Ынотио написав:Есть внук (5 очередь) подавший заявление о принятии наследства и наследник (1-ая очередь) подавший заявление о принятии наследства, внук не против чтоб наследство выдавалось наследнику 1-ой очереди, как лучше сделать:
1.Заявление об отказе от наследства внуком
2. Уведомить, что поступило заявление от наследников 1-ой очереди и Постановление об отказе внуку
MG написав: После выдачи 1-ой очереди - внуку не Постановление а письмецо с приветом (что выдано 1-ой, основания такие-то и чао)
вот к примеру даю своё:
контора повідомляє Вас про те, що після смерті ///, померлого /// року, /// року видані на ім’я /// та /// свідоцтва про право на спадщину за законом на спадкове майно- таке-то (спадкова справа №///). Підстава - заяви спадкоємців першої черги про прийняття/видачу свідоцтв про право на спадщину, та документи, які підтверджують їх родинні стосунки з померлим.
При цьому роз’яснюю, що у разі відсутності заповіту, право на спадкування отримують спадкоємці за законом почергово. У Вас, спадкоємця другої черги за законом, право на спадкування могло виникнути лише у разі відсутності спадкоємців попередньої (першої) черги, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини або відмови від прийняття. Так як спадщину прийняли спадкоємці першої черги, то право на спадкування з зазначених причин для Вас відсутнє.
Ынотио написав:чтоб не создавать новую тему
утерян правоустанавливающий документ (договор купли-продажи), наследникам остаётся обратиться в суд ст.16 ГКУ?
VicAmazona написав:Ынотио - по первому вопросу - постанову не надо. Зачем? Если люди не просят сильно. Письмец - так мол и так право на наследование не возникло. Целую, Ынотио. О дубликатах только недавно сделала для себя открытие. Три года не замечала эту ЗАГОГУЛИНУ.
Кэрри написав:Я тоже считаю , что лучше письмо. Только я бы его написала сразу, еще до выдачи свидетельства.
MG написав:письмеца достатошно.
вот к примеру даю своё:
контора повідомляє Вас про те, що після смерті ///, померлого /// року, /// року видані на ім’я /// та /// свідоцтва про право на спадщину за законом на спадкове майно- таке-то (спадкова справа №///). Підстава - заяви спадкоємців першої черги про прийняття/видачу свідоцтв про право на спадщину, та документи, які підтверджують їх родинні стосунки з померлим.
При цьому роз’яснюю, що у разі відсутності заповіту, право на спадкування отримують спадкоємці за законом почергово. У Вас, спадкоємця другої черги за законом, право на спадкування могло виникнути лише у разі відсутності спадкоємців попередньої (першої) черги, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини або відмови від прийняття. Так як спадщину прийняли спадкоємці першої черги, то право на спадкування з зазначених причин для Вас відсутнє.
Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]