Форум

Інформаційний ресурс

уступка права вимоги

Номер повідомлення:#1

Повідомлення dredd » 30 січня 2007, 22:31

"Шановні колеги, траплялося у когось питання щодо оподаткування особи, яка устпила право вимоги по договору купівлі-продажу іншій особі. Тобто мається на увазі, що особа профінансувала майбутній об""єкт купівлі-продажу умовно на 100 грн., а уступила це право іншій фіз. особі за 150 грн. Чи вірно я розумію, що первісний кредитор у даному випадку потрапляє під 15% податок на дохід від різниці у 50 грн.?"
dredd

Повідомлення: 207
Дякував (ла): 47 раз.
Подякували: 148 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення nota » 31 січня 2007, 01:57

Скорее всего будет налогооблагаться по 12 статье. А там 15% от всей суммы (если я не ошибаюсь)
nota

Повідомлення: 2153
Дякував (ла): 601 раз.
Подякували: 1643 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення dredd » 31 січня 2007, 12:25

дякую Нота, однак з позиції як про цей правочин дізнаються фіксали, адже ми не повідомляємо про це податкову і не виступаємо в даному випадку в якості податкового агента? Тобто, лише сам клієнт може повідомити податкову про свій дохід. Моє розуміння є правильним?
dredd

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Passer » 01 лютого 2007, 11:52

" В принципе ЗУ ""Про податок з доходів фізичних осіб"" не определяет договор уступки права как одну из форм договора (КП или обмена,). Т.Е. не относит его к договорам подлежащим налогообложению. А учитывая, что другие законы и кодексы для налоговой «не указ», можно вполне сделать вывод, что договор «цессії», как и договор «про задовольняння вимог кредитора» - не есть договора которые подпадают по действие ЗУ ""Про податок з доходів фізичних осіб» (Из частногообщения с большим начальником в ДПА)В чем я очень даже с ним согласен. Хотя , я думаю, мы вполне способны их переубедить, но стоит ли? "
Passer

Повідомлення: 2397
Дякував (ла): 327 раз.
Подякували: 475 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення dredd » 01 лютого 2007, 20:18

"Voice! Вы знаете не согласен с вами вообще. Во-первых, чего это и на каком основании Вы согласились с налоговой и отнесли имущественные права к рухомому майну? Полный капут, так ведь можно отождествлять велосипед с мопедом... Более того какие имущественные права у меня есть по договору инвестиционному на профинансированную жилую площадь, если площади еще никакой нет, а имущественные права неразрывно связаны с таким понятием как ""вещь"" Вещзь - это материально существующий обьект. Далее непонятно с какого я вообще должен о чем-то уведомлять клиентов.. Я согласен с точкой зрения Щербакова, кот. обозначил, что для меня специальной нормой является норма ст. 8 ЗУ О нотар., а нормы ЗУ Одох. физ лиц касаются исключительно моей роли как контролера кплаты налога."
dredd

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Таня » 01 лютого 2007, 21:34

dredd-визначення рухомого і нерухомого майна Цивільним кодексом України і Законом про податок різне.Закон про податок-Рухоме майно-майно, відмінне від нерухомого.Якщо спеціальної норми немає як про операціїї з інвестиційними активами чи щось інше, значить Полный капут
Таня

Повідомлення: 7219
Дякував (ла): 21399 раз.
Подякували: 6258 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення novch » 01 лютого 2007, 21:54

"to dreddЛогика налоговиков проста:- ЗУ ""Про податок з доходів фізичних осіб"" 1.18. Рухоме майно - майно, відмінне від нерухомого.- ЦК Стаття 190. Майно 1. Майном як особливим об'єктом вважаються окрема річ,сукупність речей, а також майнові права та обов'язки.Имущественные права не обязательно должны быть связаны с вещью, главное они должны иметь оценку, это может быть право требования, напр., передачи в собств-ть построенной недвиж-ти.Ч.2 ст. 190 ЦК - это нонсенс цивилистики. Она была внесена как раз для свободного обращения имущ-х права на недв-ть как готовой недв-ти.to PasserЗУ ""Про податок з дох. фіз. осіб"" по некоторым договорам устанавливает особый порядок налогообложения и ставки, но это не значит, что доходы, полученные по другим договорам не подлежат налогообложению, ведь есть норма:1.3. Дохід з джерелом його походження з України - будь-якийдохід, одержаний платником податку або нарахований на його користьвід здійснення будь-яких видів діяльності на території України, утому числі, але не виключно, у вигляді: ї) інших доходів як виплати чи винагороди зацивільно-правовими договорами, одержуваних резидентом абонерезидентом, якщо джерело виплати (нарахування) таких доходівзнаходиться на території України, незалежно від резидентськогостатусу особи, що їх виплачує (нараховує).Я не против освобождения от налога, но хочется аргументации в разговоре с налоговой."
novch

Номер повідомлення:#9

Повідомлення dredd » 01 лютого 2007, 22:04

"Таня. Стаття 190 ЦК1. Майном як особливим об'єктом вважаються окрема річ, сукупність речей, а також майнові права та обов'язки. 2. Майнові права є неспоживною річчю. Майнові права визнаються речовими правами. Так яке тут майно? Я не придбав а ні жилої площі, а ні майнових прав, бо об""єкта ще немає... То яке рухоме майно я придбав? Відслідковуючи Вашу логіку слід дійти висновку, що грошові кошти, які отримав цедент, внаслідок уступки є рухомим майном?"
dredd

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Таня » 01 лютого 2007, 22:34

Ви мислите з точки зору цивільного права. А податкове законодавство визначає рухоме майно інакше. ґвданому випадку ці визначення можуть на співпадати. головне обєкт оподаткування. Звичайно це нелогічно і можна сказати несправедливо. Значить єдиний вихід -Конституційний суд або ми щось пропустили
Таня

Повідомлення: 7219
Дякував (ла): 21399 раз.
Подякували: 6258 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення novch » 02 лютого 2007, 01:42

to dreddИмущественные права делятся на: 1) вещные (право собств-ти и др.) 2) обязательственные (договорные, внедоговорные).Вы приобрели обязательственные имущ-е права - право требования выполнения работ и передачи результата. И это движ-е имущ-во с т.з. налогообл-я.
novch

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів