Номер повідомлення:#554
flame777
» 13 квітня 2011, 13:04
741. Державні нотаріуси в державних нотаріальних архівах:а) вчиняють усі нотаріальні дії, які вчиняють нотаріуси держнотконторб) Засвідчують вірність копій і виписок з документів, які видають нотаріуси держнотконтор[U]в) видають дублікати і засвідчують вірність копій і виписок з документів, які зберігаються у справах цих архівів.[/U]742. ДНК відкриваються та ліквідуються:а) територіальними управлінням юстиціїб) Кабінетом міністрів України[U]в) Міністерством юстиції України. [/U]743. У разі анулювання свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю особа зобов’язана передати не використані бланки до ІВЦУН у термін:а) десятиденнийб) п’ятиденний[U]в) триденний. [/U]744. Комплексній перевірці підлягає діяльність приватного нотаріуса за:[U][U]а) весь період з часу попередньої комплексної перевірки[/U][/U]б) останні два роки на час проведення комплексної перевіркив) період, який вибірково визначається територіальним управлінням юстиції.745. Про зіпсовані анульовані або дефективні бланки складається:а) протокол[U]б) акт [/U]в) службова записка.746. Свідоцтво про право на заняття нотаріальною діяльністю анулюється Міністерством юстиції України за:а) поданням Головного управління юстиції, погодженого на засіданні кваліфікаційної комісії нотаріатуб) поданням правоохоронних органів[U]в) поданням Головного управління юстиції. [/U]747. Нотаріус не вправі вчиняти нотаріальні дії:а) на своє ім’я і від свого імені, на ім’я та від імені свого чоловіка чи своєї дружини, його (її) та своїх родичів[U]б) на своє ім’я і від свого імені, на ім’я та від імені свого чоловіка чи своєї дружини, його (її) та своїх родичів, а також на ім’я та від імені працівників даної нот контори, працівників, що перебувають у трудових відносинах з приватним нотаріусом [/U]в) на своє ім’я і від свого імені, на ім’я та від імені свого чоловіка чи своєї дружини, його (її) та своїх родичів, а також на ім’я та від імені працівників даної нот контори, працівників, що перебувають у трудових відносинах з приватним нотаріусом та на ім’я та від імені їх близьких родичів748. На справи тимчасового та постійного зберігання складаються: а) окремі описи у 2-х примірниках[U]б) окремі описи у 4-х примірниках [/U]в) окремі акти у 4-х примірниках.749. Суб’єктами права спільної власності на землю можуть бути:а) громадяни та юридичні особи[U]б) громадяни, юридичні особи, на землі територіальних громад районні та обласні ради [/U]в) громадяни, юридичні особи, держава, на землі територіальних громад районні та обласні ради.750. Рішення загальних зборів товариства приймаються:[U]а) простою більшістю голосів від числа присутніх учасників [/U]б) не менш як #190 голосів від числа присутніх учасниківв) 50% плюс 1 голос від числа присутніх учасників.751. Судові витрати складаються з:а) судового зборуб) держвного мита та витрат пов’язаних з розглядом справи[U]в) судового збору витрат пов’язаних з розглядом справи. [/U]752. Позовна давність це:а) це термін, у межах якого особа може звернутися до суду з вимогою про захист свогоцивільного права або інтересуб) це строк, по закінченні якого особа втрачає право звернутися до суду з вимогою про захист свого цивільного права або інтересу[U]в) це строк, у межах якого особа може звернутися до суду з вимогою про захист свого цивільного права або інтересу [/U]753. Іпотекодавець це:а) особа, яка передає в іпотеку нерухоме майно для забезпечення виконання власного зобов’язання перед іпотекодержателем[U]б) особа, яка передає в іпотеку нерухоме майно для забезпечення виконання власного зобов’язання або зобов’язання іншої особи перед іпотекодержателем [/U]в) кредитор за основним зобов’язанням.754. У населених пунктах, де немає нотаріусів, посадові особи виконавчих комітетів сільських, селищних, міських Рад вчиняють такі дії:[U]а) вживають заходи до охорони спадкового майна, посвідчують заповіти, довіреності, засвідчують вірність копій документів і виписок з них, засвідчують справжність підпису на документах[/U]б) вживають заходи до охорони спадкового майна, накладають та знімають заборону відчуження жилого будинку, квартири, дачі, садового будинку, гаража, земельної ділянки, іншого нерухомого майна, засвідчують вірність копій документів і виписок з них, засвідчують справжність підпису на документахв) вживають заходи до охорони спадкового майна, накладають та знімають заборону відчуження жилого будинку, квартири, дачі, садового будинку, гаража, земельної ділянки, іншого нерухомого майна, посвідчують заповіти, довіреності, засвідчують вірність копій документів і виписок з них, засвідчують справжність підпису на документах.755. Об’єктом права спільної сумісної власності подружжя є заробітна плата, пенсія, стипендія, інші доходи, одержані одним із подружжя:[U]а) так [/U]б) так, якщо вони внесені до сімейного бюджету або внесені на його особистий рахунок у банківську (кредитну) установув) ні.756. Якщо особа, яка звернулась за вчиненням нотаріальної дії, не знає мови, якою ведеться діловодство, тексти оформлюваних документів мають бути переведені їй:а) нотаріусом або працівником нотаріальної контори чи працівником, що перебуває у трудових відносинах з приватним нотаріусомб) перекладачем[U]в) нотаріусом або перекладачем. [/U]757. Право інтелектуальної власності - це:[U]а) право особи на результат інтелектуальної, творчої діяльності або на інший об’єкт права інтелектуальної власності, визначений Цивільним Кодексом України та іншими законами[/U]б) обов’язок особи перед державою отримати результат інтелектуальної, творчої діяльності або на інший об’єкт права інтелектуальної власності, визначений Конституцією Українив) право особи на результат інтелектуальної, творчої діяльності або на інший об’єкт права інтелектуальної власності, визнаний відповідним компетентним судом виключно за окремою фізичною або юридичною особою.758. Заяву про апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції може бути подано протягом:а) 10 днів з дня проголошення рішення б) 20 днів з дня проголошення рішення[U]в) 5 днів з дня проголошення рішення.[/U]759. Державні нотаріальні контори відкриваються і ліквідуються:[U]а) Міністерством юстиції України [/U]в) управліннями юстиції Ради Міністрів Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністраційв) Кабінетом Міністрів України.760. Які з зазначених прав не є особистими немайновими правами інтелектуальної власності:а) право на визнання людини творцем (автором, виконавцем, винахідником тощо) об’єкта права інтелектуальної власності[U]б) право на використання об’єкта права інтелектуальної власності [/U]в) право перешкоджати будь-якому посяганню на право інтелектуальної власності, здатному завдати шкоди честі чи репутації творця об’єкта права інтелектуальної власності.