zagoruiko написав:В том то и дело что регистрации в БТИ нету, люди приватизировали квартиру в 96 и не обращались в БТИ. А теперь хотят продать.
Doroty написав:Дуже цікава ситуація...
У 1996 році приватизацією займалися приватизаційні контори (приватизація коммунального та державного фонду), які видавали свідоцтво й реєстрували його в БТІ - під "ключ", як кажуть... а от ситуація, яку описав Загоруйко можлива була бути тільки з кооперативними квартирами...
Ынотио написав:Doroty написав:Дуже цікава ситуація...
У 1996 році приватизацією займалися приватизаційні контори (приватизація коммунального та державного фонду), які видавали свідоцтво й реєстрували його в БТІ - під "ключ", як кажуть... а от ситуація, яку описав Загоруйко можлива була бути тільки з кооперативними квартирами...
так и есть , в то время с обратной стороны Свидетельства была запись как продолжение текста о регистрации в БТИ с подписью и печатью начальника БТИ
Veдьмо4ка написав:ну нету 5% ... давайте разграничивать момент ВОЗНИКНОВЕНИЯ права собственности и момент РЕГИСТРАЦИИ уже возникшего права собственности...
Bona Mente написав:1. Право власності на нову річ, яка виготовлена (створена) особою, набувається нею, якщо інше не встановлено договором або законом.
Bona Mente написав:Є простий вихід. Порекомендуйте клієнтам, при замовленні витягу на продаж , попросити працівників БТІ , заповнити графу "дата прийняття рішення про реєстрацію права власності".
Ынотио написав:Якщо право власності на нерухоме майно відповідно до закону підлягає державній реєстрації, право власності виникає з моменту державної реєстрації
и как Вы это поняли?
Bona Mente написав:Veдьмо4ка написав:ну нету 5% ... давайте разграничивать момент ВОЗНИКНОВЕНИЯ права собственности и момент РЕГИСТРАЦИИ уже возникшего права собственности...
Стаття 331. ЦКУ
1. Право власності на нову річ, яка виготовлена (створена) особою, набувається нею, якщо інше не встановлено договором або законом.
Особа, яка виготовила (створила) річ зі своїх матеріалів на підставі договору, є власником цієї речі.
2. Право власності на новостворене нерухоме майно (житлові будинки, будівлі, споруди тощо) виникає з моменту завершення будівництва (створення майна).
Якщо договором або законом передбачено прийняття нерухомого майна до експлуатації, право власності виникає з моменту його прийняття до експлуатації.
Якщо право власності на нерухоме майно відповідно до закону підлягає державній реєстрації, право власності виникає з моменту державної реєстрації.
zagoruiko написав:Розумієте в знайомого нотаріуса є роз'яснення податкової ОБЛАСТІ що при такій ситуації податок є. А в іншій податковій юрист каже що моент переходу права власності за свідоцтвом про право власності на житло є видача цього свідоцтва. А з податкової області наполягають що момент переходу права власності є державна реєстрація.
Я розумію що краще взяти податок та спати спокійно АЛЕ клієнти Н А П О Л Я Г А Ю Т Ь. що от у них є знайомий в податковій (хай він буде здоровий) от КАЖУТ ВІН РОЗУМНИЙ, а ви тут гроші тільки берете. Діло переходить до принципу.
zagoruiko написав:Розумієте в знайомого нотаріуса є роз'яснення податкової ОБЛАСТІ що при такій ситуації податок є. А в іншій податковій юрист каже що моент переходу права власності за свідоцтвом про право власності на житло є видача цього свідоцтва. А з податкової області наполягають що момент переходу права власності є державна реєстрація.
Я розумію що краще взяти податок та спати спокійно АЛЕ клієнти Н А П О Л Я Г А Ю Т Ь. що от у них є знайомий в податковій (хай він буде здоровий) от КАЖУТ ВІН РОЗУМНИЙ, а ви тут гроші тільки берете. Діло переходить до принципу.
Cнял шляпу.Doroty написав:zagoruiko написав:Розумієте в знайомого нотаріуса є роз'яснення податкової ОБЛАСТІ що при такій ситуації податок є. А в іншій податковій юрист каже що моент переходу права власності за свідоцтвом про право власності на житло є видача цього свідоцтва. А з податкової області наполягають що момент переходу права власності є державна реєстрація.
...якщо це 1996 рік, тоді ЦК 1963 року:
Р о з д і л II
ПРАВО ВЛАСНОСТІ
Глава 6
ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
С т а т т я 86. Право власності
"Відносини власності регулюються Законом України "Про
власність" ( 697-12 ), цим Кодексом, іншими законодавчими актами.
( Із змінами, внесеними Законом N 3718-12 від 16.12.93)"
В нас йде мова про свідоцтво про право власності на житло - це приватизація, тоді:
З А К О Н У К Р А Ї Н И
Про приватизацію державного житлового фонду
Стаття 8. Організація проведення приватизації та
оформлення права власності
5. Передача квартир (будинків), кімнат у гуртожитках у
власність громадян з доплатою, безоплатно чи з компенсацією
відповідно до статті 5 цього Закону оформляється свідоцтвом про
право власності на квартиру (будинок), кімнат у гуртожитку, яке
реєструється в органах приватизації і не потребує нотаріального
посвідчення.
{ Пункт 5 статті 8 із змінами, внесеними згідно із Законом
N 500-VI ( 500-17 ) від 04.09.2008 }