Форум

Інформаційний ресурс

Спадщина земля. Прошу допомоги.

Номер повідомлення:#1

Повідомлення При*НЦ » 29 березня 2011, 12:57

Знайомі одні одне кажуть, інші-друге. Я вже заплутався остаточно, дуже прошу поради.[B]Спадщина земля, потрібно готувати запити до зем.органів, а питань більше ніж відповідей.[/B]Завершили вони свою реорганізацію?Як тепер в Києві орган називається до якого звертатися - Відділ Держземагенства?Що в них просити - Витяг з державного земельного кадастру чи Витяг з поземельної книги? Інших документів як я розумію вже не дають (норм.грош.оцінка, довідка про відсутність обмежень (обтяжень)?
При*НЦ

Повідомлення: 526
Дякував (ла): 8 раз.
Подякували: 8 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення katya » 29 березня 2011, 13:00

как это не дают нормативку? а где брать оценку и что внесли изменения в земельный кодекс а я не знаю?
katya

Повідомлення: 3909
Дякував (ла): 4726 раз.
Подякували: 3660 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення При*НЦ » 29 березня 2011, 13:42

Кажуть, что нормативна грошова оцінка в витязі вказується. Я витягів ще на бачив.
При*НЦ

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Vivat » 29 березня 2011, 13:49

У Витягу нормативної оцінки немає (по крайній мірі в тих, що мені приносили), хоча пункт такий у Витягу є, але там прочерки.
Vivat

Повідомлення: 1208
Дякував (ла): 136 раз.
Подякували: 199 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення При*НЦ » 29 березня 2011, 14:13

Тобто потрібно Витяг з реєстру земель та Витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку?
При*НЦ

Номер повідомлення:#6

Повідомлення ТВ » 29 березня 2011, 15:21

Нормативно-грошова оцінка, Витяг з поземельної книги (є інформація що їх вже видають в Києві на Серпухова, 3/14) та висновок про наявні обмеження на використання земельної ділянки
ТВ

Повідомлення: 277
Дякував (ла): 10 раз.
Подякували: 28 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення При*НЦ » 04 квітня 2011, 17:12

[QUOTE]Нормативно-грошова оцінка, [B]Витяг з поземельної книги[/B] (є інформація що їх вже видають в Києві на Серпухова, 3/14) та висновок про наявні обмеження на використання земельної ділянки[/QUOTE]Так з [qoute]поземельної книги[qoute] чи [qoute]витяг з реєстру[qoute]?
При*НЦ

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Graal » 04 квітня 2011, 17:14

У нас в місті дві державних нот. контори: по місту та по району. По місту для спадщини беруть нормативно-грошову оцінку, а по району ще роблять запит в Держкомзем (м. Київ, вул. Серпова, 3/14 тел. 409-23-35) на Витяг з Поземельної книги. Цього Витягу ще ніхто в глаза не бачив, бо вони почали тільки працювати. Фокін Олександр Тимофійович, начальника Управління Державного земельного кадастру Головного управління Держкомзему у Київській області, на семінарі казав, що цей Витяг для фіз. осіб коштує 5 грн., для юридичних - 25 грн. Питання про наявність Витягу з Поземельної книги для оформлення спадщини є актуальним на сьогняшній день, тому що територіальні органи в деяких районах його не видають. Кожна область вирішує це питання по різному: хтось видає спадщину без Витягу, але не посвідчують договори з земельними ділянками, хтось видає свідоцтва та посвідчує договори, а хтось ні спадщини, ні договорів без Витягу не робить. Відповідальність несе нотаріус, то кожен і вирішує, як йому вчиняти.Цікаві зміни відбулись із ст. 60СК, як видавати частку в спільному майні подружжя - оце для мене питання, бо ЗК не перебдачено свідоцтво про право власності на частку в спільному майні подружжя на земельну ділянку як право власності на землю (ст. 126 ЗК)
Graal

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Graal » 04 квітня 2011, 17:16

Витяг з Поземельної книги.Ще хтось з виступаючих на семінарі казав, що цей витяг дають при наявності у людини нормативно-грошової оцінки, довідки про обмеження (обтяження), та складу угідь.
Graal

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Per se » 04 квітня 2011, 17:23

Graal, на том семинаре столько [qoute]пурги[qoute] было.. если до него просто были вопросы, то после посещения этого семинара - вопросов не осталось.. осталось неизгладимое ощущение себя дебилом (( Н.Ю.Коновал настаивала на том, что вытяг с поземельной книги необходим в любом случае ( и при договоре, и при выдаче наследства и при изъятии из архива) (я с этим согласно) НО!!! при этом говорила, что присвоение кадастрового номера на землю по старому гос акту на нужно (!), а как же, простите, взять этот вытяг, если без присвоения кадастрового номера его не дадут, а кадастровый номер на умершего не присвоят.. ((
Per se

Повідомлення: 14136
Дякував (ла): 12938 раз.
Подякували: 14340 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Graal » 04 квітня 2011, 17:52

Per se, когда это было на семинарах всё понятно? :)) Почему-то не только не отвечают на вопросы, а ещё больше неразберихи вносят :( Притом люди ставили четкие вопросы, а ответы получали, как личное мнение (например Носика В.В.). Очень понравилось, как он сказал, что этот Вытяг не имеет обязательного характера. Вот так бы и порешили, а то не забывайте Постанову КМ... и т.д. и т.п.
Graal

Номер повідомлення:#12

Повідомлення ромашка » 05 квітня 2011, 18:49

---------
ромашка

Номер повідомлення:#13

Повідомлення ромашка » 05 квітня 2011, 18:50

---------------
ромашка

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Золотая Рыбка » 05 квітня 2011, 18:51

Слушайте, методрада не для того разсылала чтобы за вас друие решали. а чтобы вы сам подумали над задачами! Выложите свое решение, а форум подумает где здесь правильно!
Золотая Рыбка

Повідомлення: 10182
Дякував (ла): 4161 раз.
Подякували: 8070 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]