Форум

Інформаційний ресурс

Неповнолітні за кордон на ПМЖ

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Alex » 06 серпня 2008, 12:11

Колеги, підскажіть будь-ласка, хто засвідчував підпис неповнолітнього на заяві про те, що він не заперечує виїхати на постійне місце проживання за кордон разом з батьками. Паспорта в нього немає, але є проїзний документ. В п.13 нашої інструкції такий документ в переліку не значиться. Чи можна його віднести до інших документів, за якими встановлюють особу учасника цивільних відносин.
Alex

Повідомлення: 506
Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 15 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Vatson » 06 серпня 2008, 12:14

дело в том, что до 16 лет у него паспорта еще не может быть.в проездном документе нет отчества, пусть получит ученический билет.
Каждый вечер наступает вдруг
Если кушать нечего тебе, мой друг,
Если ты от жизни от такой устал,
Может, вспомнишь, курва,
За кого голосовал?
Vatson

Повідомлення: 22384
Дякував (ла): 80964 раз.
Подякували: 45719 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Alex » 06 серпня 2008, 12:21

В проїзному документі дійсно не має графи по-батькові, а чи можна встановлювати особу по учнівському квитку? Перепрошую, але ніколи з таким не зтикався.
Alex

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Vatson » 06 серпня 2008, 12:26

а по аналогии со сделками отчуждения от несовершеннолетних, если до 16 лет у них нет паспорта, есть свидетельство о рождении, но оно без фото, поэтому при таких договорах когда родители давали согласие, то они подтверждали, что это действительно сын, ФИО, насколько я знаю, ученический для подстраховки, в принципе мы не можем с него требовать что-то кроме свидетельство о рождении.
Может, вспомнишь, курва,
За кого голосовал?
Vatson

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Vatson » 06 серпня 2008, 12:28

п. 13 инструкции - особа неповнолітнього до 16 років, установлюється за свідоцтвом про народження за умови підтвердження батьків (одного із батьків) про те. що особа є їх дитиною[qoute].
Может, вспомнишь, курва,
За кого голосовал?
Vatson

Номер повідомлення:#6

Повідомлення nati » 06 серпня 2008, 12:39

"Я робила таку заяву: З А Я В АЯ, _____, 12 січня 1993 року народження, даною заявою даю свою згоду на виїзд на постійне місце проживання до Німеччини, разом з батьками______. 07 лютого 2008р. Підпис: _________________________________________________________ Ми, батьки:_________________, стверджуємо, що _______________, 12 січня 1993 року народження, якій виповнилося повних 15 років, дійсно є нашою донькою, та даємо свою згоду на підписання нею вищевказаної заяви.07 лютого 2008р. Підписи:_______________________________________________________ _______________________________________________________ Особу встановлювала за свідоцтвом про народження."
nati

Повідомлення: 392
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення ela » 06 серпня 2008, 12:42

Vatson - мене вже замучили такими заявами, я зробила таку, надаю зразок.Але недавно на форумі, не пам'ятаю, хто надавав зразок оце і скористалась. КОМПЕТЕНТНИМ ОРГАНАМ ЗА НАЛЕЖНІСТЮТИМ, КОГО ЦЕ СТОСУЄТЬСЯ гр. ХХХХХХ БОГДАНА ІГОРОВИЧА, хх червня 1993 року народження,що мешкаю за адресою: м. хххх, вул. ххххх, буд. хх, кв. хх,який діє за згодою батьків:ХХХХХ хххх ПЕТРОВИЧА, 01.01.1969 р.н.(паспорт хххх виданий 13.11.1998 року ххххх РВ СМУ УМВС України в ххххх області,ідентифікаційний номер - ххххх),що мешкаю за адресою: с. ххххх, вул. ххх, буд. ххх,ххх району, ххххх області,ххххх СВІТЛАНИ ВАСИЛІВНИ, 16.06.1973 р.н.(паспорт ххххх виданий 13.11.1998 рокуХххх РВ СМУ УМВС України в ххх області,ідентифікаційний номер - хххх),що мешкаю за адресою: м. ххх, вул. хххх, буд. хх, кв. ххЗАЯВА Я, хххх, даю згоду на виїзд з моєю матір’ю хххх СВІТЛАНОЮ ВАСИЛІВНОЮ із України на постійне місце проживання за кордон до країни ФЕДЕРАТИВНА РЕСПУБЛІКА НІМЕЧЧИНА. П’ятого серпня дві тисячі восьмого року.ПІДПИС:____________________(____________________________________________________) Ми, хххххх ПЕТРОВИЧ та ххх ВАСИЛІВНА, цією заявою заявляємо, що неповнолітній заявник - хххх БОГДАН ІГОРОВИЧ є нашим сином. П’ятого серпня дві тисячі восьмого року.ПІДПИС:____________________(____________________________________________________) ПІДПИС:____________________(____________________________________________________) «05» серпня 2008 року я, хххх., – приватний нотаріус хххх районного нотаріального округу засвiдчую справжнiсть пiдпису гр. хххх БОГДАНА ІГОРОВИЧА, 11.06.1993 р.н., який діє за згодою батьків гр. хххх ПЕТРОВИЧА, гр. хххх СВІТЛАНИ ВАСИЛІВНИ, який зроблено у моїй присутностi. Особу гр. хххх Б.І., який пiдписав документ, і гр. ххх І.П. гр. ххх С.В., встановлено, повноваження останніх перевірено. Засвідчую справжність підписів гр. ххх І.П., гр. ххх С.В.. Зареєстровано в реєстрi за № _____________ Стягнуто плату – згідно ст. 31 Закону України “Про нотаріат”. Приватний нотаріус
ela

Номер повідомлення:#8

Повідомлення ela » 06 серпня 2008, 12:43

в реєстрі писала Свідоцтво про народження та проїздний документ, але не уверенна, що може вірно.
ela

Номер повідомлення:#9

Повідомлення колібрі » 06 серпня 2008, 13:10

Робила заяви від неповнолітніх до 16 років, при цьому брала ЛИШЕ свідоцтво про народження та ЗАЯВУ ВІД БАТЬКІВ, що особа яка з'явилась до мене і підписала документ дійсно є їх дитиною, такою-то.Такі заяви (і від дитини і від батьків) завжди роблю у ДВОХ примірниках, -другий для себе і зберігаю їх у спеціальному наряді - [qoute]Заяви від дітей віком від 14 до 16 років[qoute].
колібрі

Повідомлення: 483
Дякував (ла): 5 раз.
Подякували: 19 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Alex » 06 серпня 2008, 13:10

ela, тобто ми засвідчуємо справжність підпису трьох осіб і вчиняємо три нотаріальні дії?
Alex

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Alex » 06 серпня 2008, 13:24

я_сама, а ви робите це двома заявами і через реєстр?
Alex

Номер повідомлення:#12

Повідомлення ela » 06 серпня 2008, 13:26

я_сама, я Вам вдячна, що нагадали мені про наряд, дякую дуже, дуже.Alex так, три реєстрових номери.
ela

Номер повідомлення:#13

Повідомлення ela » 06 серпня 2008, 13:29

Alex я зробила в ДВОХ примірниках, на бланку клієнтам, на білому папері собі.
ela

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Alex » 06 серпня 2008, 13:37

І ще одна деталь, заявою батьків (чи одного з них) ми підтверджуємо особу неповнолітнього. А чи є в даному випадку необхідність батькам давати згоду на підписання неповнолітнім такої заяви. Така думка була викладена вище, але в моїй ситуації до мене може з'явитись тільки мати.
Alex

Номер повідомлення:#15

Повідомлення колібрі » 06 серпня 2008, 13:39

Алекс,так, я роблю це двома заявами:ОДНА - від н/л дитини, її я роблю у двох примірниках (другий для себе) і провожу ЧЕРЕЗ РЕЄСТР, записую там ТІЛЬКИ свідоцтво про народженняДРУГА - від батьків - якщо вони просто мені підтверджують, що це їх дитина, то цю заяву я роблю у одному примірнику і не засвідчую, а лише роблю на ній службову відмітку, що їх особи встановлено за паспортами сер., №, та що справжність їх підписів перевірено. Цю заяву я залишаю у себе в справі. Але у мене були випадки, коли батьки не тільки підтверджували мені, що особа, яка з'явилась є їх дитиною, але і давали згоду на підписання заяви (це НЕ стосується випадку виїзду на ПМЖ, у цьому разі такого робити не потрібно). Так от, коли батьки давали згоду на підписання заяви дитиною, то таку заяву я теж робила у двох примірниках, підписи батьків засвідчувала, записувала цю заяву в реєстр і залишала другий примірник у себе в справі.Ела, рада, що Вам чимось допомогла :-)))
колібрі

Номер повідомлення:#16

Повідомлення колібрі » 06 серпня 2008, 13:41

Алекс,я думаю, що у Вашому випадку заяву можна зробити тільки від матері і я вважаю, що цю заяву не потрібно засвідчувати нотаріально, достатньо службової відмітки (див. моє повідомлення вище)
колібрі

Номер повідомлення:#17

Повідомлення Alex » 06 серпня 2008, 14:26

Дякую всім за поради, ви мені дуже допомогли
Alex

Номер повідомлення:#18

Повідомлення hachi » 06 серпня 2008, 15:04

З А К О Н У К Р А Ї Н И Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України Стаття 4. Порядок оформлення документів для виїзду громадян України за кордон 2.…………Виїзд з України на постійне проживання дітей віком від 14 до 18 років може бути здійснено лише за їх згодою, оформленою письмово і нотаріально засвідченою.
hachi

Номер повідомлення:#19

Повідомлення inna » 06 серпня 2008, 18:30

Всім, кого це стосуєтьсяза належністю *********** МИКОЛИ ВОЛОДИМИРОВИЧА, ** ******* 1993 року народження,(свідоцтво про народження серія ІІІ-ГЮ № ******, вид. 19.10.1993 р. ******* сільською радою ********* району ************** області), проживаю за адресою:с. **************, ************ р-он,************* обл.,і дію за згодою своїх батьків: ************* ВОЛОДИМИРА МИКОЛАЙОВИЧА, **.**.1958 року народження, ідентифікаційний номер ****************,************** НАДІЇ ВОЛОДИМИРІВНИ,**.**.1958 року народження,ідентифікаційний номер *************,зареєстровані за адресою: с. ***********, *************** р-он,************** обл. ЗАЯВА Я, ******************** МИКОЛА ВОЛОДИМИРОВИЧ, виявляю бажання виїхати разом із своїми батьками ***************** Володимиром Миколайовичем та **************** Надією Володимирівною на постійне місце проживання в США.********** *************** дві тисячі восьмий рік.Підпис:______________________________________________________________________________ **************** Микола ВолодимировичМи, батько ************ Володимир Миколайович та *********** Омельченко Надія Володимирівна, даємо згоду на підписання даної заяви нашим неповнолітнім сином ************* Миколою Володимировичем, **.**.1993 року народження.Згідні:Батько _____________________________________________________________________________ **************** Володимир МиколайовичМатір ______________________________________________________________________________ ***************** Надія Володмиирівна„**” ************ 2008 року я, ***********, приватний нотаріус ************** районного нотаріального округу ************** області, засвідчую справжність підпису ***************** МИКОЛИ ВОЛОДИМИРОВИЧА, ** *********** 1993 року народження, який діє за згодою своїх батьків ************** ВОЛОДИМИРА МИКОЛАЙОВИЧА та ******* НАДІЇ ВОЛОДИМИРІВНИ, який зроблено у моїй присутності.Особу гр. ************М.В., який підписав документ, і ****** В.М. та ******* Н.В. встановлено, повноваження останніх перевірено.Зареєстровано в реєстрі за № (один реєстровий номер)Стягнуто плати згідно ст. 31 Закону України „Про нотаріат”.Приватний нотаріус ****************Ми, ****************** Володимир Миколайович та ************** Надія Володимирівна, стверджуємо, що заявник ***************** Микола Володимирович є нашим сином.Підписи: _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________Родинні стосунки встановлено за Свідоцтвом серія № ***** про народження **.**.1993 року ************ Миколи Володимировича, виданим **.**.1993 р. *********** сільською радою ********* району ********* областіОсобу гр. ********* Володимира Миколайовича, 1958 року народження, встановлено за його паспортом *******, виданим **.**.1996 р. ********* РВ УМВС України у ******* області, особу гр. ******** Надії Володимирівни, 1958 року народження, встановлено за її паспортом ********, виданим **.**.1996 р. ********* РВ УМВС України у ******** області, про що зроблені відповідні записи у реєстрі для реєстрації нотаріальних дій. Справжність їх підписів перевірено.*********** дві тисячі восьмий рік.Приватний нотаріус *************
inna

Номер повідомлення:#20

Повідомлення Ток » 06 серпня 2008, 18:48

заява батьків про згоду на виїзд дійсно засвідчується нотаріально, а згоду на підписання дитиною заяви і підтвердження того факту, що заява вчинена саме цією дитиною може бути викладено і на звороті примірника, який залишається у справі нотаріуса.
Ток

Повідомлення: 801
Дякував (ла): 746 раз.
Подякували: 545 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів