Форум

Інформаційний ресурс

дог. к-п части в уставном капитале ООО

дог. к-п части в уставном капитале ООО

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Калео » 18 травня 2011, 16:42

подскажите, кто как пишет в договоре момент перехода права собственности на часть в устав. кап. ООО
Калео

Повідомлення: 65
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Re: дог. к-п части в уставном капитале ООО

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Ынотио » 18 травня 2011, 16:47

с момента удостоверения договоа и разъяснено что покупателю предстоит регистрация изменений в уставные
Ынотио

Повідомлення: 5281
Дякував (ла): 415 раз.
Подякували: 244 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Просто Piseц » 18 травня 2011, 16:50

С момента регистрации новой редакции устава.
Вообще-то я человек хороший. но стараюсь этого не показывать....
Просто Piseц

Повідомлення: 2157
Дякував (ла): 388 раз.
Подякували: 971 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Калео » 18 травня 2011, 16:57

я вот писала с момента регистрации устава, а регистратор сказала, что надо с момента удос. договора. В принципе она и права. Есть питсьмо Гос. ком. предпринимательства 0т 18.06.2009 №7184, где так и написано. Но всегда так писала, никакой регистратор не возвращал. Потому интересуюсь. Теперь думаю, как обкрутить граммотно этот пункт в договоре.
Калео

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Ынотио » 18 травня 2011, 17:02

Калео написав:я вот писала с момента регистрации устава, а регистратор сказала, что надо с момента удос. договора. В принципе она и права. Есть питсьмо Гос. ком. предпринимательства 0т 18.06.2009 №7184, где так и написано. Но всегда так писала, никакой регистратор не возвращал. Потому интересуюсь. Теперь думаю, как обкрутить граммотно этот пункт в договоре.

Возьмите на вооружение:
Право власності на відчужувану частку в статутному капіталі переходить до Покупця з моменту укладення цього договору. Покупцю нотаріусом роз’яснено про необхідність державної реєстрації змін до установчих документів Товариства з обмеженою відповідальністю, відповідно до діючого законодавства у зв’язку з укладанням вищевказаного договору.

......
Покупець вважається повноправним учасником Товариства з моменту державної реєстрації відповідних змін до установчих документів Товариства.
Після державної реєстрації вищевказаних змін до установчих документів цього Товариства у Покупця виникають права та обов`язки, передбачені чинним законодавством України та Статутом Товариства для учасників Товариства.
Востаннє редагувалось Ынотио в 18 травня 2011, 17:05, всього редагувалось 1 раз.
Ынотио

Повідомлення: 5281
Дякував (ла): 415 раз.
Подякували: 244 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Калео » 18 травня 2011, 17:05

спасибо большое. Ынотио вы всегда мне помогали и на старом форуме.
Калео

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Греми » 19 травня 2011, 14:01

А меня вот интересует мнение коллег относительно налогообложения при отчуждении доли в уставном капитале!? Мы объект договора относим к "комерційній власності" и нас вопрос оплаты - не оплаты не интересует вообще, или же к "рухомому майну" и применяем ст. 173 Налогового кодекса!?
Греми

Повідомлення: 4380
Дякував (ла): 53 раз.
Подякували: 281 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення OLNIK » 19 травня 2011, 14:39

Греми написав:А меня вот интересует мнение коллег относительно налогообложения при отчуждении доли в уставном капитале!? Мы объект договора относим к "комерційній власності" и нас вопрос оплаты - не оплаты не интересует вообще, или же к "рухомому майну" и применяем ст. 173 Налогового кодекса!?

Надо читать ст.170 НК, сколько раз пыталась, у меня не получается все разложить по полочкам, ну разве что с арендой более-менее понятно. А все остальное, ужас, столько отсылочных норм, термины и всякое такое.
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Per se » 19 травня 2011, 14:48

и как по мне - это інвестиційний прибуток
170.2. Оподаткування інвестиційного прибутку.
170.2.1. Облік загального фінансового результату операцій з інвестиційними активами ведеться платником податку самостійно, окремо від інших доходів і витрат. Для цілей оподаткування інвестиційного прибутку звітним періодом вважається календарний рік.
Per se

Повідомлення: 14136
Дякував (ла): 12938 раз.
Подякували: 14340 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення OLNIK » 19 травня 2011, 15:01

Per se написав:и как по мне - это інвестиційний прибуток
170.2.1. Облік загального фінансового результату операцій з інвестиційними активами ведеться платником податку самостійно, окремо від інших доходів і витрат. Для цілей оподаткування інвестиційного прибутку звітним періодом вважається календарний рік.

Я себе так разложила- это без закона. Что если я будучи частным нотариусом, купили акций на 100 000 (сделала инвнстицию), предприятие прибыльное и дивиденды- это инвнстиционный мой доход, он отдельно от моего нотариального дохода.
OLNIK

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Per se » 19 травня 2011, 15:02

OLNIK написав:
Я себе так разложила- это без закона. Что если я будучи частным нотариусом, купили акций на 100 000 (сделала инвнстицию), предприятие прибыльное и дивиденды- это инвнстиционный мой доход, он отдельно от моего нотариального дохода.

Ну да, так и получается ..
Per se

Повідомлення: 14136
Дякував (ла): 12938 раз.
Подякували: 14340 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Stonehenge » 19 травня 2011, 15:12

Греми написав:А меня вот интересует мнение коллег относительно налогообложения при отчуждении доли в уставном капитале!? Мы объект договора относим к "комерційній власності" и нас вопрос оплаты - не оплаты не интересует вообще, или же к "рухомому майну" и применяем ст. 173 Налогового кодекса!?

Предлагаю считать, что нас вопрос оплаты не интересует *DANCE*

ПК
170.2.2. Інвестиційний прибуток розраховується як позитивна різниця між доходом, отриманим платником податку від продажу окремого інвестиційного активу, та його вартістю, що визначається із суми витрат на придбання такого активу з урахуванням норм підпунктів 170.2.4-170.2.6 цього пункту.
....
До продажу інвестиційного активу прирівнюються також операції з:
обміну інвестиційного активу на інший інвестиційний актив;
зворотного викупу інвестиційного активу його емітентом, який належав платнику податку;
повернення платнику податку коштів або майна (майнових прав), попередньо внесених ним до статутного капіталу емітента корпоративних прав, у разі виходу такого платника податку з числа засновників (учасників) такого емітента чи ліквідації такого емітента.

170.2.7. Для цілей цього пункту:
а) термін "інвестиційний актив" означає пакет цінних паперів, деривативів чи корпоративні права, виражені в інших, ніж цінні папери, формах, випущені одним емітентом, а також банківські метали, придбані у банку незалежно від місця їх подальшого продажу.

Господарський кодекс

Стаття 167. Зміст корпоративних прав та корпоративних відносин

1. Корпоративні права - це права особи, частка якої визначається у статутному капіталі (майні) господарської організації, що включають правомочності на участь цієї особи в управлінні господарською організацією, отримання певної частки прибутку (дивідендів) даної організації та активів у разі
ліквідації останньої відповідно до закону, а також інші правомочності, передбачені законом та статутними документами.
"...Если выпало в Империи родиться,
лучше жить в глухой провинции, у моря..."

Иосиф Бродский
Stonehenge

Повідомлення: 8606
Дякував (ла): 2454 раз.
Подякували: 5659 раз.

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Stonehenge » 19 травня 2011, 15:33

OLNIK написав: Что если я будучи частным нотариусом, купили акций на 100 000 (сделала инвестицию), предприятие прибыльное и дивиденды- это инвнстиционный мой доход, он отдельно от моего нотариального дохода.

*PARDON*
Не.
Дивиденды - не инвестиционный доход, т.к. они по пункту 170.5. ПК оподатковуються *WALL*
"...Если выпало в Империи родиться,
лучше жить в глухой провинции, у моря..."

Иосиф Бродский
Stonehenge

Повідомлення: 8606
Дякував (ла): 2454 раз.
Подякували: 5659 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення OLNIK » 19 травня 2011, 15:48

Не закончила мысль- люди, слава богу, зашли.
То, что я вложила и что работает- это моя инвестиция и с него мой инвестиционный доход в виде дивидендов. Если бы я была единоналожником- то 200 грн. единого налога отдельно, а дивиденды -по ставке как дивиденды.
Если же я взяла эти акции продала, ну или долю в уставном капитале, то вырученный мной от продажи доход- это уже не инвестиция, это обычный доход от продажи инвестиционного актива, который теперь "работает" на доход покупателя.
Так этот мой доход от продажи расчитывается как разница между тем, что я выручила от продажи и тем, что потратила на приобретение (внесла), а не просто из цены договора.
Хорошо, что нас это не касается, просто для себя, из спортивного интереса, хочется знать.
Чтобы мы читали, если бы не налоговый кодекс, а %)
OLNIK

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів