nonna написав:ещё раз убедилась , что ничего нельзя делать беспалтно , особенно знакомым....есть у меня знакомая , чситала хорошей знакомой, ДЕТИ УЧИЛИСЬ В ОДНОМ КЛАССЕ , ЖИВЕМ ПОЧТИ РЯДОМ...консультации по телефону бесплатнло, как её так иеё знакомым, принять кого без ояереди - пожалуйста, замолвить словечко у госа - пожалуйста...перед отпуском делаю ей заявление в Италию....заявление забраковали , сказали , что надо было писать страны шенгенсокй визы.....коллега сделал новое , сделал специально дешевле....сегодня приходит швыряет мне мое заявление и говорит долдна была знать как правильно писать верни деньги...вернула...на душе кошки насрали.....
Нонна, Ваша знайома Вас розводить по-сучаснонашому.
Італія просто відмовила їй у відкритті візи, от і все.
Турагенство, яке там все гарантувало, знайшло вихід і натравило Вашу знайому на Вас, навіть не сумнівайтесь.
Ніяка іноземна держава не буде вимагати, щоб у заяві було написано- "до країн- учасниць Шенгнської Угоди", тобто ні до кого і до всіх без визначення, повірте- НІЯКА.
Просто таке формулювання,про яке Вам сказали що правильне, дає можливість туроператорам "стукати у двері інших держав- а може вийде", а Ваші "колишні добрі знайомі" просто , якби помякіше сказати, всього лише -тупі як пробки ( з пісні слів не викинеш)- їх теж туроператор розвів, але не за свій (бо признатися у своїй помилці, це не для всіх), а за Ваш рахунок.
Таких "добрих знайомих" гнати треба від себе поганою мітлою, навіть якщо не бідні, навіть якщо "круті" на базарі зі шмотками, гнати треба від себе поганою мітлою...
Мені сьогодні тоже так насрали в душу ( в прямому розумінні) до того ж навіть не знаю, чи мені особисто хотіли це зробити, чи просто шукають- кому насрати в душу... і срання це точно не без участі "тыжюриста"...
Постараємося бути залізобетонними, дуже постараємося...