Форум

Інформаційний ресурс

підпис неповнолітнього на заяві про згоду на прийняття громадянства

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Ljana » 18 січня 2011, 16:29

Колеги, підкажіть будь-ласка. Як має виглядати це засвідчення справжності підпису неповнолітнього на такій заяві? Дитині 14 років, батько не проживає з нею, тому до нотаріуса дитина прийшла тільки з матір/[qoute]ю. Згода матері викладється на самій заяві? чи на окремому бланку?
Ljana

Повідомлення: 425
Дякував (ла): 8 раз.
Подякували: 5 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення MarinaM » 18 січня 2011, 16:40

п.40 Згода на посвідчення правочину може бути викладена на звороті примірника правочину, що залишається в справах державної нотаріальної контори чи приватного нотаріуса, або на окремому аркуші. Мабуть так
MarinaM

Повідомлення: 415
Дякував (ла): 214 раз.
Подякували: 178 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Ljana » 18 січня 2011, 17:54

допоможіть зразком заяви про згоду неповнолітнього на зміну громадянства. Буду дуже вдячна.
Ljana

Номер повідомлення:#4

Повідомлення мышка архівная » 18 січня 2011, 17:59

Есть образец, но довольно старенький.
мышка архівная

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Ljana » 18 січня 2011, 18:20

Між батьком і матір[qoute]ю шлюб розірвано, дитина виїжджає з матір[qoute]ю.
Ljana

Номер повідомлення:#6

Повідомлення мышка архівная » 18 січня 2011, 18:35

Без согласия отца (живого) гражданство ребенка изменить нельзя.
мышка архівная

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Ljana » 18 січня 2011, 18:56

[B]мышка архівная[/B], дякую, що відізвались. Батько згоду дає і буде присутній при подачі заяви дитиною. Але я не впевнена, чи правильно буду все оформляти. Думаю, робити так: 1. Беру заяву від обидвох батьків про їхню згоду на подачу відповідної заяви дитиною, в якій вони також стверджують, що дитина є їхньою дитиною. Цю заяву викладаю на бланку, засвідчую справжність підпису. Заношу у вхідну і долучаю до справи заяв 2. Від дитини готую заяву про її згоду на вихід з громадянства України та на прийняття нового громадянства, з відповідним посвідчувальним написом № 70. На цій заяві вже батьки підписуватись не будуть, тільки в посвідчувальному буде вказано, що дитина діє за їхньою згодою.Як на вашу думку, так правильно?
Ljana

Номер повідомлення:#8

Повідомлення мышка архівная » 18 січня 2011, 19:19

Может быть Ваш экземпляр згоди родителей (не на бланке) оставлять в справе, а на бланке подшить к заяве несовершеннолетнего ребенка?
мышка архівная

Номер повідомлення:#9

Повідомлення domovoy » 18 січня 2011, 19:55

на № 7 [QUOTE]Як на вашу думку, так правильно?[/QUOTE]правильно
domovoy

Повідомлення: 716
Дякував (ла): 81 раз.
Подякували: 214 раз.

Re: підпис неповнолітнього на заяві про згоду на прийняття громадянства

Номер повідомлення:#10

Повідомлення luidmila » 15 липня 2011, 00:09

А если ребенку уже 16 и есть паспорт? Разве подлинность подписи это правочин? А если нет - то зачем согласие родителей при подписании такого заявления? Или считается, что перечень того, что может самостоятельно совершать несовершеннолетний, закрепленный в ст.32 ГК считается исчерпывающим?
Если где-нибудь прямо предусмотрено, что согласие родителей при удостоверении подписи 16-го ребенка на заявлении нужно, ткните меня носиком, пожалуйста, в статеечку - буду очень признательна :-[ Завтра в 11 придут граждане, а я чой-то растерялась....
Чтоб мудро жизнь прожить, знать надобно немало,
Два важных правила запомни для начала:
Ты лучше голодай, чем что попало есть,
И лучше будь один, чем вместе с кем попало.
luidmila

Повідомлення: 400
Дякував (ла): 183 раз.
Подякували: 306 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення OLNIK » 15 липня 2011, 06:16

luidmila написав:А если ребенку уже 16 и есть паспорт? Разве подлинность подписи это правочин? А если нет - то зачем согласие родителей при подписании такого заявления? Или считается, что перечень того, что может самостоятельно совершать несовершеннолетний, закрепленный в ст.32 ГК считается исчерпывающим?
Если где-нибудь прямо предусмотрено, что согласие родителей при удостоверении подписи 16-го ребенка на заявлении нужно, ткните меня носиком, пожалуйста, в статеечку - буду очень признательна :-[ Завтра в 11 придут граждане, а я чой-то растерялась....

В статью точно не попаду " без прицела", но надор смотреть закон о гражданстве, о свободном передвижении, правила выезда. Там точно есть, что в таком возрасте ребенок подписывает заявление с согласия родителей (решене все же глобальное),- отдаться чужому государству.
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25380 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Rissaline » 15 липня 2011, 09:16

Перегляньте розділ ІV Закону України "Про громадянство". Це статті 21-27. Раджу також переглянути спеціальне законодавство, що стосується угод про порядок зміни громадянства між Україною і державою, громадянство якої набуватиме неповнолітній, оскільки можуть бути відмінні від загальних вимоги щодо оформлення документів.
Imperare sibi maximum imperium est.
Rissaline

Повідомлення: 258
Дякував (ла): 92 раз.
Подякували: 187 раз.

Номер повідомлення:#13

Повідомлення luidmila » 15 липня 2011, 10:58

Ой, люди, спасибо большущее! Разобралась. Достаточно при энтом вопросе клопотання одного з батьків ( по закону "О гражданстве"). Заявление подготовила : "действующий в присутствии и с согласия папы" и на самом заявлении : "даю згоду" и подпись папы. форма № 70. Но у нас же такие заявы не остаются в делах - это же не заявление на выезд? А по номенклатуре есть наряд только 02-16 "Заяви від батьків про їх згоду на тимчасовий виїзд за кордон їх дітей та заяви від неповнолітніх віком від 14 до 18 років про їх згоду на виїзд на постійне місце проживання за кордон"
А у мене згода на вихід з громадянства України і прийняття громадянства Російської Федерації. Це ж зовсім інше так?
Чтоб мудро жизнь прожить, знать надобно немало,
Два важных правила запомни для начала:
Ты лучше голодай, чем что попало есть,
И лучше будь один, чем вместе с кем попало.
luidmila

Повідомлення: 400
Дякував (ла): 183 раз.
Подякували: 306 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення ira-law » 15 липня 2011, 11:19

минулого року Російське консульство вимагало 2 заяви - від непонолітнього і від одного з батьків:

З А Я В А

Я, іванов Андрій Ігорович, 23.11.1992 р.н. цiєю заявою даю свою згоду на прийняття громадянства Російської Федерації .

«***» квітння 2010 р.

ПІДПИС: __________________________________________________________________

(посвідчув ф-70)

заява

Я, іванова Лариса Василівна, цiєю заявою даю свою згоду на прийняття громадянства Російської Федерації моїм неповнолітнім сином івановим Андрієм Ігоровичем, 23 листопада 1992 р.н.
«***» квітння 2010 р.
ira-law

Повідомлення: 33
Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#15

Повідомлення кувшинка » 15 липня 2011, 12:05

ЗУ «Про громадянство»

Стаття 16. Необхідність згоди дітей під час набуття
громадянства України

Набуття громадянства України дітьми віком від 14 до 18 років
може відбуватися лише за їхньою згодою.
( Стаття 16 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2508-IV
( 2508-15 ) від 05.04.2005 )

Мой образец заявления еще 2004 года, больше как-то не обращались!

Переделайте под себя кто как считает нужным удостоверить.

КОМПЕТЕНТНИМ ОРГАНАМ

________ МАКСИМА МИКОЛАЙОВИЧА,
___________року народження,
мешкаю за місцем реєстрації за адресою:

З А Я В А

Поданням цієї заяви я, неповнолітній _________________МАКСИМ МИКОЛАЙОВИЧ, 27.05.19___ року народження, що дію зі згоди законного представника - матері ____________________, даю свою згоду прийняти громадянство України та прошу видати мені паспорт громадянина України.

Місто_________області ____________вересня дві тисячі ___року.

підпис: ___________________(_____________________________________________________)

У зв’язку з вищевикладеним,

я, мати ________ОЛЕНА ОЛЕКСІЇВНА -

законний представник неповнолітнього _______________ МАКСИМА МИКОЛАЙОВИЧА, 27.05.___ року народження, даю свою згоду на прийняття громадянства України моїм сином ____________, ___________року народження, з отриманням паспорта громадянина України, а також на підписання ним цієї заяви, та підтверджую, що особа, яка підписала цю заяву, є моїм сином ____________ МАКСИМОМ МИКОЛАЙОВИЧЕМ, __________ року народження.

підпис:_____________________(___________________________________________________)
мати

Ф. 70 удостоверительной не подойдет наверное. Надо смешанную лепить, подлинность подписи матери может тоже ж удостоверить надо, а если и не надо, дак хоть о проверке полномочий законного представителя должно ж в форме быть, а я че-то этого не видюююю!????

Клопотання законного представника про отримання громадянства дитиною оформляється окремо
кувшинка

Номер повідомлення:#16

Повідомлення ira-law » 15 липня 2011, 12:27

100% - це 2 окремих заяви на 2-х бланках - зразки приносили клієнти з консульства
ira-law

Повідомлення: 33
Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#17

Повідомлення кувшинка » 15 липня 2011, 14:19

ira-law написав:100% - це 2 окремих заяви на 2-х бланках - зразки приносили клієнти з консульства

Про другу заяву одного з батьків ніхто ж ничго і не каже, питання у тому, як згоду неповнолітнього правильного оформити і який тут посвідчувальний??? *DONT_KNOW*
кувшинка

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів