Форум

Інформаційний ресурс

приватизація і іноземець

приватизація і іноземець

Номер повідомлення:#1

Повідомлення наталka » 26 грудня 2012, 15:13

Шановні колеги!

Звернулась до мене стурбована мати сина, який в найближчий час може стати громадянином Німеччини.
Свого часу він прийняв участь у приватизації частини квартири.

Так от, юрист (працівник) посольства сказав їй, що якщо син набуде громадянство Німеччини, то він зобов’язаний свою приватизовану частину квартири відчужити іншим співвласникам (родичам або іншим особам).

Я знаю, що в земельному кодексі прописаний такий обов’язок щодо іноземців стосовно земельних паїв, а щодо житла, я такого в законах не знайшла!

Передбачено цей обов’язок щодо житла законодавством, чи це якийсь «негласный» закон у посольстві?

Якщо хтось стикався з цим, може підкажете.
А то вона підготувала усі документи для підписання договору дарування частини на 29 грудня (тоді прилітає син в Україну), а у нас 29 грудня реєстри працювати не будуть, і договір посвідчити немає можливості.

Дякую за вашу увагу!
наталka

Повідомлення: 37
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 7 раз.

Re: приватизація і іноземець

Номер повідомлення:#2

Повідомлення notаrk » 26 грудня 2012, 15:18

Передбачено цей обов’язок щодо житла законодавством- Ви десь таке зустрічали?
notаrk

Повідомлення: 18040
Дякував (ла): 10926 раз.
Подякували: 27175 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення наталka » 26 грудня 2012, 15:55

Вибачте. хотіла написати "не передбачено".
наталka

Повідомлення: 37
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 7 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення S-phone. » 28 грудня 2012, 10:59

наталka написав:Шановні колеги!

Звернулась до мене стурбована мати сина, який в найближчий час може стати громадянином Німеччини.
Свого часу він прийняв участь у приватизації частини квартири.

Так от, юрист (працівник) посольства сказав їй, що якщо син набуде громадянство Німеччини, то він зобов’язаний свою приватизовану частину квартири відчужити іншим співвласникам (родичам або іншим особам).

Я знаю, що в земельному кодексі прописаний такий обов’язок щодо іноземців стосовно земельних паїв, а щодо житла, я такого в законах не знайшла!

Передбачено цей обов’язок щодо житла законодавством, чи це якийсь «негласный» закон у посольстві?

Якщо хтось стикався з цим, може підкажете.
А то вона підготувала усі документи для підписання договору дарування частини на 29 грудня (тоді прилітає син в Україну), а у нас 29 грудня реєстри працювати не будуть, і договір посвідчити немає можливості.

Дякую за вашу увагу!

Возможно, речь идет о "социале", который получают в Германии лица, не работающие и не имеющие недвижимого имущества.
Шановні нотаріуси!

Звертаємо увагу, що у зв'язку з проведенням Держінформ'юстом після 21 години 00 хвилин 31 грудня 2012 року технічних робіт з підтримки інформаційної мережі Міністерства юстиції України, стабільність роботи Єдиних та Державних реєстрів не гарантується.

28, 29, 30 грудня а також 31 грудня до 21:00 Єдині та Державні реєстри працюватимуть у звичному режимі.

З повагою,
Держінформ'юст
S-phone.

Повідомлення: 1335
Дякував (ла): 406 раз.
Подякували: 567 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів