Форум

Інформаційний ресурс

вытяг БТИ без оценки - что делаем коллеги?

Re: вытяг БТИ без оценки - что делаем коллеги?

Номер повідомлення:#61

Повідомлення Lady-lyu » 06 липня 2012, 15:29

Vatson написав:
Lady-lyu написав:а у нас оценку уже само БТИ делает. )) так и написано - експертная. И подписана начальником БТИ *ROFL* *ROFL* *CRAZY* *CRAZY*

А чего смеетесь?наше официально на сайте ФГИ оценщиком числится, и на кабинете у них написано с октября 2011 года нотариусам необходима єкспертная оценка, они могут ее сделать:)

дык я ж не против!! *DANCE* пусть себе делают!мне-то нет особой разницы кого в договоре прописывать! я просто в очередной раз убеждаюсь, что где наша не пропадала!! :) быстренько сориентировались! @}->--
Самое ужасное время года - это утро и понедельник!..
Lady-lyu

Повідомлення: 100
Дякував (ла): 194 раз.
Подякували: 227 раз.

Номер повідомлення:#62

Повідомлення Vatson » 07 липня 2012, 09:53

вопрос не по вытягу ,а по земле-в случае дарения земли, будем требовать только нормативку (руководствуясь Постановой КМУ от октября 2011, что оценка нужна везде, кроме дарения и наследования. или будем требовать еще и для налогообложения экспертную оценку, в связи с изменениями касательно приватизации и того. что
4 розділу ІІ „Прикінцеві положення” Закону України від 13 січня 2012 року № 4336-VI „Про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації щодо реалізації положень Державної програми приватизації на 2012 – 2014 роки” встановлено, що оцінка майна, майнових прав для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов'язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства (у тому числі правочинів, що підлягають нотаріальному посвідченню та/або державній реєстрації), здійснюється відповідно до законодавства з питань оціночної діяльності з урахуванням пункту 5 статті 5 Закону України „Про Фонд державного майна України” суб'єктами оціночної діяльності - суб'єктами господарювання приватної форми власності, виключним видом діяльності яких є оцінка майна, майнових прав для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов'язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства (у тому числі правочинів, що підлягають нотаріальному посвідченню та/або державній реєстрації)

почему-то именно по дарению земли пришла такая мысль.кто что думает?(это от "избытка" работы).
Каждый вечер наступает вдруг
Если кушать нечего тебе, мой друг,
Если ты от жизни от такой устал,
Может, вспомнишь, курва,
За кого голосовал?
Vatson

Повідомлення: 22384
Дякував (ла): 80964 раз.
Подякували: 45719 раз.

Номер повідомлення:#63

Повідомлення sello » 09 липня 2012, 11:21

Якщо доживу до тих договорів по землі, то думаю так:

1. При даруванні, коли відсутній прибутковий податок - беру тільки нормативну грошову оцінку згідно із З А К О Н У К Р А Ї Н И Про оцінку земель [quote]Стаття 5. Види оцінки земель ...........
"Нормативна грошова оцінка земельних ділянок використовується
для визначення розміру земельного податку, державного мита при
міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок згідно із
законом, орендної плати за земельні ділянки державної та
комунальної власності, втрат сільськогосподарського і
лісогосподарського виробництва, а також при розробці показників та
механізмів економічного стимулювання раціонального використання та
охорони земель."

2. При даруванні, коли присутній прибутковий податок, крім Нормативної грошової прийдеться вимагати і оцінку екпсерта саме для нарахування податку відповідно до З А К О Н У К Р А Ї Н И Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні
"Стаття 7. Випадки проведення оцінки майна
Оцінка майна проводиться у випадках, встановлених
законодавством України, міжнародними угодами, на підставі
договору, а також на вимогу однієї з сторін угоди та за згодою
сторін.
Проведення оцінки майна є обов'язковим у випадках: .......
оподаткування майна згідно з законом; ( Абзац восьмий частини
другої статті 7 із змінами, внесеними згідно із Законом N 1255-IV
( 1255-15 ) від 18.11.2003 )"

Правда, можно ще "заглибитися", можна написати: Податок існує завжди, тільки ставки різні 0% та інші. :(
sello

Повідомлення: 14219
Дякував (ла): 27319 раз.
Подякували: 33292 раз.

Номер повідомлення:#64

Повідомлення moksana » 09 липня 2012, 13:06

буду вдячна за посилання ( реквізити) на Лист управи " Наказом Міністерства юстиції України від 30.05.2012 №809/5, який набрав чинності 15.06.2012, до п.7.9 Тимчасового положення про порядок державної реєстрації права власності та інших речових прав на нерухоме майно внесені зміни, а саме, виключено абзац 15 зазначеного пункту, який визначав, що витяг з Реєстру прав містить «вартість об'єкта, права щодо якого підлягають державній реєстрації, що визначається за станом на дату проведення технічної інвентаризації такого об'єкта». Зазначену вартість нотаріуси застосовували при визначені ціни в договорах відчуження нерухомого майна та як оцінку спадкового майна.
На теперішній час інвентаризаційна вартість нерухомості може зазначатися в примітці у витягу з Реєстру прав власності на нерухоме майно і тому є необов’язковою інформацією, яка повинна міститися у витягу.
Враховуючи наведене при посвідченні будь-яких договорів відчуження нерухомого майна нотаріусу необхідна експертна оцінка нерухомого майна, визначена суб’єктом, уповноваженим здійснювати таку оцінку відповідно до закону " .
Не знахожу нычого подібного, яка управа видала цей шедевр?
moksana

Повідомлення: 3
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#65

Повідомлення Nonna » 09 липня 2012, 13:09

Вы о каком шедевре...если об експертной оценке так это не управа...берите выше....
и почему вас смущает експертная оценка....
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#66

Повідомлення Руби » 09 липня 2012, 13:18

04.07.2012 №2324/08-28 Завідуючим держнотконторами
та приватним нотаріусам
Донецької області

Наказом Міністерства юстиції України від 30.05.2012 №809/5, який набрав чинності 15.06.2012, до п.7.9 Тимчасового положення про порядок державної реєстрації права власності та інших речових прав на нерухоме майно внесені зміни, а саме, виключено абзац 15 зазначеного пункту, який визначав, що витяг з Реєстру прав містить «вартість об'єкта, права щодо якого підлягають державній реєстрації, що визначається за станом на дату проведення технічної інвентаризації такого об'єкта». Зазначену вартість нотаріуси застосовували при визначені ціни в договорах відчуження нерухомого майна та як оцінку спадкового майна.
На теперішній час інвентаризаційна вартість нерухомості може зазначатися в примітці у витягу з Реєстру прав власності на нерухоме майно і тому є необов’язковою інформацією, яка повинна міститися у витягу.
Враховуючи наведене при посвідченні будь-яких договорів відчуження нерухомого майна нотаріусу необхідна експертна оцінка нерухомого майна, визначена суб’єктом, уповноваженим здійснювати таку оцінку відповідно до закону.

Заступник начальника управління А.В.Шаповалов

Радкевич,
307-36-19
...от "лучшего друга" до "черного списка" - один разговор об Украине..
Руби

Повідомлення: 6421
Дякував (ла): 27151 раз.
Подякували: 21320 раз.

Номер повідомлення:#67

Повідомлення moksana » 09 липня 2012, 13:52

Дякую, Рубі за листа ). Правда нам у Києві цей лист нічим не допоможе. (((((
moksana

Номер повідомлення:#68

Повідомлення moksana » 09 липня 2012, 14:01

Тепер Нонні))) мені не подобається експертна оцінка по договорам дарування і спадщині, тому що вона безпідставна, згідно ст. 632 Цивільного Кодексу ціна договору встановлюється за домовленістю сторін. І якщо раніше ми писали інвентаризаційну вартість БТІ, тому що згідно ЗАкону повинні були привязуватись до держмита, яке мало братися з вартості не меншої ніж БТІ, і це встановлювалось Декретом КМУ, і листом МЮУ. То тепер звідки ( якщо не з нормативних актів, то хоча б з листів) Ви берете що маємо вимагати для посвідчення договору дарування експертну оцінку я не знаю. Той факт що в витягу БТІ немає іннвентаризаційної вартості з моєї точки зору не достатній аргумент.)))
moksana

Номер повідомлення:#69

Повідомлення chudo » 09 липня 2012, 14:36

боже ты мой что творится..... сегодня выхожу из отпуска и что наблюдаю??? полный аут.... бти уже не оценивает... в стране та же неразбериха... хочу обратно в отпуск.......
ок... посвятите в кратце что ещё нового из несуразностей случилось пока меня не было.....
«Кто однажды обрел самого себя, тот уже ничего на этом свете утратить не может.
И кто однажды понял человека в себе, тот понимает всех людей.»
Цвейг С.
chudo

Повідомлення: 1074
Дякував (ла): 551 раз.
Подякували: 632 раз.

Номер повідомлення:#70

Повідомлення Nonna » 09 липня 2012, 15:00

moksana написав:Тепер Нонні))) мені не подобається експертна оцінка по договорам дарування і спадщині, тому що вона безпідставна, згідно ст. 632 Цивільного Кодексу ціна договору встановлюється за домовленістю сторін. І якщо раніше ми писали інвентаризаційну вартість БТІ, тому що згідно ЗАкону повинні були привязуватись до держмита, яке мало братися з вартості не меншої ніж БТІ, і це встановлювалось Декретом КМУ, і листом МЮУ. То тепер звідки ( якщо не з нормативних актів, то хоча б з листів) Ви берете що маємо вимагати для посвідчення договору дарування експертну оцінку я не знаю. Той факт що в витягу БТІ немає іннвентаризаційної вартості з моєї точки зору не достатній аргумент.)))

по наследтству пишут в примитках, а по договорам дарения - во-первых , я не хочу бегать по судам, когда даритель будет утверждать , что он то думал , что майно стоит 5 коп. . а оказвается ого-го....во-вторых....в - третьих.....при формелнии всегда хотят потратить минимум , а в последствии забрать максимум....и потом если дарении не родственникам перовй очереди , а просто так...где есть подоходный налог......подумайте....раскиньте мозгами.... :-)
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#71

Повідомлення Себастьян Перейра » 09 липня 2012, 16:25

Это, да. Мозги уже раскинуты дальше некуда. Нужно идти в отпуск, а там может удастся их до кучи собрать. :)))
Себастьян Перейра

Повідомлення: 396
Дякував (ла): 60 раз.
Подякували: 135 раз.

Номер повідомлення:#72

Повідомлення Провинциалка » 09 липня 2012, 21:51

Руби написав:04.07.2012 №2324/08-28 Завідуючим держнотконторами
та приватним нотаріусам
Донецької області

Наказом Міністерства юстиції України від 30.05.2012 №809/5, який набрав чинності 15.06.2012, до п.7.9 Тимчасового положення про порядок державної реєстрації права власності та інших речових прав на нерухоме майно внесені зміни, а саме, виключено абзац 15 зазначеного пункту, який визначав, що витяг з Реєстру прав містить «вартість об'єкта, права щодо якого підлягають державній реєстрації, що визначається за станом на дату проведення технічної інвентаризації такого об'єкта». Зазначену вартість нотаріуси застосовували при визначені ціни в договорах відчуження нерухомого майна та як оцінку спадкового майна.
Враховуючи наведене при посвідченні будь-яких договорів відчуження нерухомого майна нотаріусу необхідна експертна оцінка нерухомого майна, визначена суб’єктом, уповноваженим здійснювати таку оцінку відповідно до закону.

Радкевич,
307-36-19

С тех пор, как ввели экспертную оценку на дома, не видела ни одной, которая бы была выше оценки БТИ.
Сегодня ситуация аналогичная - принесли документы на сделку, дом приобретался в 2007 году, на тот момент оценка БТИ была 80 тыс.грн., сегодня в вытяге оценки нет, экпертная оценка - 22 тыс. грн. Клиентов отправила, а сама сижу и думаю, что делать? Я - госнотариус, Декрет "О госпошлине" и Инструкцию про порядок обчислення держмита никто не отменял и изменения не вносил, оценка явно заниженная, в результате сделки, если бы она состоялась, родное государство не дополучит госпошлину, мне при проверке налоговая что-нибудь пришьет и коррупцию впридачу, клиен-продавец орет как резаный. "Шантажируя" их постановой об отказе уговорила ждать до каких-нибудь разъяснений.
Хотя из приведенного выше разъяснения явно видно, что управа проигнорировала НПА о правилах начисления и взыскания госпошлины, наверное, не в курсе, что такие есть и письмами они не отменяются.
Провинциалка

Повідомлення: 2902
Дякував (ла): 3294 раз.
Подякували: 6737 раз.

Номер повідомлення:#73

Повідомлення Netland » 13 липня 2012, 11:42

MG написав:почему это БТИ не вправе делать инвентарную, то кто ж тогда ?
Просто этот пункт стал не обязательным для Вытяга из реестра.., но если в примечаниях по просьбе отчуждателя БТИ укажет инв. стоимость, то грех не взять и отказать... *YES*

Мінюст прибрав цей пункт із Витягу явно не для того,щоб його втулити в іншому в місці ))
Мені доводилось оформляти спадщину на квартиру з іншої області в січні цього року.Так заявнику БТІ крім витягу з реєстру відразу і надали звіт про експертну оцінку,зробленого БТІ.І вартість у Витязі стояла аналогічна експертній. Звіт я тоді,звичайно, не залишав мені,але мені це імпонувала ця єдина ціна-експерта,інвентаризаційна,оціночна.На жаль,наше БТІ дуже далеке від людей,законодавства і здорового глузду.
Netland

Повідомлення: 564
Дякував (ла): 154 раз.
Подякували: 228 раз.

Номер повідомлення:#74

Повідомлення СОК » 24 липня 2012, 12:23

Vatson написав:вопрос не по вытягу ,а по земле-в случае дарения земли, будем требовать только нормативку (руководствуясь Постановой КМУ от октября 2011, что оценка нужна везде, кроме дарения и наследования. или будем требовать еще и для налогообложения экспертную оценку, в связи с изменениями касательно приватизации и того. что
4 розділу ІІ „Прикінцеві положення” Закону України від 13 січня 2012 року № 4336-VI „Про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації щодо реалізації положень Державної програми приватизації на 2012 – 2014 роки” встановлено, що оцінка майна, майнових прав для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов'язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства (у тому числі правочинів, що підлягають нотаріальному посвідченню та/або державній реєстрації), здійснюється відповідно до законодавства з питань оціночної діяльності з урахуванням пункту 5 статті 5 Закону України „Про Фонд державного майна України” суб'єктами оціночної діяльності - суб'єктами господарювання приватної форми власності, виключним видом діяльності яких є оцінка майна, майнових прав для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов'язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства (у тому числі правочинів, що підлягають нотаріальному посвідченню та/або державній реєстрації)

почему-то именно по дарению земли пришла такая мысль.кто что думает?(это от "избытка" работы).

похоже на то, что творцы этого подразумевали: в контексте этого закона (т.е. в случае приватизации). но эта фраза " у тому числі правочинів, що підлягають нотаріальному посвідченню та/або державній реєстрації " добивает.. может они действительно имели ввиду, что при правочинах нотариальных там, где есть налогообложение, мы должны требовать экспертную оценку?!
СОК

Повідомлення: 213
Дякував (ла): 597 раз.
Подякували: 84 раз.

Поперед.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]