Форум

Інформаційний ресурс

Початок нотаріальної діяльності

Re: Початок нотаріальної діяльності

Номер повідомлення:#61

Повідомлення notаrk » 27 листопада 2013, 10:56

у мене в договорі охорони прописано також, що пожарна сигналізація приєднана до датчика охорони. Дослівно з договору "Спостереження за станом пожежної сигналізації виведене на пульт централізованої охорони". але я сертифікувалась давно.
notаrk

Повідомлення: 18040
Дякував (ла): 10926 раз.
Подякували: 27175 раз.

Номер повідомлення:#62

Повідомлення Юристка » 28 листопада 2013, 02:07

Як я розумію, зараз немає чіткої вимоги до поверховості приміщення чи житл/ не житлтфонду? Якщо є, прошу підказати де саме зазначено ці вимоги. Завчасно дякую!
Per aspera ad astra
Юристка

Повідомлення: 142
Дякував (ла): 86 раз.
Подякували: 100 раз.

Номер повідомлення:#63

Повідомлення Олена » 29 листопада 2013, 17:00

8. З метою дотримання умов робочого місця (контори) приватного нотаріуса, встановлених Законом ( 3425-12 ), це робоче місце (контора) має відповідати таким вимогам:
8.1. Щодо забезпечення нотаріальної таємниці:
8.1.1 у приміщенні не можуть перебувати, здійснювати професійну діяльність особи, діяльність яких не пов'язана з учиненням нотаріальних дій чи наданням додаткових послуг правового чи технічного характеру, пов'язаних з ними, крім осіб, які за договорами (угодами, контрактами) з приватним нотаріусом виконують роботи із забезпечення діяльності приватного нотаріуса (установлення та обслуговування оргтехніки, охоронного обладнання тощо) чи проходять стажування;
8.1.2 приватний нотаріус, який займає приміщення на підставі договору про співпрацю з іншим нотаріусом, не вправі працювати в одній кімнаті з особами, які працюють з приватним нотаріусом на підставі цивільно-правових, трудових договорів (помічники), стажистом приватного нотаріуса та з особами, діяльність яких не пов'язана з учиненням нотаріальних дій;
8.1.3 якщо стіни робочого кабінету зроблені з металопластикових або інших конструкцій, вони повинні бути непрозорими.
8.2. Щодо можливості кожного приватного нотаріуса, який здійснює нотаріальну діяльність, одночасно та незалежно від іншого приватного нотаріуса здійснювати нотаріальну діяльність:
8.2.1 приватний нотаріус має право мати лише одне приміщення для розміщення робочого місця (контори), яке повинно знаходитись у межах нотаріального округу, в якому здійснюється нотаріальна діяльність;
8.2.2 приватний нотаріус має здійснювати прийом громадян в окремому робочому кабінеті. Прийом громадян проводиться не менше п'яти годин на день і п'яти робочих днів на тиждень;
8.2.3 кожен нотаріус повинен мати окремий робочий кабінет площею не менше 10 квадратних метрів.
8.3. Щодо захисту від несанкціонованого проникнення:
8.3.1 приміщення має бути захищене від несанкціонованого проникнення. Одним із засобів реагування на несанкціоноване проникнення є встановлена охоронна сигналізація. У разі укладення договору щодо охорони приміщення, де розташовано робоче місце (контора) приватного нотаріуса, такий договір укладається цим приватним нотаріусом та відповідним суб'єктом господарювання;
8.3.2 вхідні двері повинні бути металеві або захищені металевим ролетом;
8.3.3 вікна повинні бути обладнані металевими ґратами або захисними ролетами незалежно від поверху, на якому розташоване приміщення. У випадках, коли стіни будинку скляні, на скло має бути нанесена броньована ударотривка плівка;
8.3.4 у робочому кабінеті приватного нотаріуса обов'язково повинні бути двері, в яких встановлений дверний замок.
8.4. Щодо зберігання печаток, штампів, бланків нотаріальних документів та архіву нотаріуса:
8.4.1 архів приватного нотаріуса та документи нотаріального діловодства мають зберігатися у металевій(их) шафі(ах) у робочому кабінеті приватного нотаріуса (в окремій кімнаті) або у відповідно обладнаній для цього кімнаті. Забороняється розміщувати шафи для зберігання архіву у місцях, де відвідувачі можуть безперешкодно до них підійти. У разі зберігання архіву приватного нотаріуса та документів нотаріального діловодства в окремій кімнаті на дверях такої кімнати має бути встановлений дверний замок;
8.4.2 приміщення, в якому розташоване робоче місце (контора) приватного нотаріуса, має бути придатним для зберігання документів нотаріального діловодства та архіву приватного нотаріуса протягом усього строку здійснення ним нотаріальної діяльності;
8.4.3 якщо у приміщенні працюють двоє чи більше приватних нотаріусів, їх архіви повинні зберігатися в окремих металевих шафах або окремих кімнатах для зберігання архівних документів;
8.4.4 у кожного приватного нотаріуса повинен бути окремий вогнестійкий сейф для зберігання печаток, штампів та спеціальних бланків нотаріальних документів.
8.5. Щодо кількості кімнат у приміщенні, де знаходиться робоче місце (контора) приватного нотаріуса, пристосованості приміщення для роботи з технічним персоналом:
8.5.1 кількість кімнат у приміщенні, де знаходиться робоче місце (контора) приватного нотаріуса, не може бути меншою, ніж кількість приватних нотаріусів, які здійснюють нотаріальну діяльність у його межах;
8.5.2 для роботи з документами особи, які працюють з приватним нотаріусом на підставі цивільно-правового чи трудового договору (помічники) і є технічним персоналом, стажист нотаріуса повинні перебувати у відокремленій, належно пристосованій до умов роботи (стажування) та дотримання нотаріальної таємниці кімнаті.
9. Біля входу у приміщення повинна знаходитись інформаційна вивіска, що ідентифікує робоче місце (контору) приватного нотаріуса.
Вивіска має містити інформацію про державу Україну, Міністерство юстиції України, найменування головного управління юстиції, до сфери діяльності якого належить нотаріус, найменування нотаріального округу, напис "НОТАРІАЛЬНА КОНТОРА", якщо приватний нотаріус має контору (працюють два та більше приватних нотаріусів), або "НОТАРІУС", якщо нотаріус працює одноособово.
Біля входу у приміщення також розміщується інформація щодо часу прийому громадян - час початку та закінчення робочого дня, час обідньої перерви, вихідні дні.
http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/z0406-11
PS. Це я із заздрості *CRAZY*
Зродились ми великої години,
З пожеж війни і полум’я вогнів.
Плекав нас біль за долю України,
Зростив нас гнів і лють на ворогів.
Олена

Повідомлення: 4087
Дякував (ла): 2548 раз.
Подякували: 3373 раз.

Номер повідомлення:#64

Повідомлення Юристка » 29 листопада 2013, 23:06

Оксано! Дякую Вам за інформацію. Але звичайно я вже ознайомлена з цим документом, і саме ґрунтуючись на ньому було поставлене запитання, адже в ньому жодних умов щодо поверховості.
Per aspera ad astra
Юристка

Повідомлення: 142
Дякував (ла): 86 раз.
Подякували: 100 раз.

Номер повідомлення:#65

Повідомлення Kate Rina » 29 листопада 2013, 23:39

Поверх значення не має, я відкриваю на 2-му поверсі, управа сказала " Гут",але ще не сертифіцировала.
Всегда улыбайся!
Себе жизнь продлишь,
друзей порадуешь,
врагов позлишь!
Kate Rina

Повідомлення: 20
Дякував (ла): 8 раз.
Подякували: 11 раз.

Номер повідомлення:#66

Повідомлення Beagle » 30 листопада 2013, 11:42

Доброго ранку. Kate Rina, а Ви плануєте у цьому році пройти сертифікацію? І як Ви вирішили питання з пожарною сигналізацією? Дякую
Beagle

Повідомлення: 15
Дякував (ла): 94 раз.
Подякували: 79 раз.

Номер повідомлення:#67

Повідомлення Kate Rina » 30 листопада 2013, 13:50

Beagle написав:Доброго ранку. Kate Rina, а Ви плануєте у цьому році пройти сертифікацію? І як Ви вирішили питання з пожарною сигналізацією? Дякую

Доброго ранку, так, планую в кінці року або в січні наступного року. Пожарка в приміщення вже заведена ( раніше був банк), договір з пожар.хоче укласти власник ( зацікавлений в збереженні всього приміщення). В нормативкі заборони не знайшла, як і прямої вказівки на необхідність пож.сигналізації. Ви теж починаєте?
Всегда улыбайся!
Себе жизнь продлишь,
друзей порадуешь,
врагов позлишь!
Kate Rina

Повідомлення: 20
Дякував (ла): 8 раз.
Подякували: 11 раз.

Номер повідомлення:#68

Повідомлення Beagle » 30 листопада 2013, 17:01

Так. Але планую з січня-лютого 2014 року. Так як затрати будуть немаленькі, а списати їх можна буде тільки у поточному році. Ось така бухгалтерія. Запитувала за пожарку тому, що самі документи коштують немало - 6000.00 - 8000.00 гривень. В нормативці слово "пожежна" зустрічається тільки так, де визначається, що повинно бути в акті про сертифікацію. Деякі управи саме на цій підставі витребовують пожежну сигналізацію. Якщо не таємниця - в якій області відкриваєтесь?
Beagle

Номер повідомлення:#69

Повідомлення Олена » 02 грудня 2013, 14:31

Юристка написав:Оксано! Дякую Вам за інформацію. Але звичайно я вже ознайомлена з цим документом, і саме ґрунтуючись на ньому було поставлене запитання, адже в ньому жодних умов щодо поверховості.

адже в ньому жодних умов щодо поверховості оце і є відповідь не Ваше питання ;D
Зродились ми великої години,
З пожеж війни і полум’я вогнів.
Плекав нас біль за долю України,
Зростив нас гнів і лють на ворогів.
Олена

Повідомлення: 4087
Дякував (ла): 2548 раз.
Подякували: 3373 раз.

Номер повідомлення:#70

Повідомлення Innes » 02 грудня 2013, 18:00

Хто підкаже - при сертифікації вимагають техпаспорт приміщення, тобто правові підстави встановлення перегородок?
Innes

Повідомлення: 241
Дякував (ла): 457 раз.
Подякували: 206 раз.

Номер повідомлення:#71

Повідомлення Сана » 02 грудня 2013, 22:35

:-D Сформулировано, конечно, интересно, - но я, кажется, смысл Вашего вопроса поняла!

Не только требуют, но и забирают с собой в управу копию техпаспорта.
Там она будет храниться в Вашем личном деле.
Во всяком случае, у нас - так.
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#72

Повідомлення Художница2 » 03 грудня 2013, 12:23

Innes написав:Хто підкаже - при сертифікації вимагають техпаспорт приміщення, тобто правові підстави встановлення перегородок?

у нас нет.
Художница2

Повідомлення: 5414
Дякував (ла): 8253 раз.
Подякували: 9823 раз.

Номер повідомлення:#73

Повідомлення Ларс » 03 грудня 2013, 14:48

Сана написав::-D Сформулировано, конечно, интересно, - но я, кажется, смысл Вашего вопроса поняла!

Не только требуют, но и забирают с собой в управу копию техпаспорта.
Там она будет храниться в Вашем личном деле.
Во всяком случае, у нас - так.

И у нас так.
Ларс

Повідомлення: 922
Дякував (ла): 379 раз.
Подякували: 311 раз.

Номер повідомлення:#74

Повідомлення Innes » 19 грудня 2013, 18:40

Підкажіть, будь ласка, як правильно - у приміщенні обов"язково має бути стаціонарний телефон. А договір Укртелекомом обов"язково має бути укладений нотаріусом, чи проходить з власником прміщення? Наперед дуже дякую.
Innes

Повідомлення: 241
Дякував (ла): 457 раз.
Подякували: 206 раз.

Номер повідомлення:#75

Повідомлення Vолодимир » 19 грудня 2013, 18:54

Innes написав:Підкажіть, будь ласка, як правильно - у приміщенні обов"язково має бути стаціонарний телефон. А договір Укртелекомом обов"язково має бути укладений нотаріусом, чи проходить з власником прміщення? Наперед дуже дякую.

А в приймальній тоді ще обовязково поставьте таксофон ;)
РОБІТЬ ДОБРО І ЗЛО ЗНИКНЕ САМО ПО СОБІ.
Vолодимир

Повідомлення: 15973
Дякував (ла): 23252 раз.
Подякували: 25656 раз.

Номер повідомлення:#76

Повідомлення Vолодимир » 19 грудня 2013, 18:58

Візміть просто ще раз перечитайте "Положення про вимоги до робочого місця (контори)приватного нотаріуса ......." і буде тоді у Вас усе нормально .
РОБІТЬ ДОБРО І ЗЛО ЗНИКНЕ САМО ПО СОБІ.
Vолодимир

Повідомлення: 15973
Дякував (ла): 23252 раз.
Подякували: 25656 раз.

Номер повідомлення:#77

Повідомлення Beagle » 19 грудня 2013, 21:54

Воно так, але іноді таке враження, що в управлінні їх читають якось інакше...
Beagle

Номер повідомлення:#78

Повідомлення Сана » 20 грудня 2013, 03:36

Ну, так треба вміти довести працівнику управління, що він теж інколи помиляється!
:-D
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#79

Повідомлення Lucky » 01 липня 2014, 17:04

не змогла знайти підходящу тему, пишу тут
Хто недавно проходив сертифікацію (зміна робочого місця) співпраця з іншим нотаріусом

розкажіть мені наслідки
до чого це все зводиться
Наша управа хоче саме договір про співпрацю

Укладаю я договір про співпрацю
Чи потрібно укладати ще договір оренди

Якщо сигналізація і комунальні на іншого нотаріуса, але платити все буду я або порівну як це можливо списати на витрати

якщо є свіженький договір про співпрацю, скиньте будь-ласка
наперед вдячна
Lucky

Повідомлення: 686
Дякував (ла): 76 раз.
Подякували: 118 раз.

Номер повідомлення:#80

Повідомлення Lucky » 01 липня 2014, 17:07

І ще питання по суті

Може бути договір про співпрацю, договір оренди на двох але сигналізація на одного нотаріуса
Lucky

Повідомлення: 686
Дякував (ла): 76 раз.
Подякували: 118 раз.

Номер повідомлення:#81

Повідомлення ksen » 02 липня 2014, 09:42

коли я починала 10 років тому таких особливих вимог не було, був якийсь договір навіть не памятаю як він називався, все йшло на того нотаря з яким у мене був договір, на мене нічого не було, ні аренди, ні комунальних тим паче охорони, нічого не списувала юо це в мене було тимчасово поки робила ремонт в своєму офісі фактично в цей період не працювала, може створіть цю тему на малому форумі, може хто нещодавно це проходив, хай щастить!!!
ksen

Повідомлення: 1233
Дякував (ла): 4140 раз.
Подякували: 1955 раз.

Номер повідомлення:#82

Повідомлення Руби » 02 липня 2014, 10:49

Когда та форуме выставляли, може пригодится:

Д О Г О В І Р
п р о с п і в п р а ц ю
місто ****, сьоме серпня дві тисячі дев*ятого року

Ми, що нижче підписалися:
Приватний нотаріус міського нотаріального округу , що мешкаю за адресою: , свідоцтво про право на заняття нотаріальною діяльністю № 1 від грудня 1995 року, дію на підставі реєстраційного посвідчення № Від 1996 року, з однієї сторони та………. , мешкаю за адресою: м. , вул. , буд. 16, кв.1, свідоцтво про право на заняття нотаріальною діяльністю № від 2009 року, з другої сторони, разом Сторони уклали цей договір про наступне:
1. На виконнаня попередньої усної домовленності, сторони домовилися про сумісне використання для нотаріальної діяльності приміщення, яке належить . на підставі договору купівлі-продажу квартири від 12 липня р., посвідченного ., державним нотаріусом державної нотаріальної контори за реєстром № 1 - 2871, зареєстрованого 28 липня 1999 року бюро техничної інвентаризації, записаним в реєстрову книгу № 184 за № 37173, яке знаходиться за адресою: м. ( надалі – Приміщення).
2. На виконання вимог Положення про вимоги до робочого місця приватного нотаріуса, затвердженного наказом Міністерства юстиції України від 17.04.2007 року за № 186/5 (зі змінами від 26.06.2009 року за № 1142/5) приміщення складається з трьох кімнат, загальною площею 52,30 кв.м., в одній з якої, площею 17,6 кв.м. працює ………. в другій, площею 10 кв.м. - …………... Кімнати обладнанні необхідними техничними засобами, комп*ютерною та апаратною технікою. Кімнати Сторін забезпечені вогнестійкими, прикріпленими до підлоги сейфами для збереження печаток, штампів та спеціальних бланків нотаріальних документів. Приймальна кімната, призначена для перебування осіб, які очікують прийому, використовується Сторонами сумісно. Окремо виділена архівна кімната. Приміщення обладнане двома металевими дверима: вхідною та запасною, на випадок пожежі. Вікна обладнані засобами захисту. Приміщення обладнене засобами охоронної та пожежної сигналізації, згїдно договору № 66/06/07 від 11 червня 2007 року, з підключенням до пульту централізованного спостереження.
3. Метою співпраці Сторін є надання нотаріальних послуг населенню, а також вжиття заходів до створення належних умов для реалізації прав та законних інтересів учасників правовідносин, які виникають при вчиненні нотаріальних дій, забезпечення належного матеріально-техничного, організаційного та професійного рівня нотаріального обслуговування населення.
4. Сторони домовились
- про надання один одному консультаційних послуг правового характеру;
- сумісне використання обладнання приміщення;
- сумісне вирішення побутових питань, в тому разі спільні витрати в рівних частках кожний по оплаті комунальних та інших платежів;
5. Кожна з сторін здійснює свою діяльність відповідно до вимог статті 8 Закону України «Про нотаріат» та згідно чинного законодавства України.
6. Усі спірні питання, що виникають з цього договору або пов*язані з ним, вирішуються шляхом переговорів між Сторонами.
7. Цей договір вважається укладеним з моменту його підписання сторонами та діє до -07.08.2010 року.
8. Договір складено в двох примірниках, по одному для кожного.
Приватний нотаріус
___________________ _______________________

И платят по моему коммнальные и остальное на имя собственника помещения, а там уже между собой договаривайтесь *YES* *YES* *YES*
...от "лучшего друга" до "черного списка" - один разговор об Украине..
Руби

Повідомлення: 6421
Дякував (ла): 27151 раз.
Подякували: 21320 раз.

Номер повідомлення:#83

Повідомлення ПОМ » 12 липня 2014, 16:27

З приводу "Укртелекому", у мене взагалі немає стаціонарного телефону, замість нього CDMA (сідіемей). Дуже зручно і Ахметову за зв*язок не плачу ))
ПОМ

Повідомлення: 207
Дякував (ла): 405 раз.
Подякували: 227 раз.

Поперед.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]