Форум

Інформаційний ресурс

изъятие документов у нотариуса по определению суда

Номер повідомлення:#1

Повідомлення nota » 30 січня 2006, 17:10

Уважаемые коллеги, прошу поделиться своими мыслями по поводу следующей ситуации:Оспаривается действительность завещания, поскольку с первого раза не получилось (в первом иске було отказано и судом и аппеляцией), обратились второй раз и тут уже все методы хороши. Ставился вопрос о неспособности завещателя осознавать всои действия в момент подписания завещания, назначили экспертизу (посметрную) ответ - мог осознавать, теперь суд решил назначить почерковедческую экспертизу (истец заявил якобы в завещании не подпись завещателя). Получила определение суда, по которому должна суду представить оригинал завещания, хранящегося в делах нотариуса. Помощник судь предложила послать мне оригинал завещания почтой (абсурд), я то его сама в суд привезу, но каким документом оформить изъятие завещания из дел? Может кто-то сталкивался в практике с такой ситацией?
nota

Повідомлення: 2153
Дякував (ла): 601 раз.
Подякували: 1643 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення nota » 30 січня 2006, 19:42

Спасибо, что откликнулись. Но вопрос заключался в другом. Ухвала суда конечно же есть, с четким указанием, что нотариус обязан выдать оригинал завещания. Документы в архив не переданы. Вопрос заключался в том, каким образом это оформить? Но вопрос уже решен. Незнаю, правда, насколько правильно. Документ отдала лично помощнику судьи в присутствии судьи. Помощник на моем экземпляре ухвалы написала, что документ она у мены приняла, в чем подписалась и поставила печать канцелярии суда.
nota

Повідомлення: 2153
Дякував (ла): 601 раз.
Подякували: 1643 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Таня » 31 січня 2006, 21:55

В мене така ж ситуація зі слідчими органами. Але мій примірник протоколу виїмки писався під копіювальний папір, тільки підписи оригінальні. Вже пройшов рік, ці документи які в мене вилучили, в прямому відношенні не є речовими доказами, тому що справа кримінальна була відкрита в зв'язку з підробкою документа, (заяви) на підставі якого змінився склад засновників, а потім були затверджені зміни до статуту (нова редакція) який мені подавався для посвідчення договору відчуження. Паралельно розглядається справа про визнання договору недійсним в зв'язку з незаконним виключенням зі складу учасників і відповідно незаконним прийняттям рішення новими учасниками про продаж. Але мене турбує інше, якщо договір визнають недійсним як я поверну документи відчужувачу. Я написала лист управлінню внутрішніх справ з проханням повернути документи, на що отримала відповідь, що вони зберігаються зі справою №ХХХХХХХХ. в той же час різкість тексту який складений під копірку, починає потихеньку падати. Отака ситуація. Мені радили звертатись в суд, який розглядає справу звергутись з клопотанням про прийняття рішення про належність доказів (вилучених в мене документів) та вирішення питання їх повернення мені на зберігання.Може в когось схожа ситуація, поділіться, будь-ласка
Таня

Повідомлення: 7219
Дякував (ла): 21399 раз.
Подякували: 6258 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів