Форум

Інформаційний ресурс

Изменение цельевого назначения земли и суды

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Дэлея » 23 березня 2008, 02:34

Я знаю некоторые юристы делають изменение цельевого назначения земли при помощи [qoute]судебной[qoute] схемы, но я ею никогда не пользовалась, всегда изменение делала при помощи земресурсов и заседаний соотвестующих советов (рад). На днях ко мне обратился клиент насчет изменения цельевого назначения земли и именно по судебной схеиы. У клиента ОСГ в Одесской области, но право собственности у него возникло в тот момент, когда год назад было так называемых пару горячих деньков без моратория. Так вот этому клиенту, один из его знакомых, у которого тоже было ОСГ, посоветовал следующее:1. написать письмо в госкомзем о изменение цельевого назначения его зем. участка2. получить письмо из госкомзема про отказ в данном изменение цельевого назначения3. подать в Печерский районный суд города Киева (так как госкомзем по Печерскому району города Киева) на госкомзем насчет отказа, мотивируя это тем что землю он в собственность получил в те дни, когда не было моратория и чтоб суд (а как известно Печерский районный суд города Киева самый $гуманный суд$ в мире, если у тебя есть $$$$$$) своим решением обязал госкомзеи [qoute]зафиксировать[qoute] изменение цельевого назначения земли.Вот так вот. Но мне это все както [qoute]на дурную мою голову[qoute], не лезеть. Подскажите как тут быть. Я сегодня все, что можно просмотрела по этому вопросу, но все равно в тупике.Подскажите, если не затруднить.
Дэлея

Номер повідомлення:#2

Повідомлення FINA. » 24 березня 2008, 13:16

На какое целевое назначение он хочет поменять для будівництва та обслуговування будинку?
FINA.

Повідомлення: 6511
Дякував (ла): 1738 раз.
Подякували: 1681 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Дэлея » 24 березня 2008, 20:16

Да, для будівництва та обслуговування будинків
Дэлея

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Patrick » 25 березня 2008, 16:00

Начните сначала! 4 курс предмет [qoute]Адвокатура[qoute]... Очень, ну очень помогает...
Patrick

Номер повідомлення:#6

Повідомлення FINA. » 25 березня 2008, 16:01

Деякі будують на землях ОСГ, законом передбачено що [qoute]фермер[qoute] або такий собі особисто селянський господар може мати в полі садибу , сарай, склад, гараж і жити там собі з сім*єю і займатись ОСГ.Для суда що закон не писаний? Заборона на будь яку зміну с-г землі ще не знята.
FINA.

Повідомлення: 6511
Дякував (ла): 1738 раз.
Подякували: 1681 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Дэлея » 26 березня 2008, 02:49

FINAЗвичайно, що тут треба керуватися законом.Але тут є два нюанси:1. я трохи помилилась з датою отримання актів (вірніше клієнт заплутав спочатку), бо акти видані напочатку 2006 року. До речі в ЗКУ норма про мораторій на зміну цільового призначення з 2007 року, а до цього просто був мораторій на відчуження і про зміну цільового призначення, а ні слова. 2. Саме спираючись на те, що мораторій на зміну цільового з 2007, а акти були ще на початку 2006, сусід мого клієнта по цим землям, влітку минулого року саме за судовою схемою проти держкомзему виграв процес в Печерському суді, внаслідок чого була зміна цільового призначення. Підставою для прийняття [qoute]позитивного[qoute] для позивача рішення суду, став той факт, що будучи власником землі на початку 2006 року він хотів змінити цільове призначення, але не встиг до 2007 через [qoute]певні об[qoute]єктивні присини[qoute], а 2007 на зміну цільового призначення був накладений мораторій, чим були [qoute]учимлені[qoute] його права (тобто питання щодо зворотньої дії закону).Та діло в тому, що коли я в свого клієнта почала питати про подробиці цієї судової справи, то більш нічого врозумілого він мені не відповів, навіть коли спитала призвище цього [qoute]сусіда[qoute], то клієнт відповів, що точно цього не знає. Тому через друзів, мені цими днями допоможуть пушукати в архіві суда цю справу або схожі справи.Але мене щодо цього всього дуже великі сумніви. Тому я і звернулися до [qoute]мегаюристів[qoute], якими є користувачи форума юррадник за порадою.
Дэлея

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Дерек » 26 березня 2008, 19:59

VVV, Patrickв точку - права купил, машину купил, ездить не купил )))Що значить є трудова книжка??, можливо краще такий варіант: наполегливо працювала два роки юрисконсультом...
Дерек

Повернутись в Обговорення судової практики

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів