Форум

Інформаційний ресурс

Новости с передовой

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Vолодимир » 27 січня 2007, 20:22

Шановні колеги!Дійсно склалася неприємна ситуація, але ...? Відповідно до діючого законодавства податковий агент це …. юридичні особи …. які незалежно від ….. зобов’язані нарахувати, утримувати та сплачувати цей податок до бюджету від імені та за рахунок платника податку вести податковий облік та подавати податкову звітність податковим органам відповідно до закону, а також нести відповідальність за порушення норм цього Закону (п.1.15 ст.1 ЗУ №889) і зауважте ніде ю.о. не звільняються від обов’язків податкового агента.Відповідальність встановлена за комплекс зобов’язаних дій, не одна з дій на нотаріуса не покладена, відповідно і відповідальності за «непоступление в бюджет средств в особо крупных размерах» це не до нотаріуса, а до ю.о.До речі, є ще один п.12.3 ст.12 котрий додатково підкреслює, що якщо рухоме майно продається за посередництвом ю.о. то вона і є податковим агентом.Податковий агент – нотаріус, це специфічна конструкція в редакції ст.12. Зауважте, він не виконує (і не може якби навіть хотів) жодної складової які визначені в терміни «податкового агента» (п.1.15 ст.1), а відповідно і відповідальності не повинно бути.Є дві вимоги у п.12.5.ст.12 ЗУ №889 до нотаріуса: а) перевірити наявність документа про сплату податку сторонами договору б) подати інформацію податковому органу і все!І зауважте, ні за одну з цих дій не встановлено діючим законодавством ніякої відповідальності, а тим більше, кримінальної. Звертаю увагу, що це експрес-аналіз, у подальшому ми спробуємо зробити на цю тему висновок експертів і відразу поставимо до відома нотаріальну громадськість.P.S. колеги будьте уважні, якщо закон вимагає, наприклад, документ КМУ, то ніякі Листи ДПА або МЮ нам не допоможуть, якщо будуть наполягати на кримінальній справі.Також для напрацювання обґрунтованого висновку бажано отримати усі необхідні матеріали. Їх можливо надіслати на мейл - stride@online.kharkiv.com .
РОБІТЬ ДОБРО І ЗЛО ЗНИКНЕ САМО ПО СОБІ.
Vолодимир

Повідомлення: 15973
Дякував (ла): 23252 раз.
Подякували: 25656 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Passer » 28 січня 2007, 14:17

Подобное теперь будет - в порядке вещей. Мы прекрасно знаем как тяжко было убедить всякого рода проверяющих - прочитать закон. И мы можем быть сколь угодно правы - на врятли это нам поможет. А уж когда примут 3025 ......
Passer

Повідомлення: 2397
Дякував (ла): 327 раз.
Подякували: 475 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення V » 28 січня 2007, 18:54

Vолодимир, питання.На якій стадії розслідування? Є звинувачувальний висновок? Покажіть нам все, що маєте, при бажанні. Потрібно для визначення позиції захисту конкретної обставини.На майбутнє, не варто чекати поголовних переслідувань. Сама природа відповідальності за силоміць нав’язані, невластиві фаху функції податкового агента, не може бути підставою визначенням вини нотаріуса, це нонсенс. Закон в корні незаконний, що буде стверджено судом. Треба ініціювати його скасування.
V

Повідомлення: 4119
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 1299 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Lina » 28 січня 2007, 20:22

"Закон ""Про податок.."" несправедливий але вигідний державі. Ми найвигідніші ""агенти"" - безкоштовні і нікуди подітись не можемо на відміну від юр особи, наприклад, яку можна покинути і зареєструвати нову. Крім того, всі знають як голосують у ВР, для цього депутату навіть непотрібно вивчати законопроект, як партія ""сказала"", так і голосують поголовно. Тому нікого крім нас не занепокоїть така підстава для анулювання свідоцтва як ""подання обгрунтованої скарги"" (за новим законопроектом про нотаріат), а обгрунтованість цієї скарги буде вирішувати чиновник, навіть не суд. Ми як сапери, не будемо мати права на помилку."
Lina

Повідомлення: 284
Дякував (ла): 71 раз.
Подякували: 9 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення *Женская Логика* » 29 січня 2007, 12:37

"сижу...потеряла дар речи....и думаю ""и почиму народ возмущён что нотариусы не хотят заверя договора......?""..... доверенности буду сидеть делать....а не..не буду...мало ли ...буду копии заверять.....а нет тоже не буду (вспомнила свою историю прокуратура и мои фотокопии)...... оооо...буду посто усно консультировать....."
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Повідомлення: 6052
Дякував (ла): 286 раз.
Подякували: 633 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення dredd » 29 січня 2007, 13:10

"шановні колеги. Я абсолютно не погоджуюся із тим, що нотаріус може виступати у якості суб""єкта злочину, передбаченого ст.212 КК України. Це вбачається з факту, що нотаріус не сплачує податок до бюджету, а лише віслідковує факт самої сплати. Суб""єктом злочину можуть бути сторони угоди, насамперед - це фізична особа, яка повинна була знати про правові наслідки вчинюваного правочину. Ми знаємо, що незнання не звільняє від відповідальності, тому фізична особа, підписуючи дійсний договір повинна була сплатити цей податок самостійно. Суб""єктивна сторона злочину передбачає прямий умисел. Який умисел у нотаріуса зобов""язувати? сторони не сплачувати податок на доходи?????. Будь-які звинувачення ламаються навіть на стадії досудового слідства. Моя пропозиція негайно виходити на районний суд з позовом про визнання дій органу дізнання незаконними та визнання постанови про порушення кр. справи недійсною....!!!!!"
dredd

Повідомлення: 207
Дякував (ла): 47 раз.
Подякували: 148 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення dredd » 29 січня 2007, 13:12

Необхідно додати. Справа по 212 КК, якщо вірити Ирэн порушено проти особи, а не за фактом, тому моя пропозиція щодо оскарження постанови про порушення кр. справи у районному суді є 100% вірною. Крім цього не можна допустити створення преценденту, бо..... наслівдки недобрі будуть
dredd

Номер повідомлення:#11

Повідомлення dredd » 30 січня 2007, 22:45

"Вельмишановний trew. Повинен відзначити, що досить пізно побачив Ваше повідомлення. Не хочу здаватися нахабним, однак боротися завжди можна, зважаючи на свій досвід боротьби і в судах і в органах прокуратури і з ""міліцейскими"" наїздами. Я ще раз підтверджую той факт, що нотаріус не може бути суб""єктом злочину по ст. 212 КК України, оскільки від його волі не залежить перерахує платник податку будь-який податок чи ні. Не можна кваліфікувати злочин по відношенню до нотаріуса як ухилення від сплати. Однак ризик того, що створений прецендент може відбитися на нас з вами досить великий. Ймовірно, щоб нотаріус боровся за свої права, а якщо підходити з позиції, що ну й нехай система мене все одно роздушить, то який сенс взагалі до чогось прагнути?. Звісно, що суди не працюють вже за фаршировану рибу, треба деякий ""вагомий"" доказ, однак, якщо суддя розуміє, що на кону Ваша подальша доля як професіонала, то і навіть у нього існує певна етика, яка не дозволить притягнути до відповідальності особу, яка не мала на меті скоєння злочину. Інше питання, коли буде доведено вину по статті ""Службова недбалість"", тут є величезна проблема... "
dredd

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Таня » 30 січня 2007, 23:16

Тоді треба визначитись чи є нотаріус посадовою особою а такі висновки вже є
Таня

Повідомлення: 7219
Дякував (ла): 21399 раз.
Подякували: 6258 раз.

Номер повідомлення:#13

Повідомлення dredd » 31 січня 2007, 12:41

Службовою особою у розумінні КК є однозначно, на жаль.
dredd

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Vолодимир » 31 січня 2007, 13:12

"Шановний Dredd, це питання вже багато разів обговорювалося на сторінках ""МЕН""а, і прийшли до загального висновку, що приватний нотаріус не є ні службовою, ні посадовою особою у розумінні КК!"
РОБІТЬ ДОБРО І ЗЛО ЗНИКНЕ САМО ПО СОБІ.
Vолодимир

Повідомлення: 15973
Дякував (ла): 23252 раз.
Подякували: 25656 раз.

Номер повідомлення:#15

Повідомлення dredd » 31 січня 2007, 13:55

"Шановний Володимир! Я був би радий розділитти як Вашу думку так і думку Мена, однак... Звертаю увагу на нотаріуса як на службову особу через площину ""Податкового агента"". Від організаційно-розпорядчих функцій нотаріуса залежить правильність нарахування податку на дох. фіз осіб. ?Відповідь-так. Звідси.. від правильності обислення податку приватним нотаріусом залежить чи сплатить його фізична чи ні. Якщо податковий агент невірно обрахував суму податку, а фізична особа неправильно його сплатила, то юридичні наслідки у вигляді ненадходження до бюджету податку. Прошу опровергнуть... "
dredd

Номер повідомлення:#16

Повідомлення dredd » 31 січня 2007, 13:58

"Ще раз перепрошую. Однак якщо відслідковувати логіку Володимира, то нотаріус не може бути суб""єктом злочину за ст. 366 КК ""Службове підроблення""? "
dredd

Номер повідомлення:#17

Повідомлення victoria » 03 лютого 2007, 17:40

А как Вы с ним объяснялись? Если путём переписки, то желательно её оставлять для доказательств, что понимал, желал и читал.
victoria

Повідомлення: 540
Дякував (ла): 63 раз.
Подякували: 48 раз.

Номер повідомлення:#18

Повідомлення V » 03 лютого 2007, 20:13

Все официальные документы инвалидов подписываются при участии дипломированного переводчика.
V

Номер повідомлення:#19

Повідомлення V » 04 лютого 2007, 16:30

Практикой судов и восполнением пробела ограниченной дееспособности.Я не стремлюсь к обвинению. Разберитесь кто на самом деле Ваш посетитель. Почему Вы не смогли заметить все его изъяны?
V

Номер повідомлення:#20

Повідомлення Александр » 05 лютого 2007, 17:27

" По глухонемым был прицидент. Не знаю чем бы дело закончилось если бы не указал в доверенности: - В тексте доверенности : Я, = особисто ознайомився з текстом цієї довіреністі, свідчу, що на моє прохання, перекладачем діфектологом ==, що проживає м. ===, мені переведено увесь текст цього документу, значення та зміст якого мені зрозуміло повністю. Крім того за допомогою вказаного перекладача-діфектолога, Я попередньо ознайомлен(а) приватним нотаріусом =====з вимогами чинного законодавства що до посвідчення довіренностей. Повністю розуміючи значення своїх дій, підписую цю довіренність. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- - После доверенности : Я, перекладач – діфіктолог (дактилолог)= , свідчу, що переклад тексту цієї довіреності на ==== мною на мові міміки глухонімих доведено до свідомості глухонімого === достовірно. Значення та зміст цієї довіренності йому зрозуміло повністю. Із спілкування з глухонімим, що підписав цю довіренність, я впевнено можу заявити, що довіреність він підписав добровільно без будь якого примусу, повністю розуміючи значення своїх дій.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Копии документов переводчика оставил у себя. Человек вполне сам читал, писал, но нотариусу как то надо с ним общаться, выходя за рамки текста доверенности. Это был первый вопрос в суде!!!"
Александр

Номер повідомлення:#21

Повідомлення V » 05 лютого 2007, 20:23

До сотворения документа, предшествует выяснение обстоятельств просьбы.Как мыслите, к чему создание УТОГов, спецпоселения, титры, мимика, знаки на дороге, спецшколы обязательные, где овладевают словесной речью и восприятием ее посредством чтения с губ? К чему такое внимание ко всем этим несчастным в мире? Ограничение дееспособности в инвалидности, как минимум второй группы. Физическая вада не в том, что ножку подвернул, а том что есть препятствия адекватно воспринимать действительность, без подготовки и определенных знаний. При врожденности болезни, глухонемые могут быть неграмотными.
V

Номер повідомлення:#22

Повідомлення Таня » 06 лютого 2007, 01:47

"trewВсе верно! Но как доказать что именно в определенном случае установлена его воля? Це як в тому анекдоті.- так Ви ж читали.? А я сліпий! Так ви ж чули ? А я глухий!Так ви ж писали? А я дурний. І що ти скажеш? Як суд порахує ""аргументи""!?"
Таня

Номер повідомлення:#23

Повідомлення Таня » 06 лютого 2007, 01:51

Клиент твой-враг твой!
Таня

Номер повідомлення:#24

Повідомлення V » 06 лютого 2007, 03:08

Не так банально, но все определенно точно.
V

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів