Форум

Інформаційний ресурс

Підскажіть, що це може означати?

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Лев » 29 листопада 2007, 19:31

Є Держакт на право приватної власності на землю, і є Витяг БТІ з реєстру прав власності. Площа земельної ділянки, вказана у держакті не співпадає з площею земельної ділянки, зазначеною в витягу.
Лев

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Stonehenge » 29 листопада 2007, 19:43

Это означает, что БТИшники или ошиблись, или взяли цифру [qoute]с потолка[qoute]. Наше БТИ ведет себя прилично - площадь участка вообще не указывает
"...Если выпало в Империи родиться,
лучше жить в глухой провинции, у моря..."

Иосиф Бродский
Stonehenge

Повідомлення: 8606
Дякував (ла): 2454 раз.
Подякували: 5659 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Vivat » 29 листопада 2007, 19:50

А я вперше чую щоб БТІ зазначало площу земельної ділянки, для чого?
Vivat

Повідомлення: 1208
Дякував (ла): 136 раз.
Подякували: 199 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Лев » 29 листопада 2007, 20:13

Оце я вперше у Витягу з реєстру бачу площу земельної ділянки
Лев

Номер повідомлення:#5

Повідомлення ulia » 29 листопада 2007, 21:44

БТІ площу пише з старого рішення про виділення земельної ділянки для будівництва будинку, а з часом розмірі земельної ділянки міняються: то сусід забере трохи, то ще щось. Тому площа не співпадає. В мене був випадок, що у витягу площа була написана згідно рішення 1966 року 1400 кв.м., а на 2000 рік - на час посвідчення договору фактична площа складала 800 кв.м. і я в договорі написала, що будинок розташований на земельній ділянці площею 1400 кв.м.. Потім судилися......
ulia

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Violetta » 29 листопада 2007, 22:45

Сьогодні оформляла договір дарування жилого будинку з надвірними будівлями. Беру правоустановлюючий документ, посвідчений у 2002 році, назва – договір дарування, по тексту жилий будинок з надвірними будівлями. Витяг з РПВНМ, тип об’єкта: домоволодіння, опис об’єкта: за планом земельної ділянки житловий будинок, гараж,…, розмір житлової площі. Площа земельної ділянки 782 кв. м. Виникає питання, що ж дарують, жилий будинок з надвірними будівлями, домоволодіння, чи житловий будинок? Із студентської лавки пам’ятаю: «жилищный кодекс», «жилой дом», «жилая площадь», «житловий кодекс», «жилий будинок», «жила площа». Так і хочеться подзвонити в БТІ і сказати їм все, що думаю. Дивлюся словник НАУ: «Домоволодіння - житловий будинок з прилеглою до нього земельною ділянкою та належними йому господарськими спорудами та будівлями. ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ Н А К А З Про затвердження форм погосподарського обліку та Інструкції з ведення погосподарського обліку в сільських, селищних та міських радах (Інструкція, п.1.1) 18.04.2005 N 95 ( z0487-05)» Р.S. Зареєстрована в Мін’юсті. Навіть прочитала цю інструкцію, почерк сталінських партпрацівників, зразу згадала фільми про голодомор. «Садибою є земельна ділянка разом з розташованими на ній житловим будинком, господарсько-побутовими будівлями, наземними і підземними комунікаціями, багаторічними насадженнями. ЦИВІЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ (ст.381) м.Київ, 16 січня 2003 року N 435-ІV ( 435-15 ) (Цивільний кодекс України набирає чинності з 1 січня 2004 року.» Виникає ще одне питання: домоволодіння і садиба, це один термін, чи два? Слова «прилегла» і «розташована на ній», мають же різне значення. Дивлюся ст.ст. 657, 812 ЦК, там мова про житловий будинок. В ЖК - жилий будинок, жила площа, жиле приміщення. Роблю висновок, раз придбали жилий будинок з надвірними будівлями, значить відчужують жилий будинок з надвірними будівлями домоволодіння не відчужуємо, бо земля не відчужується». Дзвонити в БТІ мені перехотілося. Думаю, що логічно у Витягу з БТІ вказувати площу земельної ділянки, раз мова іде про план земельної ділянки, а то де гарантія що не продається сарай сусіда. На исконно русские вопросы «кто виноват?», «что делать?», я відповідаю українським питанням «ЧОМУ В НАС НА ЗАГАЛЬНОДЕРЖАВНОМУ РІВНІ (МАЮ НА УВАЗІ ПРИЙНЯТТЯ ЗАКОНІВ ТА НОРМАТИВНИХ АКТІВ» ВСЕ РОБИТЬСЯ ЧЕРЕЗ ОДНЕ МІСЦЕ? НУ МАЙЖЕ ВСЕ.»
Violetta

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Stonehenge » 30 листопада 2007, 11:07

Площадь участка пишем в договор, только при наличии Госакта или договора аренды земли. Если продается объект на [qoute]неоформленной[qoute] земле, то площадь участка, полагаю, не следует указывать, чтобы не создавать поводов для судебных споров в будущем.
"...Если выпало в Империи родиться,
лучше жить в глухой провинции, у моря..."

Иосиф Бродский
Stonehenge

Повідомлення: 8606
Дякував (ла): 2454 раз.
Подякували: 5659 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів