покидайте помідорками
З А П О В I Т
Мiсто , область, Україна, п'ятнадцяте вересня дві тисячі одинадцятого року.
Я, О, народився 1925 року в селі , району, області, , зареєстрований за адресою: __,на випадок моєї смерті роблю таке розпорядження: належну мені квартиру , заповідаю – К, __ року народження, і покладаю на неї обов'язок надати право довічного користування та проживання в зазначеній квартирі моїй дружині Н, __1929 року народження.
Зміст ст.ст.1233-1236, 1241, 1242, 1247, 1248, 1253, 1254, 1255, 1256, 1257 Цивільного кодексу України мені нотаріусом роз'яснено.
Цей заповіт складено i підписано в двох примірниках, один із яких знаходиться на зберіганні у справах приватного нотаріуса, а другий видається заповідачу.
У зв'язку з тим, що О є незрячим і не може підписати заповіт власноручно, на його особисте прохання та в його присутності текст заповіту підписала Л, ___ року народження,
_________________________________________________________________________________________
заповіт на прохання заповідача складно з його слів та оформлено приватним нотаріусом за допомогою загальноприйнятих технічних зачобів. Цей заповіт зачитаний вголос свідками заповідачу О, та власноручно підписаний мною, Л.______________________________________________________________________________
У зв’язку з тим, що гр. О є незрячим і не може сам прочитати та підписати текст заповіту, згідно зі ст. 1253 ЦК України заповіт посвідчений в присутності свідків:
Ш, __ року народження, паспорт , що зареєстрований за адресою: ___;
С, ___ року народження, паспорт , що зареєстрована за адресою:
__
цей заповіт прочитано мною, Ш вголос заповідачу. Я не є спадкоємцем за заповітом, челеном сім'ї та близьким родичем спадкоємця за заповітом.__
_
цей заповіт прочитано мною,С вголос заповідачу. Я не є спадкоємцем за заповітом, челеном сім'ї та близьким родичем спадкоємця за заповітом_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Свідкам роз'яснено зміст ст. 1255 Цивільного кодексу України про те, що вони не мають права до відкриття спадщини розголошувати відомості щодо факту складення заповіту та його змісту, скасування або зміни заповіту.
Нотаріальна дія вчинена поза межами робочого місця приватного нотаріуса на прохання заповідача гр. О за адресою:
ПІДПИС:_______________________________________________________________________
ПІДПИСИ СВІДКІВ :
У зв'язку з тим, що О є інвалідом І групи (по зору) та не може особисто прочитати текст заповіту вголос та підписатись за його дорученням, у його та моїй, нотаріуса, присутності текст заповіту до його підписання повністю зачитаний уголос запрошеними ним свідками Ш та С та підписано Л о 13 годині 45 хвилин.
Особу заповідача встановлено, його дієздатність перевірено.
Особи свідків, які прочитали заповіт уголос до його підписання й поставили на заповіті свої підписи, встановлено, іх дієздатність перевірено.
Особу Л, яка підписала заповіт у моїй присутності, встановлено, її дієздатність перевірено.
Зареєстровано в реєстрi за №
Стягнуто плати відповідно ст.31 З-ну України “Про нотаріат”
Приватний нотаріус