Форум

Інформаційний ресурс

виправлення у заповіті

виправлення у заповіті

Номер повідомлення:#1

Повідомлення muhamor4ikk » 30 березня 2012, 14:19

Забабахала 29 березня у заповіті, а сьогодні 30 березня, причому і у тексті заповіта і у посвідчувальному, як виправити правильно за новим Порядком... Допоможіть. :'( *WALL*
muhamor4ikk

Повідомлення: 30
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Re: виправлення у заповіті

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Semiramida » 30 березня 2012, 14:31

muhamor4ikk написав:Забабахала 29 березня у заповіті, а сьогодні 30 березня, причому і у тексті заповіта і у посвідчувальному, як виправити правильно за новим Порядком... Допоможіть. :'( *WALL*

Порядок новий, а правила ведення нотділоводства - ті ж самі...
треба передруковувати заповіт *YES*
Каждому человеку кажется, что он не каждый.
Semiramida

Повідомлення: 666
Дякував (ла): 160 раз.
Подякували: 206 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення MG » 30 березня 2012, 14:35

точно что "забабахала" ...
MG

Повідомлення: 18357
Дякував (ла): 39710 раз.
Подякували: 28191 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Romio » 31 березня 2012, 13:07

и перерегестривовать.))
Romio

Повідомлення: 1169
Дякував (ла): 400 раз.
Подякували: 619 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення OLNIK » 31 березня 2012, 16:59

muhamor4ikk написав:Забабахала 29 березня у заповіті, а сьогодні 30 березня, причому і у тексті заповіта і у посвідчувальному, як виправити правильно за новим Порядком... Допоможіть. :'( *WALL*

Не мучайтесь в сомнениях, пригласите человека, и сделайте новое завещание с указанием, что то старое отменяет, тогда в старом завещании сделаете исправления и перед подписью, но опять же с его и со своей подписью, и в удостоверительной надписи, оговорив опять же своей подписью, заберете его, сделаете отметку, что скасовано и пусть валяется в наряде, а новое будет чистое.
Правила же так хотели исправления вносить... вот пусть так и будет.
Бесплатно придется сделать, ошибка есть ошибка, зато будете спокойно спать, и не будет такого-

ой, всю ночь не спала из-за того, что 30 марта забабахала... :-D
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Армани » 31 березня 2012, 17:07

Забабахала
тринадцать баллов! *WALL* *ROFL* *BYE* *YES* ;D *THUMBS UP* *THUMBS UP* *THUMBS UP* :eusa-violin: :auto-ambulance: :chores-chopwood: :chores-chopwood: :chores-chopwood: :confusion-confused: :greetings-wavegreen: :greetings-waveyellow: :greetings-wavingblue: :handgestures-salute: :happy-cheerleaderkid: :obscene-hanged: :romance-caress: :scared-shocked: :text-bump: :text-lol: :-* :-* :-*
DE PUTA MADRE
Армани

Повідомлення: 27525
Дякував (ла): 19473 раз.
Подякували: 14030 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення наталka » 06 квітня 2012, 14:40

Склала заповіт з кучою заморочок.

Проханнячко поправити, якщо я щось невірно написала.

З А П О В І Т

Місто ___, _________квітня дві тисячі дванадцятого року.

Я, Іванов Іван Іванович, ХХХ року народження, уродженець ХХХ, реєстраційний номер облікової картки платника податків ХХХ, зареєстрований в місті ХХХ по вулиці ХХХ, буд. ХХ, кв. ХХ, перебуваючи при здоровому розумі та ясній пам’яті, діючи добровільно без будь-якого примусу як фізичного, так і морального, на випадок моєї смерті, роблю таке розпорядження:
все моє майно, де б воно не було і з чого б воно не складалось, і се те, що на день моєї смерті буде мені належати і на що я згідно чинного законодавства матиму право, заповідаю моєму сину – ХХХХ, ХХХ року народження.

Зміст статей 1233-1241, 1253, 1254 та 1307 Цивільного кодексу України мені нотаріусом роз`яснено і я маю заявити, що у мене на утриманні на момент посвідчення заповіту ніхто не перебував та спадкового договору щодо належного мені майна я не укладав.
На моє прохання цей заповіт з моїх слів записано нотаріусом за допомогою загальноприйнятих технічних засобів.

Тут закінчується текст від першої особи і починається текст, який пише нотаріус. Так чи ні?

Цей заповіт складено і підписано у двох примірниках, один з яких залишається у справах приватного нотаріуса ХХХХ міського нотаріального округу ХХХХ, а другий - видається заповідачеві.

У зв’язку з тим, що ХХХХ хворий, тремтять руки, і не може власноручно підписати заповіт, за його дорученням у його та нотаріуса присутності, текст заповіту підписано ХХХ у присутності запрошених ним свідків:
ХХХ, ХХХ року народження, паспорт ХХ, виданий ХХХ року, яка зареєстрована за адресою: ХХХ;
ХХХ, ХХХ року народження, паспорт ХХ, виданий ХХХ року, яка зареєстрована за адресою: ХХХ.

Тут слова свідків

Ми, свідки: ХХХ та ХХХ зачитали цей заповіт уголос та поставили свої підписи на ньому.
Ми, свідки: ХХХ та ХХХ не є спадкоємцями за заповітом, членами сім’ї та близькими родичами спадкоємців за заповітом.

Текст нотаріуса

Свідкам роз’яснено зміст ст. 1255 Цивільного кодексу про те, що вони не мають права до відкриття спадщини розголошувати відомості щодо факту складення заповіту та його змісту.

ПІДПИС __________________________________________________________

Місто ХХХ, Україна, дев’яте квітня дві тисячі дванадцятого року.
Цей заповіт посвідчено мною, ХХХ, приватним нотаріусом ХХХ міського нотаріального округу.
Заповіт записаний мною, нотаріусом, зі слів ХХХ.
У зв'язку з тим, що ХХХ хворий, тремтять руки, і не може власноручно підписати заповіт за його дорученням, у його та моїй, нотаріуса, присутності текст заповіту підписано ХХХ.
Заповіт повністю прочитаний уголос заповідачем до його підписання у присутності запрошених ним свідків, ХХХ, яка зареєстрована за адресою: ХХХ, та ХХХ, яка зареєстрована за адресою: ХХХ.
Особу заповідача встановлено, його дієздатність перевірено.
Особи свідків, які прочитали заповіт уголос до його підписання і поставили на заповіті свої підписи, встановлено, їх дієздатність перевірено.
Особу ХХХ, який підписав заповіт у моїй присутності, встановлено, його дієздатність перевірено.
У зв’язку з хворобою ХХХ, заповіт складено та посвідчено за адресою: ХХХ.
Зареєстровано в реєстрі за №
Стягнуто плати згідно ст.31 Закону України «Про нотаріат».

ПРИВАТНИЙ НОТАРІУС

Тільки не дуже закидати тапками, або тільки парними (пригодяться).

Дякую!
наталka

Повідомлення: 37
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 7 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Dali » 06 квітня 2012, 15:02

Свідки потрібні, коли не може сам прочитати.
У зв'язку з тим, що ХХХ хворий, тремтять руки, і не може власноручно підписати заповіт за його дорученням, у його та моїй, нотаріуса, присутності після прочитання заповідачем тексту заповіту вголос, заповіт підписано ХХХ, що проживає в м. ___.
"Порядочность и честность – слишком дорогие подарки. И не стоит их ждать от дешёвых людей." Вуди Аллен.
Dali

Повідомлення: 22192
Дякував (ла): 40106 раз.
Подякували: 39138 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Netland » 09 квітня 2012, 23:01

Із статей заповідачу згідно Порядку досить роз'яснити 1241 та 1307. "Заповідаю сину" не пишіть,тільки зайва морока родинні стосунки доказувати.
Netland

Повідомлення: 564
Дякував (ла): 154 раз.
Подякували: 228 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення OLNIK » 10 квітня 2012, 06:56

Netland написав:Із статей заповідачу згідно Порядку досить роз'яснити 1241 та 1307. "Заповідаю сину" не пишіть,тільки зайва морока родинні стосунки доказувати.

Если документы о родственных отношениях есть, то ничего страшного с родством, тут в любом случае морока- или родство доказать, или налоги платить. У человека есть выбор.
Если завещатель указал сыну, дочери и т. д., то при отсутствии документов о родстве, даже для суда это будет одним из документальных доказательств при установлени факта родственных связей, а доказывать будут, кому охота платить налог, как наследники считают- " за своё".
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Netland » 10 квітня 2012, 07:09

Я все ж притримуюсь своєї думки.Адже у разі необхідності,коли є відповідні підтверджуючі документи,нотаріус і сам на прохання спадкоємця може вказати це у свідоцтві на спадщину.У практиці були випадки,коли особа в заповіті вказала "заповідаю внуку",бо з якихось незрозумілих причин вважала його внуком,хоча спадкоємець не був таким і перевірити це нотаріус був позбавлений можливості,так як і суд встановити неіснуючі родинні стосунки.
Netland

Повідомлення: 564
Дякував (ла): 154 раз.
Подякували: 228 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення sello » 10 квітня 2012, 09:13

OLNIK написав:
Netland написав:Із статей заповідачу згідно Порядку досить роз'яснити 1241 та 1307. "Заповідаю сину" не пишіть,тільки зайва морока родинні стосунки доказувати.

Если документы о родственных отношениях есть, то ничего страшного с родством, тут в любом случае морока- или родство доказать, или налоги платить. У человека есть выбор.
Если завещатель указал сыну, дочери и т. д., то при отсутствии документов о родстве, даже для суда это будет одним из документальных доказательств при установлени факта родственных связей, а доказывать будут, кому охота платить налог, как наследники считают- " за своё".

С тех пор, как установили налог на наследство, в свидетельствах о праве на наследство по завещанию указываю родственные отношения (хотя в самом завещании упоминания о них нет) и разъясняю наследнику, что в таком случае ставка налога нулевая. Не беру ли я на себя слишком много?
sello

Повідомлення: 14219
Дякував (ла): 27319 раз.
Подякували: 33292 раз.

Номер повідомлення:#13

Повідомлення sello » 10 квітня 2012, 09:18

Netland написав:Я все ж притримуюсь своєї думки.Адже у разі необхідності,коли є відповідні підтверджуючі документи,нотаріус і сам на прохання спадкоємця може вказати це у свідоцтві на спадщину.У практиці були випадки,коли особа в заповіті вказала "заповідаю внуку",бо з якихось незрозумілих причин вважала його внуком,хоча спадкоємець не був таким і перевірити це нотаріус був позбавлений можливості,так як і суд встановити неіснуючі родинні стосунки.

Да не проблема нотариуса каким образом суд установит родственные отношения. Задача нотариуса не выдавать свидетельство о праве на наследство по такому завещанию, если нет документов, подтверждающих "внучность" наследника.
sello

Повідомлення: 14219
Дякував (ла): 27319 раз.
Подякували: 33292 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення dalia » 10 квітня 2012, 11:49

С тех пор, как установили налог на наследство, в свидетельствах о праве на наследство по завещанию указываю родственные отношения (хотя в самом завещании упоминания о них нет) и разъясняю наследнику, что в таком случае ставка налога нулевая. Не беру ли я на себя слишком много?

Думаю, что если в заявлении на выдачу свидетельства Вас об этом попросил наследник, то ничего страшного :))
dalia

Повідомлення: 828
Дякував (ла): 312 раз.
Подякували: 434 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]