Форум

Інформаційний ресурс

Згода подружжя А

Згода подружжя А

Номер повідомлення:#1

Повідомлення konfetka » 20 серпня 2011, 14:39

Модератор писал одинаковых тем не создавать, а писать буквы А, Б и т.д. Так я и сделала.
У меня вопрос по поводу Згод, которые подписываются непосредственно перед заключением договора у того же нотариуса, который оформляет сделку. Как кто их (згоды) оформляет? Я просто видела, что разные нотариусы делают это по-разному. Вопрос? А как же всё-таки правильно? Где почитать? Во-первых некоторые нотариусы делают эти згоды не на специальных бланках, некоторые на специальных бланках. Некоторые оформляют так:

З Г О Д А
подружжя на купівлю та укладення договору купівлі-продажу земельної ділянки

Місто Київ, дев’ятнадцятого серпня дві тисячі одинадцятого року.
Я, Іванова Тетяна Петрівна /ідент. номер______/, зареєстрована та проживаю м. _____, ___________,
вул._________, буд. 5, кв. 6, даю згоду своєму чоловіку Іванову Івану Івановичу на купівлю та укладення
договору купівлі-продажу земельної ділянки площею 0,1000 га, кадастровий номер __________, яка розташована
в м. ______, Київської області по провул._______, 1 (один), наданої для будівництва та обслуговування жилого
будинку, яка буде набуватись у спільну сумісну власність, за ціною та на умовах на його власний розсуд.
При цьому стверджую, що правочин буде укладатися в інтересах сім’ї.
Зміст ст. 60, 63, 70 Сімейного Кодексу України мені роз’яснено.

Дев’ятнадцятого серпня дві тисячі одинадцятого року.

Підпис __________________________________________________________________

Факт шлюбних відносин Іванової Т.П. з Івановим І.І. встановлено по свідоцтву про укладення шлюбу
серії І-БК №_____, виданому 01.10._____ року відділом реєстрації актів цивільного стану ___________
міського управілння юстиції ______ області, про що в Книзі реєстрації шлюбів 01.10.____ року зроблено запис за №___.

Місто Київ, Україна,
Ця згода посвідчена мною,____________, приватним нотаріусом _______ міського нотаріального округу.
Згода підписана Івановою Тетяною Петрівною у моїй присутності.
Особу Іванової Тетяни Петрівни встановлено, дієздатність її та факт реєстрації шлюбу перевірено.

Зареєстровано в реєстрі за № 1183
Стягнуто плати за домовленістю

Приватний нотаріус ________________
ВРА _____

а другие нотариусы оформляют эту ЗГОДУ так как ЗАЯВУ , т.е. вот так

Приватному нотаріусу
_______________міського нотаріального округу

Іванової Тетяни Петрівни
/ідент. номер_____/,
паспорт ______, виданий _____РВ УМВС України в _________ обл.
11.09.___ року,
зареєстрована та проживає м.______,
провул._____, 36, кв. 5

З А Я В А
Я, Іванова Тетяна Петрівна, даю згоду своєму чоловіку Іванову Івану Івановичу на купівлю та укладення
договору купівлі-продажу земельної ділянки площею 0,1000 га, кадастровий номер __________, яка розташована
в м. ______, Київської області по провул._______, 1 (один), наданої для будівництва та обслуговування жилого
будинку, яка буде набуватись у спільну сумісну власність, за ціною та на умовах на його власний розсуд.
При цьому стверджую, що правочин буде укладатися в інтересах сім’ї.
Зміст ст. 60, 63, 70 Сімейного Кодексу України мені роз’яснено.

Підпис __________________________________________________________________

Факт шлюбних відносин Іванової Т.П. з Івановим І.І. встановлено по свідоцтву про укладення шлюбу
серії І-БК №_____, виданому 01.10._____ року відділом реєстрації актів цивільного стану ___________
міського управілння юстиції ______ області, про що в Книзі реєстрації шлюбів 01.10.____ року зроблено запис за №___.

Місто Київ, Україна,
Я, _________, приватний нотаріус __________ міського нотаріального округу, засвідчую справжність підпису Іванової Тетяни Петрівни,
який зроблено у моїй присутності.
Особу Іванової Тетяни Петрівни, яка підписала документ, встановлено, її дієздатність перевірено.
Зареєстровано в реєстрі за № _____
Стягнуто плати за домовленістю

Приватний нотаріус ________________

ВРА _____

Вопросы: 1. Когда нотариус оформляет ЗГОДУ супругов на куплю-продажу недвижмого имущества непосредственно перед заключением сделки, она делается на нотариальном бланке или нет?
2. В каком варианте из предложенных в 1-м или во 2-м?
3. Да. И ещё немаловажный вопрос. В первом случае, те кто оформляют ЗГОДУ как ЗГОДУ при регистрации бланка, который на неё потрачен относят её к ІНШИМ нотаріальним діям, а те, кто оформляют её как ЗАЯВУ на ЗГОДУ купівлі продажу, при регистрации бланка, относят её к ЗАЯВАМ.
Кому-то может эти мои вопросы покажутся странными или смешными, но смешного в этом мало. Потому что я знаю, что разные нотариусы по-разному делают.Я это видела. А хочется узнать истину. *WALL* *WALL* *WALL*
Востаннє редагувалось konfetka в 20 серпня 2011, 15:00, всього редагувалось 1 раз.
konfetka

Повідомлення: 47
Дякував (ла): 10 раз.
Подякували: 3 раз.

Re: Згода подружжя А

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Ынотио » 20 серпня 2011, 14:48

Якщо ви особисто засвідчуєте на такій заяві справжність підпису і заява буде зберігатись у ваших справах, вона не викладається на бланках.
Ынотио

Повідомлення: 5281
Дякував (ла): 415 раз.
Подякували: 244 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Золотая Рыбка » 20 серпня 2011, 14:51

Я туго всасываю, но згоды-были в прошлом году и соответствующий штамп. В этом году-заявления и соответтвующий шламп, который не соответствует приведенному Вами примеру!
В прошлом году я згоды регистрировала как другие нот.действия!
В этом году заявление на бланке и под №8.
Золотая Рыбка

Повідомлення: 10182
Дякував (ла): 4161 раз.
Подякували: 8070 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Ынотио » 20 серпня 2011, 14:53

З урахуванням вимог ст.78 ЗУ «Про нотаріат», згода надається подружжям у вигляді заяви у письмовій формі, підпис на якій засвідчується нотаріально. Тобто, ця згода як воля учасника цивільно-правових відносин викладається у формі заяви, є змістом заяви.

З А Я В А
про згоду на укладення договору купівлі-продажу

Я, Ыванова Марія Ыванівна, даю згоду своєму чоловікові Ыванову Петру Ывановичу на продаж ним за ціною та на умовах на його розсуд квартири, що знаходиться у мiстi Ыванывськ, вулиця Ыванова, будинок 3 (три), квартира 3 (три), набутої нами під час зареєстрованого шлюбу, та укладення відповідного договору купівлі-продажу.
При цьому я стверджую, що договір купівлі-продажу нерухомості відповідає інтересам нашої сім’ї, зміст ст.65 Сімейного кодексу України мені нотаріусом роз’яснено.
Востаннє редагувалось Ынотио в 20 серпня 2011, 14:55, всього редагувалось 1 раз.
Ынотио

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Золотая Рыбка » 20 серпня 2011, 14:54

Сравните удостоверительный

Місто __________ Полтавська область, Україна, першого лютого дві тисячі одинадцятого року.
Я, _________приватний нотаріус _________ міського нотаріального округу засвідчую справжність підпису ________, який зроблено у моїй присутності.
Особу ________, яка підписала документ, встановлено, її дієздатність та факт реєстрації шлюбу перевірено.
Зареєстровано в реєстрі за №
Стягнуто плати згідно ст. 31 Закону України «Про нотаріат»

Приватний нотаріус
Золотая Рыбка

Номер повідомлення:#6

Повідомлення konfetka » 20 серпня 2011, 15:07

Золотая Рыбка написав:Сравните удостоверительный

Місто __________ Полтавська область, Україна, першого лютого дві тисячі одинадцятого року.
Я, _________приватний нотаріус _________ міського нотаріального округу засвідчую справжність підпису ________, який зроблено у моїй присутності.
Особу ________, яка підписала документ, встановлено, її дієздатність та факт реєстрації шлюбу перевірено.

Приватний нотаріус

Да, правильно Вы меня поправили в удосторверительной. Это я не ту копирнула, когда эту заяву создавала. А в отношении бланков? Вы тоже не делаете её на специальном бланке? Просто уже несколько раз менялось: то на бланках, то не на бланках, то обратно на бланках. И я что-то уже совсем запуталась. Да ещё и у нотариусов, у которых я спрашивала об этом у всех мнения разделяются.
konfetka

Номер повідомлення:#7

Повідомлення ۩ALC۩ » 20 серпня 2011, 15:11

Если для себя - делаю не на бланке
Зображення
۩ALC۩

Повідомлення: 702
Дякував (ла): 197 раз.
Подякували: 87 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Золотая Рыбка » 20 серпня 2011, 15:12

Я выскажу свое мнение-может оно неправильно.
Каким образом меняется СУТь заявления от того на бланке или нет?
Если мое заявление идет другому нотариусу для сделки-я делаю на бланке и регистрирую как 8.
Если мне - без бланка!

Тексти договорів, заповітів, довіреностей, свідоцтв, актів про морські протести та протести векселів, перекладів у разі засвідчення нотаріусом вірності перекладу документа з однієї мови на іншу, заяв, на яких нотаріусом засвідчується справжність підпису, за винятком тих примірників, що залишаються у справах нотаріуса, а також дублікатів нотаріальних документів, викладаються на спеціальних бланках нотаріальних документів. Зразок, опис, порядок витрачання, зберігання, обігу та звітності спеціальних бланків нотаріальних документів установлюються Кабінетом Міністрів України
Золотая Рыбка

Номер повідомлення:#9

Повідомлення konfetka » 20 серпня 2011, 15:19

Золотая рыбка, а Вы не можете исполнить моё маааааааааленькое желание и дать ссылочку на документик, в котором я могла бы удостовериться в правильности оформления этих ЗГОД. Именно тех, которые оформляются непосредственно перед заключением сделки и остаются в деле у нотариуса. Чтобы уже совсем рассеять все мои сомнения.
konfetka

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Ынотио » 20 серпня 2011, 15:19

Приватний нотаріус

у посвідчувальному написі міститься фраза: «факт реєстрації шлюбу перевірено», хоча при відчуженні нерухомості ми повинні перевірити факт знаходження у шлюбі при придбанні майна, а не на момент його відчуження.

*WRITE* *ROFL* *CRAZY*
Ынотио

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Золотая Рыбка » 20 серпня 2011, 15:24

Ынотик, я знаю, но я не виновата что у нас...(пи-пи-пи)!

Было разъяснение МЮ, но поищите на сайте-у меня его нет, к сожалению.
Золотая Рыбка

Номер повідомлення:#12

Повідомлення konfetka » 20 серпня 2011, 15:30

А Вы и правда Золотая Рыбка. Я ещё не успела попросить, а Вы уже исполнили. Значит Вы руководствуетесь п.5 Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій? Понятно, спасибо. @}->--
konfetka

Номер повідомлення:#13

Повідомлення OLNIK » 20 серпня 2011, 16:49

Ст.34 закона о нотариате
Тексти договорів, заповітів, довіреностей, свідоцтв, актів про морські протести та протести векселів, перекладів у разі засвідчення нотаріусом вірності перекладу документа з однієї мови на іншу, заяв, на яких нотаріусом засвідчується справжність підпису, за винятком тих примірників, що залишаються у справах нотаріуса, а також дублікатів нотаріальних документів, викладаються на спеціальних бланках нотаріальних документів. Зразок, опис, порядок витрачання, зберігання, обігу та звітності спеціальних бланків нотаріальних документів установлюються Кабінетом Міністрів України.

Если нотариус у себя оставляет экземпляр заявления при нотариальном свидетельствовании подписи, то да, тот экземпляр, который остается в делах - не на бланке. Два экземпляра одного и того же документа, т.е. один себе на белом листе, а другой человеку - на бланке.
Если нотариус свидетельствует подлинность подписи на заявлении (совершает такое нотдействие согл. ст.34 - свидетельствует подпись на документе) в одном экземпляре, то хоть оно адресовано себе любимому, хоть оно соседу- оно должно быть на бланке, потому что оно делается в одном экземпляре и не предусмотрен (примирнык) еще для нотариуса при совершении такого действия.
Сегодня мы не делаем заявления в двух экземплярах, но для договора такое заявление необходимо согласно ст. 65 СК. И если на нем подпись должна быть засвидетельствована нотариально- значит на бланке потому что в одном экземпляре.
Я сама экономлю бланки, но это не тот случай, где экономия выгодна.
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Ex lege » 20 серпня 2011, 17:34

Полностью согласна с Олник:
Если делаю заявление в 2-х экземплярах (например - согласие родителя на выезд ребенка за границу), то себе заявление родителя оставляю НЕ НА БЛАНКЕ.
А если удостоверяю подпись на заявлении, которое делается в одном екземпляре (например - согласие на продажу), то делаю ЕГО НА БЛАНКЕ.
Ex lege

Повідомлення: 1706
Дякував (ла): 933 раз.
Подякували: 846 раз.

Номер повідомлення:#15

Повідомлення VITAminka » 20 серпня 2011, 18:59

Модератор писал одинаковых тем не создавать, а писать буквы А, Б и т.д. Так я и сделала.

Не совсем так ;D модератор просил не создавать новых тме по уже обсуждавшемуся вопросу. Для этого нужно пользоваться поиском ДО того, как создать тему, найти похожую тему иизадать вопрос в ней
А протдополнительные символы в названии темы: этотнаписано в правилах - если тема переполнена (слишком много сообщений) и затрудняет работу форума- то лучше создать тему-продолжение (например, экзамены1,экзамены2).

http://www.yurradnik.com.ua/forumbb/viewtopic.php?f=86&t=27043

http://www.yurradnik.com.ua/forumbb/viewtopic.php?f=86&t=26767

А по сути заданного вопроса: такого нотариального действия "згода" в законе нет и никогда не было. Это действие было "придумано" министерством юстиции в виде рекомендаций и действовало в 2009, 2010 году. А в правилах деловодства 2010 года была даже форма удостоверительной надписи, которую и привели в первом сообщении.
Сейчас МЮ придерживается другого мнения- что согласие дается в форме заявления, как того и требует закон, и как было всегда до 2009 года. А в правилаз деловодства уже нет удостоверительной надписи специально длЯ ЗГОДЫ, зато есть специальная удостоверительная длая ЗАЯВЛЕНИЯ о согласии супруга.
Однако остались докумнеты, сделанные в 2009 и 2010 году, и я не считаю, чтотони стали недействительными.

На бланках или не на бланках- тема как видите отдельная и большая.
Я живу, как положено, а положено у меня на всё!!!
VITAminka

Повідомлення: 7034
Дякував (ла): 811 раз.
Подякували: 2560 раз.

Номер повідомлення:#16

Повідомлення konfetka » 21 серпня 2011, 23:04

VITAminka написала : "На бланках или не на бланках- тема как видите отдельная и большая." Спасибо. Прочитала темы, на которые Вы дали ссылки.
Вобщем-то я это давно поняла и сделала вывод, что у каждого свои аргументы на этот счёт и согласно этим аргументам они и оформляют эти "ЗАЯВИ про згоду подружжя" кто на бланках, а кто не на бланках. Но всё-таки, а как же правильно? А может быть у кого-то в этом году уже была очередная проверка и были какие-то замечания относительно изложения этих "ЗАЯВ про згоду подружжя" или кто-то может какое-то Узагальнення после проверок в какой-либо области читал и в нём был акцент на изложение этих ЗАЯВ? Поделитесь, пожалуйста. Давайте же всё-таки общими усилиями придём к общему мнению и будем всё-таки делать так, как это правильно. *WALL* *WALL* *WALL*
konfetka

Номер повідомлення:#17

Повідомлення igor » 23 серпня 2011, 10:54

проверки это личное мнение отдельного субэкта, вам вибирать как поступать
igor

Повідомлення: 6231
Дякував (ла): 983 раз.
Подякували: 3089 раз.