Форум

Інформаційний ресурс

Допоможіть вирішити питання з аліментами.

Re: Допоможіть вирішити питання з аліментами.

Номер повідомлення:#31

Повідомлення net.***! » 16 травня 2011, 16:39

Veдьмо4ка написав:Афтар, ті скажи, ті скажи, ті скажи че ті хочешь (как в той песенке)... :whistle:

не платить алиментов если нет зарплаті официальной?.. так я тож біла 4 года тип-безработная. и че?, я должна біла своему сіну сказать: терпи, не проси есть, т.к. мамочка заплаті не имеет?..

еще раз повторю: ВІ ОБЯЗАНІ СОДЕРЖАТЬ СВОИХ ДЕТЕЙ, в данном случае путем оплаті алментов, тем более если есть решение суда о віплати оніх...

и исполнитель будет исходить из размера минимальной зарплаті, не будите платить, єто будет накапливаться долгом, а потом мамашка вообще подаст заяву о привлечение вас к уголовной ответсвенности как злостного неплательщика... *WALL*

и я два года точно как вы была так что мне ребенку рассчесывать ....что селяви....НУ БЕЗ РАБОТЫ Я, СЫНУЛЬКА ,НЕМА НИ МАЙНА НИ МАФЫНКИ Не НА ЧТО КУПИТЬ ПОКУШАТЬ И ЗА ЧТО ОДЕТЬ ТЕБЯ....ТОЖЕ НЕТ.....
Если бардак нельзя предотвратить — надо его возглавить.
net.***!

Повідомлення: 11698
Дякував (ла): 12545 раз.
Подякували: 15964 раз.

Номер повідомлення:#32

Повідомлення Олександр Литвин » 16 травня 2011, 16:42

Єдиний розумний вихід в цій ситуації-найняти адвоката .
Олександр Литвин

Номер повідомлення:#33

Повідомлення Doroty » 16 травня 2011, 16:42

...отцом такого назвать сложно...
...привлечь к уголовной ответственности, если сам не понимает, что должен содержать...там пусть шьёт валенки, а с реализации оных - детям денежки !!!...
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#34

Повідомлення net.***! » 16 травня 2011, 16:44

Олександр Литвин написав:Єдиний розумний вихід в цій ситуації-найняти адвоката .
да уж....деньги на адвоката есть а дет\м -без работные они все....
net.***!

Номер повідомлення:#35

Повідомлення Олександр Литвин » 16 травня 2011, 16:45

net.***! написав:
Олександр Литвин написав:Єдиний розумний вихід в цій ситуації-найняти адвоката .

В мене є достатньо грошей на дітей і на адвоката...але утримувати ще дорослого бика (чоловіка жінки) в мене грошей нема. Хіба кілера ще можна найняти щоб прибрати холуя, тоді аліменти без проблем оплачувати буду.
Олександр Литвин

Номер повідомлення:#36

Повідомлення net.***! » 16 травня 2011, 16:48

Олександр Литвин написав:
net.***! написав:

В мене є достатньо грошей на дітей і на адвоката...але утримувати ще дорослого бика (чоловіка жінки) в мене грошей нема. Хіба кілера ще можна найняти щоб прибрати холуя, тоді аліменти без проблем оплачувати буду.

вы сами себе противоречите то денег платить не с чего то ничего у вас нет ....а тут прям достаточно ....вообщем не морочьте нам голову мы вам все рассказали.....в меру ....но я бы на месте мамочки отсудила алименты с ваших родителей и майно тоже.....у нас таких умных как вы ....без майна , без работы.....но с деньгами на адвоката....как того гуталина .....просто завались....
net.***!

Номер повідомлення:#37

Повідомлення кувшинка » 16 травня 2011, 19:58

Олександр Литвин написав:Доброго дня вельмашановне панство!
Має до Вас таке питання:
Я розлучений з жінкою, в нас з нею троє дітей. Старшому синові 18 років, молодшому-4, дочці 15.
Коли ми розлучалися з нею в заяві в суді вона написала, що аліментів не вимагає і тд.
Але цього року вона подала мене на аліменти, присудили на трьох дітей (синові вже не сплачую бо повнолітній).
Але ситуація тут така: Я ніде офіційно не працюю, безробітній, тобто доходів ніяких. Жінка моя колишня, дітей до мене не відпускає, забороняє відвідувати. Самого молодшого сина взагалі від мене приховує. Вона проживає з іншим чоловіком, він взагалі безробітній, називає мого сина своїм, забороняє моїй колишній жінці до мене відпускати його.
Допоможіть в цій складній ситуації. Нажаль якщо я і буду сплачувати аліменти то людина яка живе з моєю колишньою жінкою буде використовувати мої гроші.

Добрий вечір!
Тобто ваша жінка майже 18 років терпіла доки найстаршій дитині не виповнилося 18 років, ви не сплачували аліменти і на утримання самої вашої дружини до досягнення кожною дитиною трирічного віку, бо увесь час офіційно ніде не працювали (а що неофіційно мали зарплатню у конверті, самі за щось харчувались увесь цей час, сплачували за своє житло, мобільний зв'язок, відпочивали у відпустці «безкоштовно», вдягалися, лікувалися і т.п., то це усе потрібно лише вам одному, діти можуть і Святим духом прожити, бо жінка сама може себе і ще трьох утримувати + працювати - їй то не зашкодить, так?)
А от коли вже зовсім самій жінці стало неможливим трьох дітей утримувати, найстарший десь навчається мабуть після школи, ви ще й незадоволені рішенням суду, яким вас потурбували, і замість того, щоб виконувати його, ще й продовжуєте обговорювати на форумах.
Адже вона як мати не позбавлена батьківських прав, є добросовісною, у в судовому засіданні суддя вам усі ці моменти пояснював та не угледів підстав, які б говорили про те, що вона буде використовували аліменти всупереч інтересам дітей, і прийняв рішення, яким зобов’язав вас хоч через такий тривалий час згадати свої батьківські обов’язки.

То поганий ще у вашої колишньої дружини був адвокат. Враховуючі такі обставини, я б нарахувала вам ще й заборгованість по середньостатистичному розміру зарплатні за останні три роки, можливість чого передбачено Сімейним кодексом України + аліменти на найстаршого сина на період його навчання до досягнення ним 23-річного віку.

Також цим кодексом передбачено стягнення додаткових витрат на дитину у разі якщо вона потребує їх у зв’язку з лікуванням, важкою хворобою, розвитком здібностей, тощо!

Порадила б дружині звернутися до суду із позовом про позбавлення вас батьківських прав, що, до речі, багато жінок і роблять у сьогоденні, щоб унеможливити у подальшому право таких батьків звернутися у майбутньому до дітей із позовом про стягнення аліментів на своє утримання у зв’язку похилим віком або хворобою! Такий позов по досягненні 14 років має право подати і сама дитина до недобросовісних батьків.

Відповідно до ст. 186 СКУ за вашою заявою орган опіки та піклування перевіряє цільове використання грошових коштів вашою дружиною. У разі встановлення факту їх нецільового використання ви праві звернутися до суду про внесення частини аліментів на особистий рахунок дитини у банку.
Також ви вправі допомагати і в натуральній формі (одягом, сплатою за дитсадок, школу, інші заклади освіти, придбанням необхідних речей, тощо), було б бажання допомагати, а форм допомоги – наскільки вистачить фантазії.

З вашого ж звернення я особисто вбачаю лише пошук причин у особі іншого чоловіка або ще чогось, аби не сплачувати, і продовжувати жити як і раніше – «зі спокійною совістю».
кувшинка

Re: Допоміжіть вирішити питання з аліментами.

Номер повідомлення:#38

Повідомлення Троянда » 17 травня 2011, 11:37

Олександр Литвин написав:
Просто Piseц написав:А ыв не работаете? с чего вы должны платить Алименты? Могур зави что имущество отобрать. Устройтесь на работу официально на пол дня на 400 грн в месяц и платите по 200 грн на ребенка.
Вы вообще какую либо суму денег давали ей на детей. Когда либо?
Если да то всеравно вы кормите ее нового муЗчинку.

Ні, не працюю. Але ж мені аліменти присудили! Звідки я їх маю платити, коли безробітній?!
Але я не бажаю виплачувати цій жінці гроші і утримувати ще її непрацюючого холуя. Я не проти, якщо діти будуть зі мною, я буду їх одягати, годувати. Тільки вона на таке не згідна.
Так, за минулі роки я відправляв їй періодично суми грошей.

А детям как объяснить, что нечего кушать и нечего обуть, - потому что папа не работает????
Кроме обязанности уплачивать алименты, вы обязанны пропорционально компенсировать другие дополнительные расходы на детей (лечение, увлечения, поездки в оздоровительный лагерь и т.п.), а свое право на общения с детьми вы можете отстоять в суде.
Троянда

Повідомлення: 48
Дякував (ла): 69 раз.
Подякували: 24 раз.

Номер повідомлення:#39

Повідомлення кувшинка » 17 травня 2011, 16:22

Ні, не працюю. Але ж мені аліменти присудили! Звідки я їх маю платити, коли безробітній?!

Мені просто цікаво хто цьому безробітному хоча б це спілкування у інтернеті оплачує, чи воно для безробітних є безкоштовним? Чоловік ані мобілки, ані житла, ані одежі не має, нічого не їсть, з останніх зусиль вирішує аліментне питання тут на форумі, яке суд (а там такі самі юристи як і ми тут) йому вже давно вирішив, а він усе одно вирішує і вирішує, не знає як би одноосібно його перевирішити! В мене серце рветься від жалю!

До чого правовий беспрєлєл дойшов! Нашо ті суди? Я, безробітний, сам усе повирішую!
кувшинка

Номер повідомлення:#40

Повідомлення VicAmazona » 17 травня 2011, 17:24

Девушки!!! Он ушел еще вчера!!!
Настроение бодрое - идем ко дну!!!
VicAmazona

Повідомлення: 1401
Дякував (ла): 352 раз.
Подякували: 881 раз.

Номер повідомлення:#41

Повідомлення katya » 19 травня 2011, 09:38

троих наклепал, алименты платить не с чего, хахаля содержать не хочет.... :liar: удавила бы...

а кушают детки что? а вещи стоят как на взрослого, во что их мать одевает?
я пошла в магазин так детская панамка стоит 60-120 грн., где их мать должна взять?
katya

Повідомлення: 3909
Дякував (ла): 4726 раз.
Подякували: 3660 раз.

Номер повідомлення:#42

Повідомлення katya » 19 травня 2011, 09:41

девочки, чего мы на него взъелись, кажись по новому законодательству за неуплату алиментов 6 месяцев дают :P
katya

Повідомлення: 3909
Дякував (ла): 4726 раз.
Подякували: 3660 раз.

Номер повідомлення:#43

Повідомлення Просто Piseц » 20 травня 2011, 12:37

Порядок виконання рішень про стягнення аліментів.
Відповідно до домінуючих у суспільстві моральних засад для відносин, що складаються в сім'ї, характерною є турбота про малолітніх, неповнолітніх, інших непрацездатних членів сім'ї, надання їм посильної підтримки й матеріальної допомоги. Батьки забезпечують інтереси дитини в житлі, харчуванні, відпочинку, лікуванні тощо. Традиційно в сімейному праві під аліментами (від лат. alimentum - харчування, утримання) розуміються кошти, надані у визначених законом випадках одними особами на утримання інших, які потребують матеріальної допомоги.
Порядок сплати батьками аліментів може здійснюватися наступним чином:
а) добровільному порядку, коли виконання батьками своїх обов'язків щодо утримання дитини здійснюється фактичним шляхом або на підставі спеціального договору про утримання дитини;
б) примусовому порядку, коли стягнення аліментів здійснюється за рішенням суду.
Умови і порядок виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), що відповідно до закону підлягають примусовому виконанню у разі невиконання їх у добровільному порядку, визначає Закон України "Про виконавче провадження" (далі-Закон). Так відповідно до статті 25 Закону державний виконавець зобов'язаний прийняти до виконання виконавчий документ і відкрити виконавче провадження, якщо не закінчився строк пред'явлення такого документа до виконання, він відповідає вимогам, передбаченим Законом, і пред'явлений до виконання до відповідного органу державної виконавчої служби. Порядок стягнення аліментів визначається статею 74 Закону. Державний виконавець у разі надходження виконавчого документу про стягнення аліментів обчислює розмір заборгованості із сплати аліментів і складає відповідний розрахунок про який повідомляє стягувача і боржника. Розмір заборгованості із сплати аліментів визначається за місцем виконання рішення у порядку, встановленому Сімейним кодексом, відповідно до статті 182 Сімейного кодексу України у разі визначення суми заборгованості у частці від заробітку (доходу), мінімальний розмір аліментів не може бути меншим, ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Крім того, відповідно до частини 4 статті 74 Закону розмір заборгованості обчислюється також за заявою сторін виконавчого провадження; у разі надсилання постанови до адміністрації підприємства, установи, організації, фізичної особи, фізичної особи - підприємця для проведення відрахування із заробітної плати (доходів), пенсії та стипендії боржника; у разі закінчення виконавчого провадження у зв'язку з надходженням виконавчого документа за належністю до іншого органу державної виконавчої служби; за власною ініціативою; в інших передбачених законом випадках. У разі наявності заборгованості із сплати аліментів понад три місяці стягнення може бути звернено на майно боржника при цьому звернення стягнення на заробітну плату не перешкоджає зверненню стягнення на майно боржника. В разі наявності спору, щодо розміру заборгованості зі сплати аліментів вказане питання вирішується судом за заявою заінтересованої особи у порядку, встановленому законом.
З осіб, що одержують заробітну плату на підприємствах, в установах, організаціях, у фізичної особи, фізичної особи-підприємця на території України, аліменти утримуються бухгалтеріями ( розрахунковими відділами) за місцем роботи, відрахування здійснюються з фактичного заробітку (доходу) на підставі постанови державного виконавця, у разі якщо стягнути аліменти в зазначеному розмірі неможливо, адміністрація підприємства, установи, організації, фізична особа, фізична особа - підприємець, які проводили відрахування, нараховують боржнику заборгованість із сплати аліментів. Перелік видів доходів які враховуються при визначенні розміру аліментів на одного з подружжя, дітей, батьків, інших осіб затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 26.02.1993 р. № 146 (в редакції Постанови Кабінету Міністрів України від 01.07.2002 p. № 869). Після закінчення строку, передбаченого законом для стягнення аліментів, у разі відсутності заборгованості із сплати аліментів адміністрація підприємства, установи, організації, фізична особа, фізична особа - підприємець, які проводили відрахування, повертають постанову державного виконавця про стягнення аліментів органу державної виконавчої служби з відміткою про перерахування в повному обсязі стягувачу утриманих сум аліментів. У разі якщо утримані суми аліментів стягувачу не перераховані, державний виконавець письмово повідомляє стягувачу про розмір заборгованості, роз'яснює йому права, встановлені частиною першою статті 87 Закону, та виносить постанову про закінчення виконавчого провадження. Особи, що виявили бажання сплачувати аліменти добровільно, можуть звернутися до адміністрації за місцем роботи, за місцем отримання пенсії, стипендії тощо з письмовою заявою про утримання з їх заробітку аліментів та передачі їх стягувачеві. Адміністрація підприємства, установи, організації тощо зобов’язана проводити за такою заявою утримання аліментів у тому самому порядку, як і за постановою державного виконавця.
У разі виїзду особи, зобов'язаної сплачувати аліменти, на постійне місце проживання до іноземних держав, з якими Україна не уклала договорів про надання правової допомоги, стягнення аліментів за рішенням суду проводиться на день виїзду за весь період до досягнення дитиною повноліття.
Крім того, відповідно до статей 164, 165 Кримінального кодексу України злісне ухилення від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання дітей (аліментів), злісне ухилення від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання непрацездатних батьків тягне за собою кримінальну відповідальність, при цьому, під злісним ухиленням від сплати коштів на утримання дітей (аліментів) або на утримання непрацездатних батьків слід розуміти будь-які діяння боржника, спрямовані на невиконання рішення суду (приховування доходів, зміну місця проживання чи місця роботи без повідомлення державного виконавця тощо), які призвели до виникнення заборгованості із сплати таких коштів у розмірі, що сукупно складають суму виплат за шість місяців відповідних платежів, частиною 10 статті 74 Закону передбачено, що в разі наявності вказаних обставин, тобто заборгованості із сплати аліментів у розмірі, що сукупно перевищує суму відповідних платежів за шість місяців, державний виконавець звертається до правоохоронних органів з поданням (повідомленням) про притягнення боржника до кримінальної відповідальності за злісне ухилення від сплати аліментів.
Вообще-то я человек хороший. но стараюсь этого не показывать....
Просто Piseц

Повідомлення: 2157
Дякував (ла): 388 раз.
Подякували: 971 раз.

Номер повідомлення:#44

Повідомлення Nonna » 20 травня 2011, 13:27

я ещё могу понять , когда сколько не давай всё мало и тогда мужик принимает жёсткое решение .......

один мой знакомый сам платил алименты и надо сказать очень приличные деньги давал мамашке , кроме того одевал и обувал сам.....отдыхать отправлял и в Египет и в Эмираты.....той показалось мало...взяла и подала в суд [цензура].........вот тут а почалось......беззработный , но получает пенсию вот начали по 100 с чем-то гривень с него взыскивать........ *DANCE*

но чтоб вообще не платить...повбывала б .... ]:->
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Поперед.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів