Форум

Інформаційний ресурс

спадщина за заповітом

спадщина за заповітом

Номер повідомлення:#1

Повідомлення voip » 19 серпня 2011, 14:11

після смерті брата за заповітом я отримав будинок (в брата сім"ї та дітей не було, він отримав цей будинок від наших батьків у 1992 році,помер брат у 2009р ),після того минуло більше 2років , і тепер мої сестри хочуть судиться зі мною за цей будинок(мають свої будинки, де і проживають), кажуть поки не минуло 3 роки, то можна відсудити.В цьому будинку я не проживаю, сплачую компослуги, доглядаю, сам я прописаний і живу у будинку по сусідству, який належить моїй дочці. Чи можуть за законом сестри відсудити в мене будинок отриманий за заповітом?
voip

Re: спадщина за заповітом

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Золотая Рыбка » 19 серпня 2011, 14:16

в нашей жизни можно все, но для этого сестры должны в судебном порядке доказать
1. свое право на обязат. долю, если нпа момент смерти брата они имели группу инвалидности или были пенсионерками по возрасту, при этом доказать почему они своевременно не подали заявление о прнятии наследства.
или
2. в судебном порядке призначать завещание недействительным.

и еще я вполне допускаю что наши мудрые суды могут вообще признать недействительным св-во о праве на наследство вашего брата оформленное в 92 году.

У нас-возможно все!
Золотая Рыбка

Повідомлення: 10182
Дякував (ла): 4161 раз.
Подякували: 8070 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Льолік » 19 серпня 2011, 14:35

Золотая Рыбка написав:У нас-возможно все!

Страна неограниченных возможностей.
Льолік

Повідомлення: 13872
Дякував (ла): 3688 раз.
Подякували: 13263 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення voip » 19 серпня 2011, 15:59

Золотая Рыбка написав:1. свое право на обязат. долю, если нпа момент смерти брата они имели группу инвалидности или были пенсионерками по возрасту, при этом доказать почему они своевременно не подали заявление о прнятии наследства.
или

на момент смерті брата одна сестра була пенсіонеркою за віком, але нотаріус (до якого я і сестри зверталися писати заяву до 6 місяців про спадщину) і потім адвокати до яких зверталася сестра, сказали що якби спадщина була після батьків, тобто право власності було на комусь з батьків, то вона мала б частину будинку, а так як власник був брат то дія постанови(якась нова постанова вводилась в дію у 2009 році) на цей випадок не поширюється.
voip

Номер повідомлення:#5

Повідомлення OLNIK » 19 серпня 2011, 18:04

voip написав:після смерті брата за заповітом я отримав будинок (в брата сім"ї та дітей не було, він отримав цей будинок від наших батьків у 1992 році,помер брат у 2009р ),після того минуло більше 2років , і тепер мої сестри хочуть судиться зі мною за цей будинок(мають свої будинки, де і проживають), кажуть поки не минуло 3 роки, то можна відсудити.В цьому будинку я не проживаю, сплачую компослуги, доглядаю, сам я прописаний і живу у будинку по сусідству, який належить моїй дочці. Чи можуть за законом сестри відсудити в мене будинок отриманий за заповітом?

Не могут, на этом и стойте.
Они не могли не знать, что брат умер (похороны и всякое такое в одном дворе трудно не заметить), они не упомянуты в завещании и знали об этом. После брата право на обязательную долю они не имеют, даже если инвалиды и пенсионного возраста.
Находите адвоката, и все-все сплетни разговоры между Вами ему расскажите, а на суде будете задавать конкретные вопросы "зацикавлэным" сестрам. Кризис.. он, гад, способен даже родню навеки разос..., рассорить т.е.. *PARDON*
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Оленка Справедлива » 19 серпня 2011, 18:06

Золотая Рыбка, обязательную долю могут иметь только наследники первой очереди, но никак не сестры-братья.
В каждом маленьком ребёнке и в мальчишке и в девчонке, есть по 200 грамм какашек или даже полкило.
А вот в дяде, или в тёте, там уже какашек больше, и бывает так, что вовсе, целый дяденька говно! :)
Оленка Справедлива

Повідомлення: 5063
Дякував (ла): 1903 раз.
Подякували: 2115 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Сана » 19 серпня 2011, 18:16

В самом деле...

Voip, Вы, наверное, не юрист?
Тогда читайте: в Гражданском кодексе Украины есть статья 1241, которая так и называется "Право на обов"язкову частку у спадщині".
И в первом же пункте этой статьи написано следующее: "1.Малолітні, неповнолітні, повнолітні непрацездатні діти спадкодавця, непрацездатна вдова (вдівець) та непрацездатні батьки спадкують, незалежно від змісту заповіту, половину частки, яка належала б кодному з них у разі спадкування за законом (обов"язкова частка) (...)".
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Сана » 19 серпня 2011, 18:19

То есть здесь речь идет исключительно о наследниках первой очереди.

Сестры же к этой очереди, как Вам уже сказали, относиться никак не могут.
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів