник квартири (такої-то) даю звою згоду на визначення за померлою (такою-то ) 1/3 частини вищевказаної квартири??Чому саме така трактовка ..І так сказано в Свідоцтві про право власності на квартиру що квартирв дійсно належить на праві спільної власності трьом членам сімї .Чому від мене не беруть такої довідки? Я думала що донька повинна вказати згоду на приватизацію 1/3 частини житла а не свідчити 1/3 за померлою......
alina

Номер повідомлення:#16

Повідомлення OLNIK » 01 квітня 2011, 13:36

[QUOTE]повинна вказати згоду на приватизацію[/QUOTE]Приватизація уже відбулася, до приватизації при підписанні Вами заяви на приватизацію у ЖЕКу треба було підкреслити-[qoute] у спільну часткову[qoute]. Там у заяві є два варіанти [qoute]у спільну сумісну чи у спільну часткову[qoute] (потрібне підкреслити). Ви або підкреслили не те, або не підкреслили нічого, але вже сталося- у Вас спільна сумісна власність.Всі троє стали співласниками і після приватизації могли договором між трьома змінювати частки, ділитися, і таке інше, бо після приватизації власність стала- [B]приватною[/B].Сьогодні одного із співласників в живих уже нема, нотаріус не може без заяв співласників сам зробити висновок, що саме 1/3 належить померлому, і що ніяких договорів між співласниками щодо зміни часток не укладалося. У спільній сумісній [B]тільки вважається[/B], що частки рівні, якщо договором чи законом інше не передбачено.Із закону про приватизацію випливає, що частки рівні, але зараз те, що відбуваеється (спадкування)- це не приватизація, це інші відносини, уже не між державою, яка безоплатно однаково всім передала, а між вільними самостійними суб+єктами (співвласниками).Робіть як каже нотаріус той, який оформляє, і не шукайте собі причин для [qoute]неспання[qoute] через консультації інших нотаріусів, вони завжди будуть різні.
OLNIK

Номер повідомлення:#17

Повідомлення alina » 01 квітня 2011, 13:48

ДЯКУЮ ЗА ВИЧЕРПНУ ВІДПОВІДЬ!.ЗАПИТАНЬ БІЛЬШЕ НЕМА.
alina

Номер повідомлення:#18

Повідомлення Кэрри » 01 квітня 2011, 21:01

Клиент нынче такой грамотный пошел, что готов сам себе все оформить без нотариуса! Может, пусть оформляет без нас? Мои соболезнования коллеге, у которого это дело! Терпения ему, и еще раз терпения....
Кэрри

Повідомлення: 887
Дякував (ла): 3079 раз.
Подякували: 1618 раз.

Номер повідомлення:#19

Повідомлення alina » 02 квітня 2011, 12:30

Уважаемая Кэрри не вижу особой грамотности..Вопросы были нормальные. И отвечать, что вроде бы я цепляюсь к делопроизводству нотариуса или соболезновать нотариусу??.Это не ответ. Почитайте другие форумы и ответы и может cтанет ясно, что эмоции неуместны на юридических форумах.А за остальные ответы ваших коллег Я БЛАГОДАРНА!!Особенно OLNIK cпасибо. С уважением Алина.
alina

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Google [Bot]