Форум

Інформаційний ресурс

привлечение иностранного капитала в формировании уставн

привлечение иностранного капитала в формировании уставн

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Жунави » 10 травня 2011, 18:49

В 2006 году удостоверяла договор ипотеки, по которому предметом ипотеки была квартира. Сейчас пришел клиент, с намерением заключить с новым банку последующую ипотеку. Документы на новый банк предоставил, в уставе банка не прописаны учредители, но в интернете я выкопала, что в 2008 году 92% акций этого банка выкуплены финансовой группой зарубежного государства. О чем в уставе ни слова? Нужно ли запрашивать какие-то дополнительные документы в этом случае?
Жунави

Re: привлечение иностранного капитала в формировании ус

Номер повідомлення:#2

Повідомлення VITAminka » 10 травня 2011, 19:17

Жунави, напомню Вам о том,что дико раздражает - о фин. мониторинге.
исходя из этих мониторинговых законов-листов-наказов, мы проводим ИДЕНТИФИКАЦИЮ клиентов.
а это значит,что мы должны установить ФИЗИЧЕСКОЕ ЛИЦО.
если у нас делка по довереннотси - идентифицировать доверителя.
если у нас сторона - юр.лицо - должны установить ФИЗ.лиц -учередителей. именно ФИЗИЧЕСКИХ. и если там цепочка (учредителем одного ю.л. являются другое), то мы должны дойти "до конца" - то есть все же дойти до физ.лиц. на этом очень сильно акцентировали внимание на семинаре.
а ю.л. с иностранными учредителями - это вообще группа риска какая-то
Я живу, как положено, а положено у меня на всё!!!
VITAminka

Повідомлення: 7034
Дякував (ла): 811 раз.
Подякували: 2560 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Сана » 10 травня 2011, 22:11

У нас на семинаре тоже говорили что-то вроде этого...

О "цепочке", которую нужно раскрутить до конца и "разложить на атомы".

Вот только о том, что юрлица бывают разными, докладчик, видимо, предпочел не задумываться...

Конечно, - зачем ему; ведь это мы с вами должны ломать себе головы...
:doh: :doh: :doh:
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення MG » 10 травня 2011, 22:22

...и если там цепочка (учредителем одного ю.л. являются другое), то мы должны дойти "до конца"...

- нашли себе дураков- Шерлок Холмсов, и заметьте, ОПЯТЬ ХОМУТ - ДАРОМ *STOP* *STOP* *STOP*
MG

Повідомлення: 18358
Дякував (ла): 39726 раз.
Подякували: 28198 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Stonehenge » 10 травня 2011, 22:39

Да если банк -Публичное АТ, и его акции "в свободном полёте" на фондовом рынке: сегодня один купил, завтра второму продал, то что мы можем там намониторить - разведчики, блин...
"...Если выпало в Империи родиться,
лучше жить в глухой провинции, у моря..."

Иосиф Бродский
Stonehenge

Повідомлення: 8606
Дякував (ла): 2454 раз.
Подякували: 5659 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Сана » 10 травня 2011, 22:44

Поэтому проверяющие "по линии" финмониторинга могут чуть ли не любого нотариуса "взять тепленьким"...

И, как минимум, нервы потрепать...
:x :x :x
:( :( :(

А то вдруг там, в конце цепочки, пламенные последователи дела Бен Ладена...
:) :) :)
Сана

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Vanda » 11 травня 2011, 08:52

Жунави написав:В 2006 году удостоверяла договор ипотеки, по которому предметом ипотеки была квартира. Сейчас пришел клиент, с намерением заключить с новым банку последующую ипотеку. Документы на новый банк предоставил, в уставе банка не прописаны учредители, но в интернете я выкопала, что в 2008 году 92% акций этого банка выкуплены финансовой группой зарубежного государства. О чем в уставе ни слова? Нужно ли запрашивать какие-то дополнительные документы в этом случае?

А при чем здесь учредители общества и тот, кто выкупил акции и кому они сейчас принадлежат. Собственники акций же вполне вероятно могут быть совершенно не учредителями, то... зачем вам тут заморачиваться?
Vanda

Повідомлення: 3362
Дякував (ла): 1636 раз.
Подякували: 3173 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Греми » 11 травня 2011, 09:57

А при чем тут ипотека и фин. мониторинг?
Греми

Повідомлення: 4380
Дякував (ла): 53 раз.
Подякували: 281 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення мулатка » 11 травня 2011, 10:07

Вот только о том, что юрлица бывают разными, докладчик, видимо, предпочел не задумываться...

Где уж докладчику об этом додуматься, если законодатель не допер?
Докладчик - рассказчик только пересказал все, что напер законодатель!

Его вины нет! Изложение - это близкий пересказ текста на заданную тему, и докладчик с этим справился, видимо, в школе хоть тройку, да имел по литературе.
Я вот другого не пому: зачем ездить и слушать эти изложения-пересказы + личные домыслы пересказчика даже тем, у кого в школе по литературе и выше оценки были, не говоря уже о наличии у тех же лиц юридических дипломов?

Видимо для того, чтобы потом обсуждать кто как понял пересказ уже из третьих уст либо возмущаться относительно ни на чем не основанных домыслов пересказчика.
мулатка

Номер повідомлення:#10

Повідомлення VITAminka » 11 травня 2011, 11:02

Стаття 6. Завдання, обов'язки та права суб'єкта первинного фінансового моніторингу
2. Суб'єкт первинного фінансового моніторингу зобов'язаний:
2) здійснювати ідентифікацію та вивчення клієнта у випадках, установлених законом;
Стаття 9. Ідентифікація клієнтів, які проводять фінансові операції, та вивчення їх фінансової діяльності
1. Суб'єкт первинного фінансового моніторингу відповідно до законодавства зобов'язаний на підставі поданих офіційних документів або засвідчених в установленому порядку їх копій здійснювати ідентифікацію клієнтів, які проводять фінансові операції. Додаткові дані для вивчення клієнта також можуть бути одержані від клієнта, а також з інших джерел, якщо така інформація є публічною (відкритою).
2. Зазначені у частині першій цієї статті документи мають бути чинними на момент їх подання та включати всі необхідні дані для ідентифікації.
3. Ідентифікація та вивчення фінансової діяльності здійснюються у разі:
встановлення ділових відносин з клієнтами;
виникнення підозри в тому, що фінансова операція може бути пов'язана з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму;
проведення фінансової операції, що підлягає фінансовому моніторингу;
11. З метою ідентифікації резидентів суб'єкти первинного фінансового моніторингу встановлюють:
3) для юридичної особи - повне найменування, місцезнаходження; з'ясовують відомості про органи управління та їх склад; дані, що ідентифікують осіб, які мають право розпоряджатися рахунками і майном; відомості про власників істотної участі в юридичній особі; відомості про контролерів юридичної особи; ідентифікаційний код згідно з Єдиним державним реєстром підприємств та організацій України; реквізити банку, в якому відкрито рахунок, і номер банківського рахунку.
{ Пункт 3 частини одинадцятої статті 9 із змінами, внесеними згідно із Законом N 3205-VI ( 3205-17 ) від 07.04.2011 }
12. З метою ідентифікації нерезидентів суб'єкти первинного фінансового моніторингу встановлюють:
1) для фізичної особи - прізвище, ім'я та по батькові (за наявності), дату народження, серію і номер паспорта (або іншого документа, що посвідчує особу), дату видачі та орган, що його видав, громадянство. Під час ідентифікації з'ясовують відомості про місце проживання або місце тимчасового перебування фізичної особи в Україні;
2) для юридичної особи - повне найменування, місцезнаходження та реквізити банку, в якому відкрито рахунок, номер банківського рахунку, з'ясовують відомості про органи управління та їх склад; дані, що ідентифікують осіб, які мають право розпоряджатися рахунками та майном; відомості про власників істотної участі в юридичній особі; відомості про контролерів юридичної особи. Суб'єкту первинного фінансового моніторингу надається також копія легалізованого витягу з торгового, банківського чи судового реєстру або нотаріально засвідчене реєстраційне посвідчення уповноваженого органу іноземної держави про реєстрацію відповідної юридичної особи.

Стаття 8. Заходи, що здійснюються спеціально визначеними суб'єктами первинного фінансового моніторингу
1. Виконання обов'язків суб'єкта первинного фінансового моніторингу забезпечується адвокатами, нотаріусами, особами, які надають юридичні послуги, аудиторами, аудиторськими фірмами, фізичними особами - підприємцями, які надають послуги з бухгалтерського обліку, якщо вони беруть участь у підготовці і здійсненні правочину щодо:
купівлі-продажу нерухомості;
управління активами клієнта;
управління банківським рахунком або рахунком у цінних паперах;
залучення коштів для утворення юридичних осіб, забезпечення їх діяльності та управління ними;
утворення юридичних осіб, забезпечення їх діяльності чи управління ними, а також купівлі-продажу юридичних осіб.

вопрос: какой правочин, которое совершает юр.лицо - єто НЕ управление его активами?.
в общем правильно нписали - взять гаряченькими - это самое оно
VITAminka

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Сана » 11 травня 2011, 11:08

мулатка написав:Я вот другого не пому: зачем ездить и слушать эти изложения-пересказы + личные домыслы пересказчика даже тем, у кого в школе по литературе и выше оценки были, не говоря уже о наличии у тех же лиц юридических дипломов?

Ездить не понадобилось...
Это наш...
Одно хорошо, - бесплатный...
:)
Сана

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Veдьмо4ка » 11 травня 2011, 11:29

Жунави написав:В 2006 году удостоверяла договор ипотеки, по которому предметом ипотеки была квартира. Сейчас пришел клиент, с намерением заключить с новым банку последующую ипотеку. Документы на новый банк предоставил, в уставе банка не прописаны учредители, но в интернете я выкопала, что в 2008 году 92% акций этого банка выкуплены финансовой группой зарубежного государства. О чем в уставе ни слова? Нужно ли запрашивать какие-то дополнительные документы в этом случае?

если честно, я вообще не понимаю, зачем рыть так глубоко????? Вы СБУ, агенство разведки?.. давайте по всем юрлицам, к нам обратившимся по любому поводу собирать предысторию создания и развития... и частных детективов нанимать будем... *CRAZY* *WALL* *PARDON* :-|

в Вашем случае больше интересен вопрос: если ли в предыдущем договоре ипотеки залога повторно. и если ли согласие 1-го Банка на залог...
Лучше быть любимой врединой, чем никому ненужным совершенством!
Зображення
Veдьмо4ка

Повідомлення: 3855
Дякував (ла): 708 раз.
Подякували: 536 раз.

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Stonehenge » 11 травня 2011, 11:51

VITAminka написав:
Стаття 6. Завдання, обов'язки та права суб'єкта первинного фінансового моніторингу
2. Суб'єкт первинного фінансового моніторингу зобов'язаний:
2) здійснювати ідентифікацію та вивчення клієнта у випадках, установлених законом;
Стаття 9. Ідентифікація клієнтів, які проводять фінансові операції, та вивчення їх фінансової діяльності
1. Суб'єкт первинного фінансового моніторингу відповідно до законодавства зобов'язаний на підставі поданих офіційних документів або засвідчених в установленому порядку їх копій здійснювати ідентифікацію клієнтів, які проводять фінансові операції. Додаткові дані для вивчення клієнта також можуть бути одержані від клієнта, а також з інших джерел, якщо така інформація є публічною (відкритою).
2. Зазначені у частині першій цієї статті документи мають бути чинними на момент їх подання та включати всі необхідні дані для ідентифікації.
3. Ідентифікація та вивчення фінансової діяльності здійснюються у разі:
встановлення ділових відносин з клієнтами;
виникнення підозри в тому, що фінансова операція може бути пов'язана з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму;
проведення фінансової операції, що підлягає фінансовому моніторингу;
11. З метою ідентифікації резидентів суб'єкти первинного фінансового моніторингу встановлюють:
3) для юридичної особи - повне найменування, місцезнаходження; з'ясовують відомості про органи управління та їх склад; дані, що ідентифікують осіб, які мають право розпоряджатися рахунками і майном; відомості про власників істотної участі в юридичній особі; відомості про контролерів юридичної особи; ідентифікаційний код згідно з Єдиним державним реєстром підприємств та організацій України; реквізити банку, в якому відкрито рахунок, і номер банківського рахунку.
{ Пункт 3 частини одинадцятої статті 9 із змінами, внесеними згідно із Законом N 3205-VI ( 3205-17 ) від 07.04.2011 }
12. З метою ідентифікації нерезидентів суб'єкти первинного фінансового моніторингу встановлюють:
1) для фізичної особи - прізвище, ім'я та по батькові (за наявності), дату народження, серію і номер паспорта (або іншого документа, що посвідчує особу), дату видачі та орган, що його видав, громадянство. Під час ідентифікації з'ясовують відомості про місце проживання або місце тимчасового перебування фізичної особи в Україні;
2) для юридичної особи - повне найменування, місцезнаходження та реквізити банку, в якому відкрито рахунок, номер банківського рахунку, з'ясовують відомості про органи управління та їх склад; дані, що ідентифікують осіб, які мають право розпоряджатися рахунками та майном; відомості про власників істотної участі в юридичній особі; відомості про контролерів юридичної особи. Суб'єкту первинного фінансового моніторингу надається також копія легалізованого витягу з торгового, банківського чи судового реєстру або нотаріально засвідчене реєстраційне посвідчення уповноваженого органу іноземної держави про реєстрацію відповідної юридичної особи.

Стаття 8. Заходи, що здійснюються спеціально визначеними суб'єктами первинного фінансового моніторингу
1. Виконання обов'язків суб'єкта первинного фінансового моніторингу забезпечується адвокатами, нотаріусами, особами, які надають юридичні послуги, аудиторами, аудиторськими фірмами, фізичними особами - підприємцями, які надають послуги з бухгалтерського обліку, якщо вони беруть участь у підготовці і здійсненні правочину щодо:
купівлі-продажу нерухомості;
управління активами клієнта;
управління банківським рахунком або рахунком у цінних паперах;
залучення коштів для утворення юридичних осіб, забезпечення їх діяльності та управління ними;
утворення юридичних осіб, забезпечення їх діяльності чи управління ними, а також купівлі-продажу юридичних осіб.

вопрос: какой правочин, которое совершает юр.лицо - єто НЕ управление его активами?.
в общем правильно нписали - взять гаряченькими - это самое оно

Господа!
Может быть, не стнем брать на себя больше, чем можем унести
Банки на предмет их учредителей, участников и капиталов мониторит Нацбанк.
Давайте не будем для самих себя превращать залоги и ипотеки в события космического масштаба, если, конечно, это не ипотека ЦИК "Криворожсталь" или Запорожской ГЭС
"...Если выпало в Империи родиться,
лучше жить в глухой провинции, у моря..."

Иосиф Бродский
Stonehenge

Повідомлення: 8606
Дякував (ла): 2454 раз.
Подякували: 5659 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення VITAminka » 11 травня 2011, 12:01

Stonehenge, так я ж не настаиваю.
меня это все страшно бесит. я просто пересказала то,что нам говорили на семинаре.
на бэсплатном - который они в УЮ в проводили.
но исходя их всего этгого, нам и правда вырили очередную яму.
хотите, давайте подотрем все это?
VITAminka

Номер повідомлення:#15

Повідомлення мулатка » 11 травня 2011, 12:37

Сана написав:Ездить не понадобилось...
Это наш...
Одно хорошо, - бесплатный...
:)

Ну многие ездят,
да и бесплатного неичего не бывает: в потраченное зря время, а потом и нервы?
Разве можно выдержать всё сказанное и переварить этот бред? *YES*
мулатка

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів