Номер повідомлення:#2
Iren
» 05 березня 2008, 22:35
Тоді, наскільки я памятаю, клієнти хотіли робити виділ, а оскільки потрібна була присутність на підписанні договору всіх співвласників часткової власності, то вирішили не робити взагалі, так як один з них був відсутній і в телефонній розмові вдмовився від цього.Я робила поділ в листопаді 2007 року.Житловий будинок був у власності двох сімей, в одних 2/3 частини, а в других 1/3 частини, хоча насправді то було 2 окремі квартири з різними входами.Я вимагала висновок БТІ про технічну можливість поділу, а БТІ про нього не знало і повідомили, що вони таке ще не робили і не вивчали нової постанови.Мені прийшлось самій знайти постанову про поділ/виділ і з неї витягнути форму такого висновку. Таким чином я сама розробила такий документ для БТІ, вони були раді і ще попросили, щоб я зробила побілше таких форм-кліше для них.Один такий висновок я заповнила сама для свого договору, щоб усе було правільно і клієнти віднесли його в БТІ, де їм проставили печатку. Таким чином в мене появився висновок про можливість поділу і тепер БТІ користується цим зразком, відксеривши собі купу екземплярів форми висновку, і надає їх на вимогу клієнтів.Крім того, до отримання цього висновку обидві сторони оформили нотаріально заяву про поділ з зазначенням конкретних приміщень в користування і на підставі цієї заяви БТІ дало висновок про закріплення конкретних приміщень за кожною стороною.Тобто крім правовстановлюючих документів, які залишились в мене, сторони надали мені 2 таких висновки, де в одному зазначено які саме приміщення і яка їх ідеальна частка, а в другому написано [qoute]поділ технічно можливий[qoute].А потім договір поділу - по екземпляру для кожної сторони.З цими документами сторони йшли в міськраду для присвоєння окремих номерів для обєктів (наприклад, був будинок 16, а стало 2 будинки - 16 та 16а), оскільки при поділі житлового будинку БТІ не може автоматично в системі присвоїти новий реєстраційний номер обєкту. Після рішення міськради клієнти отримали 2 свідоцтва на право власності та БТІ зареєструвало ці 2 обєкти як 2 окремих з різними реєстраційними номерами.Клієнти лишились задоволені.Але це ускладнений варіант, бо обєкт житловий. Якщо поділ нежитла, то БТІ само присвоює при реєстрації окремі рєстраційні номери.