Форум

Інформаційний ресурс

заведення спадкової справи

заведення спадкової справи

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Кася » 29 травня 2012, 14:08

Допоможіть будь-ласка!!!!
Поштою надійшла заява про прийняття спадщини, а при перевірці в Спадковому реєстрі виявилось, що спадкова справа вже заведена. Який з варіантів подальших дій обрати:
1. Заява реєструється по вхідній, залишається в мене, а спадкоємцю надсилаю відповідь, щоб звертався з новою заявою про прийняття спадщини за належністю.
2. Заява реєструється по вхідній, в мене залишається копія, оригінал заяви про прийняття спадщини з моїм супровідним листом надсилаю за належністю. І повідомляю про це спадкоємця.
Буду щиро вдячна за Ваші відповіді!
Кася

Повідомлення: 13
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Re: заведення спадкової справи

Номер повідомлення:#2

Повідомлення MG » 29 травня 2012, 14:11

второй, а регистрировать бы не стала, так как я не уполномочена заводить н/дело (ненадлежащий адресант), преслать обязательно с конвертом.
MG

Повідомлення: 18357
Дякував (ла): 39710 раз.
Подякували: 28191 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Кася » 29 травня 2012, 14:22

Дякую за відповідь MG, єдине що я знайшла по цьому питанні це таку фразу (в Методичних рекомендаціях щодо вчинення нотаріальних дій, пов’язаних із вжиттям заходів щодо охорони спадкового майна, видачею свідоцтв про право на спадщину та свідоцтв про право власності на частку в спільному майні подружжя від 29.01.2009 року) :
"3. Підставою для відкриття провадження по спадковій справі є одержання нотаріусом першого звернення ( заява, повідомлення, телеграма тощо) фізичної або юридичної особи.
3.1. Заява ( інше звернення), що стали підставою для відкриття провадження по спадковій справі, підлягає реєстрації у Книзі обліку в день надходження.
У разі надходження такого документа поштою, він підлягає реєстрації нотаріусом у Журналі реєстрації вхідної кореспонденції та в Книзі обліку в день надходження.
Перед реєстрацією документа в Книзі обліку нотаріус перевіряє наявність заведеної спадкової справи за даними Спадкового реєстру. "
Тобто спочатку реєструємо по вхідній, потім перевіряємо по реєстру, а потім вже в вносимо в книгу обліку. Як думаєте?
Кася

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Оленка Справедлива » 29 травня 2012, 14:33

Заявление к Вам поступило, значит нужно регистрировать по входящей. Поскольку НД Вы завести не можете, то делаете то, что писали выше.
В каждом маленьком ребёнке и в мальчишке и в девчонке, есть по 200 грамм какашек или даже полкило.
А вот в дяде, или в тёте, там уже какашек больше, и бывает так, что вовсе, целый дяденька говно! :)
Оленка Справедлива

Повідомлення: 5063
Дякував (ла): 1903 раз.
Подякували: 2115 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Кася » 29 травня 2012, 14:38

Оленка Справедлива, дякую що відповіли.
Я так розумію Ви теж схиляєтесь більше до 2 варіанту?
Кася

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Оленка Справедлива » 29 травня 2012, 14:39

Так.
В каждом маленьком ребёнке и в мальчишке и в девчонке, есть по 200 грамм какашек или даже полкило.
А вот в дяде, или в тёте, там уже какашек больше, и бывает так, что вовсе, целый дяденька говно! :)
Оленка Справедлива

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Nonna » 29 травня 2012, 14:53

а кто будет платить ИЦ ...

у нас гос. строго настрого приказала , чтоб если мы готовим заявление о принятии и народ будет отсылать им , чтоб давали 2 квитанции по 51 грн. и чтоб они отсылали их(оплаченные естественно) вместе с заявлением...иногда забывает дать ..так матюкаюццааааа.....по телефону.... :-)
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Оленка Справедлива » 29 травня 2012, 14:55

Проверка наличия НД бесплатная, проверка наличия завещания - 51 грн.
Оленка Справедлива

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Nonna » 29 травня 2012, 15:04

Оленка Справедлива написав:Проверка наличия НД бесплатная, проверка наличия завещания - 51 грн.

век живи...а я проверяю как бог на душу...то первую НД, то завещание...а надобно то начинать с НД.... *WALL*
так ... неее все равно что-то не так...щаз посмотрю...
Nonna

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Ірин@ » 29 травня 2012, 15:08

сначала н/д, проверка платная (если до 6-ти)
потом завещение
+++++++++++++++
при выдаче свидетельства: проверка н/д (уже бесплатная), потом завещение - платное.
Ірин@

Повідомлення: 12588
Дякував (ла): 12458 раз.
Подякували: 16626 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Nonna » 29 травня 2012, 15:10

посмотрела..при заведении и то и то платное -51грн.

так кто мне будет платить 51 грн. если заведено у другого и я вот так просто возьму и перешлю..... *WALL*
Nonna

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Оленка Справедлива » 29 травня 2012, 15:21

Так, не поняла?! А откуда растут ноги у моего заблуждения?..
Оленка Справедлива

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Кася » 29 травня 2012, 15:24

Питання повернення оплати за послуги ІЦ та переписку наразі не вирішено, на жаль.....
Кася

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Золотая Рыбка » 29 травня 2012, 15:27

Оленка Справедлива написав:Так, не поняла?! А откуда растут ноги у моего заблуждения?..

из веры в светлое будущее....
Золотая Рыбка

Повідомлення: 10182
Дякував (ла): 4161 раз.
Подякували: 8070 раз.

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Оленка Справедлива » 29 травня 2012, 15:32

Золотая Рыбка написав:
Оленка Справедлива написав:Так, не поняла?! А откуда растут ноги у моего заблуждения?..

Нееее, тут что-то другое...
Аааа, это я спутала, наверное, с повторной проверкой перед выдачей...
Оленка Справедлива

Номер повідомлення:#16

Повідомлення Vanda » 29 травня 2012, 16:22

Оленка Справедлива написав:
Золотая Рыбка написав:

Нееее, тут что-то другое...
Аааа, это я спутала, наверное, с повторной проверкой перед выдачей...

Да, оплата не взыскивается за проверку при выдачи свидетльства, п.4.2 Положення про спадковий реєстр. Хотя по Порядку теперь и не обязательно делать такую проверку
Vanda

Повідомлення: 3362
Дякував (ла): 1636 раз.
Подякували: 3173 раз.

Номер повідомлення:#17

Повідомлення OLNIK » 29 травня 2012, 17:49

nonna написав:посмотрела..при заведении и то и то платное -51грн.

так кто мне будет платить 51 грн. если заведено у другого и я вот так просто возьму и перешлю..... *WALL*

Надо во все "окна" реестра при поиске позаглядывать, если есть окно про звильнення, его нажимать и все.
Пришло почтой, есть копия заявления, есть регистрация во входящей, вот основание для освобождения.
Ничего себе, 51 грн. за заглянуть, я до сегодня всем считала 34 грн.
А "сервер" у ИЦа не "треснет", если ему платить будут нотариусы не только за себя (что итак под вопросом), но и за того парня, который умный и почтой отправил. Это ж какой-то нотариус его подпись свидетельствовал, неужели этот нотариус думает, что ему никогда ничего такого почтой не свалится. Обьяснил б человеку, раз научил почтой отправлять.
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#18

Повідомлення Золотая Рыбка » 30 травня 2012, 09:56

вот странно...рядом со мной госконтора. Заведующая НАСТАИВАЕТ чтобы заявление подпись на котором удостоверена другим нотариусом, было направлено ТОЛЬКО заказным письмом (я когда на форуме рассказывала почему) и никогда мои "наследники" не прикладывали никаких квитанция в конверт или денег....Да и нет у меня этих квитанция...как же они выпутываются?
Золотая Рыбка

Повідомлення: 10182
Дякував (ла): 4161 раз.
Подякували: 8070 раз.

Номер повідомлення:#19

Повідомлення Вселенная » 30 травня 2012, 22:40

Ну вот лично я помню нас на курсах ИЦа учили шо если заявление почтой.. то ставить пидстава звильнення -надийшло поштою...так вот, а на семинарах на такие вопросы тупо разводят руками
Cамое прекрасное чувство — чувство, когда уверен, что поступаешь правильно.
Вселенная

Повідомлення: 2963
Дякував (ла): 10958 раз.
Подякували: 5927 раз.

Номер повідомлення:#20

Повідомлення Vatson » 31 травня 2012, 09:50

OLNIK написав:
nonna написав:посмотрела..при заведении и то и то платное -51грн.

Надо во все "окна" реестра при поиске позаглядывать, если есть окно про звильнення, его нажимать и все.
Пришло почтой, есть копия заявления, есть регистрация во входящей, вот основание для освобождения.
Ничего себе, 51 грн. за заглянуть, я до сегодня всем считала 34 грн.
А "сервер" у ИЦа не "треснет", если ему платить будут нотариусы не только за себя (что итак под вопросом), но и за того парня, который умный и почтой отправил. Это ж какой-то нотариус его подпись свидетельствовал, неужели этот нотариус думает, что ему никогда ничего такого почтой не свалится. Обьяснил б человеку, раз научил почтой отправлять.

в 2010 году заводила по заявам по почте, нажала на звильнено, основанием написала-пришло почтой.
Каждый вечер наступает вдруг
Если кушать нечего тебе, мой друг,
Если ты от жизни от такой устал,
Может, вспомнишь, курва,
За кого голосовал?
Vatson

Повідомлення: 22384
Дякував (ла): 80964 раз.
Подякували: 45719 раз.

Номер повідомлення:#21

Повідомлення наталka » 03 серпня 2012, 16:26

Завела спадкову справу за заповітом, який посвідчувався мною, і ВІН ОСТАННІЙ.
За заповітом спадкоємець - онук - спадкує ВСЕ МАЙНО бабусі.

За даними спадкового реєстру видно, що серед інших однофамільців (не збігаються роки народження) існують заповіти видані нею, а також заповіти видані в 1976 році та 1994 році, де у прізвище стоїть не літера Є, а Е.

Питання. Чи потрібно мені робити запити до цих контор, адже все одно останній заповіт на все майно і його зміст мені відомий.

П.С.: Крім спадкоємця за заповітом є спадкоємець за законом - дочка померлої, мати спадкоємця. Вона пропустила термін для прийняття спадщини але напише заяву що не прийняла і до суду звертатись не буде. Пережившого чоловіка немає.

Чи вірно я думаю!
Дякую за Вашу увагу.
наталka

Повідомлення: 37
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 7 раз.

Номер повідомлення:#22

Повідомлення OLNIK » 03 серпня 2012, 17:19

наталka написав:Завела спадкову справу за заповітом, який посвідчувався мною, і ВІН ОСТАННІЙ.
За заповітом спадкоємець - онук - спадкує ВСЕ МАЙНО бабусі.

За даними спадкового реєстру видно, що серед інших однофамільців (не збігаються роки народження) існують заповіти видані нею, а також заповіти видані в 1976 році та 1994 році, де у прізвище стоїть не літера Є, а Е.

Питання. Чи потрібно мені робити запити до цих контор, адже все одно останній заповіт на все майно і його зміст мені відомий.

П.С.: Крім спадкоємця за заповітом є спадкоємець за законом - дочка померлої, мати спадкоємця. Вона пропустила термін для прийняття спадщини але напише заяву що не прийняла і до суду звертатись не буде. Пережившого чоловіка немає.

Чи вірно я думаю!
Дякую за Вашу увагу.

Якщо заповіт на все майно, і він за датами посвідченний пізніше, ніж усі попередні, то за загальним правилом він скасовує усі попередні (ч.2 ст.1254 ЦК)
Але буває, останній заповіт скасовує попередній у частині. Може ж бути таке, що у передостанньому заповіті є заповідальний відказ. Я б зробила запити, на предмет мій/не мій спадкодавець, та якщо мій- то з проханням надіслати копію заповіту.
Якщо у заповіті є заповідальний відказ на користь іншої особи, то ця особа вважається такою, що хоче скористатися своїм правом (ст.1271 ЦК)
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#23

Повідомлення наталka » 06 серпня 2012, 13:01

OLNIK дякую.

Передостанній заповіт, який посвідчений іншим нотаріусом, в мене теж є.

Заповіт 1976 року вже мабуть передано конторою в архів?
Тоді я чекаю відповіді контори, що передано в архів за адресою такою то, а я потім роблю запит в цей архів?

Дякую!
наталka

Номер повідомлення:#24

Повідомлення наталka » 06 серпня 2012, 13:15

Вже зрозуміла, що в інформаційній довідці зазначено місце зберігання заповіту!

Ще раз дякую OLNIK!
наталka

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]