Форум

Інформаційний ресурс

факт переврки шлюбу нотаріусом

факт переврки шлюбу нотаріусом

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Sana » 14 червня 2012, 13:16

Добрий день, колеги.
До мене попала заява про згоду подружжя на продаж майна, де нотариус перевірив шлюбні відносини подружжя за паспортом одного із подружжя, а не свідоцтвом про шлюб. А також не зазначено, що продаж майна здійснюється на будь-яких умовах на розсуд одного із подружжя. Чи можливо вчинити по даній заяві правочин. Я вважаю, що факт реєстації шлюбу перевіряється лише на підставі свідоцтва про шлюб, чи я помиляюсь ?
Дякую
Sana

Повідомлення: 39
Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 1 раз.

Re: факт переврки шлюбу нотаріусом

Номер повідомлення:#2

Повідомлення raton » 14 червня 2012, 13:48

Было когда то письмецо минюста в котором говорилось, что факт регистрации брака и по паспорту можно проверить (бред конечно), но тут уж Вам решать. На мой взгляд в данной ситуации подставляется нотариус который згоду удостоверял, а не тот который сделку провёл.
Хутін пуй!
raton

Повідомлення: 1532
Дякував (ла): 1213 раз.
Подякували: 942 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення ira-law » 14 червня 2012, 14:22

raton написав:Было когда то письмецо минюста в котором говорилось, что факт регистрации брака и по паспорту можно проверить (бред конечно), но тут уж Вам решать. На мой взгляд в данной ситуации подставляется нотариус который згоду удостоверял, а не тот который сделку провёл.

повністю згідна з Вами -можна, тим більше - ВСІ претензії до нотаріуса, який робив заяву ! В принципі жодних заборон перевіряти по паспорту не має
ira-law

Повідомлення: 33
Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Stonehenge » 14 червня 2012, 14:24

Sana написав:Добрий день, колеги.
До мене попала заява про згоду подружжя на продаж майна, де нотариус перевірив шлюбні відносини подружжя за паспортом одного із подружжя, а не свідоцтвом про шлюб. А також не зазначено, що продаж майна здійснюється на будь-яких умовах на розсуд одного із подружжя. Чи можливо вчинити по даній заяві правочин. Я вважаю, що факт реєстації шлюбу перевіряється лише на підставі свідоцтва про шлюб, чи я помиляюсь ?
Дякую

Он там в удостоверительной написал, что факт регистрации брака проверил - это его ответственность. А то так по каждому документу можно сомневаться, установил ли коллега личность, проверил ли подлинность подписи...
Требуйте оригинал свидетельства о браке и оформляйте.
"...Если выпало в Империи родиться,
лучше жить в глухой провинции, у моря..."

Иосиф Бродский
Stonehenge

Повідомлення: 8606
Дякував (ла): 2454 раз.
Подякували: 5659 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення MarinaM » 14 червня 2012, 17:58

згодна з Stonehenge. Все одно Вам потрібно від сторін правочину брати свідоцтво про шлюб для правочину.
MarinaM

Повідомлення: 415
Дякував (ла): 214 раз.
Подякували: 178 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення A.net. » 15 червня 2012, 10:22

Дякую

Как-то раз давно тоже проверила факт брачных отношений по паспорту - так на проверке по голове настучали, мотивируя, что отметка - не документ, на отметку печать не ставится. После этого проверяю только по свидетельствам. Когда приносят подобное Вашему заявление - прошу предоставить оригинал свидетельства.
В тёмные времена хорошо видно светлых людей. Э. М. Ремарк
A.net.

Повідомлення: 3271
Дякував (ла): 5884 раз.
Подякували: 9302 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Вселенная » 15 червня 2012, 11:54

Дякую

Вважаю, що якощо додатково взяти саме свідоцтво про шлюб, то можна таку заяву приймати, адже подружжя може перебувати в різних містах(а свідоцтво про шлюб на руках в іншого), головне,що другий з подружжя дає згоду на відчуження....
Cамое прекрасное чувство — чувство, когда уверен, что поступаешь правильно.
Вселенная

Повідомлення: 2963
Дякував (ла): 10958 раз.
Подякували: 5927 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Doroty » 15 червня 2012, 15:33

Дякую

Згодна з іншими, що треба брати Свідоцтво, але от по другому Вашому питанню (виділеному) є сумніви...
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення alena_77 » 15 червня 2012, 15:48

Doroty написав:
Дякую

Згодна з іншими, що треба брати Свідоцтво, але от по другому Вашому питанню (виділеному) є сумніви...

Факт регистрации шлюбу обязан проверить нотариус, который делает сделку. Независимо от того, проверялся этот факт предыдущим нотариусом. Для того нотариус Вам и написал, что он проверил только паспорт, а свидетельство должны требовать Вы. А по поводу "умов на розсуд..." - это СК не требует. Хорошо если есть такая фраза, но если нет - то какие основания отказывать? Супруг-то согласен на сделку и всё.

Я бы приняла такую заяву+ копию свидоцтва в справу.
Де ми з тобою будем, коли закінчиться їхня війна?
Чи вистачить нам сили зробити так, щоби впала стіна.
alena_77

Повідомлення: 4199
Дякував (ла): 2160 раз.
Подякували: 3020 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення MG » 15 червня 2012, 15:52

alena_77 :text-+1:
MG

Повідомлення: 18357
Дякував (ла): 39710 раз.
Подякували: 28191 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Doroty » 15 червня 2012, 16:10

alena_77 написав:
Doroty написав:
Дякую

Факт регистрации шлюбу обязан проверить нотариус, который делает сделку. Независимо от того, проверялся этот факт предыдущим нотариусом. Для того нотариус Вам и написал, что он проверил только паспорт, а свидетельство должны требовать Вы. А по поводу "умов на розсуд..." - это СК не требует. Хорошо если есть такая фраза, но если нет - то какие основания отказывать? Супруг-то согласен на сделку и всё.

Кроме СК есть еще и ЦК (істотні умови договору - ціна і т.д.). Требовала б заявление с фразой "умов на розсуд..."...
Doroty

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Всем повезет!!! » 16 червня 2012, 08:55

якщо нотаріус не перевіряє шлюбні відносини, то він використовує посвідчувальний напис - засвідчено справжність підпису! - без "факт реєстрації шлюбу перевірено", т.т посвідчувальний для засвідчення справжності підпису на документі. Тому що один із подружжя може бути і за кордоном, наприклад в консульстві зробити таку - заяву не маючи із собою свідоцтва про шлюб, тепер що консулу не робити таку заяву-згоду? чи нам не приймати таку заяву у справу, бо не вказано чим перевірено шлюбні відносини?

Ми приймаємо заяву, перевіряємо чи дійсно один з подружжя надав згоду - якщо попередній нотаріус чи консул ці факти не перевірив і у посвідчувальному не зазначив, що перевірив факт реєстрації шлюбу! В цьому випадку у нас має бути оригінал свідоцтва про шлюб. Якщо нотаріус чи консул перевірив факт шлюбу і про це зазначив у посвідчувальному - це відповідальність того нотаріуса чи консула, оскільки вони засвідчили, що саме Іванова Марія є дружиною Іванова Петра і саме його дружина надала йому згоду на прдоаж майна.Наша справа встановити - чи є спільною сумісною власністю майно, яке відчужується цього подружжя!

На рахунок змісту заяви - завжди пишу -чоловік Іванов надає згоду своїй дружині Петровій розпоряджатись майном, укласти та підписати договір, визначаючи на власний розсуд істотні та факультативні умови договору, отримати гроші у сумі без обмежень за майно, яке буде продано від Покупця (або його представника). Оскільки потім чоловік скаже - я не надава згоду продати за 10 тисяч, я хотів за 20 тис, а ціна - це істотна умова, і ще може сказати - я не надава згоду на отримання грошей від Покупця, гроші (їх половина) повинні були бути передані мені, дуже багато ризиків!
Всем повезет!!!

Повідомлення: 986
Дякував (ла): 103 раз.
Подякували: 65 раз.

Номер повідомлення:#13

Повідомлення alena_77 » 16 червня 2012, 09:38

Doroty написав:
alena_77 написав:
Doroty написав:
Дякую

Кроме СК есть еще и ЦК (істотні умови договору - ціна і т.д.). Требовала б заявление с фразой "умов на розсуд..."...

При всё уважении, согласие супруга - это не договор))) и даже не правочин))) ИМХО
Де ми з тобою будем, коли закінчиться їхня війна?
Чи вистачить нам сили зробити так, щоби впала стіна.
alena_77

Повідомлення: 4199
Дякував (ла): 2160 раз.
Подякували: 3020 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Doroty » 16 червня 2012, 11:02

alena_77
Увы...одно из другого вытекает...
Согласие на что даётся ? Даётся это согласие на подписание ДОГОВОРА касательно имущества, где и он(она) имеет ДОЛЮ в праве, т.е. есть владельцем (пусть и не титульным). И как владелец НЕ ДОЛЖЕН определять условия подписания договора ? А по умолчанию можно такое натворить, что он(она) потом будет не согласна (ен). Зачем риски ???
Doroty

Номер повідомлення:#15

Повідомлення OLNIK » 16 червня 2012, 12:16

Грубо говоря, свидетельствуя подпись на заявлении, в данном случае на заявлении о согласии супруга, нотариус не проверяет факты изложенные в заявлении. Это норма закона. Фраза в надписи, что факт регистрации брака проверен, изначально лишняя, потому, что требованиям закона противоречит (ст.78).
Но придумали такую надпись, мы "за кулисами" факт проверяем (а может кто-то якобы проверяет, но фразу пишет),
и это вовсе не освобождает нотариуса, который сделку будет удостоверять, не требовать свидетельство о регистрации брака.
Эта фраза, которая в надписи нашей, чисто "компромиссное" решение МЮ между заявами и нашумевшими згодами.
Да и не ко всем случаям жизни она подходит, брак может быть и рассторгнут, а имущество общим осталось, приходится надпись коверкать, чего-то придумывать, т.с. выходить из ситуации путем вхождения в положение.
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#16

Повідомлення VITAminka » 16 червня 2012, 13:39

Doroty написав:alena_77
Увы...одно из другого вытекает...
Согласие на что даётся ? Даётся это согласие на подписание ДОГОВОРА касательно имущества, где и он(она) имеет ДОЛЮ в праве, т.е. есть владельцем (пусть и не титульным). И как владелец НЕ ДОЛЖЕН определять условия подписания договора ? А по умолчанию можно такое натворить, что он(она) потом будет не согласна (ен). Зачем риски ???

Это все понятно. Но где основания для отказа (если все-таки нет заветной фразы)? Формально их нет. А дальше каждый на свой страх и риск
П.с.http://www.yurradnik.com.ua/forumbb/viewtopic.php?f=86&t=26767
Я живу, как положено, а положено у меня на всё!!!
VITAminka

Повідомлення: 7034
Дякував (ла): 811 раз.
Подякували: 2560 раз.

Номер повідомлення:#17

Повідомлення Doroty » 16 червня 2012, 14:08

Не, ну риска НЕ ХОЧЕТСЯ, особенно после прочтения темы "КТО ЗНАЕТ КОГО И ЗА ЧТО ?!"
Doroty

Номер повідомлення:#18

Повідомлення Vолодимир » 18 червня 2012, 09:28

Брак перевіряється виключно по Свідоцтву , а не по відміткам у паспорті ( відмітка це тільки підказка ) .

Згода повинна включати умови або беззастережні умови , в протилежному випадку це підстави для питань . А воно нам потрібно ?
РОБІТЬ ДОБРО І ЗЛО ЗНИКНЕ САМО ПО СОБІ.
Vолодимир

Повідомлення: 15973
Дякував (ла): 23252 раз.
Подякували: 25656 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Google [Bot]