Форум

Інформаційний ресурс

Коментуємо інструкцію! Створюємо процедурний кодекс!

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Admin-Юкон » 12 березня 2008, 13:43

Шановні нотаріуси – користувачі нашого Форуму!Запрошуємо Вас брати участь у напрацюванні неофіційного коментарю діючої Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України з ціллю створення єдиної нотаріальної практики.Загальна мета – створення у майбутньому процедурного кодексу вчинення нотаріальних дій.Щоб урахувати інтереси більшости, потрібні Ваші думки.Висловити їх можна таким чином :1) В верхній частині екрану Ви можете побачити кнопку з назвою „Коментуємо інструкцію!Створюємо процедурний кодекс![qoute], 2) натискаєте її і потрапляєте в зручне меню, де можна одночасно переглянути та згадати текст статті, з приводу якої бажаєте висловити свою думку або прокоментувати,3) залишаєте свій коментар.Зі свого боку, Адміністрація сайту буде проводити роботу з аналізу та узагальнення усіх Ваших коментарів.З повагою Адміністрація сайту
Admin-Юкон

Повідомлення: 1311
Дякував (ла): 42 раз.
Подякували: 1207 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Den (original) » 12 березня 2008, 13:58

Ідея дуже вдала. Адмін молодець. А після закінчення роботи із цим коментарем слід направити його в МЮ для прийняття за основу при внесенні змін чи викладенні Інструкції у новій редакції (чого їй так не вистачає!).
Den (original)

Повідомлення: 782
Дякував (ла): 52 раз.
Подякували: 134 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення notaOV » 12 березня 2008, 15:20

дійсно зручне меню. Дякуємо. Будемо сподіватись, що зауваження та коментарі будуть прийняті до уваги нашим рідним МЮуууууууу....
notaOV

Повідомлення: 1378
Дякував (ла): 596 раз.
Подякували: 502 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення СКІФ » 12 березня 2008, 16:41

Є таки в неньці-Україні ще світлі голови !
СКІФ

Повідомлення: 2049
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Nonna » 12 березня 2008, 19:12

А чужие коментарии я так поняла , что прочесть нельзя будет. Или их еще нет или я права.
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Альвиора » 13 березня 2008, 12:42

СУПЕР!!! ВСІ НОТАРУСИ ПРИЄДНУЙТЕСЬ!
Альвиора

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Nonna » 13 березня 2008, 16:42

L , на какую кнопку жать ? У меня не получается да и окошка такого нет или опять чего-то недосмотрела.
Nonna

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Admin-Юкон » 13 березня 2008, 16:53

nonnaОбираєте главу та натискаєте кнопку [qoute]Коментарі[qoute].
Admin-Юкон

Повідомлення: 1311
Дякував (ла): 42 раз.
Подякували: 1207 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Andre vs » 14 березня 2008, 12:25

Так все-таки комментарии или изменения? Считаю что комментарии к инструкции бесполезно писать (их мало будет). А вот изменения нужны. Инструкция должна быть такой, чтобы не было комментариев. ЕЕ нужно увеличить и разжевать раза в три больше. Описать алгоритмы каждого действия, а не фразы типа [qoute]если, то, иначе, кроме[qoute] ( и это в одном предложении). У нас ведь фактически уже устоялась практика, перечень действий и процедур почти весь описан - осталось создать пошаговый алгоритм . Хотя, в свете грядущих реформ непонятно куда двигаться
Andre vs

Повідомлення: 377
Дякував (ла): 6 раз.
Подякували: 65 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Nonna » 15 березня 2008, 13:37

Та я туда и захожу , только коментарив других нотариусов не бачу
Nonna

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Nonna » 15 березня 2008, 16:09

Получилось ,просто я ждала что когда входишь в єто окшко долна біть стрелочка , а там просто рисочка
Nonna

Номер повідомлення:#14

Повідомлення ЮрВест » 17 березня 2008, 20:42

Може на сьогодні це і не потрібно, але б хотілося відпрацювати чи відкоментувати не інструкцію, а створити нову систему нотаріального права. На сьогодні інструкція в більшій своїй частині повторює З-н [qoute]Про нотаріат[qoute], накази мінюсту чи інші нормативні акти, при чому структура її неупорядкована, багато повторювань, багато протеріч... і багато запитань залишається.Чому ми не можемо відокремити З-н [qoute]Про нотаріат в Україні[qoute], де б були викладені і виписані поняття, принципи, структура, самоуправління, контролювання, співвідношення з контролюючими органами, правоохоронними органами и т.п. нотаріату в Україні (по принципу Законів про судову систему, чи інших законів що регламентують діяльність (а не вчинення дій) тих чи інших утворень, органів..., а вже безпосередньо порядок вчинення дій - в процедурному кодексі.При чьому в таких нормативних актах (Закон, Кодекс) можно передбачити недопустимість регулювання нотаріальної діяльності в Україні та здійснення нотаріального процесу будь-якими іншими подзаконними актами (наказами, листами). Але для цього ми повинні дуже ретельно попрацювати як законотворці, і детально прописати в процедурному кодексі всі практичні аспекти вчинення тої чи іншої нотаріальної дії (в притул до складу службових відміток, та формування матеріалів нотдії), щоб у перевіряючих не було довільного тлумачення по своїй практиці перевіряємих документів. Ні хто ж не заперечить, що нотаріус на сьогодні повинен бути найбільш з усіх правників юридично освідчиною особою, ми ж зтикаємось з таким різноманіттям законодавчих актів і повинні правильно їх застосовувати, вміти застосовувати аналогію права, виписувати в договорах навіть те, що конкретно не передбачено діючим законодавством (ст. 6 ЦКУ), так чому ж ми самі для себе не можемо спробувати написати потрібні нам закони, а віддаємо це на відкуп парламентарям, теоретикам, ми ж практики. А от коли нам буде з чим йти к законотворцям, коли ми будемо знати, що саме нам потрібно (тому що самі й розробимо), тоді більш обгрунтованою буде наша точка зору у відстоюванні потрібних нам (і тим для кого ми працюємо) законодавчих актів. До яких пір така вагома в суспільстві діяльність (і де далі все більше потрібна) як нотаріальний процес, буде регламентуватись інструкцією, яка затверджується одним профільним міністерством.
Кто не хочет - тот ищет причины, кто хочет - ищет возможности.
ЮрВест

Повідомлення: 120
Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 54 раз.

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Vолодимир » 18 березня 2008, 19:14

Я думаю , що будь-яка інформація буде корисною . Тому робіть пропозиції , а ми потім їх узагальнемо .
РОБІТЬ ДОБРО І ЗЛО ЗНИКНЕ САМО ПО СОБІ.
Vолодимир

Повідомлення: 15973
Дякував (ла): 23252 раз.
Подякували: 25656 раз.

Номер повідомлення:#16

Повідомлення PretorKN » 20 березня 2008, 00:40

:) Володимир Миколайович Бачите воно діє :) Тут люди пропонують об’єднувати світлі голови можливо зателефонуєте до мене:) Я думаю, що нам є про що поспілкуватися.А то ми давно зв’язок втратили :( чомусь
PretorKN

Номер повідомлення:#17

Повідомлення Vолодимир » 21 березня 2008, 16:21

Дуже затурканий і багато не встигаю , але якщо зателефонуєте , то поспілкуємося ( 8 050 323 7 330 ) .
Vолодимир

Номер повідомлення:#18

Повідомлення Andre vs » 02 квітня 2008, 13:33

Я например считаю что для создания нотариального кодекса нужно не более 2 месяцев ... просто написать и обсудить...
Andre vs

Повідомлення: 377
Дякував (ла): 6 раз.
Подякували: 65 раз.

Номер повідомлення:#19

Повідомлення Vолодимир » 02 квітня 2008, 14:46

Науковці називають термін десь до 6 місяців .
Vолодимир

Номер повідомлення:#20

Повідомлення PretorKN » 02 квітня 2008, 21:55

Так активність мала :(Напевно і так добре як є ?:)Всіх задовольняє наше законодавство :)Як на мене якщо написати і дати на обговорення толк буде аналогічний :(Як на стільки можна буди пасивним ?
PretorKN

Номер повідомлення:#22

Повідомлення PretorKN » 06 квітня 2008, 03:57

Якщо сидіти і нічого не робити тоді точно нічого не буде виходити. А якщо хоч якось пробувати щось змінити то рано чи пізно воно налагодиться.
PretorKN

Номер повідомлення:#23

Повідомлення Ніколь » 08 квітня 2008, 18:17

А я би запропонувала кожний день на малому форумі відкрито виставляти якусь одну тему чи дію до обговорення , думаю що тоді більше колег приймало би участь в обговоренні. І в кінці дня можно було б підводити загальний підсумок написаному.
Ніколь

Повідомлення: 741
Дякував (ла): 204 раз.
Подякували: 30 раз.

Номер повідомлення:#24

Повідомлення PretorKN » 09 квітня 2008, 00:50

Нікол однодумець появився :) Як на мене це також один із варіантів який повинен бути дієвий але, хто розумно почне ці теми, адже до цього варіанту потрібно віднестися дуже ювелірно.У зв’язку з тим що потрібно передбачити думки багатьох і запропонувати варіанти по якісь темі, і щоб не було хаосу потрібно починати від А до Я, а це декому може показати дрібницями і не віднесеться до цього серйозно. А якщо варіанти не пропонувати то люди своєї думки не будуть писати будуть казати навіщо воно?:(А для того щоб передбачити варіанти потрібно сидіти комусь (не одному ) і це писати... :( Бермудський трикутник :(Поки наші люди не зрозуміють що їм це потрібно, нічого робити не будуть :( Або потрібно заохочення :) Халяву ми любим :)
PretorKN

Номер повідомлення:#25

Повідомлення V » 09 квітня 2008, 14:12

PretorKN, нам потрібно закони роз'яснювати інструкцією? Хіба законом є закон, який не можна розуміти однозначно?МЮ нав’язує Раді закони про нотаріат, а Інструкцію слабо схавать?Чому нотаріус повинен працювати на МЮ та ще й писати під них інструкцію?Чим займається МЮ, окрім наглядної диверсії? Ще раз переглянув – коментуємо Інструкцію, де Ваша участь?Ви працівник МЮ і бажаєте привласнити халяву чужої праці? Надасте відповідь, на декілька питань тоді можливо наші думки зійдуться:-)
V

Повідомлення: 4119
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 1299 раз.

Номер повідомлення:#26

Повідомлення PretorKN » 09 квітня 2008, 15:44

VНам потрібно закони роз'яснювати інструкцією? Нам потрібне письмо в якому буде чітко вказано права, обов`язки, правила.... а не сміхотворство яке є в даний момент.Хіба законом є закон, який не можна розуміти однозначно? В нашій державі так :) А взагалі закон не повинен бути палкою з двома кінцями, а мати одне логічне завершення.МЮ нав’язує Раді закони про нотаріат, а Інструкцію слабо сховати? МЮ цікавлять особисті інтереси а не нотаріусів. А якщо і хочуть щось зробити то не можуть...Чому нотаріус повинен працювати на МЮ та ще й писати під них інструкцію? А хто каже працювати на МЮ я кажу працювати самому на себе, що б зробити для себе так що б люди не казали, а от той робить так, а чому ви робите так? ...Чим займається МЮ, окрім наглядної диверсії? :) не буду виражатися :)Ще раз переглянув – коментуємо Інструкцію, де Ваша участь? Моя участь в розвитку є і дуже суттєва... але не хто не дає її мені реалізувати... не МЮ не інші.... :( Так само як не дають зробити нормальні закони.Ви працівник МЮ і бажаєте привласнити халяву чужої праці? Ні я бажаю допомогти Нотаріату. МЮ все одно буде продвигати те що йому на руку.V а що Ви зробили для нотаріату ?Я також переглянув розділ з інструкцією, і Вашої участі не побачив ?:) чи я помиляюсь :)Якщо потрібно можу і детальніше :)
PretorKN

Номер повідомлення:#27

Повідомлення V » 10 квітня 2008, 02:52

Відповіді Ваші залишу без коментарю:-)„Якщо потрібно можу і детальніше :)” – про що Ви, не розумію натяку?
V

Номер повідомлення:#28

Повідомлення PretorKN » 10 квітня 2008, 03:02

А на мої питання відповідь???:)
PretorKN

Номер повідомлення:#29

Повідомлення V » 10 квітня 2008, 03:10

Не спиться, я сова, а Ви?
V

Номер повідомлення:#30

Повідомлення V » 10 квітня 2008, 03:33

Шановний PretorKN, якщо вважаєте за участь в розвитку нотаріату, коментування інструкції, то не зробив нічого і на разі не прагну стрімголов її коментувати. При вирішенні питання існування або знищення нотаріату уже сьогодні, другорядні питання не актуальні. Не подобається мені така розмова. Прагнете відвертості, а самі сковані в напрузі
V

Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів