а где в этих 694, 695 ЦК України написано о возможности наложения запрета? Может сначала ЗУ Про нотариусов почитать на предмет в каких случаях запрет накладывается и существует ли возможность накладывать запрет "по договорённости сторон"?ласточка написав:Посвідчую договір з розстроченням платежу. Останній платіж до 01 вересня 2013 року. Сторонам необхідно щоб право власності наступила зараз, але чи можливо відповідно до ст. 694, 695 ЦК України накласти заборону до повного розрахунку ( відповідно вказавши про це в договорі, що сторони домовились .....).
и вот то, что напысано в п. 6. ст. 694 и есть классический случай залога (ипотеки) на основании закона, т.е. без заключения договора залога (ипотеки) по факут возникновення определённых обстоятельств, предусмотренных законом. В вашем случае продажа чего-то с рассрочкой платежа.Застава виникає на підставі договору, закону або рішення суду
notarnota написав:А як ми накладаємо заборону у випадку відчуження земельної ділянки комунальної власності з відстроченням платежу?
notarnota написав:Виконую постанову Кабінету Міністрів.
notarnota написав: Думаю, що такий порядок накладання заборони має право на життя. Тим більше, що ЦК передбачає, що "до застави, яка виникає на підставі закону, застосовуються положення щодо застави, яка виникає на підставі договору".
notar95 написав:Per se, это я вам пасибку за вашу подпись кликнула. Тарасу Шевченку пасиба тоже.
Можно, я и себе такую поставлю?
ласточка написав:Доктор ZAZ, а вы читали эти статьи, п. 6. ст. 694 "З моменту передання товару, проданого в кредит, і до його оплати продацю належить право застави на цей товар", п.3 ст. 695 "До договору про продаж товару в кредит з умовою про розстрочення платежу застосовуються положення ч. 3,5,6 ст. 694 ". При оформлении договора азастави, ипотеки, по соглашению сторон накладівается заборона, а ст. 73 ЗУ "Про нотариат" - в усіх інших випадках передбачених законом.
,продацю належить право застави на цей товар
Вот и я говорил, как накласть есть целая постанова КМnotarnota написав:Виконую постанову Кабінету Міністрів. Вважаю, що це питання потрібно уважно вивчити і розглянути всі за і проти. Думаю, що такий порядок накладання заборони має право на життя. Тим більше, що ЦК передбачає, що "до застави, яка виникає на підставі закону, застосовуються положення щодо застави, яка виникає на підставі договору".
OLNIK написав:ласточка написав:Доктор ZAZ, а вы читали эти статьи, п. 6. ст. 694 "З моменту передання товару, проданого в кредит, і до його оплати продацю належить право застави на цей товар", п.3 ст. 695 "До договору про продаж товару в кредит з умовою про розстрочення платежу застосовуються положення ч. 3,5,6 ст. 694 ". При оформлении договора азастави, ипотеки, по соглашению сторон накладівается заборона, а ст. 73 ЗУ "Про нотариат" - в усіх інших випадках передбачених законом.
ласточка, Ви абсолютно праві -,продацю належить право застави на цей товар
право у продавця є, але він хоче цим правом скористатися, чи не хоче- це він вирішує.
Якщо він хоче скористатися таким правом застави, то згідно зі ст.575 ЦК, це іпотека.
І про неї є цілий закон, якщо договором іпотеки буде передбачено накладення заборони, накладайте.
У всіх є права, але вони не автоматом інколи виникають і тільки тому, що є, а виникають із дій напрвлених на виникнення прав (ст.202 ЦК)
Порівняйте статті ЦК, де про довічне утримання, про спадковий договір, ст.47, накінець, там написано прямо -нотаріус НАКЛАДАЄ заборону, закон так встановив.
А все інше, в порядку, знову ж таки, законом встановленому.
Мені тоже належить право на достойний рівень життя- до кого звернутися, щоб це право мені "видали готівкою", та ще й автоматом, чи хоча б банкоматом?
ласточка написав:Посвідчую договір з розстроченням платежу. Останній платіж до 01 вересня 2013 року. Сторонам необхідно щоб право власності наступила зараз...).
۩ALC۩ написав:Особисто я, засвідчуючи договори з розстрочкою платежу, щоб уникнути ходіння по судах і в плані безперечності, завжди в одному із пунктів договору вказую, що за згодою сторін право власності виникає після остаточного розрахунку...
К сожалению, именно так и есть.zagoruiko написав:Посвідчую договір з розстроченням платежу. Останній платіж до 01 вересня 2013 року. Сторонам необхідно щоб право власності наступила зараз, але чи можливо відповідно до ст. 694, 695 ЦК України накласти заборону до повного розрахунку ( відповідно вказавши про це в договорі, що сторони домовились .....).
А в чому проблема наприклад наше БТІ реєструє навіть договори з розсрочкою платежу. Вони аргуметують так підлягає договір реєстрації от ми його і реєструємо.
І так не буває що і з розсрока платежу і відразу право власності і право продати цей обєкт яка тоді суть цього договру.
Это вопросы тупых юристов БТИ и продавцов, которые хотят "подстарховаться". Если вы под их "единственно верно-законное" мнение подстраиваете договоры и тот же ЦК, ну тут я пасс...БТИ вообще не регистрируют если есть рассрочка платежа и нет пункта о том, что стороны согласны зарегистрировать.
Ну живёт же. И ничего, нихто не жаловался покаВы считаете что такой вариат имеет право на жизнь?
А вот это, извините, бред. Покупатель уже собственник. По ЦК и в связи с наличием вытяга с реестра правочинов. С какого перепугу ему, собственнику, кто-то ещё разрешение на регистрацию, его, покупателя, законного права собственности давать будет?" Покупець тут наверно слово "ПРОДАВЕЦЬ" должно быть? дає свою згоду на реєстрацію права вдасності за Покупцем у відповідному органі, який здійснює державну реєстрацыю цих прав.
notarnota написав:Тобто право застави, яке виникло на підставі закону - воно вже існує, незалежно від того чи між сторонами укладається будь-який договір.
notarnota написав:оясність мені тоді яка застава виникає на підставі закону.
notarnota написав:П О С Т А Н О В А КМ від 22 квітня 2009 р. N 381 "Про затвердження Порядку здійснення розрахунків з розстроченням платежу за придбання земельної ділянки державної та комунальної власності". Договри посвідчувала ще у 2009 -2010 роках. Покупцям видавали ДА до проведення розрахунку, після проведення розрахунку - заборона знімалась. І ще, можливо я і не права, але читаючи ст.572 ЦК вважаю, що право застави це не право на укладення сторонами договору застави, а таке саме як і право власності чи інше право, яке виникає чи виникло на підставі договору чи закону. Тобто право застави, яке виникло на підставі закону - воно вже існує, незалежно від того чи між сторонами укладається будь-який договір.
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів