Номер повідомлення:#27
Оленка Справедлива
» 22 січня 2008, 15:02
Шановні автори «Пріорітетів»!Дозвольте висловити свій незрілий і зовсім неавторитетний погляд, адже я зовсім молодий нотаріус, маю зовсім незначний досвід у нотаріаті, але все ж, думаю, маю право на власну думку і її висловлення.Дозвольте, перш за все, процитувати політичного діяча, якого, власне, я, дуже поважаю – В.В.Путіна:[qoute]Во французской системе, если нотариус поставил печать, то это не просто закон, а железобетонное решение. И ошибиться нотариусу нельзя, потому что тогда он обязан возместить ущерб. Две ошибки - и он разорен. За этот риск они получают там огромные деньги[qoute] Так, от, в мене є мрія. Мрія, що колись ментальність нашої нації все ж схилиться до самоповаги, честі та гідності і, в першу чергу, гідності власної професії.Панове, дозвольте нам, нотаріусам, мати гідність. Допоможіть нам культивувати, примножувати честь нашої професії, її авторитет, ми потребуємо Вашої допомоги і, повірте, не лише на законодавчому рівні, адже нотаріус – це не лише Закон, нотаріус – це мораль, висока мораль як його особиста, так і мораль суспільства, нотаріус – це «железобетонное решение», в якому не повинно бути сумнівів.У «Пріоритетах» Ви зазначаєте «…а також значне зростання їх [приватних нотаріусів] кількості, водночас із зменшенням кількості державних…». Вибачте, але чи не наказ Міністерства юстиції став причиною цього? Адже саме так званий «вільний доступ до професії» став цьому причиною, вільний доступ до «железобетонного решения»! Поки все не так страшно, адже більшу частину нових нотаріусів складають колишні державні. Далі буде страшніше. І це я усвідомила зовсім недавно, бо ще тиждень назад мені здавалось, що «вільний доступ до професії» - це просто чудово, це ж такий шанс кожному бажаючому проявити себе. Певно, я ще не позбулась всіх залишків підліткового максималізму. Неможливо за 6 місяців стати нотаріусом, ну просто неможливо!!! Неможливо усвідомити всю відповідальність, неможливо усвідомити та навіть осягнути той кредит довіри, який ти отримуєш разом із реєстраційним посвідченням.На мою думку стажування повинно тривати не менше двох років, причому нотаріуси, які мають право проводити стажування, повинні обиратись виходячи з рівня їх висококласності та авторитету. Стажування повинно включати не лише напрацювання практичного досвіду, а й усвідомлення тієї величезної і вкрай поважної відповідальності, яку буде нести майбутній нотаріус.Далі у «Пріоритетах» Ви зазначаєте про контроль законності діяльності нотаріусів територіальними органами. Вибачте за зухвальство, але Ви хоч знаєте, скільки всього повинен знати нотаріус, аби професійно здійснювати свою діяльність? Нотаріус – це професіонал, який постійно вчиться, адже якщо він пропустить хоча б один день свого навчання, це буде одразу помітно. Як можуть територіальні органи давати оцінку законності чиєїсь діяльності, а тим паче нотаріусів?! Це таким чином наша держава формує авторитет нотаріату та юриспруденції загалом? Це так будується ПРАВОВА держава?! Коли я готувалась до кваліфікаційних іспитів, то зверталась за консультаціями до працівників відділу нотаріату управління юстиції з бажанням впевнитись у своїй правоті. Нажаль, мені не змогли там відповісти на мої запитання. І ці люди будуть давати оцінку ЗАКОННОСТІ моєї діяльності та діяльності інших, набагато більш досвідчених, нотаріусів?! Вибачте, але це нонсенс!«Для врегулювання порядку оплати за вчинення нотаріальних дій з метою їх здешевлення». Колись давно, ще за часів древнього царства під назвою «Радянський союз» існувало таке поняття як кошторис та собівартість. Я думаю, що не лише мені буде цікаво дізнатись, на підставі чого вартість одного витягу з Реєстру обтяжень коштує 34 гривні? З чого складаються ці 34 гривні? Чим обумовлена ціна в 1 300 гривень за підключення до реєстрів? Адже для цього не встановлюється ніяке додаткове обладнання, не проводяться ніякі комунікації. Чому підключення до Інтернету з прокладанням кабелю, технічною роботою інженерів коштує 120 гривень, а інсталяція програмного забезпечення, яке здійснюється шляхом декількаразового натискання кнопки «Далі» коштує 1 300 гривень? Чому ці 1 300 гривень повинні оплачувати приватні нотаріуси? І ці питання не риторичні…В моєму розумінні Єдині та Державні реєстри створені для захисту святого – права приватної власності, а також за для більш повного захисту прав та законних інтересів громадян України. Їх існування не повинно мати на меті поповнення чиєїсь кишені.Ви зазначаєте неодноразово про створення «муніципального нотаріату», чим викликаєте великий подив нотаріусів. Чи можливо на сьогоднішній день чітко обумовити, що буде собою являти такий вид нотаріату, і чим він буде відрізнятись від державного нотаріату?А ще в мене є питання майже особистого характеру. Скажіть будь-ласка, я працююча особа чи безробітна? Бо при оформленні соціальної допомоги по вагітності мені було вкрай важко пояснити працівникам соціальної служби, що я працюю, навіть дуже працюю, але я не працевлаштована і не маю соціальної страховки. А ще нотаріуси мають дуже багато питань щодо пенсій та сплати пенсійних внесків, оплати лікарняних тощо…На завершення хочу сказати, що я маю велику гордість, бо мені пощастило стати нотаріусом. Я маю велику гордість, що живу саме у цій Державі і маю змогу зробити свій вклад у її розвиток та процвітання. Я зобов’язуюсь не втратити цієї гордості, я зобов’язуюсь примножувати честь нотаріату і юриспруденції, я зобов’язуюсь всіма силами підтримувати повагу нації до її Закону. Я прошу лише одне: не допустіть розосередження нотаріусів, посприяйте нашому об’єднанню, дозвольте нам висловлювати привселюдно наші погляди стосовно функціонування нотаріату, дозвольте нашим поглядам бути почутими Вами, давайте приймемо за тверде правило, що нотаріус – це носій Закону та моралі. Якщо ми з Вами не будемо мати в цьому сумнівів, нас буде поважати народ, якому ми служимо.З повагою, приватний нотаріус.
В каждом маленьком ребёнке и в мальчишке и в девчонке, есть по 200 грамм какашек или даже полкило.
А вот в дяде, или в тёте, там уже какашек больше, и бывает так, что вовсе, целый дяденька говно!