Форум

Інформаційний ресурс

ДОГОВІР виділу

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Iren » 05 грудня 2006, 01:46

ТЕРМІНОВО!!! Потрібна кваліфікована допомога!!! МОВА ЙДЕ ПРО ВИДІЛ (а не про поділ).Лабораторний комплекс є в спільній частковій власності 5-ти осіб на підставі договорів купівлі-продажу часток. Одна зі співвласників хоче передати свою власність в іпотеку і тому банк вимагає спочатку зробити виділ. Інші учасники непроти її виділу, але для себе міняти нічого не планують (тобто поділ їм не потрібний).Необхідно зробити договір виділу. Чи потрібно в цьому договорі зазначати, на підставі чого належать іншим співвласникам їхні частки та чи потрібно оглядати оригінали їх правовстановлюючих документів? Звісно ж у тої, чия частка виділяється в натурі, я документи забираю і видаю їй договір виділу. Яка сума держмита?НАДІШЛІТЬ, БУДЬ ЛАСКА, ПРОЕКТ ДОГОВОРУ ВИДІЛУ (тільки не поділу, а саме виділу!!!) Як потім бути іншим співвласникам, якщо їх частки в сумі тепер не будуть складати одиницю? Які проблеми їх чекають в БТІ?Дякую за допомогу.
Iren

Повідомлення: 673
Дякував (ла): 6 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Passer » 05 грудня 2006, 11:11

"Осматривать правоустонавливающие остальных совладельцев и описывать их в договоре про выдел не надо (от них достаточно надо только идн. и паспорт).держ мито как по договорам что не подлежат оценке т.е. 0,05 неоподаткованого минимума (85 копеек). Но учитывая ""сложность"" и то , что мы сами ""договариваемся "" о цене. Я бы посоветовал взять 1% и ""благосклонно"" освободить от пенсионного (он все равно по этим договорам не оплачивается.)Остальным совладельцам (они ж все равно прийдут подписывать договор выделения) можете подготовить и предложить договор про изменение частей. (вот тогда надо будет чтоб они принесли правоустанавливающие)В бти ни каких проблем у совладельцев быть не должноДа к стати, а что там с землей? Её ж тоже (если есть) надо выделять. "
Passer

Повідомлення: 2397
Дякував (ла): 327 раз.
Подякували: 475 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Iren » 05 грудня 2006, 13:58

"Спасибо, Passer. Просто у нас никто не берется за такие договора, а я не вижу причин отказа людям, ведь Гражданский кодекс разрешает и предусматривает подобные договора. Земля у них в пользовании, не собственность. Меня волнует вопрос: если кто-либо из остальных совладельцев захочеть отчуждать свою часть, у них может быть проблема с ""Вытягом"", так как уже не будет единички в целом. Как я поняла, Вы предлагаете для них договор про изменение частей - то есть он для них все равно в будущем неизбежен??.Не совсем представляю себе, как выглядит договор про изменение частей: это (на мой взгляд) должно БТИ просчитать новые части и дать согласие на подобное изменение. Правильно? И еще: я тоже считаю, что здесь мыто 85 копеек, но многие говорят 1%. Как утвердится в своем и (к счастью) Вашем мнении? Я начала сомневаться.Вы б не могли прислать образец договора выдела? Буду очень благодарна."
Iren

Номер повідомлення:#4

Повідомлення andy » 05 грудня 2006, 14:47

Я считаю что именно в договоре выдела нужно изменить части всех остальных совладельцев, которые остаются, чтобы в сумме их части равнялись единице. Ну а для этого нужно истребовать их правоустанавливающие документы при подписании всеми договора выдела. Я бы в данном случае оставил себе документ о собственности выделяемого - на руки ему договор выдела, который может быть самостоятельным правоустанавливающим, либо на основании которого ему местные органы самоуправления выдадут свидетельство о праве собственности. Ко всем остальным правоустанавливающим есть резон подшить по экземпляру договора выдела, так как все равно им нужно будет делать перерегистрацию в БТИ в связи с изменившимися долями.
andy

Повідомлення: 1261
Дякував (ла): 62 раз.
Подякували: 290 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Iren » 05 грудня 2006, 15:17

"Спасибо за совет, andy. Это в принципе возможно посчитать, но я не думаю, что мы уполномочены сами производить арифметические рассчеты долей в недвижимости, а делать подобные измененения долей можем только лишь после ""бумаги"" в виде Вытяга из БТИ.Как допустимый вариант: можна в договоре выдела вписать пункт о том, что остальные Стороны (кроме выделившейся) обязуются в связи с выделением части одной Стороны обратиться в БТИ для перерассчета долей и на основании Вытяга БТИ заключить договор про изменение долей. Этот договор и можно (даже нужно) приобщить к их правоустанавливающим документам.Как Вы смотрите на такой вариант?Passer, куда Вы пропали? Я думаю, что даная тема актуальна для нас всех. Хотелось бы услышать и Ваше мнение."
Iren

Номер повідомлення:#6

Повідомлення *Женская Логика* » 05 грудня 2006, 17:35

БТИ не зарегистрирует!!!!!!!!!!!! уже был опыт!!!!!!
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Повідомлення: 6052
Дякував (ла): 286 раз.
Подякували: 633 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення *Женская Логика* » 05 грудня 2006, 17:47

части должны поменяться..это даже простой математический ум понимает, кроме бти...проще делать подыл.....мои клиенты пришли били себя кулаком в грудь нам бти всё зарегистрирует!!! дала им договор они поехали его согласовать......звоня и говорят бти отказываеца напрочь!...но вот подыл они зарегистрируют......щас готовимся к подилу......либо если вашим клиентам некуда спешить то после отказа бти они подают на бти в суд и суд бти обяжет но регистрироваться нужно всем спывласникам!!!.....одно неясно как потом оформлять куплю-продажу по таким договора....некоторы думают что этот договор должен стать правоустанавливающим....лично я щитаю что он должен быть неотъемлемой частью от правоустанавливающего....
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Iren » 05 грудня 2006, 17:47

Passer, andy, отзовитесь, пожалуйста. Очень хочется знать ваши окончательные мнения. Для Хочу быть умной: а если клиент говорит, что в БТИ сможет договориться, то в принципе, нарушений с нашей нотариальной стороны в этом нет. Разве не так?
Iren

Номер повідомлення:#9

Повідомлення *Женская Логика* » 05 грудня 2006, 17:49

из моего опыта....выдел закончился разорванием договора и приведением сторон в первоначальное состояние.......ДОГОВОР ТО ЕЩЁ ПРИСЫЛАТЬ ИЛИ ЛУТШЕ НИНАДА?
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#10

Повідомлення andy » 05 грудня 2006, 17:50

Не БТИ это дело, высчитывать доли у оставшихся. Ведь доли это что - часть в праве собственности. Значит стороны вправе определить их сами в случае если кто-либо выделился. Если следовать Вашей логике Iren, то что БТИ напишет в Вытяге: 4-х совладельцев, но их доли в праве собственности не будут в целом составлять единицу. Хорошо, если придут к Вам, а если к другому нотариусу, что ему делать? Откуда он узнает куда делать еще одна доля? Не нужно всего этого. Как по мне, так такой договор об изменении долей между оставшимися вообще невозможен, так как нет единого целого. Если у Вас есть целое 100%, и у каждого по 1/5 части (доли равные), то в случае выдела одного из совладельцев целое (100%) делим поровну на всех (по 1/4 части). Если доли неравные - поможет несложный математический рассчет /возможно прийдется позвонить учительнице математики из школы/ :-)
andy

Номер повідомлення:#11

Повідомлення *Женская Логика* » 05 грудня 2006, 17:52

в нашей нет.....это понятно как ясный день.....просто потом другие соучредители загрызут инициатора выделу потому как им всем надо топать в бти и регистрировать этот договор......
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#12

Повідомлення *Женская Логика* » 05 грудня 2006, 17:57

Iren делайте! опыта набирётесь и даже для себя самой много выясние и узнаите) лишьбы этот договор не повлиял на Вашу репутацию как нотариуса если у вас маленький город....да...подписывают договор все соучредители!
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Iren » 05 грудня 2006, 17:58

Для Хочу быть умной: договор присылать.andy, доли я прекрасно посчитаю сама (в школе было первое место на обласной олимпиаде по математике - и это не шутка), но зарегистрирует ли мне БТИ такой договор между Сторонами, сделанный по их договоренности? Выдадут ли им в итоге при надобности Вытяг с частями, где идеальная доля по подсчетам в моем договоре будет - 1/1 (в случае продажи одной из Сторон)?А такой договор про изменение долей естественно надо прикреплять к их правоустанавливающим документам и регистрировать в БТИ. Так?
Iren

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Iren » 05 грудня 2006, 18:03

Для Хочу быть умной: спасибо за поддержку.Свой вариант договора про выдел пришлите, пожалуйста, на адрес: notar.iren@gmail.com.О последствиях этого договора сообщу.
Iren

Номер повідомлення:#15

Повідомлення *Женская Логика* » 05 грудня 2006, 18:07

я делала так.....не пришивала...я просто написала что это договор есть неотъемлемой частью правоустанавливающих документов каждой из сторон......на правоустанавливающих я написала что 12 липня 2005 року був посвыдчений оговыр видылу приватним нотарыусом киеъвського мыського нот округу ФИО за реэстром №, який э невыдъемною частиною до цього договору....(пошла я на почту...а слать то куда?...на какой мэйл?)
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#16

Повідомлення *Женская Логика* » 05 грудня 2006, 18:08

вижу
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#17

Повідомлення myr » 05 грудня 2006, 18:22

"Договірпро виділ у натурі частки нерухомого майна (нежилих будівель),що є спільною частковою власністю Місто Київ, двадцять другого квітня дві тисячі п’ятого рокуДоговір укладається на предмет:Припинення спільного володіння, користування і розпорядження, в межах наявних прав і повноважень, будівлями Закритим акціонерним товариством „___”, за адресою: місто Київ, вулиця ___, 47 (сорок сім), що знаходиться в спільній частковій власності.На земельній ділянці знаходиться майновий комплекс, будівлі якого знаходяться у спільній частковій власності Закритого акціонерного товариства „____________”, Київського ___________ центру зайнятості, Товариства з обмеженою відповідальністю науково - впроваджувальна фірма „_____________________”Ми, ЗАКРИТЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО „__________________”, код ЄДРПОУ 30530468, місцезнаходженням: м.Ірпінь, смт.Ворзель Київської області, вулиця ________, 2/22, зареєстроване Ірпінським міськвиконкомом 02 квітня 2001 року, реєстраційний № 210 в особі Голови Правління _____________ Нестора Дмитровича, який проживає за адресою: м.Київ, вул. ________, 10 квартира 16 , і діє на підставі статуту в новій редакції, протоколу про обрання- КИЇВСЬКИЙ _______________- ЦЕНТР ЗАЙНЯТОСТІ, код ЄДРПОУ 03491091, місцезнаходженням: м.Київ, вулиця _________, 47”б”, яке зареєстроване державним реєстратором Голосіївського районної у місті Києві державною адміністрацією 18.02.1991 року, в особі директора ________________Олександра Володимировича, який проживає за адресою: Київ, вул.__________ 6-А кв.198 і діє на підставі положення та наказу № 50 від 26.02.1997 року- ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ НАУКОВО - ВПРОВАДЖУВАЛЬНА ФІРМА „____________________”, код ЄДРПОУ 16305262, місцезнаходженням: м.Київ, вулиця ___________, 47 , яке зареєстроване державним реєстратором Голосіївської районної у місті Києві державною адміністрацією 25.12.1991 року, в особі генерального директора _____________- Геннадія Олексійовича, який проживає за адресою: Київ, вул _______________, 108 кв.27 і діє на підставі статуту в новій редакції та протоколу від 22 вересня 2004 рокудіючи добровільно і перебуваючи при здоровому розу¬мі та ясній пам'яті, розуміючи значення своїх дій, попередньо озна¬йомлені з вимогами цивільного законодавства щодо недійсності правочинів,уклали цей договір про таке:1. Нежитлові будівлі, 844/1000 частин майнового комплексу якого є предметом цього договору, знаходяться на балансі та є власністю Закритого акціонерного товариства „_______________” – виділяються в натуріЗемельна ділянка, межі якої встановлені для будівель, частина яких є предметом цього договору, перебуває у тимчасовому довгостроковому користування землею на умовах оренди у Закритого акціонерного товариства „____________________-”.Київський _______________ центр зайнятості - власник 122/1000 ідеальних частин майнового комплексуЗемельна ділянка, межі якої встановлені для 122/1000 частин майнового комплексу, перебуває у постійному користуванні Київського ___________ центру зайнятості.Товариство з обмеженою відповідальністю науково - впроваджувальна фірма „______________” – власник 34/1000 частин будівель майнового комплексуЗемельна ділянка, межі якої встановлені для 34/1000 частин майнового комплексу, передана у користування на умовах оренди та продажу ТОВ НВФ „______________”, згідно рішення VІІІ сесії ІV скликання Київської міської ради № 1157/2567 від 18 грудня 2004 року.2. Закритому акціонерному товариства „__________________-” - належать адміністративно-побутовий корпус літ.Е.Е-2 площею 1602, 60 кв.м., головний виробничий корпус літ.А площею 10293,90 кв.м., матеріальний склад літ.И площею 370,80 кв.м., котельня літ.В площею 627,80 кв.м., конденсаторна літ.Д площею 76,90 кв.м., гараж літ.З площею 164,00 кв.м., ГРП літ.Ж площею 13,30 кв.м., стара прохідна літ.В1 площею 58,00 км., аміачно-компресорна майстерня літ.Г площею 685,90 кв.м. Загальна площа нежилих будівель 13893,20 кв.м., що складає 844/1000 частини від майнового комплексу площею 16457,20 кв.м.3. Зазначені будівлі належать ЗАТ „___________________” на підставі договору купівлі-продажу майнового комплексу ВАТ „_______________”, укладеного між ліквідаційною комісією Відкритого акціонерного товариства „______________” та Закритим акціонерним товариством „__________________” 19 серпня 1999 року, зареєстрованим у Київському міському бюро технічної інвентаризації 21 серпня 1999 року в реєстрову книгу за реєстровим №2373-П, договору купівлі-продажу майна ВАТ „_______________”, укладеного між ліквідаційною комісією Відкритого акціонерного товариства „_______________” та Закритим акціонерним товариством „________________” 25 квітня 2000 року, зареєстрованим у Київському міському бюро технічної інвентаризації 27 квітня 2000 року в реєстрову книгу за № 2373-П.4. Відповідно до висновку № 1683, викладеного спеціалістом Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України адміністративно-побутовий корпус літ.Е.Е-2 площею 1602, 60 кв.м., головний виробничий корпус літ.А площею 10293,90 кв.м., матеріальний склад літ.И площею 370,80 кв.м., котельня літ.В площею 627,80 кв.м., конденсаторна літ.Д площею 76,90 кв.м., гараж літ.З площею 164,00 кв.м., ГРП літ.Ж площею 13,30 кв.м., стара прохідна літ.В1 площею 58,00 км., аміачно-компресорна майстерня літ.Г площею 685,90 кв.м. Загальна площа нежилих будівель 13893,20 кв.м., що складає 844/1000 частини від майнового комплексу площею 16457,20 кв.м. є ізольованими, мають окремий вхід і в’їзд на територію де вони забудовані та не мають місць загального користування з іншими співвласниками.5. Відповідно до відомостей, які викладені у витязі довідці-характеристиці, виданій Київським міським бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об’єкти нерухомого майна 22 лютого 2005 року № 1002145 – виділяється в натурі адміністративно-побутовий корпус літ.Е.Е-2 площею 1602, 60 кв.м., балансовою вартістю 569500,00 грн., головний виробничий корпус літ.А площею 10293,90 кв.м. балансовою вартістю 1885331,00 грн, матеріальний склад літ.И площею 370,80 кв.м. балансовою вартістю 53916,00 грн., котельня літ.В площею 627,80 кв.м. балансовою вартістю 70079,00 грн., конденсаторна літ.Д площею 76,90 кв.м. балансовою вартістю 13285,00 грн., гараж літ.З площею 164,00 кв.м. балансовою вартістю 11403,00 грн., ГРП літ.Ж площею 13,30 кв.м. балансовою вартістю 2768,00 грн., стара прохідна літ.В1 площею 58,00 км. балансовою вартістю 3875,00 грн., аміачно-компресорна майстерня літ.Г площею 685,90 кв.м. балансовою вартістю 86796,00 грн. Загальна площа нежилих будівель 13893,20 кв.м. вартістю 2696953, щщ грн., що складає 844/1000 частини від майнового комплексу площею 16457,20 кв.м.6. У зв’язку з виділом в натурі зазначених будівель ЗАТ „____________________”, між нами, співвласниками спільної часткової власності, яке відбувається за бажанням сторін, право спільної часткової власності на нежилі будівлі, належні ЗАТ «Перший Київський молочний завод» припиняється.7. Зміст ст.ст.229-235, 355-364, 647 Цивільного кодексу України, нам, сторонам за цим договором нотаріусом роз’яснено.8. Право володіння, користування та розпорядження зазначеними вище нежилими будівлями, які належать ЗАТ ”___________-”, в подальшому, буде здійснюватись ним з дотриманням вимог чинного законодавства щодо приватної власності.9. Усі витрати по оформленню та посвідченню цього договору несе ЗАТ ”____________”10. Згідно до ст.ст.210, 367, 640 Цивільного кодексу України, цей договір підлягає державній реєстрації.11. Цей договір прочитано сторонами вголос, кожною окремо. Після прочитання договору сторони підтвердили нотаріусу, що зміст цього договору повністю відповідає їх дійсним намірам.12. Ми, сторони за цим договором, цілком розуміємо, що несемо відповідальність за юридичні наслідки, вчиненого нами правочину.13. Договір складено і підписано в чотирьох примірниках, з яких один залишається на зберіганні в справах приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Мироник О.В., решта, викладені на бланках нотаріальних дій сторонам правочину.Підписи:Закрите акціонерне товариство „__________________”__________________________________________________________________________________в особі голови правління _____ Н.Д. Київський ____ центр зайнятості_____________________________в особі директора ______. Товариство з обмеженою відповідальністю науково-впроваджувальна фірма „______”_____________________________________в особі директора _____. 22 квітня 2005 року.Цей договір посвідчено мною, Мироник Оксаною Вікторівною, нотаріусом Київського міського нотаріального округу.Договір підписано сторонами у моїй присутності. Особу громадян, які підписали договір встановлено, їх дієздатність, правоздатність та дієздатність Закритого акціонерного товариства „Перший ___________”, Київського ___________ центру зайнятості, товариства з обмеженою відповідальністю науково-впроваджувальної фірми „___________”, а також повноваження представників перевірено.Цей договір підлягає державній реєстрації в органах бюро технічної інвентаризації. Зареєстровано в реєстрі за № Сплачено плати згідно ст.31 Закону України “Про нотаріат”.Нотаріус"
myr

Повідомлення: 873
Дякував (ла): 656 раз.
Подякували: 154 раз.

Номер повідомлення:#18

Повідомлення *Женская Логика* » 05 грудня 2006, 18:26

myr а Ваши зарегистрировались в бти?...я там смотрю Вы части не меняли вроде......
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#19

Повідомлення myr » 05 грудня 2006, 18:26

Вимагаю у всіх правоустановчи документи, описую їх в договорі, вимагаю документи на землю, на основних документах роблю відмітки про посвідчення договору про виділ. Частки від виділу не змінюються (див. правила реєстрації БТІ п.4.3.) Мито 1% (визначення розміру мита це є та сума в межах якої ми несемо повну відповідальністю за посвідчений правочин, колеги цінуйте свій труд та гроші)
myr

Номер повідомлення:#20

Повідомлення myr » 05 грудня 2006, 18:27

в Київі БТІ реєструє таки договорі тільки підставі рішення суду
myr

Номер повідомлення:#21

Повідомлення myr » 05 грудня 2006, 18:28

в інших регіонах реєструють, але не усюди єдина практика визначення часток. Такий досвід є тому що виділялась ЗАТ в 8 областях, тобу бачила договори про виділ з 8 областей і реєстрацію БТІ (крім Києва)
myr

Номер повідомлення:#22

Повідомлення *Женская Логика* » 05 грудня 2006, 18:40

вот вот...в суд...а когда около 10 совладельцев...которые вначале кричат где тута расписываца я персона слишком занятая ..ты ему о последствиях а он тибе гримассы крутит...зато потом когда доходит дело до бти и суда...все такие становятся...как ангелы....как дети в школе сидят и слушают что делать дальше....хотя я ещё лекцию читала клиентам о том что нотариус их друг товарищ и брат...что нотариус это как личный гинеколог или проктолог....если говорю Вы знаите что ваши договора в будщем подлежат нотариальному заверению иди прямо к своему нотариусу! нотариус вам лутше любой юридической фирмы или адвоката расскажет что куда и как и мало того ещё сыкономит Вам деньги так Вам не придёца платить юр фирме.....
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#23

Повідомлення Iren » 05 грудня 2006, 18:54

Хочу быть умной: я получила Ваш вариант и собираюсь его тщательно изучить. Благодарственное письмо отправлено на Ваш адрес.myr, и Вам тоже спасибо. Я пытаюсь переварить всю информацию.Есть еще один нюанс: БТИ написало, что все-таки определенные помежения строения остаются в совместной собственности.Это допускается?
Iren

Номер повідомлення:#24

Повідомлення КОС » 05 грудня 2006, 19:33

"Вчора отримала ""Нотаріат для Вас"". Не памятаю на якій стор., але точно згадую, що представник БТІ написала статтю, в якій вказує, що після договору виділу реєстраційні номери не закриваються, а от після поділу - так. Тому, якщо для Вашо клієнта важливо не просто виділитися, а віддати майно в іпотеку, то прочитайте уважно статтю. БТІ дійсно не зареєструє."
КОС

Номер повідомлення:#25

Повідомлення ЮрВест » 05 грудня 2006, 19:39

"Коллеги, помните, что БТИ - это регистрирующий орган а не правоустанавливающий, равно как и нотариус не может самостоятельно пересчитывать доли (части). Определение долей в праве общей совместной собственности, их перераспределение в праве общей долевой собственности, установление порядка пользования долями в общей долевой собственности - это дело и право самих сособственников или же суда если есть спор. Суд или нотариус закрепялет это состояние совместной собственности документально, а БТИ регистриует такое существование права совместной собственности.Далее, на мой взгляд, для выдела доли из общей долевой собственности необходимо присутствие всех сособственников с правоустанавливающими документами, если у каждого свой. Там вы увидите определен ли порядок пользования долями в праве общей долевой собственности (1/5 часть, в которую входят: склад № 1, склад № 2 и т.д). Если этого нет, то в договоре о выделе необходимо это сделать, т. е установить конкретный порядок пользования долями каждого сособственника.Обязательно описать все правоустанавливающие документы всех сособственников (опять таки если есть порядок пользования то с указанием какими строениями, помещениями и т.д. пользуется каждый сособственник).Вытяг БТИ берется один, но он должен соответствовать правоустанавливающим документам. Не забудте, что п. 59 нашей Инструкции говорит о необходимисти наличия в вытяге заключения о технической возможности выделения части в натуре.после оформления договора о выделе я бы сделала отметки на всех правоустанавливающих документах остальных сособственников: 1/5 частка вказаного в цьому документі майна, що належить Ф.И.О. за договором про віділ, посвідченим таким то нотаріусом такого то числа за таким то реєстровим № - віділена в натурі.Копии этих правоустанавливающих документов уже с отметкой оставляете у себя. Так же оставляете у себя копию правоустанавливающего документа на выделенную часть с отметкой, что она выделена в натуре.Клиенту отдаете оригинал его правоустанавливающего документа с пришитим к нему договором о выделе.Договор о выделе не прекращает право общей долевой собственности, она продолжает существовать, поэтому ничего пересчитывать не надо. БТИ регистрирует также в долях с примечанием возле доли, которая выделена ""выделена в натуре"".В дальнейших Вытягах так и будет идти - Иванов 1/5, Петров 1/5, Сидоров 1/5, Колесников 1/5, Кузнецов 1/5 (выделенная в натуре).Суть выдела состоит в том, что если остальные сособственники согласились на такой выдел и подписали договор о выделе части одного из сособственников, то потеряли право преимущественной покупки выделеной в натуре доли при ее продаже.Собственник выделенной в натуре доли может обратится в исполком о выдаче ему свидетельства о праве собственности на свою долю как на отдельный обек собственности с присвоением отдельного регистрационного номера в електронном реестре прав собственности и почтового адреса.Тогда, в случае сделок остальных сособственников БТИ будет выдавать вытяг в котором: 1/5 Иванов, 1/5 Петров, 1/5 Сидоров, 1/5 Колесников, в разделе ""Прымиткы"" указывать принадлежащая Ковальову 1/5 доля выделена в натуре - Свидетельство оправе собственности, выданное....."
Кто не хочет - тот ищет причины, кто хочет - ищет возможности.
ЮрВест

Повідомлення: 120
Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 54 раз.

Номер повідомлення:#26

Повідомлення Iren » 05 грудня 2006, 19:54

"Новое мнение Тонуса по наболевшему для многих вопросу.Тонус, изначально Вы все излагаете правильно, но абсолютно не согласна с Вам в том, что ""Договор о выделе не прекращает право общей долевой собственности"". В том-то и дело, что для выделенного совладельца это право прекращается и наступает право частной собственности как на отдельный объект, а для оставшихся - остается право совместной долевой с действием ст.362 Гражданского кодекса.Поэтому и считаю, что части остальных должны меняться, чтоб в сумме из ихних частей получить 1.И по моему мнению, документ выделяющейся Стороны нужно забирать, а выдавать Договор выдела.Что думают остальные?"
Iren

Номер повідомлення:#27

Повідомлення nota » 06 грудня 2006, 01:01

"В МЕНе за июнь 2006 года в приложении к статье ""Совместная собсвенность"" есть проект 3 - договір про поділ житлового будинку з метою видулу частки співвласника. Я думаю это Вам поможет."
nota

Повідомлення: 2153
Дякував (ла): 601 раз.
Подякували: 1643 раз.

Номер повідомлення:#28

Повідомлення *Женская Логика* » 06 грудня 2006, 12:21

"Iren не согласна с вами....я считаю что договор о выделе это неотъемлемая часть от правоустанавливающего и забирать у сторон их договора это неправомерно! что то я непомню что бы у нас к правоустанавливающим относились договора о выделе...нонсенс....нинада создавать себе лишнюю головную боль в будущем! И так к сведенью.....я перед тем как вообще за него браться подняла свою пятую точку и съездила в управление....они часто бывают на проверках могли и видеть.....все вместе сели и подумали как лутше......и самым лутшим вариантом оказалось именно ""на правоустанавливающих сделать отметку о посвидченни договору выделу число и реестр и что он есть неотъемлемой часть от этого договора!...а в текстах договор выдела тоже написать что ""этот договор есть неотъемлемой частью от правоустанавливающего договора каждой из сторон"" ..."
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#29

Повідомлення andy » 06 грудня 2006, 13:54

"Категорически не согласен с Тонус. Выделившийся собственник со своей частью больше не ""спиввласник"", и БТИ больше не будет указывать его в Вытягах с отметкой ""выделившийся в натуре"". Он самостоятельный собственник единицы. При регистрации в БТИ его должны зарегистрировать как под отдельным реестровым номером, так и в случае надобности - присвоить новый адрес - например добавить к номеру литеру ""а"".Относительно договоров про подил и про выдел как правоустанавливающих документов, чтобы в будущем ни у кого не возникало сомнений привожу приложение к Инструкции: ПЕРЕЛІК правовстановлювальних документів, на підставі яких проводиться реєстрація прав власності на об'єкти нерухомого майна1. Договори, за якими відповідно до законодавства передбачається перехід права власності, зокрема купівлі-продажу,міни, дарування, довічного утримання, лізингу, предметом яких є нерухоме майно, про припинення права на аліменти для дитини у зв'язку з передачею права власності на нерухоме майно, договори про задоволення вимог іпотекодержателя, ДОГОВОРИ ПРО ВИДІЛ У НАТУРІ ЧАСТКИ НЕРУХОМОГО МАЙНА, ПРО ПОДІЛ НЕРУХОМОГО МАЙНА, ЩО Є В СПІЛЬНІЙ ЧАСТКОВІЙ ЧИ СПІЛЬНІЙ СУМІСНІЙ ВЛАСНОСТІ"
andy

Номер повідомлення:#30

Повідомлення *Женская Логика* » 06 грудня 2006, 17:25

andyа де ж там перехід права власності?
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*