Форум

Інформаційний ресурс

Заява про прийняття спадщини

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Marysia. » 30 червня 2008, 01:03

Topnamiя думаю, что если вы напишете в заяве ддо 6 месяцев, спадщину приймаю, прошу видати свидоцтво на спадщину, хуже не будет, просто человек лишний раз платить деньг и не станет, а просто прийдет в нотконтору после 6 месяцев, додаст недостающие документы и получит свидоцтво на спадщину в том размере, в котором ему положено.
Никогда не говори "никогда"!
Marysia.

Повідомлення: 15207
Дякував (ла): 55736 раз.
Подякували: 26655 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Практик. » 30 червня 2008, 13:46

По заяві на прийняття спадщини , де написано [qoute]прошу видати свідоцтво[qoute], ноаріус має відписувати клієнту відповідь про те які документи подати, чи може бути клієнт одним спадкоємце. тощо тобто згідно ст. 5 Закону про нотаріат - спирияти клієнту в здійсненні ним його прав та згідно Закону про звереня громаян розгянути заяву та в місячний термін дати на неї відповідь . От і гляньте , чи треба вам це [qoute]видати[qoute] коли воно вам шкодить....
Практик.

Повідомлення: 667
Дякував (ла): 43 раз.
Подякували: 17 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Marysia. » 30 червня 2008, 14:44

1919[qoute]Але якщо ж спадкоємець забажає відмовитись від прийняття, що робити з його заявою в частині видачі, бо відмова від видачі свідоцтва законом не передбачена, направляти в суд ? [qoute] а что, такую заяву 2 в одном отменить нельзя? У вас что запрещено это? Точно также отзываете или отменяете заяу, поданную с просьбой выдать свидоцтво. Вы уж хотите и этим суды забить? Если человеку не надо свидетельство о праве на наследство, он не будет вступать в наследство. Если наследникам надо сделоать переразподил, - да ради бога, составят между собой договор и все равно будут получать свидоцтво. Я например в этом проблемы совсем не вижу, может ошибаюсь, пусть коллеги из госконтор ответят, существенна ли такая разница в формулировке заявы?
Marysia.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Весна :) » 30 червня 2008, 15:00

Треба виходити із самої суті заяви - це факт прийняття спадщини, тобто основна дія на що вона направлена, а чи буде там про свідоцтво чи ні це вже не настільки важливо. Відкликання заяви, відбувається не в її частинах, а в загальному. Тому ніяких протиріч не має. Про суд мова теж не йде. Просто коли вже в заяві прописано про видачу свідоцтва не потрібно писати додаткову заяву. Ніколи не задумовувалась над цим, але завжди пишу прошу видати свідоцтво, всі необхідні документи мною будуть подані додатково. Єдине, що актуально при оформленні заяв стосовно спадщини, це писати їх від одного заявника, а не від декількох, що досить поширено в держконторах, а потім якщо треба відкликати цю заяву, от тут вже проблема.
Весна :)

Повідомлення: 2447
Дякував (ла): 179 раз.
Подякували: 88 раз.

Номер повідомлення:#13

Повідомлення FINA. » 30 червня 2008, 17:12

Працювала державним, писала завжди дві заяви: першу - приймаю спадщину, другу - прийняв і пршу видати тільки на вклади, будинок... Потім проаналізувала і стала писати одну- приймаю , майно складається з..,і прошу видати після спливу 6 ти міс строку. Ніколи між мною та клієнтами спору не було. Це все придумки УЮ, горе от ума. При перевірці мені зробили зауваження: а чому Ви видали тільки на будинок, спадкове майно складається ще й з паю? Відповідаю - тому що мито сплачено тільки за будинок. Ви робите неправильно. потрібно дві заяви. А я вважаю, що заява про прийняття спадщина не є установленоЇ., затвердженої МЮ форми, мені спадкодавець саме так виявив волю написати заяву, адже заява повинна бути написаназі слів громадянина. В акті перевірки цього не вказали, тому що я не порушую ніякий пункт Інструкції.
FINA.

Повідомлення: 6511
Дякував (ла): 1738 раз.
Подякували: 1681 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Marysia. » 30 червня 2008, 18:03

FINAя полностью с вами согласна, сколько заявёдолжен написать человек, что бі его правильно поняли? Достаточно [qoute]Одной таблєтки![qoute], тем более нарушения отсутствуют.
Marysia.

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Marysia. » 30 червня 2008, 18:04

а потом еще говорят о бюрократии, сами бі постояли в госконторе, поподавали бі 2-3 заяві с разницей в несколько месяцев, потом сравнили бі результат.
Marysia.

Номер повідомлення:#17

Повідомлення Добрая фея с топором » 01 липня 2008, 14:29

А як бути, коли спадкоємців декілька? Вони ж подають спочатку кожний окремо заяву про прийняття спадщини (не обов'язково одночасно!), а після спливу 6 місяців відбувається видача спадщини в рівних долях ще й з урахуванням обов'язкової частки та 1/2 частки у спільному майні подружжя пережившійдружині (чоловікові). Як це можливо передбачити при подачі першої заяви? Крім того, буває, що спадкоємці не знають склад всього спадкового майна, тому, я вважаю, що до 6 місяців - заява про прийняття спадщини, а в день видачі свідоцтва - заява з повним переліком спадкового майна, зазначенням інших спадкоємців та проханням видати свідоцтва про право на спадщину і від всіх спадкоємців, що приймають спадщину - разом. Всеодно треба 2 рази приходити до нотконтори!
Не пытайтесь спорить с дебилом. Иначе вы опуститесь до его уровня. Где он задавит вас своим опытом.
Добрая фея с топором

Повідомлення: 986
Дякував (ла): 80 раз.
Подякували: 5 раз.

Номер повідомлення:#18

Повідомлення Marysia. » 01 липня 2008, 15:17

человек не обязан получать свидетельство на наследство, и прийти за его тполучением имеет право тоже после 6 месяцев, когда пожелает, но ставить это в ошибку и не принимать такое свидетельство - свинство со стороны коллег. Кстати сегодня у меня как раз случай с коллегой,:женщина вступала в наследство, по решению суда продлевала срок на вступление, при этом она является фактически ступившей. т.к. проживает по сей день в той же квартире, на часть которой она претендует, - моя коллега гос. завернула мое заявление, в котором написано [qoute]спадщину я фактично прийняла, проживаю за адресою...., прошу видати свидоцтво...[qoute] Вместо этого потребовалоа написать[qoute]спадщину приймаю, прошу видати свидоцтво...[qoute] - те же яйца, только в профиль, но тут уж можно над клиентами поиздеваться, иначе это никак не назовешь, нотариусёна работе как и я, не очень давно - но вот ведь -надо вывернуться .. Мы не стали спорить, написали как она хочет. Жаль людей.
Marysia.

Номер повідомлення:#19

Повідомлення Альвиора » 01 липня 2008, 17:39

0
Альвиора

Номер повідомлення:#20

Повідомлення nnn » 01 липня 2008, 18:26

На курсах в Киеве советовали частным нотариусам указывать просто [qoute]наследство принимаю[qoute] и все. Аргументация была такова: вы (частники) перечисляете в заявлении все имущество, предполагаемое, если такового не оказывается в наличии, невозможно государственному нотариусу списать дело в архив. Поэтому будет дополнительно, после 6 мес., отбираться заявление на выдачу свидетельства о праве на наследство на то имущество, на которое будут представлены документы и заявитель изъявит желание.
nnn

Повідомлення: 347
Дякував (ла): 78 раз.
Подякували: 256 раз.

Номер повідомлення:#21

Повідомлення Калина » 01 липня 2008, 20:28

Количество заявлений зависит от практики, которая сложилась в области. Например, в Харьковской области в госконторе берут два заявления: одно о принятии наследства, второе о выдаче свидетельства, в Запорожской области - одно. Если в заявлении было указано не все имущество, то при выдаче свидетельства подается дополнительное заявление с указанием всего остального наследственного имущества.marina57, ваша коллега из госконторы с одной стороны права: коль суд предоставил дополнительный срок на принятие наследства, то и в заявлении надо указывать, что наследник наследство принимает, а не принял. Вам не стоит обижаться на коллегу, хотя, с другой стороны, я не считаю это такой уж большой ошибкой и будучи госом принимала такие заявления без исправлений.
Калина

Повідомлення: 4313
Дякував (ла): 6949 раз.
Подякували: 6101 раз.

Номер повідомлення:#22

Повідомлення victoria » 02 липня 2008, 16:08

Всему своё время. Когда подаётся заявление о принятии наследства - свидетельство ну никак не может быть выдано моментально. Говорить о выдаче, когда прошло, например, 3 месяца, бессмысленно. А весь состав наследственного имущества лучше описывать при отказе от права наследования, а не принятии.
victoria

Повідомлення: 540
Дякував (ла): 63 раз.
Подякували: 48 раз.

Номер повідомлення:#23

Повідомлення Lumen » 02 липня 2008, 16:40

відмова від спадщини є безумовною і беззастережною. Склад спадкового майна в заяві про відмову описувати не обов'язково. А відносно заяв на прийняття спадщини. Не має значення скільки заяв. Державні приймають одну заяву (не важливо приймає чи прийняв спадкоємець спадщину) в якій описують склад спадкового майна і в якій спадкоємець просить видати свідоцтво про право на спадщину з причини економії часу. Які черги в державних нотаріальних конторах розповідати не треба.А взагалі-то згодна з думкою, щоб заява в спадковій справі на прийняття спадщини ( не важливо приймає чи прийняв) була окремо від заяви на видачу свідоцтва про право на спадщину. Мені особисто було так зручніше.
Lumen

Повідомлення: 397
Дякував (ла): 298 раз.
Подякували: 11 раз.

Номер повідомлення:#24

Повідомлення victoria » 02 липня 2008, 16:54

Оно то может и не обязательно, только не до каждого отказавшегося доходит, что он отказывается от ВСЕГО наследственного имущества (несмотря на то, что я очень доходчиво это разъясняю и по несколько раз спрашиваю). Раньше я писала, что отказываюсь от наследства из чего бы оно не состояло, потом подумала - значит подписывая заявление наследник вроде и не знает что оформляется. Как правильно, наверно, чем проще. И всё-таки, потом прибегают и за сберкнижки копеечные ругаются, [qoute] хочу, мол, наследства и всё, а что я там подписал - я от дома отказался, а книжки - хочу[qoute].
victoria

Повідомлення: 540
Дякував (ла): 63 раз.
Подякували: 48 раз.

Номер повідомлення:#25

Повідомлення FINA. » 02 липня 2008, 20:31

На курсах в Киеве советовали частным нотариусам указывать просто [qoute]наследство принимаю[qoute] и все. Аргументация была такова: вы (частники) перечисляете в заявлении все имущество, предполагаемое, если такового не оказывается в наличии, невозможно государственному нотариусу списать дело в архив. НЕПРАВДА! В Інструкції по архіву вказано - відправляється в архів по першій видачі свідоцтва, хоч на другий день приходить отримувати ще щось це вже додаткове. А на рахунок двох заяв повторююсь - горе от ума. Ніколи спадкоємець не буде за це спорити і скаржитись . Чому видали на частину? Не сплачено мито, не подані довідка БТІ, в глухих селах люди буває коли дойде до оформлення будинку, не хочуть його взагалі оформляти ще й з приватиз земділянкою - вийде як вартість півбудинку.
FINA.

Повідомлення: 6511
Дякував (ла): 1738 раз.
Подякували: 1681 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів