Форум

Інформаційний ресурс

Який розрахунковий документ повинна видавати особа, яка здійснює незалежну професійну діяльність при проведенні готівкових розрахунків з клієнтами?

Який розрахунковий документ повинна видавати особа, яка здійснює незалежну професійну діяльність при проведенні готівкових розрахунків з клієнтами?

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Армани » 03 серпня 2011, 11:51

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ

ЄДИНА БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ
Питання:

Відповідь:

Відповідно до ст. 3 Закону України від 2 вересня 1993 року N 3425-XII "Про нотаріат", із змінами та доповненнями, нотаріус не може займатися підприємницькою або адвокатською діяльністю, бути засновником адвокатських об'єднань, перебувати на державній службі або на службі в органах місцевого самоврядування, перебувати у штаті інших юридичних осіб, входити самостійно, через представника або підставних осіб до складу правління чи інших виконавчих органів господарських організацій, кредитно-фінансових установ, а також виконувати іншу оплачувану роботу, крім викладацької, наукової і творчої, у вільний від роботи час. Тобто, державні та приватні нотаріусів не відносяться до суб'єктів підприємницької діяльності.

Згідно із преамбулою та ст. 1 Закону України від 6 липня 1995 року N 265/95-ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", із змінами та доповненнями (далі - Закон N 265), визначено, що цей Закон визначає правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності та юридичними особами. При цьому, нормами Закону N 265 здійснення розрахунків при незалежній професійній діяльності не регламентовано.

Разом з тим, відповідно до Закону України від 12 травня 1991 року N 1023-XII "Про захист прав споживачів", із змінами та доповненнями, надавач послуг зобов'язаний видати споживачеві розрахунковий документ, що засвідчує факт надання послуги. З метою уникнення порушень прав споживачів при здійсненні незалежної професійної діяльності, на вимогу споживачів, необхідно видавати розрахункові документи, які підтверджують сплату грошових коштів за надану послугу.

http://www.metodrada.com.ua/page8/news422/
DE PUTA MADRE
Армани

Повідомлення: 27525
Дякував (ла): 19474 раз.
Подякували: 14030 раз.

Re: Який розрахунковий документ повинна видавати особа, яка здійснює незалежну професійну діяльність при проведенні готівкових розрахунків з клієнтами?

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Esse » 03 серпня 2011, 12:18

ага,а с меня сегодня женсчина требовала документ,подтверждающий,что я взяла ....грн за заведение наследственного дела....я сказалла,шо вы,женсчина,идите...я пока даже нот. действия не совершила,а вы уже квитанцию хотите)))
незнание закона не освобождает от ответственности,зато знание-запросто
Esse

Повідомлення: 504
Дякував (ла): 98 раз.
Подякували: 150 раз.

Re: Який розрахунковий документ повинна видавати особа, яка здійснює незалежну професійну діяльність при проведенні готівкових розрахунків з клієнтами?

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Vatson » 03 серпня 2011, 12:41

Згідно із преамбулою та ст. 1 Закону України від 6 липня 1995 року N 265/95-ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", із змінами та доповненнями (далі - Закон N 265), визначено, що цей Закон визначає правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності та юридичними особами. При цьому, нормами Закону N 265 здійснення розрахунків при незалежній професійній діяльності не регламентовано.

Вот єто хорошо написано!

Разом з тим, відповідно до Закону України від 12 травня 1991 року N 1023-XII "Про захист прав споживачів", із змінами та доповненнями, надавач послуг зобов'язаний видати споживачеві розрахунковий документ, що засвідчує факт надання послуги. З метою уникнення порушень прав споживачів при здійсненні незалежної професійної діяльності, на вимогу споживачів, необхідно видавати розрахункові документи, які підтверджують сплату грошових коштів за надану послугу.

а вот тут пусть отдіхают, у нас еще споживачей послуг не хватала и ЗУ Про защиту прав поребителей ]:->
Каждый вечер наступает вдруг
Если кушать нечего тебе, мой друг,
Если ты от жизни от такой устал,
Может, вспомнишь, курва,
За кого голосовал?
Vatson

Повідомлення: 22384
Дякував (ла): 80964 раз.
Подякували: 45719 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Odio » 03 серпня 2011, 12:48

Ага и таких вот женсчин и музсчин всё больше и больше!(( Квитанции им давай млин( Это чтоб если довереность на протяжении 14 дней не пригодиться её можно было вернуть, главное чтобы чек был!))
Odio

Повідомлення: 881
Дякував (ла): 978 раз.
Подякували: 1590 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення panterka » 03 серпня 2011, 12:50

надавач послуг зобов'язаний видати споживачеві розрахунковий документ - згодна на всі 100 %, але до чого тут ми?
panterka

Повідомлення: 295
Дякував (ла): 55 раз.
Подякували: 87 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Золотая Рыбка » 03 серпня 2011, 12:51

Бля...я шизею....
Золотая Рыбка

Повідомлення: 10182
Дякував (ла): 4161 раз.
Подякували: 8070 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Сана » 03 серпня 2011, 12:51

"що засвідчує факт надання послуги"

Я услуг не оказываю, - значит, на меня это не распространяется!
:)
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення мулатка » 03 серпня 2011, 12:58

Можете опять меня ругать по тому же поводу, -

я все выдаю как и положено, не только согласно этого письма, и всегда выдавала.
Считаю его абсолютно правоменрным.
Нотариус не является исключением из общего правила и справку в подтверждение размера платы обязан выдавать как все, иначе штрафы в местный бюджет там немалые платить будет, либо от жалоб отписываться и не только, что себе дороже. :violence-hammer:
А учитывая еще и субъектный состав коррупции на сегодняшний день, еще больше нарваться можно, типа куда ж деньги девает, шо даже никакого подтверждения оплаты не дает? :violence-torch:
Если клиент принципиальный попался или ему край нужно, получит он это подтверждение о размере платы аж бигом! Я б не нарывалась. и даже б не пыталась....законных оснований защищяться нет. Нотариус не исключение из общего правила!
Сегодня только две справки юрлица попросили - выдала.
мулатка

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Золотая Рыбка » 03 серпня 2011, 13:03

Я тоже даю, если просят.
Золотая Рыбка

Номер повідомлення:#10

Повідомлення мулатка » 03 серпня 2011, 13:05

Золотая Рыбка написав:Я тоже даю, если просят.

Рыбка.... :P , та дело Ваше, это просто мое мнение и практика !
мулатка

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Ынотио » 03 серпня 2011, 13:06

]:-> ]:->
Востаннє редагувалось Ынотио в 03 серпня 2011, 13:46, всього редагувалось 1 раз.
Ынотио

Повідомлення: 5281
Дякував (ла): 415 раз.
Подякували: 244 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Золотая Рыбка » 03 серпня 2011, 13:09

*HI* *HI* *HI* *HI*
Востаннє редагувалось Золотая Рыбка в 03 серпня 2011, 13:46, всього редагувалось 1 раз.
Золотая Рыбка

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Золотая Рыбка » 03 серпня 2011, 13:15

А себе ! Что если чё в морду тыкнуть! Клиенту-копия!
Золотая Рыбка

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Ынотио » 03 серпня 2011, 13:17

Востаннє редагувалось Ынотио в 03 серпня 2011, 13:46, всього редагувалось 1 раз.
Ынотио

Номер повідомлення:#16

Повідомлення мулатка » 03 серпня 2011, 13:21

Рыбочка,

убрала увесь копра-мат,
а то народ и так дюже вумный...., нафик проблемы лишние?
То я так Вам, из практики коллеги.... Она одно выдала за всю жизнь, больше не хочет..., зареклась...
Теперь у нас токо госы этим займаются, я, глядя как она помучилась, тоже боюсь!
Рискуете, - молодец! Токо с заявами и прочими следами поосторожней, все равно с ними никаких правовых последствий....
Востаннє редагувалось мулатка в 03 серпня 2011, 13:32, всього редагувалось 1 раз.
мулатка

Номер повідомлення:#17

Повідомлення panterka » 03 серпня 2011, 13:26

Я також видаю довідку про сплату: хто, яка дія, скільки. Справа в тому, якщо відповідають на питання так відповідали б грамотно. А то послуги. Які послуги???!!!
Стосовно оплати за видачу спадщини - заяву не беру. Просто роз’ясняю, які ціни на сьогоднішній день, які можуть бути, але все це розмови. Коли діло доходить до видачі починається...... Про таку заяву думаю, може введу таку практику.
panterka

Номер повідомлення:#18

Повідомлення Золотая Рыбка » 03 серпня 2011, 13:27

Вы знаете, я буду решать вопросы по мере их поступления. Но у меня есть заявление что я озвучивала цену, копия заявления есть у клиента и он знает сколько платить! Нет оплаты-нет нотариального действия, но у меня есть ВСЕ основания для письменного отказа.
Золотая Рыбка

Номер повідомлення:#19

Повідомлення Золотая Рыбка » 03 серпня 2011, 13:28

Забыла дописать-все расходы по наследству у меня оплачваются на мой р/счет через банк самим клиентом.
Золотая Рыбка

Номер повідомлення:#20

Повідомлення Доктор ZAZ » 03 серпня 2011, 13:29

мулатка написав:Рыбочка,
а с копией он в налоговоую,
а прийдя получать - кризис, знал, ознакомлен был, был согласен, оплатить щас не могу стоко, могу 300 грн. + госпошлина за все про все? Там не написано, что я обязывался...да, тогда мог, ща - нет! Второй наследник пришел, - то же: "Откель я знал шо брат тут подал, он бизнескитайбарахлом торгует, а я слесарь, работы нет, платить -нет, да и не подряжался, не обещался...и прочее! И чё? Куда? В суд? С чем? Да и зачем? Придется за 300 обоим выдать...ИМХО
Почимуто думал, что действия совершаются после их оплаты. Нет назначеной суммы - нет действия. Хоть ты слесарь, хоть ты бизнескитайбарахло. Попробовали бы такое в госконторе сказать - денег нет! С какго перепугу чего-то кому-то выдавать задаром?
Когда начинают часто говорить о патриотизме, значит - опять что-то украли
Доктор ZAZ

Повідомлення: 10860
Дякував (ла): 4836 раз.
Подякували: 13849 раз.

Номер повідомлення:#21

Повідомлення panterka » 03 серпня 2011, 13:31

мулатка написав:Рыбочка,
а с копией он в налоговоую,
а прийдя получать, пестня его такова: "Кризис, знал, ознакомлен был, был согласен, оплатить щас не могу стоко, могу 300 грн. + госпошлина за все про все? Там не написано, что я обязывался...да, тогда мог, ща - нет!"
Второй наследник пришел, - то же: "Откель я знал шо брат тут подал, он бизнескитайбарахлом торгует, а я слесарь, работы нет, платить -нет, да и не подряжался, не обещался?!"
И прочее! И чё? Куда? В суд? С чем? Да и зачем? Придется за 300 обоим выдать...ИМХО

Так все вірно. У мене такий випадок був: один спадкоємець відкрив у мене спадщину, ціни його повністю влаштовували. А друга спадкоємиця уперлася - нехочу платити. Скарги в управу писала.
panterka

Номер повідомлення:#22

Повідомлення Золотая Рыбка » 03 серпня 2011, 13:33

Востаннє редагувалось Золотая Рыбка в 03 серпня 2011, 13:44, всього редагувалось 1 раз.
Золотая Рыбка

Номер повідомлення:#23

Повідомлення Доктор ZAZ » 03 серпня 2011, 13:36

Золотая Рыбка написав:Если бы Вы выдали письменный отказ-управа сказала бы "спасибо" и отправила бы ей писульку-отписку!
Здесь (невозможность - нежелание платить в установленом размере) даже постановы об отказе не надо.
Обжаловать, соответствено, нечего
Доктор ZAZ

Номер повідомлення:#24

Повідомлення мулатка » 03 серпня 2011, 13:36

Доктору ZAZ

привет из фанклуба!
Востаннє редагувалось мулатка в 03 серпня 2011, 13:45, всього редагувалось 1 раз.
мулатка

Номер повідомлення:#25

Повідомлення мулатка » 03 серпня 2011, 13:38

Золотой Рыбке *WRITE*
Востаннє редагувалось мулатка в 03 серпня 2011, 13:43, всього редагувалось 1 раз.
мулатка

Номер повідомлення:#26

Повідомлення мулатка » 03 серпня 2011, 13:41

ПРЕДЛАГАЮ НЕПОТРИБ УВЕСЬ СТЕРТЫ (в интересах тех, кто занимается наследством!),
НАРОД И ТАК УШЛЫЙ!!!!!!!!!!!!!!!
мулатка

Номер повідомлення:#27

Повідомлення Золотая Рыбка » 03 серпня 2011, 13:43

Прсто ваша коллега не захотела воевать! Ну пусть создаст подобную практику и будут ВСЕ нотариусы города выдавать за 300 грн. Слухи быстро распространяются.
Золотая Рыбка

Номер повідомлення:#28

Повідомлення Ынотио » 03 серпня 2011, 13:43

наследство можно выдать бесплатно за свой счёт - из практики, повторю только с наследством финансовые проблемы и такое заявление не гарантия, а лечение от амнезии
Ынотио

Номер повідомлення:#29

Повідомлення мулатка » 03 серпня 2011, 13:46

Золотая Рыбка написав:Прсто ваша коллега не захотела воевать! Ну пусть создаст подобную практику и будут ВСЕ нотариусы города выдавать за 300 грн. Слухи быстро распространяются.

Рыбка, подобную практику создаст Доктор....он теперь на коне и в памперсах....ему ниче не грозит...
Жаль мне только его нервов...потому как слухи пролетят недобрые в результате! *PARDON*
Востаннє редагувалось мулатка в 03 серпня 2011, 14:01, всього редагувалось 1 раз.
мулатка

Номер повідомлення:#30

Повідомлення Доктор ZAZ » 03 серпня 2011, 13:48

Мне интересно, и сколько Вы сможете не выдавать?
пока не оплатят
Да, оплата по соглашению сторон, клиент меняет соглашение до 300 гривен, оплачивает, больше не может...(я ж написала все..!.)
Соглашение на то и есть, что если кто-то хочет его поменять, а противная сторона против то это уже не соглашение, а спор.
Че, не выдадите никогда, ему теперь имущества не видать?
Это не мой геморок
Теоретически можно рассуждать, а практически - за 300 аж бигом, причем всем наследникам, лишь бы свалили!
Вам нравится когда вас имеют? Грубо, беспардонно и за ваши же деньги? Тогда удачи.
Не считали вы затраты "на борьбу". Просто уписались.
Доктор ZAZ

Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів