Форум

Інформаційний ресурс

можно ли заверить копию документа из наряда?

Re: можно ли заверить копию документа из наряда?

Номер повідомлення:#121

Повідомлення S-phone. » 08 липня 2011, 10:04

Уважаемые коллеги, чтобы не создавать новую тему прошу помощи в составлении адекватного ответа адвокату по схожей ситуации.
Суть: В прошлом году женщина у меня писала заявление о согласии с границами земельного участка соседа. Сейчас, очевидно, у них что то не сошлось и она ходит ко мне с адвокатом уже почти полгода и требуют на основании Конституции, закона об информации, п. 7 инструкции предоставить ей «сведения, какие нотариальные бумаги были ею подписаны в апреле этого года, а также предоставить фотокопии (копии) этих бумаг, поскольку нотариусом текст ей не зачитывался, а было предложено только расписаться в четырех бумагах, что она и сделала», - это последнее её письменное заявление (цитата) ко мне по почте заказным с уведомлением. Поскольку ни в апреле, ни вообще в этом году граждане с такой фамилией не обращались ко мне за совершением нотариальных действий, об этом я ей хочу ответить также письмом. Но чувствую, что идет какая то судебная тяжба и они не оставят меня в покое. На будущий запрос думаю ответить, что такого рода документы (заявления) не сохраняются в архиве нотариуса. Посоветуйте, пожалуйста, как бы еще доходчивее написать используя коллективный разум нотариусов, чтобы у адвоката отпало желание дурачить людей и предлагать им требовать у нотариуса те документы, которых просто не существует в природе.
S-phone.

Повідомлення: 1335
Дякував (ла): 406 раз.
Подякували: 567 раз.

Номер повідомлення:#122

Повідомлення panterka » 08 липня 2011, 13:59

а на заяві до вас вона сама розписалась чи адвокат?
panterka

Повідомлення: 295
Дякував (ла): 55 раз.
Подякували: 87 раз.

Номер повідомлення:#123

Повідомлення panterka » 08 липня 2011, 14:00

процитуйте ст.8 та запропонуйте вказати дату та нотаріальну дію з якою вона до вас зверталась
panterka

Номер повідомлення:#124

Повідомлення Оленка Справедлива » 08 липня 2011, 14:04

S-phone, по-перше напишіть, шо Ви взагалі ніколи нікому не оформляли "нотаріальниє бумагі", а лише вчиняете нотаріальні дії, за якими звертається відповідна особа.
По-друге, порадьте пані згадати, де саме і які саме документи вона оформляла, оскільки до Вас особа з таким ПІБ не зверталась.

Більше я б особисто нічого не писала: "болтун - находка для шпіона".
В каждом маленьком ребёнке и в мальчишке и в девчонке, есть по 200 грамм какашек или даже полкило.
А вот в дяде, или в тёте, там уже какашек больше, и бывает так, что вовсе, целый дяденька говно! :)
Оленка Справедлива

Повідомлення: 5063
Дякував (ла): 1903 раз.
Подякували: 2115 раз.

Номер повідомлення:#125

Повідомлення S-phone. » 08 липня 2011, 15:03

Может, кому пригодится:
Пані ХХХХХ АЛЛІ ОЛЕКСАНДРІВНІ,
м. ******** вул. Борща, буд. 14, кв. 80;

ШАНОВНА АЛЛА ОЛЕКСАНДРІВНА!

Ваше звернення від 08 червня 2011 року відповідно до штампу хххххх поштамту на конверті відправлено лише 29 червня 2011 року і було отримано рекомендованим листом з повідомленням про вручення 07 липня 2011 року та уважно розглянуто.
У відповідності до ст. 8 Закону України «Про нотаріат», п. 7 Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, затвердженої Наказом Міністерства юстиції України від 03 березня 2004 року N 20/5, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 03 березня 2004 р. за N 283/8882 із відповідними змінами і доповненнями, внесеними наказами Міністерства юстиції України, цитую: «п. 7. Нотаріуси зобов'язані зберігати нотаріальну таємницю. Довідки про вчинені нотаріальні дії та копії документів, що зберігаються у нотаріуса, видаються нотаріусом виключно фізичним та юридичним особам, за дорученням яких або щодо яких вчинялися нотаріальні дії……».
У зв’язку з чим повідомляю, що ані у квітні 2011 року, як Вами стверджується у вищезазначеному зверненні, ані від початку 2011 року і до наступного часу за даними Реєстру для реєстрації нотаріальних дій - ніякі нотаріальні дії за місцем розташування робочого місця приватного нотаріуса Н-ського міського нотаріального округу Хенідзе Х.П. як Вами особисто, так і за Вашим дорученням, - не вчинялися.

З повагою,

ПРИВАТНИЙ НОТАРІУС Х.П. Хенідзе
S-phone.

Номер повідомлення:#126

Повідомлення OLNIK » 08 липня 2011, 15:57

S-phone написав:Может, кому пригодится:
Пані ХХХХХ АЛЛІ ОЛЕКСАНДРІВНІ,
м. ******** вул. Борща, буд. 14, кв. 80;

Ваше звернення від 08 червня 2011 року відповідно до штампу хххххх поштамту на конверті відправлено лише 29 червня 2011 року і було отримано рекомендованим листом з повідомленням про вручення 07 липня 2011 року та уважно розглянуто.
У відповідності до ст. 8 Закону України «Про нотаріат», п. 7 Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, затвердженої Наказом Міністерства юстиції України від 03 березня 2004 року N 20/5, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 03 березня 2004 р. за N 283/8882 із відповідними змінами і доповненнями, внесеними наказами Міністерства юстиції України, цитую: «п. 7. Нотаріуси зобов'язані зберігати нотаріальну таємницю. Довідки про вчинені нотаріальні дії та копії документів, що зберігаються у нотаріуса, видаються нотаріусом виключно фізичним та юридичним особам, за дорученням яких або щодо яких вчинялися нотаріальні дії……».
У зв’язку з чим повідомляю, що ані у квітні 2011 року, як Вами стверджується у вищезазначеному зверненні, ані від початку 2011 року і до наступного часу за даними Реєстру для реєстрації нотаріальних дій - ніякі нотаріальні дії за місцем розташування робочого місця приватного нотаріуса Н-ського міського нотаріального округу Хенідзе Х.П. як Вами особисто, так і за Вашим дорученням, - не вчинялися.

З повагою,

ПРИВАТНИЙ НОТАРІУС Х.П. Хенідзе

Стоп, а на обращении подлинность подписи засвидетельствована нотариано?, чтобы по каждому письму (неизвестно кем написанному)- рыть архив да еще и сообщать, что ни у квитни, ни у березни...
Нотариальная тайна- это даже если действие совершено не было, но лицо обращалось и Вам стали известны некие обстоятельства.
У нас, нотариусов, все лично-персонально при предьявлении паспорта- а не по письму соседа ]:->

Пусть лично придет, и своей рукой напишет заявление адресованное Вам с просьбой выдать письменную справку о СОВЕРШЕННОМ действии с ее участием, каким, когда и о чем? Ни она, ни адвокат ее - не следственный орган, чтобы все перелопатить, потому что она не помнит- что подписывала, но зато помнит, что аж четыре раза, изирательная память какая-то, ей богу.
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#127

Повідомлення S-phone. » 08 липня 2011, 20:23

Как всегда, OLNIK, Вам большое человеческое спасибо. У меня был схожий первичный текст, но сомневался. Теперь - нет. Отправлю именно такое письмо с учетом Ваших рекомендаций.
S-phone.

Номер повідомлення:#128

Повідомлення S-phone. » 09 липня 2011, 13:22

Остановился на этом:

Ваше звернення від 08 червня 2011 року відповідно до штампу поштамту на конверті відправлено лише 29 червня 2011 року і було отримано рекомендованим листом з повідомленням про вручення 07 липня 2011 року та уважно розглянуто.
Враховуючі вищезазначене, особа, яка вважає, що нею особисто або за її дорученням вчинялися нотаріальні дії, повинна особисто звернутися до нотаріуса із заявою. Установлення особи здійснюється за паспортом або іншими документами, які унеможливлюють будь-які сумніви щодо особи громадянина та перевіряється справжність його (її) підпису. Заяви та інші документи підписуються у присутності нотаріуса. Якщо заява чи інший документ підписаний за відсутності нотаріуса, громадянин повинен особисто підтвердити, що документ підписаний ним.

З повагою,

ПРИВАТНИЙ НОТАРІУС ХЧП
S-phone.

Номер повідомлення:#129

Повідомлення OLNIK » 09 липня 2011, 14:15

Ваше звернення від 08 червня 2011 року відповідно до штампу поштамту на конверті відправлено лише 29 червня 2011 року і було отримано рекомендованим листом з повідомленням про вручення 07 липня 2011 року та уважно розглянуто.

Я бы этот абзац немножко сократила, зачем "растекаться мыслью по древу", когда штамп, когда Вы получили, если есть уведомление о вручении, она знает когда отправила и видит по открытке, когда Вы получили. Конверт себе сохраните в переписке и все.
Примерно- ,
" Мною отримано та уважно розглянуто Ваше звернення щодо надання інформації про вчинені Вам нотаріальні дії, у зв'язку
з чим повідомляю наступне."
Я бы еще написала "нажаль, надати Вам ынформацыю, яку Ви просите, неможливо так як..." дальше то, что Вы написали со ссылкой на ст.8.
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#130

Повідомлення S-phone. » 09 липня 2011, 16:23

"нажаль, надати Вам ынформацыю, яку Ви просите, неможливо так як..." обязательно добавлю. А решил развести пожиже для ее адвоката, который, судя по тексту заявления, не удосужился открыть закон или почитать инструкцию побольше. А заява то обошлась А.А. (с её слов, сегодня заходила с победоносным видом, просто так, поздоровкаться) в 450 грн - вот так то.
S-phone.

Номер повідомлення:#131

Повідомлення Таня » 10 липня 2011, 05:02

"що нею особисто або за її дорученням вчинялися нотаріальні ді", я би виправила " за її особистим зверненням або за її дорученням"
Таня

Повідомлення: 7219
Дякував (ла): 21399 раз.
Подякували: 6258 раз.

Номер повідомлення:#132

Повідомлення Vatson » 11 липня 2011, 13:04

так и мы на запросы адвокатов ничего давать не обязаны, пусть гуляет адвокат с писюлькой от клиента подальше-лично клиентка к Вам либо если явиться не может, засвидетельствоаать нотариально у другого нотариуса заявление и почтой отправить Вам, а дальше уже такой ответ,как вы писали, что даем ответ на то,что конкретно совершали. а не на то,что тут помню а там не помню, а вы тут ищите...это все платно... даже в госконторах и госархивах поиск документов в архиве платный.
Каждый вечер наступает вдруг
Если кушать нечего тебе, мой друг,
Если ты от жизни от такой устал,
Может, вспомнишь, курва,
За кого голосовал?
Vatson

Повідомлення: 22384
Дякував (ла): 80964 раз.
Подякували: 45719 раз.

Номер повідомлення:#133

Повідомлення Сана » 11 липня 2011, 13:10

Так в такой ситуации адвокаты чаще всего и приходят - рассказывают длинные истории, почему клиенты не могут ни явиться лично, ни отправить, как положено, заявление. Я таким адвокатам всегда объясняю, что я им ничего не должна и говорю: "Вот судья пришлет мне официальный запрос - со всеми необходимыми реквизитами, - я суду копию и сделаю".
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#134

Повідомлення Vanda » 11 серпня 2011, 11:38

А как вы поступаете, если банк (сторона по договору) "проснулся через 100 лет" и просит дать копии с дела нотариуса - заявление супругов, например, или иные документы, которые есть в деле нотариуса, по ипотечному договору?
Vanda

Повідомлення: 3362
Дякував (ла): 1636 раз.
Подякували: 3173 раз.

Номер повідомлення:#135

Повідомлення Vatson » 11 серпня 2011, 11:45

Vanda написав:А как вы поступаете, если банк (сторона по договору) "проснулся через 100 лет" и просит дать копии с дела нотариуса - заявление супругов, например, или иные документы, которые есть в деле нотариуса, по ипотечному договору?

отправляю спать дальше.
Каждый вечер наступает вдруг
Если кушать нечего тебе, мой друг,
Если ты от жизни от такой устал,
Может, вспомнишь, курва,
За кого голосовал?
Vatson

Повідомлення: 22384
Дякував (ла): 80964 раз.
Подякували: 45719 раз.

Номер повідомлення:#136

Повідомлення Vanda » 11 серпня 2011, 11:59

Так мне тоже хочеться отправить, но видите, как неоднозначно мы сами трактуем то, какие документы мы можем выдать сторонам из дела - только копию самого договора ипотечного или всё, что лежит в деле по этому документу.
Vanda

Номер повідомлення:#137

Повідомлення panterka » 11 серпня 2011, 12:42

Можемо видати тільки копію договору, а все інше документи, на підставі яких вчинялась нотаріальна дія і які зберігаються в АРХІВІ, який є державною власністю!!!!
panterka

Номер повідомлення:#138

Повідомлення мулатка » 11 серпня 2011, 13:26

panterka,
цікава логіка!
А сам договір що не є власністю держави, тільки інші документи?! ТО ж на запит суду та сторін правочину передбачено видачу копій цієї "власності держави"...

Тут мабуть інша аргументація повинна бути, на мій погляд:

Ст.8
довідки про вчинені нотаріалльні дії та копії документів, що зберігаються у нотаріуса, видаються нотаріусом ВИКЛЮЧНО фізичним і юридичним особам, за дорученням або щодо яких вчинялалися нотаріальні дії.

Відповідно до цієї вимоги ст. 8 у день посвідчення договору могла вчинятися така нотдія як засвідчення справжньості підпису особи на заяві про його згоду як подружжя. ТО на якій підставі нотаріус повинен відмовити у видачі копіі цього документа заявникові (не банку), у тому числі і якщо така заява була подана для вчинення правочину, але посвідчена іншим нотаріусом? Чи ця особа повинна звертатися (або їхати) до того нотаріуса, щоб узяти довідку про вчинену нотдію? Це буде те саме. Навіщо такі складнощі і зайві витрати? За зявою банку - тільки маємо видати копію договору, за заявою заявника - й копію його заяви - згоди. Чому ні?
мулатка

Номер повідомлення:#139

Повідомлення panterka » 11 серпня 2011, 13:41

Ну тоді так: копію заяви, якщо я засвідчувала підпис видати не можу бо у мене не зберігається другий примірник.
А якщо підпис засвідчував інший нотаріус нехай звертаються до нього.
panterka

Номер повідомлення:#140

Повідомлення мулатка » 11 серпня 2011, 13:45

Я кы підстави відмови?

Примірник самого договору у Вас теж не другий а перший зберігається, другий - у сторін.

До чого тут номер примірника документа (договору, заяви) взагалі, про нього що у ст. 8 щось говориться?
мулатка

Номер повідомлення:#141

Повідомлення Vanda » 11 серпня 2011, 13:56

мулатка написав:panterka,
цікава логіка!
А сам договір що не є власністю держави, тільки інші документи?! ТО ж на запит суду та сторін правочину передбачено видачу копій цієї "власності держави"...

Тут мабуть інша аргументація повинна бути, на мій погляд:

Ст.8
довідки про вчинені нотаріалльні дії та копії документів, що зберігаються у нотаріуса, видаються нотаріусом ВИКЛЮЧНО фізичним і юридичним особам, за дорученням або щодо яких вчинялалися нотаріальні дії.

Відповідно до цієї вимоги ст. 8 у день посвідчення договору могла вчинятися така нотдія як засвідчення справжньості підпису особи на заяві про його згоду як подружжя. ТО на якій підставі нотаріус повинен відмовити у видачі копіі цього документа заявникові (не банку), у тому числі і якщо така заява була подана для вчинення правочину, але посвідчена іншим нотаріусом? Чи ця особа повинна звертатися (або їхати) до того нотаріуса, щоб узяти довідку про вчинену нотдію? Це буде те саме. Навіщо такі складнощі і зайві витрати? За зявою банку - тільки маємо видати копію договору, за заявою заявника - й копію його заяви - згоди. Чому ні?

Я з Вами цілком тут погоджуюсь, що стосується заявників, то все зрозуміло. Але ж питання стоїть про надання банку документів, які є в справі нотаріуса, наприклад, довідки ЖЕКів, заяв іпотекодавців і т.і.
Vanda

Номер повідомлення:#142

Повідомлення panterka » 11 серпня 2011, 14:05

"копії документів, що зберігаються у нотаріуса, видаються нотаріусом ВИКЛЮЧНО фізичним і юридичним особам, за дорученням або щодо яких вчинялалися нотаріальні дії".
Договір іпотеки вчинявся щодо Банку та Пупкіна. Копію договору можна видати виключно банку або Пупкіну.
А от справжність підпису дружини на заяві вчинявся щодо Пупкіної, копію можна видати тільки Пупкіній, але другий примірник у нас не зберігається. А той що доданий до договору - це документ необхідний для посвідчення договору іпотеки, на якому доречі стоїть вхідний номер.

Висновок такий копію договору зробити можна, а всіх інших документів доданих до справи ні.
Це моя думка. Я б не видала.
panterka

Номер повідомлення:#143

Повідомлення мулатка » 11 серпня 2011, 14:18

Vanda,
я розумію, что мабуть у статті 8 повинно бути зазначено "і копіі нотаріально посвідчених документів", ну раз такого немає, то особисто я б відповідно до ЦКУ, ЗУ "Про інформацію" пояснила б банку, що такі довідки як ЖЕКів містять інформацію щодо физичних осіб, яка може бути розповсюджена за їх згодою.
Якщо така особа до посвічдення договору банку не надала ксерокопію такої довідки, - можливо вона має заперечення щодо цього. Якщо така особа дасть мені згоду, я зроблю для вас, "шановний" банк ксерокопію, бо я цей документ не видавала, а ви могли його витребувати у особи до посвідчення договору.
Ну а щоб не заводитися, можна й просто відксерити без будь- яких слідів....багато нотаріусів так и роблять...

Щодо, наприклад, заяви про те, що є удовою, неодруженим, - то це не нотаріально посвідчений документ, тим більше такий, що не стосується банку і має інформацію щодо особистого життя громаданина, яка може розповсюджуватися лише з цого згоди або копія цього службового документа може надаватися на запит суду, як й інші документи!
Я не один такий "вумний" банк вже відправила за відомою адресою!

ТОбто ці документи не стосуються самого банка як сторони договору - особи за участю якої або щодо якої вчинялася нотдія, і вони не є нотариально посвідченими документами, а стосуються іншої сторони договору - физичної особи.
мулатка

Поперед.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]