igor написав:OLNIK це якщо в попередньому договорі все "красиво" розписано, а якщо відсутні будь які посилання на особисту власність то тільки спільна сумісна, аналогія якщо це було б не один а два доровора але в один день, як будемо діяти??
Ігор, я не можу сказати, як я поступатиму у такому випадку, чи два договори в один день (що простіше), чи два договори- у різні дні (що складніше). Я буду виходити із ч.2 ст.60 СК, де сказано -"Вважається, що кожна
річ ..."
Частка у праві власності на
річ, це не сама
річ, і якщо ця частка подружжям уже визначена при придбанні, то у цього подружжя не виникло при придбанні права
спільної сумісної власності на цілу річ (майно).
До спільної сумісної власності подружжя- крім цивільного кодексу, застосовуємо ще і сімейний (згоди).
Як ці норми СК застосувати до спільної часткової власності
подружжя ? Очевидно, що вимагаючи згоду іншого з подружжя, при визначених цим же подружжям частках у спільному майні , нотаріус обмежує право власності одного із них і ставить його в залежність від волі іншого. Чим керується нотаріус у даному випадку вимагаючи таку згоду?
До спільної
часткової власності подружжя ст.65 СК застосувати неможливо, бо вона про спільну сумісну.
Одним словом, в кожній конеретній реальній ситуації, треба буде вибирати індивідуальне рішення, і вибирати, як завжди, прийдетсь саме нотаріусу. Тут ще одна дурна біда нашого законотворця надихнула прийняти зміни щодо приватизованого майна (хоча воно теж здебільшого у частках)і теж не є річчю, в цьому "надновішому" законі мова йде, про житло, земельну ділянку (як речі)