Форум

Інформаційний ресурс

відчуження частини з/ділянки зі зміною цільового призначення

Номер повідомлення:#1

Повідомлення КОС » 05 жовтня 2006, 15:29

"Можливо я неуважно переглянула всі теми, але мені здається, що не знайшла відповіді на таке: чол. і друж. звернулися до мене з наміром посвідчити їм договір дарування частини зем. ділянки (450 м.кв. від 1000 м.кв.) з умовою, що відчужувана частина змінює цільове призначення (чи вже змінила - бо проект відведення зі зміною цільового призначення цієї з/д розміром 450 м.кв. вже мені подано). Я розумію, що необхідно надати кадастровий план цієї з/д, а також з вказівкою саме якої арифметичної частки (45/100) з/діл., та все інше як для відчуження звичайного. Але виникло питання в практиці: як саме записати фразу в договорі про зміну цільового признячення? Так: /""До посвідчення цього договору земельна ділянка розміром 1000 м.кв. мала ціл.призн. для буд. і обслуг. ж.б..., у звязку з укладенням і посвідченням цього договору дарування і на підставі проекту відведення з/діл. від .... року, цільове призначення відчужуваних 45/100 (450 м.кв.)частин з//Д. змінюється (чи писати змінилося) на /""комерційне використання/"", А друге питання: все-таки робити відмітку (Держ.акт нового зразку), чи забирати акт, а сторони будуть виготовляти два нових? Дякую."
КОС

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Нота » 05 жовтня 2006, 16:22

Забирати акт, а сторонам будуть видаватися 2 нових.
Нота

Повідомлення: 324
Дякував (ла): 5 раз.
Подякували: 9 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення КОС » 05 жовтня 2006, 17:40

А щодо відображення в тексті договору про зміну цільового призначення- чи ми маємо право це робити? Чи ми просто вказуємо про відчуження 45/100, а вже на підставі нашого договору + проекту відведення видається новий акт із вже зміненим цільовим призначенням?
КОС

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Lina » 05 жовтня 2006, 17:49

КОС, згідно ст. 132 ЗКУ, в договорі необхідно зазначити цільове призначення (те, що зазначено в Акті).Оскільки тільки власник діялянки має право змінити цільове призначення, а власником покупець стане після отримання Акта, план дій: 1. Акт.2. Зміна цільового призначення.
Lina

Повідомлення: 284
Дякував (ла): 71 раз.
Подякували: 9 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення КОС » 06 жовтня 2006, 15:48

Дуже дякую!
КОС

Номер повідомлення:#6

Повідомлення КОС » 06 жовтня 2006, 15:55

Все-таки, бачучи перед собою проект ще від липня 2005 року відведення зі зміною цільового використання, звернулася до земельного відділу для уточнення, а вони з вибаченням перед клієнтом внесли йому до державного акту відмітку, що 450 м.кв. має цільове призн....
КОС

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Таня » 02 листопада 2006, 19:03

А хіба можна міняти цільове призначенння арифметичній частці земельної ділянки, та дарувати метри, міняє призначення вся ділянка і дарується арифметична частка. Тільки маючи на руках Акт про право власності не на арифметичну частку а на 450 кв.м можна міняти цільове призначення. Шановні колеги, вибачте але така практика в кінцевому випадку заведе нас всіх в тупик
Таня

Повідомлення: 7219
Дякував (ла): 21399 раз.
Подякували: 6258 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів