Форум

Інформаційний ресурс

страшная догадка (реестри)

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Снежанна Денисовна » 10 січня 2008, 18:42

Успокойте меня пожалуйста, по новим правилам ведения реєстров (п. 11.1) - якщо нот дія вчиняється ДЛЯ ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ, або за її участю і т.д., при заверении допустим фотокопии документов юрлица нужні все документи на єто юрлицо+полномочия представителя????
Снежанна Денисовна

Повідомлення: 172
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Stonehenge » 10 січня 2008, 18:49

К сожалению, я это [qoute]ПРОЧИТАЛА[qoute] и поняла также, как и Вы. Теперь пытаюсь убедить саму себя, что я ошибаюсь :)). Заверение копий для юр.лиц превратится в шоу.Вся надежда на коллег - м.б. подскажут...
"...Если выпало в Империи родиться,
лучше жить в глухой провинции, у моря..."

Иосиф Бродский
Stonehenge

Повідомлення: 8606
Дякував (ла): 2454 раз.
Подякували: 5659 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Риба-Рак » 10 січня 2008, 18:56

я думаю що все трохи легше, та не так сумно
Риба-Рак

Повідомлення: 944
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення КСЮШАник » 10 січня 2008, 18:59

вихід один: нехай фотокопії юрособи подає для засвідчення фізособа, хоча якщо ДЛЯ ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ...
КСЮШАник

Повідомлення: 338
Дякував (ла): 28 раз.
Подякували: 8 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Снежанна Денисовна » 10 січня 2008, 19:02

Отож0_о Так шо робити?
Снежанна Денисовна

Повідомлення: 172
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Мисс Марпл » 10 січня 2008, 19:04

Это полный маразм! С таким успехом, если я заверяю копию свидетельства о рождении, которая необходима для ОВИРа, то мне требовать учредительные документы ОВИра????Я буду делать как и делала...
Мисс Марпл

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Stonehenge » 10 січня 2008, 19:10

При заверении копий для юр.лица его правоспособность и дееспособность проверять и записывать в графе 4, ([qoute]спасибо министерству![qoute]) не надо. А вот как быть с полномочиями [qoute]представителя[qoute], который пришел в контору с оригиналами документов - это вот у меня пока в голове [qoute]не устаканилось[qoute]. Не требовать же у него доверенность или явки лично директора с уставом.

Иосиф Бродский
Stonehenge

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Летучая Мыша » 10 січня 2008, 19:12

бред
Коли хтось каже: "Ти не зможеш цього зробити", - зроби це двічі і не забудь відправити йому фото
Летучая Мыша

Повідомлення: 10657
Дякував (ла): 9977 раз.
Подякували: 9865 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Stonehenge » 10 січня 2008, 19:14

Точно! Бред! И очень хочется от него избавиться :))

Иосиф Бродский
Stonehenge

Номер повідомлення:#10

Повідомлення lenna » 10 січня 2008, 19:36

я надеюсь что нет, смотрите допустим ситуация, предприятие регистрируется допустим получило свид-во о регистрации, остальніх документов нет, а для налоговой нужна заверенная нотариально копия свид-ва, получается что мы не сможем заверить так как нет других документов бред))
lenna

Номер повідомлення:#11

Повідомлення ксеня » 10 січня 2008, 19:55

Давайте будемо думати тверезо. За копіями для юридичної особи звертається громадянин (який може бути представником, а може і не бути, наприклад який небудь практикант). Сама юридична особа не приходить, а отже керуємося п.11.4 шедевру про реєстри.
ксеня

Номер повідомлення:#12

Повідомлення МАГнолія » 10 січня 2008, 19:59

Натали, заспокійливого поки що немає. Це повний бред. А реєстри тепер такі класні. Я тепер саме ненавиджу іпотеки, фотокопії і довіреності по передовір[qoute]ю. До чого почерк у мене [qoute]супер[qoute] і писати треба каліграфічно. Ужас!
МАГнолія

Повідомлення: 1702
Дякував (ла): 57 раз.
Подякували: 8 раз.

Номер повідомлення:#13

Повідомлення lenna » 10 січня 2008, 20:00

да и п.12.2 старого порядка ведения звучал так если нотар. действие совершается для или при участии ЮО ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, тогда получается и раньше мі должні біли писать и название ЮЛ и должность того кто пришел
lenna

Номер повідомлення:#14

Повідомлення ТТК. » 10 січня 2008, 20:48

Юридичним особам дано право давати довіреності, згідно ЦК України ст.245 п.4., то нехай дають довіреність за підписом директора та скріплена печаткою і ходят по нотаріальним конторам для засвідчення копій.
ТТК.

Повідомлення: 1631
Дякував (ла): 1114 раз.
Подякували: 1058 раз.

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Jaine » 10 січня 2008, 22:43

ТТК ! Класна ідея!повноваженя треба ж перевіряти!
"Для того, зрозуміти українську політику, ви повинні пам'ятати, що українці дали англійській мові два слова: мазохізм і анархія" (Андрій Курков )
Jaine

Повідомлення: 6310
Дякував (ла): 2798 раз.
Подякували: 4356 раз.

Номер повідомлення:#16

Повідомлення Per se » 10 січня 2008, 23:53

Мысль ужасная ( по поводу копий для юр лиц), но вчера заверяя такие копии, пришла к такому же выводу, что нотариальное действие вчиняестя для юр лица (особенно в случаях когда выдается справка об оплате на имя юр.лица в лице представителя) с вытекающими в реестр последствиями… В последние дни с этим положением ведения реестра засыпаю- с ним же и встаю, - и каждый день шок от открытий, которые нам МЮ заложило (как бомбу замедленного действия) в эти правила) … По поводу доверенностей - заверение копий теперь входит в понятие правочина???? Не будите зверя, он так так так и не спит……..
Per se

Повідомлення: 14136
Дякував (ла): 12938 раз.
Подякували: 14340 раз.

Номер повідомлення:#17

Повідомлення pipa » 11 січня 2008, 00:05

шановні нотаріуси ви ж люди з вищою освітою а до чого додумалися?!нотаріальна дія буде вважатися такою що вчинена для ЮО коли ця ЮО буде ЗАПИСАНА В РЕЄСТРІ В ГРАФІ 3, а так вона вчиняється для тієї особи яка до вас звернулася і яку ви записали в графі 3, не залежно ВІД ТОГО - ФОТОКОПІЇ ЯКИХ (КОГО) ДОКУМЕНТІВ ВИ ЗАСВІДЧУЄТЕ !!!
pipa

Номер повідомлення:#18

Повідомлення Jaine » 11 січня 2008, 00:13

Звичайно, простіше записувати фізичну особу. Але , дійсно, у випадках, коли юр. особі потрібна довідка про оплату, то тут , по-моєму, ТТК правильно мислить ( хоча для нас така процедура запису - жах) .
"Для того, зрозуміти українську політику, ви повинні пам'ятати, що українці дали англійській мові два слова: мазохізм і анархія" (Андрій Курков )
Jaine

Повідомлення: 6310
Дякував (ла): 2798 раз.
Подякували: 4356 раз.

Номер повідомлення:#19

Повідомлення Per se » 11 січня 2008, 00:36

А давайте все вместе не будем давать почву для размышлений проверяющим при проверках, посидим …. помолчим…., подождем…… попишем….. посмотрим….. .
Per se

Номер повідомлення:#20

Повідомлення sello » 11 січня 2008, 01:06

lol, от Ви завджди схватуєте суть, і у цьому випадку торкнулися у разі оплати копій для юр особи дуже доречно.Тут нам теж є [qoute]поле для маневру[qoute]. Ніколи не видавав (у разі сплати готівкою) представнику юр.особи довідку по грошах на ім[qoute]я юр.особи. У таких випадках казав, що оскільки до мене звернулася фізична особа і нотарілаьна дія вчинена саме для неї, то і довідку будь-ласка отримуйте на своє ім[qoute]я. Бувало шуміли! Питав їх, а гроші отримували під звіт у бухгалтерії. Отримували. До мене з[qoute]явилися з довіреністю від юр.особи? Ні. От і отримайте довідку на своє прізвище, а не бажаєте - перераховуйте безготівково.Тепер, для їх же (юр.осіб, та й нас - коханих) спокою і швидкості обслуговування, бажають мати фін.документ - перераховуйте безготівково. Щоб уникнути [qoute]головного білю[qoute], в реєстрі не вкажу платіжку тільки суму, хто там шо буде з цього приводу перевіряти!
sello

Повідомлення: 14291
Дякував (ла): 27442 раз.
Подякували: 33495 раз.

Номер повідомлення:#21

Повідомлення VicAmazona » 11 січня 2008, 01:54

Согласно с ксеня,КСЮШАник и lol при удостоверении копии документа мы вчиняем нот действие не для юр лица а для того гр-на, кто пришел с этим документом к Вам и своими документами, удостоверяющими его личность. Я лично с трудом представляю ситуацию, когда за удостоверением копии документа придет директор с папкой документов, подтверждающих правосубъектность юр лица и полномочия директора. По-моему эта тема уже не раз поднималась и уже выглядит как в расхожей фразе [qoute]у страха глаза велики[qoute]. НО НЕ СТОЛЬКО ЖЕ!!! Это пример с копией (кстати не совсем удачный) напоминает уже падание на пол в припадке истерики. Тоже и со справками об оплате. Деньги под отчет берет физлицо, и предоставляет фин. документы, выписанные на его имя в бухгалтерию вместе с авансовым отчетом. И никаких проблем. А что имели в виду под фразой [qoute]для юр лица[qoute] (может имелось в виду если кто-то дейстует по доверенности от имени юр лица) это и впрямь загадка, что было в голове у того кто енто писал, но и Инструкция пестрит ссылками не на те пункты ее же родной и другими непонятками. Така ж у нас страна. Каков поп таков приход.
Настроение бодрое - идем ко дну!!!
VicAmazona

Повідомлення: 1401
Дякував (ла): 352 раз.
Подякували: 881 раз.

Номер повідомлення:#22

Повідомлення Stonehenge » 11 січня 2008, 12:11

С утра для себя приняла решение, что при заверении копий документов юридического лица буду применять пункт 11.4. Порядка и не стану никому морочить голову с полномочиями представителя, даже если оплата за копии будет официальной от юридического лица.

Иосиф Бродский
Stonehenge

Номер повідомлення:#23

Повідомлення rtv » 11 січня 2008, 13:30

Вчера работали с банком в реестре запись - 2 страницы
rtv

Номер повідомлення:#24

Повідомлення rtv » 11 січня 2008, 13:32

Готовимся заверять уже новый реестр, после таких записей
rtv

Номер повідомлення:#25

Повідомлення Per se » 11 січня 2008, 13:53

Все було б непогано, але… п. 14, абз 2, говорить про те що квитанцію треба вклеювати до реєстру. Платіжні доручення від імені юр. особи (причому з обов’язковою сплатою податку у розмірі 15%) а якщо платіжне доручення від імені ЮО, то й дія вчиняється для ЮО (п.11.1.), ну в смысле – кто платит , того и танцуют) а якщо дія вчиняється для ЮО, у гр. 4 записується.. (ота єрунда, що вказана у п.12.2 «..або іншої нотаріальної дії…».В свій реєстр вже вклеїла платіжки від ЮО за засвідчення копії, але писала данні тільки ФО, що звернулася, бо якщо виконувати оту маячню, можливі наслідки… руки відваляться
Per se

Номер повідомлення:#27

Повідомлення Janna » 11 січня 2008, 14:37

А якщо рахунок виписаний 10 січня, а проплата зроблена 15 січня, що буває доволі часто), як вклеїти цю платіжку. І як потім витребувати цю платіжку, бо клієнти тільки тоді хороші, коли їм це потрібно.
Janna

Повідомлення: 198
Дякував (ла): 114 раз.
Подякували: 187 раз.

Номер повідомлення:#28

Повідомлення Сана » 11 січня 2008, 15:08

На что же это будут реестры похожи... А потом, через несколько лет, чтобы сделать дубликат или снять [qoute]заборону відчуження[qoute], возьмем старый реестр в руки, и из него оторвавшиеся квитанции - на пол... Веером...
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#29

Повідомлення ксеня » 11 січня 2008, 15:39

Довідку виписую на ім[qoute]я фіз.особи, яка звернулася за вчиненням нотаріальних дій. Рахунок виписую на юрособу. Платіжку не клеяла в реєстр і клеяти не буду, оскільки, нотаріальна дія вчиняється після їх оплати.... у день подачі нотарісу усіх необхідних документів (п.12 Інструкції). Сама себе закладаю для перевіряючих. У мене виглядає по реєстру, що всі мені сплачують готівку. Крім того, це не входить до компетенціїї перевіряючих з управи перевіряти, яким чином мені сплачені кошти. Для себе веду книгу рахунків і крім того працюю з системою кліент банк, а отже їхніх платіжок мені непотрібно. В книзі рахунків відмічаю дату та номер платіжки, коли перерахували. Дуже зручно.
ксеня

Номер повідомлення:#30

Повідомлення Violetta » 11 січня 2008, 21:12

я п.11.1 прочитала так як Натали*. Думаю, що поки січень незагружений, можна попрацювали так як пише інструкція, дослівно, та брати за свою роботу достойну плату. При цьому кожен раз нагадувати клієнтам про благодійників із міністерства. Тільки так ми можемо привернути увагу громадськості до наших з клієнтами проблем.
Violetta

Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів