Форум

Інформаційний ресурс

Заява при вихід зі складу засновників юридичної особи із передачею прав засновника іншій особі. Поділіться...

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Den (original) » 11 березня 2008, 13:20

"Заява при вихід зі складу засновників юридичної особи із передачею прав засновника іншій особі.Поділіться будь-ласка думками з приводу складеної мною заяви.Заздалегідь вдячний за Ваші відгуки. Державному реєстратору Виконавчого комітету ________________ міської ради ________, м. _________, вул. _____________ ________________________ідентифікаційний номер ___________,паспорт серії _____ № ___________ ,виданий ____________________ Українив __________________ області ____________ р.,що мешкаю за адресою: _______________________________ЗаяваЯ, ______________________________, засновник (учасник) приватного підприємства „______________________”, ідентифікаційний номер _______________, місцезнаходженням якого є: _______________________________, керуючись частиною 3 статті 29 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців” заявляю, що у зв’язку із моїм виходом зі складу засновників (учасників) зазначеної вище юридичної особи, її засновником (учасником) стає _______________________, ідентифікаційний номер __________________, паспорт серії ______ № _________, виданий __________________________ _______________ року, що мешкає за адресою: __________________________________.У відповідності до статті 29 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців” дана заява або її нотаріально засвідчена копія, разом із заповненою реєстраційною карткою на проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи, примірником оригіналу або нотаріально посвідченою копією рішення про внесення змін до установчих документів оригіналом установчих документів юридичної особи з відміткою про їх державну реєстрацію двома примірниками змін до установчих документів юридичної особи у вигляді окремих додатків або двома примірниками установчих документів у новій редакції та документом, що підтверджує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації змін до установчих документів є правовою підставою для державної реєстрації змін до установчих документів приватного підприємства „_____________________”, пов’язаних із зміною складу засновників (учасників) зазначеної юридичної особи.Підпис: __________________________ _________________________________ березня 2008 року я, ____________, приватний нотаріус _________________ міського нотаріального округу, засвідчую справжність підпису _________________________, який зроблено у моїй присутності. Особу __________________, який підписав документ, встановлено. Зареєстровано в реєстрі за № ___ Стягнуто плати по домовленості.ПРИВАТНИЙ НОТАРІУС "
Den (original)

Повідомлення: 782
Дякував (ла): 52 раз.
Подякували: 134 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Den (original) » 11 березня 2008, 13:22

Питання виникло тому, що ч. 3 ст. 29 ЗУ Про державну реєстрацію ЮО та ФОП передбачає АБО нотаріально посвідчена копія заяви фізичної особи ПРО ВИХІД зі складу засновників (учасників) АБО нотаріально посвідчений документ ПРО ПЕРЕДАННЯ ПРАВА ЗАСНОВНИКА (учасника) іншій особі. Я поєднав ці документи в один. Може в когось є інша практика.
Den (original)

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Щаслива » 11 березня 2008, 13:24

"у мене вона набагато простіша, Я , ПІБ, усвідомлюючи значення своїх дій, повідомляю про свій вихід зі складу засновників ТОВ [qoute]Х[qoute]. При цьому повідомляю , що я маю намір відступити у повному обсязі належну мені частку в статутному фонді зазначеного товариства в розмірі 25% , Іванову Івану Івановичу, з дотриманням вимог чинного законодавства щодо наступної процедури юридичного оформлення переходу до правонаступника відповідних прав на умовах, які були попередньо узгоджені.Цією заявою я стверджую, що не маю ніяких претензій, в тому числі і майнових, до товариства з обмеженою відповідальністю „Х” і до його учасників. Вимоги ст. 147 Цивільного кодексу України мені нотаріусом роз’яснено."
Щаслива

Повідомлення: 851
Дякував (ла): 35 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Den (original) » 11 березня 2008, 13:26

дякую Джені, просто в мене не ТОВ (ст. 147 не підходить). Я маю справу із приватною установою (приватний навчальний заклад).
Den (original)

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Den (original) » 11 березня 2008, 13:28

А про приватні установи в законодавстві ні слухом, ні духом ...
Den (original)

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Весна :) » 11 березня 2008, 13:29

Варіан Джені кращий. NotaDen у вашій заяві забагато лишнього, якщо точніше весь 2 абзац.
Весна :)

Повідомлення: 2447
Дякував (ла): 179 раз.
Подякували: 88 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Щаслива » 11 березня 2008, 13:31

заберіть ст. 147, а решта залишайте.
Щаслива

Повідомлення: 851
Дякував (ла): 35 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Den (original) » 11 березня 2008, 13:41

Мені просто не подобається вислів „відступити”. Якщо брати за аналогію статтю 147, то там сказано, що учасник (засновник) має право ПРОДАТИ ЧИ ІНШИМ ЧИНОМ ВІДСТУПИТИ свою частку (її частину). Відступити, означає відчужити. Отже має бути зазначений спосіб такого відчуження: КП, дарування, тощо.Така позиція Держкомпідприємства (лист у додатку).Чи може я занадто прискіпливий ?
Den (original)

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Den (original) » 11 березня 2008, 13:41

0
Den (original)

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Iren » 11 березня 2008, 13:44

Я пишу так:З А Я В АЯ, __________________, повідомляю про свій вихід зі складу Учасників підприємства у формі Товариства з обмеженою відповідальністю «____________», статут якого зареєстровано в новій редакції 30.07.2007 року Виконавчим комітетом Львівської міської ради Львівської області за № запису _________________, та передачу належної мені частки громадянину Іванову Роману Орестовичу.Розрахунки прошу провести зі мною в порядку, передбаченому чинним законодавством України. Майнових, фінансових та будь-яких інших претензій до Товариства та його Учасників не маю.
Iren

Повідомлення: 673
Дякував (ла): 6 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Den (original) » 11 березня 2008, 13:56

Дякую всім за відгуки.
Den (original)

Номер повідомлення:#15

Повідомлення igor » 11 березня 2008, 17:02

NotaDen ця заява більше схожа на правочин, а тому в даному випадку тільки договір, треба перефразувати її більш підходить варіант L
igor

Повідомлення: 6231
Дякував (ла): 983 раз.
Подякували: 3089 раз.

Номер повідомлення:#16

Повідомлення Den (original) » 11 березня 2008, 17:41

Дякую igor. Так і зроблю.
Den (original)

Номер повідомлення:#17

Повідомлення Sannotar » 12 березня 2008, 17:07

Ще один варіант:Я, Ххххххх Хххххх ХХххххх, учасник Товариства з обмеженою відповідальністю “ХХХХХХХ”, повністю розуміючи значення і правові наслідки своїх дій та без будь-якого тиску зі сторони, відповідно до власного волевиявлення заявляю про свій вихід зі складу учасників Товариства з обмеженою відповідальністю “ХХХХХХХХ”.Припиняючи свою участь в складі учасників ТОВ “ХХХХХХХХ”, я маю намір відступити у повному обсязі належну мені частку у статутному фонді Товариства:громадянину Ххххххх Ххххххх Ххххххххх – 33,33% (тридцять три цілих тридцять три сотих відсотка) від належної мені часткигромадянці Ххххххххх Хххххххх Ххххххххх – 16,67% (шістнадцять цілих шістдесят сім сотих відсотка) від належної мені частки, з дотриманням вимог чинного законодавства щодо наступної процедури юридичного оформлення переходу до правонаступників відповідних прав на умовах, які були попередньо узгоджені.Цією заявою я одночасно стверджую, що не маю ніяких претензій, в тому числі і майнових, до Товариства з обмеженою відповідальністю “ХХХХХХХХХ” та інших його учасників.Вимоги ст.ст. 57-74 Сімейного кодексу України мені нотаріуса роз’яснено.
Sannotar

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів